Menu

Hokej

KHL

SKA Petrohrad – Barys Nur-Sultan

5:1

konec (2:1, 2:0, 1:0)

19.11.2015, 17:30 • Ice Palace • Vendula Zdražilová

Tipsport: 1.72 4.6 3.77 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (20:05:32)
Československá stopa v utkání

Ján Laco (AST) 60 minut, 43 zákroků, 5 gólů, 89,58%
Statistiky utkání

Střely na branku: 48 – 32
Zásahy brankářů: 31 – 43
Vyloučení: 7 – 9
Bodyčeky: 5 – 6
Vyhrané buly: 47 – 39
Využití: 2 – 0
Oslabení: 0 – 0
Je dobojováno. Domácí Petrohrad vítězí 5:1 a připisuje si na domácím ledě plný počet bodů. Naopak Astana odjede s prázdnou.

Konec zápasu.

59:19

Laco předvedl další skvělý zákrok, když lapil další střelu domácích. Do protiútoku míří Astana a zřejmě to pro ni bude poslední šance alespoň na zkorigování pro ni nepříznivého výsledku.

58:38

Ještě to v nájezdu před Lacovu svatyni zkoušel Kovalčuk, ale ten také neuspěl. Utkání se tak už pouze a jen bude dohrávat.

58:17

Petrohrad je v plném počtu.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:29

Ve vlastním oslabení se na Laca řítil Jarno Koskiranta, ale svůj nájezd do konce dotáhnout nedokázal. Laco totiž vytasil další efektní zákrok.

57:07

Domácí se rychle osvobozují a posílají kotouč až před brankáře Laca.

56:17

Zubarev dostal dvě minuty za nedovolené bránění a hosté mají ještě k dispozici přesilovou hru.

56:03

Troufám si napsat, že o osudu tohoto klání je rozhodnuto. Domácí mají pohodlný čtyřbrankový náskok a do konce třetí periody zbývají necelé čtyři minuty.

55:25

Boyd je na ledě a Astana je tak kompletní.

54:49

Od modré čáry pálil bývalý zadák Los Angeles Kings Vjačeslav Vojnov, betony Laca byly ale připraveny.

53:25

Boyd dostává dvě minuty za podražení a nabízí domácímu celku další přesilovou hru.

53:03

Domácí operovali v pásmu hostí, Barabanov našel Lindströma, který mu puk vrátil a prvně jmenovaný Laca ohrozil. Ale hostující brankář si dokázal poradit.

52:25

Dustin Boyd nedokázal uklidit kotouč za záda Koskinena, který je znovu ve svém brankovišti neprůstřelný. Bude se vhazovat po jeho pravici.

51:50

Hokejisté Petrohradu mají stále puk na svých hokejkách a příliš nikam už nespěchají. Spíše se drží vzadu, aby neinkasovali zbytečný gól.

50:43

Lundinova dělovka od modré čáry skončila na pozorném Koskinenovi. Ten si připsal další přesný zákrok a drží stále čtyřbrankový náskok svého celku.

49:27

Hosté se dostali do pásma Petrohradu, puk na Bochenskiho byl ale příliš dlouhý, a tak se ho zmocnila domácí obrana. Ta ho vyváží zpět z vlastního pásma.

49:03

St. Pierre skáče na led a Astana je díky tomu už kompletní. Své oslabení dokázala zvládnout a má ještě jedenáct minut na to, aby s utkáním něco udělala.

48:14

Domácí se sice uhnízdili v pásmu Astany, ale tam o puk rychle přišli. Hosté se tak dokázali osvobodit a mohou vystřídat svou čtveřici hráčů v poli.

47:03

Nyní si přesilovku zahrají domácí, St. Pierre dostává dvě minuty za sekání.

46:53

Naopak ujeli domácí ve vlastním oslabení dva na jednoho, ale této situace využít nedokázali. Pošetřili však drahocenné vteřinky svého oslabení.

46:08

Znovu se ale domácí dobře brání a až na střelu St. Pierra k ničemu hosty nepustili. Puk letí až před Laca a hosté tak budou muset zakládat útočnou akci z hloubi vlastního pásma.

45:13

Domácí Jakovlev dostává dvě minuty za podražení a hosté mají k dispozici další přesilovou hru.

