Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

HC Davos – Skellefteå AIK

1:1

konec (1:0, 0:1, 0:0)

01.12.2015, 19:45 • Vaillant Arena • Vendula Zdražilová

Tipsport: 2.68 4.2 2.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek dnešního večera a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (22:06:48)
Je dobojováno. První čtvrtfinálový duel mezi Davosem a Skelefteou tak končí 1:1. Nyní se série přesune v úterý 8.12.2015 do Švédska, kde se bude muset rozhodnout o tom, kdo postoupí do semifinále. Znovu bude tedy k vidění pikantní souboj, který je pro oba týmy otevřený.

Konec zápasu.

59:22

Po vhazování ve středním pásmu jsou u puku hosté a míří před domácí branku. Genoni byl však po střele Zackrissona připraven a nedopustil hostům jít do vedení.

58:41

Před hostující brankou bylo ale znovu rušno. Ve velké skrumáži se však domácí znovu branky nedočkali. Do konce utkání už mnoho času nezbývá, a tak to zatím vypadá, že první duel skončí remízou.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:46

To se pochopitelně nelíbí domácím divákům, kteří to dávají dost hlasitě najevo. Kapitán Ambühl ještě vše řešil se sudími a poté mohla hra znovu pokračovat.

57:21

Ambühl našel krásným pasem úplně volného Sciaroniho, jenž z levé strany pálil z bekhendu. Puk však skončil na konci betonu Svenssona a zřejmě tak nepřekročil brankovou čáru. Sudí tak po přezkoumání videa branku nauznávají.

56:33

Ve vlastním pásmu ztratili domácí kotouč a do protiútoku se tak vydali hosté. Jenže Ritola neměl rychlost a okamžitě ho o kotouč připravil jeden z obránců domácího celku.

55:16

Rána Calofa skončila na pozorném Genonim, před kterým se bude za malou chvilkou znovu vhazovat. I hosté si nyní vypracovali několik šancí, ale na domácího brankáře nevyzráli.

54:31

Forster nahodil kotouč z levé strany mantinelu před hostující branku, kde však nikdo nebyl, kdo by mohl dopravit kotouč do hostující sítě.

53:22

Holmström se proháčkoval domácí obranou až před Genoniho. Tam svou přízemní střelou zkoušel překvapit domácího brankáře, ten si však dokázal poradit a neinkasoval.

52:33

Hned po buly v levém kruhu se ke střele dostal Ericsson, po něm pak vytasil další zákrok Genoni a znovu přerušuje hru. Vhazovat se tak bude znovu na stejném místě jako před malou chvilkou.

52:30

Petterström nahodil puk ze středního pásma do útočného, kde kotouč doskákal až před Genoniho. Ten záhy zastavuje hru a má kotouč ve své lapačce.

51:50

Další akci musejí zakládat domácí hokejisté z hloubi vlastního pásma a postupně projít do dalšího útoku.

50:53

Pěkná souhra bratrů Wieserových. Marc přihrál Dinovi, jenž okamžitě vystřelil, ale lapačka Svenssona byla připravena. Další akce Davosu tak byla zastavena.

49:43

Nyní to před Genonim zkoušel Adam Pettersson, ale jeho střela neměla gólové parametry. Genoni tak nemusel zasahovat, ukrytím puku pod svoji lapačku však raději hru přerušil.

47:50

Po střele Dino Wiesera zaduněl zadní mantinel za hostující svatyní. Domácí tak svůj tlak nepřerušují a naopak v posledních chvílích ho ještě zvyšují. Podaří se jim strhnout vedení znovu na svou stranu?

47:19

Na druhé straně raději přerušil hru Genoni, na kterého šla jedovatá střela z hole Normana. Domácí brankář tak neváhal přerušit hru a za chvíli bude puk vhozen v jeho těsné blízkosti.

46:34

A další šance Davosu, ve které byl agilní Ambühl. Znovu však ztroskotal na betonové zdi v podobě brankáře Skeleftey Svenssona.

45:47

Sciaroni pálil z vrcholu levého kruhu, ale Svensson včas vytasil parádní zákrok. Puk poté ukryl ve své lapačce a raději přerušuje hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.

