Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Hamburger SV – Borussia Dortmund

3:1

konec (2:0)

20.11.2015, 20:45 • Imtech Arena, Hamburg • 13. kolo • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 8.3 5.25 1.38 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Hamburger SV se tímto vítězstvím minimálně do zítřejšího odpoledne posunul na průběžnou osmou pozici, na které má osmnáct bodů. Naopak Borussia Dortmund po čtyřech výhrách v řadě prožívá zklamání, v letošním ročníku sice prohrála teprve podruhé, přesto je její bodové manko na lídra z Mnichova značné a je velmi pravděpodobné, že po zítřejším utkání ještě vzroste. (22:53:38)
Hamburger SV využil výhodu domácího prostředí a Borussii Dortmund překvapivě porazil 3:1. Radost v Imtech Areně způsobil poprvé v 19. minutě Lasogga, který proměnil nařízený pokutový kop. Na jeho trefu navázal krátce před koncem úvodního dějství Holtby, díky němuž tak Hamburk do druhé části vstupoval s dvougólovým náskokem. Hosté o poločasové přestávce provedli hned dvě změny a příchod Piszczeka a Castra skutečně hru Dortmundu oživil. Jenže netrvalo to dlouho a v Bürkiho síti skončil míč potřetí, když si jej do vlastní branky srazil nešťastník Hummels. Svěřencům trenéra Tuchela se brankou Aubameyanga v závěru utkání podařilo alespoň snížit, což ovšem na body samozřejmě nestačilo.

90+4

Konec zápasu.

90+2

Borussia Dortmund vstřelila gól, který ovšem neplatí! Střelecký pokus Piszczeka mířil do tyče, od níž se odrazil na kopačku Aubameyanga, který však v době střely svého spoluhráče stál v ofsajdu, a jeho gólovou radost tak rychle vystřídal smutný výraz ve tváři.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavil tři minuty nad rámec řádné hrací doby.

90

90. Castrovu ránu vyrazil Adler

90

Z hranice šestnáctky vystřelil Castro a jeho přízemní pokus letící k tyči vyrazil na roh skvělý Adler!

88

Hosté měli k dispozici rozehrávku rohového kopu, ale Mchitarjanův centr odvrátila obrana hamburku do bezpečných míst.

86

86. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:1

86

Dortmund právě vstřelil branku!
Hráčům Borussie se v závěru zápasu podařilo snížit! Na značce penaltového puntíku se ke střele dostal PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, který prostřelil vyběhnuvšího Adlera.

85

Hosté se při rozehtávce dopouštějí spousty chyb, čímž dávají šanci svým soupeřům. Právě po nepřesné přihrávce se do zakončení dostal Jung, ale jeho rána mezi tři tyče nezamířila.

83

Domácí po zisku míče ve středu hřiště podnikli rychlý protiútok, při němž postupovali dva na samotného obránce, avšak přihrávku na levou stranu právě tento bek zachytil.

82

Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Lewis Holtby, autora druhého gólu Hamburku vystřídá Marcelo Díaz.

81

Přesnou přihrávku do běhu obdržel na levé straně pokutového území Mchitarjan, který poté vyslal křižný přízemní pokus, jemuž však scházela potřebná přesnost.

80

Před námi je závěrečná desetiminutovka řádné hrací doby, hostujícím hráčům na zdramatizování zápasu už mnoho času nezbývá.

79

S míčem právě kombinují svěřenci trenéra Tuchela, kterým se ovšem nedaří proniknout středem hřiště, jenž pečlivě střeží záložní řada domácího mužstva.

77

Následoval Mchitarjanův centr, který ovšem příliš rozruchu nezpůsobil. Obrana Hamburku si totiž nabíhající protihráče pokryla a znemožnila jim zakončit.

76

Exekutorem nařízené standardní situace se stal Gündogan, jehož pokus proletěl kolem bránící zdi a u pravé tyče míč na rohový kop vyrazil Adler, který si tak připsal další ze svých vydařených zákroků.

75

V blízkosti pokutového území se nedovoleného zákroku dopustil Gregoritsch, Dortmund tak bude mít velice dobrou příležitost k ohrožení brány.

Hamburger SV – Borussia Dortmund

3:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 19. Lasogga (pen.), 41. Holtby (Müller), 55. Hummels (vla.) – 86. Aubameyang (Januzaj)

Karty:   19. Bürki (DOR)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 2:10. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 16:8.

Hamburger SV: Adler – Sakaj, Djourou, Spahić (29. Reis), Ostrzolek – Kačar (71. Gregoritsch), G. Jung – Müller, Holtby (82. M. Díaz), Iličević – Lasogga.
Náhradníci: Drobný – Reis, Schipplock, Olić, M. Díaz, Stieber, Gregoritsch.

Borussia Dortmund: Bürki – Ginter (46. Piszczek), Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Gündoğan, Weigl – Reus (69. Januzaj), Kagawa (46. G. Castro), Mchitarjan – Aubameyang.
Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, S. Bender, J. Hofmann, Piszczek, Januzaj, G. Castro.

Rozhodčí: Zwayer – Achmüller, Pelgrim

Diváci: 57000