44:13

44:13 Jarno KOSKIRANTA - 5:1

44:13

Petrohrad právě vstřelil branku!
Na druhé straně svou šanci dokázali využít domácí hokejisté. JARNO KOSKIRANTA z prostoru levého kruhu uklidil puk do hostující branky a zvyšuje vedení Petrohradu na rovné čtyři branky. S hosty to v tuto chvíli nevypadá vůbec dobře. Asistence: Alexander Barabanov, Joakim Lindström.

43:49

Starčenko vyslal jedovku na Koskinena, ale ten ji vyrazil pouze před sebe.

42:32

Po zakázaném uvolnění Petrohradu se hra stěhuje před jejich vlastního brankáře. Bude se vhazovat po pravici Koskinena.

41:44

Krasnoslobodcev se už při hře pět na pět dostal do slibného úniku, ale po jeho střele se vyznamenal Koskinen.

41:34

Petrohrad je už v plném počtu.

40:50

Boyd s Bochenskim zamíchali kotoučem před domácí brankou, ale do žádné větší šance se nakonec nedostali. Domácí se záhy osvobozují.

40:17

Hosté dohrávají svou přesilovou hru, kterou utnula siréna, která ukončila druhou periodu.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky druhé třetiny

Střely na branku: 19 -13
Zásahy brankářů: 13 – 17
Vyloučení: 3 – 1
Bodyčeky: 1 – 1
Vyhrané buly: 20 – 10
Využití: 1 – 0
Oslabení: 0 – 0
I druhá třetina je minulostí. Domácí přidali další dvě branky a zatím vedou 4:1. Mají tak nakročeno k vítězství, ale stát se ještě může samozřejmě cokoli. Hosté z Astany se rozhodně ještě nevzdají. Třetí třetina začne přibližně v 19:25.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:34

Ještě se bude vylučovat. Vadim Šipačjov dostává dvě minuty za nesportovní chování.

39:21

V závěru druhé třetiny mají puk na svých hokejkách hosté, kteří míří zřejmě do posledního útoku.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:23

Naopak do dalšího útoku zamířili domácí hokejisté, ale Kovalčuk nadvakrát Laca nepřekonal.

37:58

Hosté se marně snaží dobývat domácí branku. Obrana Petrohradu je u všeho vždy dříve a nepovoluje ohrozit branku Koskinena. Ten tak může být zatím v klidu.

37:22

Zubarev to zkoušel z dálky, ale na Laca nevyzrál. Ten zachytil kotouč svou vyrážečkou a raději přerušuje hru.

36:55

Petrohrad je v plném počtu.

35:50

Domácí se ale zatím velmi dobře brání a Astanu skoro k ničemu nepouštějí. Nyní se dokázali osvobodit a posílají puk až před hostující branku.

34:55

Barabanov dostává dvě minuty za nesportovní chování a přesilovku si zahrají hosté.

34:41

34:41 KOVALČUK - 4:1

34:41

Petrohrad právě vstřelil branku!
A další nádherná akce domácího celku znamenala bleskové využití přesilové hry. Jevgenij Dadonov našel od levé části hostující branky volného ILJU KOVALČUKA, který naopak u pravé tyče byl neomylný a nekompromisně poslal puk znovu do branky Astany. Asistence: Vadim Šipačjov, Jevgenij Dadonov.

33:57

Za nedovolené bránění inkasuje dvě minuty Ruděnko a je tu další šance pro domácí v přesilové hře.

33:34

33:34 Alexej PONIKAROVSKIJ - 3:1

33:34

Petrohrad právě vstřelil branku!
Ilja Kovalčuk objel hostující branku, odkud poté poslal přihrávku na úplně volného ALEXEJE PONIKAROVSKÉHO, který se svou střelou zblízka nemýlil a poslal domácí do dvoubrankového náskoku. Tlak domácích byl tedy nakonec zužitkován dalším gólem. Asistence: Ilja Kovalčuk.

32:38

Domácí bojují o puk v rohu kluziště v pásmu Astany, nakonec ho dokázal vyšťourat Ruděnko a poslal ho šikovně do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.

32:07

Autor jediné branky Astany, Maxim Chudjakov, se dostal do další velké šance, ale v poslední chvíli ho koncovka zradila!

30:26

Kovalčuk vyslal do akce Kadějkina, který z prostoru pravého kruhu poslal jedovku směrem k Lacovi. Ten se znovu zaskvěl dalším zákrokem. Hosté jsou pod obrovským tlakem domácího celku.