45:35

Slibně se rozvíjející akci hostujícího celku zastavilo postavení mimo hru a ta je tak vykázána do středního pásma. Toto posouzení se nelíbilo Broadhurstovi, který něco ještě vysvětluje čárovému sudímu.

44:30

Calof je na ledě a oslabení hosté ubránili. Nyní jsou už tedy v plném počtu hráčů.

44:27

Hosté se však opět dobře brání a znovu se ke střele zatím Davos nedostal. Puk míří z hole Heeda až před domácího gólmana Genoniho.

42:46

Domácí v plném počtu a nyní je čeká klasická přesilová hra, tedy pět proti čtyřem.

42:32

Hosté jsou ve čtyřech.

42:30

Sciaroni se blížil do blízkosti Svenssona, Urbom ho ale včas zastavil. Navíc brankář Svensson ho ještě podrazil a dostává dvě minuty, které za něho odsedí Calof.

41:49

Ta ale zatím nesvědčí ani jednomu týmu. Nyní se hrálo převážně ve středu hřiště. Ani jeden tým se nedostal do blízkosti brankáře soupeře.

40:46

Síly na ledě se ale srovnají. Vzápětí je totiž vyloučen Ambühl za vražení na hrazení a uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.

40:32

Přesilovka pro Davos. Za hákování dostal dvě minuty Burstrom a jeho tým se bude bránit ve čtyřech.

40:20

Ambühl si nabruslil do blízkosti brankáře Svenssona, ale stahovačka mu nevyšla a brankář hostí tam neměl větší problémy.

40:01

Začala třetí třetina.
I druhé dějství je minulostí. V něm dokázali hosté srovnat s Davosem krok, když vyrovnali zásluhou Calofa v přesilové hře. Poté měli hodně šancí domácí, kteří se mohli vrátit zpět do vedení, ale proti byl vynikající Svensson, který svou branku doslova uzavřel. Hra je tak stále otevřena a ani pro jeden tým není nic ztraceno. Třetí třetina začne přibližně ve 21:25.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:39

Puk letí až před domácí branku, kde ho dojíždějí obránci Davosu a už se zřejmě nic nestane. Druhé dějství tak pomalu ale jistě končí.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:39

Hosté nyní zvedali ruce nad hlavy, když se do branky trefil Calof. Ta však nemůže být uznána, neboť byla branka domácích posunutá a sudí okamžitě naznačuje, že gól není.

38:07

Za držení hole putuje na trestnou lavici domácí Brejčák a je tu početní výhoda pro Skelefteu.

37:55

Forssell střelou z bekhendu málem ohrozil Genoniho, ten byl ale také na značkách. Svým zákrokem podržel svůj tým a neinkasoval.

37:22

Nicméně hokejisté Davosu jsou už zase nastěhováni v pásmu Skeleftey, kde hrozí dalšími svými střelami. Svensson se znovu nenudí.

37:05

Znovu Dino Wieser nadvakrát střílel na Svenssona, ale brankář Skeleftey byl jak pevná zeď. Domácího útočníka znovu vychytal a opět drží svůj tým ve hře.

36:20

Náznak šance Davosu byl v jejím zárodku ukončen obranou hostí. Ta vyváží puk do středního pásma a hosté tak procházejí do útoku.

35:35

Po delší době se do šance dostala také Skeleftea, ale po projektilu Ritoly se puk otřel o vyrážečku Genoniho. Ten tak raději přerušuje hru a posléze se bude vhazovat po jeho levé ruce.

34:42

Davoští už ale znovu obléhají pásmo hostí a před branku si nabruslil Marc Wieser, jenž se proháčkoval až před Svenssona. Brankář hostí byl ale připraven a také jeho lapačka.

33:42

Zackrisson je na ledě a jeho tým je tedy v plném počtu. Hosté se opět dokázali přesile Davosu ubránit.

33:09

Hosté se ale opět ve vlastním oslabení velmi dobře brání a domácí k ničemu nepouštějí. Nyní znovu vyhazují kotouč až před Genoniho.

32:38

Skeleftea se dokázala osvobodit a vyhodila puk až před domácího brankáře Genoniho. Davos tak musí znovu do útoku přes vlastní pásmo.