29:56

Krasnoslobodcev záhy také ujížděl do blízkosti domácí branky, ale zastavilo ho postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje zpět do středního pásma.

29:28

Po horkých chvilkách před brankou Astany ujeli hosté dva na jednoho, ale Dawes akci, do které ho vyslal Boyd, do konce dotáhnout nedokázal.

28:57

Obrovská mela před Lacovou brankou. Na něho postupně mířily střely Lindströma, Koskiranty a Barabanova, ale znovu svými parádními zákroky Laco svůj tým podržel.

27:39

Laco znovu v plné palbě a teď zneškodnil tutovku Čudinova, který si mohl říci, kam puk umístit. Laco se stihl vrátit a lapačkou kotouč chytil.

26:42

Kovalčuk a Kablukov nyní dost zahrozili před Lacem, ale ten si znovu připisuje dva pohotové zákroky. Jen díky němu je stále stav takový, jaký je.

26:05

A hned se také zapojil do útoku, když si nabruslil až před Laca, kde na něho vyslal přízemní střelu. Brankář Astany však neměl problém puk zachytit a ukrýt ve své lapačce.

25:29

Ponikarovskij skáče na led a Petrohrad je kompletní.

25:06

Petrohradští se dokázali osvobodit, když vyhodili kotouč až před hostující branku. Unavená čtveřice tak spěchá střídat.

24:34

Boyd viděl volného Brandona Bochenskiho, který se napřahoval k mohutné střele v blízkosti domácí branky, ale nakonec promáchl a domácí si hodně oddychli.

23:29

Ponikarovskij dostává dvě minuty za sekání a hosté mají k dispozici přesilovou hru.

23:13

Laco se znovu musel zaskvět proti ráně Čudinova, který nebyl daleko od třetího gólu. Nyní už se ale hra přerušuje a bude se vhazovat po pravici Laca.

22:27

Na druhé straně z levé strany nebezpečně vystřelil Jarno Koskiranta, ale Laco a jeho lapačka byla připravena. Puk však hostující brankář okamžitě rozehrál, aby zbytečně nezdržoval hru.

21:29

Další šance Astany a v ní Starčenko, jenž ujížděl sám na Kokinena. Ten si v krátkém sledu po sobě připisuje další úspěšný zákrok a znovu podržel svůj tým.

20:51

Na druhé straně se musel mít na pozoru Koskinen, na něhož mířil Ruděnko s Grentsem. Ale ani jeden z nich na finského brankáře vyzrál.

20:12

Domácí se po vhazování ve středním pásmu dostali znovu hned do pásma Astany, ale obrana Barysu byla pozorná a o puk je včas připravila.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky první třetiny

Střely na branku: 16 – 12
Zásahy brankářů: 11 – 14
Vyloučení: 2 – 6
Bodyčeky: 3 – 5
Vyhrané buly: 14 – 14
Využití: 1 – 0
Oslabení: 0 – 0
Velmi útočná první třetina je za námi. K vidění byl parádní hokej, který musí diváky bavit. Nakonec padly tři branky, dvě na straně domácích a hosté poté snížili na rozdíl jediného gólu. Zápas je tak rozhodně pro oba celky otevřený a máme se na co těšit i v dalším jeho průběhu. Druhá třetina začne přibližně v 18:30.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Další akce v podání Petrohradu, který má velký nápor před brankou Astany. Nakonec si Laco se svými spoluhráči mohl oddychnout a třetina se pomalu dohrává.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:44

Barys ožil a nyní to znovu zkoušel před Koskirantou. Ten si ale připravil efektní semafor a střelu Boyda zlikvidoval.

16:56

16:56 Maxim CHUDJAKOV - 2:1

16:56

Astana právě vstřelila branku!
A hosté se dostávají Petrohradu na dostřel jediné branky. MAXIM CHUDJAKOV si nabruslil před Koskinena, a ač byl tísněn domácí obranou, dokázal se uvolnit a poté doslova v letu poslal puk do petrohradské odkryté klece. Tohle bude pro hosty pořádná vzpruha. Bez asistence.

16:26

Domácí znovu ostřelují branku Barysu Astana, ale Laco tentokráte pozorný. Nakonec našel puk ve své lapačce a okamžitě ho poslal mezi své spoluhráče.

15:09

15:09 Alexander BARABANOV - 2:0

15:09

Petrohrad právě vstřelil branku!
Jarno Koskiranta střílel u pravé tyče hostující branky, ale puk se odrazil od Koskinena přímo na najíždějícího ALEXANDERA BARABANOVA, pro kterého nebyl vůbec žádný problém zasunout puk za Lacova záda. Asistence: Joakim Lindström, Jarno Koskiranta.

13:43

Šipačjovova rána z mezikruží měla gólové parametry, ale Ellerby nastavil svou hůl a díky tomu změnil dráhu letu puku a Laco si tak mohl rozhodně oddychnout.

12:56

Hosté byli znovu nebezpeční před domácí svatyní, konkrétně střílel Krasnoslobodcev, ale ani jemu se nepodařilo stav utkání srovnat.

12:30

Koskinen se nyní zaskvěl proti nájezdu Dawese, ale nakonec byl proti jeho nebezpečné akci úspěšný a podržel svůj tým.

11:54

Lundin pálil od modré čáry, jeho střelu ještě před brankou Petrohradu tečoval Puškarjov, ale Koskinen vše dobře viděl a ukrývá kotouč ve své náruči.

11:00

Hosté z Barysu se provinili zakázaným uvolněním a hra se tak stěhuje znovu do jejich vlastního pásma. Vhazovat se bude po pravé ruce Jána Laca.

09:56

Lindström našel volného Kovalčuka, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Kadějkina, posledně jmenovaný ale mířil pouze do připraveného Laca.

09:05

Znovu vyrazilo do útoku hostující trio Bochenski, Boyd, Dawes, ale už ve středním pásmu přišlo o kotouč, když jim ho doslova ukradl Vojnov. Na opačnou stranu tak tedy míří domácí.

08:02

Z hloubi vlastního obranného pásma nyní zakládají další útočnou akci hosté z Astany. Uvidíme, zda si vytvoří nějakou šanci, která by mohla vést k vyrovnání.

07:43

Laco se ve svém brankovišti opravdu nenudí, nyní zlikvidoval další nebezpečnou střelu z hole Koskiranty, ale znovu dokázal uspět.

06:49

Burdasov byl opět v dobré střelecké příležitosti, ale znovu neuspěl. Skórovat se nepodařilo ani Lindströmovi, jenž poslal puk přímo do lapačky Laca. Nicméně domácí nyní hostům dost zatápějí.

06:25

Šance také na druhé straně. Boyd vybídl svou přihrávkou Dawese, ale tomu puk sjel z čepele a Koskinen tak neměl problém zachytit kotouč ve své lapačce.

05:32

Semjonov jde na trestnou lavici za vysokou hůl.

04:11

04:11 Vadim ŠIPAČJOV - 1:0

04:11

Petrohrad právě vstřelil branku!
Nakonec se ale přeci jenom domácí dostávají do vedení a otevírají tak dnešní skóre. VADIM ŠIPAČJOV si najel na pravý kruh, odkud nedal svou vzdušnou střelou Lacovi vůbec žádnou šanci. Domácí tak mají v zádech jednobrankový náskok, když využili svou přesilovou hru. Asistence: Ilja Kovalčuk, Anton Burdasov.

03:51

Další vyloučení, a sice na straně hostí. Trjasunov dostává dvě minuty za sekání a domácí budou hrát 4 na 3.

03:45

Burdasov se dostal do těsné blízkosti Laca, ale tváří v tvář neuspěl. Byla to ale velká příležitost ke skórování.

03:15

Nyní to zkoušel Dadonov, který si nabruslil až před Laca, kde na něho vyslal prudkou přízemní střelu. Nakonec se ale znovu zaskvěl brankář Astany a má puk ve své moci.

02:35

Ve velké šanci se ocitli hosté, ale Dawesova střela jen těsně minula domácí branku.

02:04

Vyloučení na obou stranách. Za Astanu Krasnoslobodcev za sekání a Čudinov za nedovolené bránění. Uvidíme hru ve čtyřech.

01:24

Ryspajev s Arťjuchinem jsou za bitku odměněni pětiminutovými tresty. Ryspajev si navíc vysloužil ještě desetiminutový osobní trest.

01:24

Bitka jako v NHL. Do sebe se pustili Arťjuchin s Ryspajevem a oba budou putovat na trestnou lavici.

01:20

Další střela mířila na Laca. Nyní si na něho posvítil Burdasov, jenž se snažil zužitkovat přihrávku od Arťjuchina, ale znovu předvedl parádní zákrok.