31:42

Hosté jdou znovu do čtyř. Dvě minuty inkasoval Zackrisson za sekání a pro Davos je to velká šance jít znovu do vedení.

30:52

Domácí jsou jasně lepší a na koni. Do další velké šance se nyní dostal kapitán Davosu Andres Ambühl, ale svou kličku do bekhendu nedotáhl do konce. Svensson znovu musel být opatrný.

30:26

A znovu mohlo být pro hosty hůře. Walser se dostával do útočného pásma a mohl jít sám na Svenssona. Jenže do dráhy puku mu vložil hůl obránce hostí Heed a celou situaci tak zastavil.

29:22

Domácí se nespokojili s tím, že hosté dokázali vyrovnat a teď se znovu nebezpečně projevili před brankou Skeleftey. Svensson se v posledních chvílích ve své brance rozhodně nenudí.

28:36

Tak to byla další velká šance Davosu. Ten po chybě hostí ujel dva na nikoho a Dick Axelsson po zpětné přihrávce od svého spoluhráče mohl skórovat, ale střela mu nesedla. I tak ale puk se štěstím kryje Svensson v brance hostí!

27:37

A Svensson musel být znovu připraven, neboť na něho mířilo hned trio hráčů Davosu, ale nakonec zasahovat nemusel. Vše vyřešila pozorná obrana.

27:05

Obrovský závar před brankou Skeleftey mohl zužitkovat Dino Wieser, jenž doklepával kotouč po přízemní střele Setoguchiho, ale Svensson velké nebezpečí před vlastní brankou nakonec uhasil.

26:09

Po akci Davosu se k puku dostal Aho, jenž ho ve středním pásmu poslal na najíždějícího Holmströma. Druhý jmenovaný se pak dostal až před domácí branku, kde však svou přízemní střelu nedotáhl do zdárného konce.

25:46

Hosté jsou při chuti a vyrovnávací branka je nakopla. Nyní se znovu natlačili před Genoniho svatyni, kde na něho vyslali další dvě nebezpečné střely. S oběma si ale domácí ochránce svatyně poradil.

Andrew CALOF - 1:1

23:47

Skellefteå právě vstřelila branku!
A hosté svou početní výhodu dokázali velmi brzy využít. Ke střele před domácí brankou se dostal ANDREW CALOF, jenž posílá puk za záda bezmocného Genoniho. Je tedy srovnáno a začíná se znovu od začátku. Asistence: Terry Broadhurst, Erik Forssell.

23:38

Domácí se ubránili a vyhodili kotouč až před Svenssona. Hosté ze Skeleftey tak budou muset svou další útočnou akci založit z hloubi vlastního obranného pásma.

22:56

Svou první přesilovou hru si zahrají hosté. Du Bois dostává dvě minuty za držení a už sedí na trestné lavici.

22:31

Calof si v útočném pásmu drze počínal před Genonim, protože objel jeho branku a snažil se do ní propasírovat puk. Domácí brankář ale vše dobře viděl a včas zasáhl.

21:41

Na druhé straně to zkoušel nenápadnou střelou z prostoru mezi kruhy Corvi, ale také brankář hostí byl na svém místě připraven.

20:58

Genoni raději přerušil hru po svém zákroku, kdy lapil skákavý kotouč z hole Aha. Bude se tak vhazovat po jeho levé ruce. Hosté udrželi útočné pásmo.

20:12

Po vhazování ve středním pásmu se k puku dostali hosté a okamžitě zamířili směr domácí branka. Tam ale nic nevymysleli a o kotouč přicházejí.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina tohoto čtvrtfinále LM je za námi. Dlouho to vypadalo, že skončí bez branek, ale nakonec se podařilo skórovat domácím v sedmnácté minutě, kdy celou akci založil bývalý hráč Winnipegu Jets Devin Setoguchi a jeho zásluhou se pak trefil Aeschlimann. Domácí tak po první třetině vedou 1:0, ale hosté se rozhodně nevzdají. I oni předvádějí útočnou hru a měli několik šancí ke skórování. Rozhodně se máme na co těšit. Druhá třetina začne přibližně ve 20:35.

20:00

První třetina skončila.