01:00

Roman Rukavišnikov vyslal z pravé strany nebezpečnou stralu na Jána Laca, ale slovenský brankář ve službách Barysu jeho střelu v pohodě kryje.

00:31

Nyní už se ale dostali do útočné akce také domácí hokejisté, ale před Lacem nakonec nic nevymysleli. Hra se opět otáčí na opačnou stranu.

00:15

Utkání začali s pukem na svých hokejkách hosté a míří do prvního útoku.

00:01

Utkání právě začalo.
Nyní si vyslechneme hymnu ruské federace.
Nyní právě hraje kazašská hymna.
Úvodní sestavy:

SKA Petrohrad: Koskinen (Šestěrkin) – Čudinov, Jakovlev, Judin, Vojnov, Rukavišnikov, Kalinin, Zubarev – Kovalčuk, Ponikarovskij, Kadějkin – Dadonov, Šipačjov, Gusev – Koskiranta, Lindström, Barabanov – Burdasov, Chochrjakov, Arťjuchin

Barys Astana: Laco (Poluektov) – Lundin, Dallman, Savčenko, Ellerby, Semjonov, Trjasunov, Ryspajev – Bochenski, Boyd, Dawes – Puškarjov, Chudjakov, Krasnoslobodcev – Starčenko, St. Pierre, Ruděnko – Grents, Markelov, Panšin

Rozhodčí: Bulanov, Najmov – Koršak, Černišev.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Kdo se bude dnes radovat z jakékoli výhry? To nám napoví až průběh samotného utkání. Z něho je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás budu provázet. O nejdůležitější momenty či videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji všem příjemnou počtenou.
Československá stopa v utkání

Ján Laco (AST)
Barys Astana

Na konci října totiž Barys dokázal zvítězit nad Petrohradem doma 4:2 a ukázal, že se mistra nebojí. Po neúspěšném začátku se Astana pomalu zase začíná vracet tak, kde si přeje být a přibližuje se už osmé pozici ve Východní konferenci. Na svém kontě má tento tým šestačtyřicet bodů. V úterý se utkal se Spartakem Moskva a z jeho ledu si odvezl plný počet bodů za výhru 5:2. Na tu se pokusí navázat i v Petrohradu.
SKA Petrohrad

SKA Petrohrad jako úřadující majitel Gagarinova poháru je zatím na sedmé příčce tabulky Západní konference, když dosud nasbíral pětačtyřicet bodů. V posledním odehraném utkání ztratil doma všechny tři body s Omskem, a tak dnes bude chtít svůj neúspěch napravit a s kazašskou Astanou se pokusí plně bodovat. Jednoduché to mít ale rozhodně nebudou.
Hezký podvečer všem příznivcům ledního hokeje. Ruská KHL má dnes na programu další porci utkání a my budeme sledovat to mezi týmy SKA Petrohrad a Barys Astana.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

SKA Petrohrad – Barys Nur-Sultan

5:1

konec (2:1, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Šipačjov (Kovalčuk, Burdasov), 16. Barabanov (Lindström, Koskiranta), 34. Ponikarovskij (Kovalčuk), 35. Kovalčuk (Šipačjov, Dadonov), 45. Koskiranta (Barabanov, Lindström) – 17. Chudjakov

SKA Petrohrad: Koskinen (Šestěrkin) – Čudinov, Jakovlev, Judin, Vojnov, Rukavišnikov, Kalinin, Zubarev – Kovalčuk, Ponikarovskij, Kadějkin – Dadonov, Šipačjov, Gusev – Koskiranta, Lindström, Barabanov – Burdasov, Chochrjakov, Arťjuchin

Barys Nur-Sultan: Laco (Poluektov) – Lundin, Dallman, Savčenko, Ellerby, Semjonov, Trjasunov, Ryspajev – Bochenski, Boyd, Dawes – Puškarjov, Chudjakov, Krasnoslobodcev – Starčenko, St. Pierre, Ruděnko – Grents, Markelov, Panšin

Rozhodčí: Bulanov, Najmov – Koršak, Černišev

Průběh zápasu
1. třetina
01:24
02:04
03:51
04:11
05:32
15:09
16:56
Po 1. třetině
2. třetina
23:29
33:34
33:57
34:41
34:55
39:34
Po 2. třetině
3. třetina
44:13
45:13
47:03
53:25
56:17
Konec