19:30

První třetina pomalu končí a hra se odehrává převážně ve středním pásmu. Zřejmě se už nic nestane.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:08

Na druhé straně pálil Setoguchi, ale i Svensson byl na svém místě.

17:30

Hosté vyslali na Genoniho jedovatou střelu, ta však opět končí v jeho náruči. Hra přerušena není a na opačnou stranu spěchá znovu Davos.

16:53

16:53 Marc AESCHLIMANN - 1:0

16:53

Davos právě vstřelil branku!
Tak to byla krásná akce domácího Davosu. Bývalý hráč Winnipegu Jets Devin Setoguchi vyšťoural puk v pravém rohu kluziště v útočném pásmu, ten následně předal Dinu Wieserovi, který celou situaci ještě vyšperkoval přesnou přihrávkou na pravém kruhu volnému MARCU AESCHLIMANNOVI, jenž se z okamžité střely dokázal prosadit a v hostující brance vymetl všechny pavučiny. Asistence: Dino Wieser, Devin Setoguchi.

15:21

Znovu akční hráči AIK byli hodně vidět. Z levé strany pálil Norman, jeho projektil ještě těsně před brankou Davosu tečoval Forssell, ale znovu hosté na Genoniho nevyzráli.

14:45

Hosté se znovu tlačí do předbrankového prostoru Davosu, ale Genoni si celou situaci pohlídal a po střele Calofa ukázal efektní semafor.

14:05

Po střele Erika Forssella se puk odrazil od pravé tyčky domácí branky a proklouzl po brankové čáře ven z brankoviště. To byla asi jedna z největších šancí prozatímního průběhu utkání!

13:33

Calof skáče na led a Skeleftea je kompletní. Ubránila tak další své oslabení.

13:28

Až teď se hráči Skeleftey dokázali osvobodit a puk letí až před domácí svatyni. Zároveň hosté střídají svou unavenou čtveřici.

12:43

Hned na to vyslal od modré čáry prudkou střelu Du Bois, ale pozorná hostující obrana pomohla Svenssonovi, který tak neměl tolik práce.

12:23

Dick Axelsson dostal přihrávku do prostoru pravého kruhu, odkud vyslal štiplavou střelu, ale také Svensson byl přesný. Svým zákrokem tak svůj tým podržel.

11:33

Hosté znovu špatně střídali, bylo jich na ledě šest, a tak znovu dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Nyní tento prohřešek odsedí Calof.

10:59

Par Lindholm se dostal ke střele z levého kruhu, ta rozhodně mohla mít gólové parametry, ale vše zastavil znovu pozorný Genoni.

09:47

Zatím je k vidění spíše opatrnější hokej, nikdo z hráčů se nežene bezhlavě do útoku, aby neudělal chybu, kterou by soupeř mohl potrestat.

09:02

Od modré čáry pálil hostující obránce Urbom, ale jeho dalekonosná střela končí v náruči Genoniho. Ten znovu nechá hru plynout a posílá kotouč do středního pásma.

07:28

Domácí nahodili kotouč do útočného pásma, ale zbytek Davosu ještě dostřídával, a tak mají puk ve své moci znovu hokejisté švédské Skeleftey.

06:31

Po chybě hostí mohli ujet domácí v přesile, ale puk pro Lindgrena byl moc dlouhý a nakonec ho dojel jeden z hostujících obránců. Nebezpečí pro Skelefteu bylo zažehnáno.

05:11

Broadhurst si nabruslil do blízkosti branky Davosu, kde zavezl kotouč až před Genoniho, ale stahovačka mu nevyšla. Puk má tedy pod kontrolou právě domácí brankář a ihned ho rozehrává mezi své spoluhráče.

04:32

Na druhé straně se do úniku dva na jednoho dostali hosté, ale Zackrisson v poslední chvíli promáchl. Domácí tak mohou založit další svůj útok.

03:43

Davoští ale opět operují v pásmu AIK, obrana hostí je však znovu pozorná a Svensson nemusel vůbec zasahovat.

03:09

Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.

02:54

Ke střele před Svenssonem se napřahoval Andres Ambühl, ale nakonec se znovu puku zmocnili hosté a vyhazují ho znovu až před Genoniho.

02:07

Skeleftea se dostala k puku ve vlastním pásmu a vyhazuje ho do bezpečí, daleko od své branky.

01:09

Máme tu první vyloučení dnešního utkání. Na dvě minuty usedá na trestnou lavici hostující Holmström, který odpyká trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

00:48

Marc Wieser uháněl do útoku a byl v blízkosti Svenssona, ale vše bylo marné. Byl totiž v postavení mimo hru a sudí ji tak přerušují a vykazují zpět do středního pásma.

00:16

Domácí hokejisté se hned po vhazování vydali do útoku, kde také zůstanou. Po zákroku hostujícího brankáře se bude vhazovat po jeho levé ruce.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Davos: Genoni (Gilles) – Du Bois, Guerra, Schneeberger, Forster, Kindschi, Ryser, Paschoud, Brejčák – Sciaroni, Walser, Ambbühl – Wieser M., Axelsson, Lindgren – Setoguchi, Wieser D., Aeschlimann – Corvi, Simion, Jörg

Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Urbom, Burström, Lundberg A., Heed, Aho, Lindholm A., Lindholm P., Pettersson M. – Norman, Ericsson, Forsell – Calof, Ritola, Zackrisson – Lundberg M., Holmström, Pettersson A. – Broadhurst, Wingerli, Petterström

Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba GER) – Kaderli, Tscherrig (oba SUI).

V Davosu už probíhá rozbruslení.

Jak dnešní první duel dopadne? To se dozvíme až v pozdních večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás budu provázet. O nejdůležitější momenty či videa z brankových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
Skellefteå AIK

To švédská Skellefteå měla jako osmifinálového soupeře německý Eisbären Berlín a na jeho ledě si připsala vysoké vítězství poměrem 5:2. Doma pak výhru z ledu Berlína potvrdila výsledkem 2:1 a mohla se radovat z postupu do čtvrtfinále a s Davosem, který má obrovskou tradici, to bude jistě velmi zajímavá hokejová podívaná. Povede se Skelleftee domácímu celku dnes vzít nějaké body?
HC Davos

Tento tradiční švýcarský celek si cestu do čtvrtfinále vybojoval přes český tým, když dvakrát v osmifinále porazil Bílé Tygry z Liberce. Nejprve v Liberci urval výhru 5:3 a i na domácím ledě byl stoprocentní, když po velkém boji nakonec zvítězil 4:3 a postoupil mezi osm nejlepších evropských celků. V dnešním souboji se budou chtít domácí hokejisté před svými diváky vytáhnout a pokusí se doma bodovat. Zda se jim to povede nám ukáže až průběh samotného utkání.
Hezký večer všem příznivcům ledního hokeje. Hokejová Liga mistrů pomalu finišuje. Dnes jsou na řadě již čtvrtfinálová klání, do kterých se mimo jiné probojovaly také týmy HC Davos (Švýcarsko) a Skellefteå AIK (Švédsko). Tento duel budeme sledovat v našem online přenosu, tak si ho rozhodně nenechte ujít.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

HC Davos – Skellefteå AIK

1:1

konec (1:0, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Aeschlimann (Wieser D., Setoguchi) – 24. Calof (Broadhurst, Forssell)

HC Davos: Genoni (Gilles) – Du Bois, Guerra, Schneeberger, Forster, Kindschi, Ryser, Paschoud, Brejčák – Sciaroni, Walser, Ambühl – Wieser M., Axelsson, Lindgren – Setoguchi, Wieser D., Aeschlimann – Corvi, Simion, Jörg

Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Urbom, Burström, Lundberg A., Heed, Aho, Lindholm A., Lindholm P., Pettersson M. – Norman, Ericsson, Forssell – Calof, Ritola, Zackrisson – Lundberg M., Holmström, Pettersson A. – Broadhurst, Wingerli, Petterström

Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba GER) – Kaderli, Tscherrig (oba SUI)

Odveta: Skellefteå - Davos 1:4

Průběh zápasu
1. třetina
01:09
11:33
16:53
Po 1. třetině
2. třetina
22:56
23:47
31:42
38:07
Po 2. třetině
3. třetina
40:32
40:46
42:30
Konec