Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Everton FC – Sunderland AFC

6:2

konec (2:1)

01.11.2015, 14:30 • Goodison Park, Liverpool • 11. kolo • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 1.45 4.65 7.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno, strhující zápas je za námi! Black Cats dokázali góly Defoea a Fletchera smazat dvoubrankové manko, ale poté už hrál jen jeden tým – Everton. Gólová mašina Toffees se zastavila na čísle šest, což je nejlepší počin liverpoolského klubu od roku 2007. Hattrick zaznamenal Arouna Koné, který se prosadil svou pravačkou, levačkou i hlavou! Z mé strany je to pro tentokrát vše, příště na počtenou! (16:26:00)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Aktivní Duncan Watmore si neustále říká o míč a po svém nástupu na hřiště je jednoznačně nejlepším hráčem Black Cats, jednadvacetiletý mladík svým výkonem musel pořádně zamotat hlavu Sama Allardyce. Objeví se příště v základní sestavě?

90+1

Nad rámec základní hrací doby sudí nastavil tři minuty!

90

Tim Howard musel znovu zasahovat, ranou z uctivé vzdálenosti otestoval jeho pozornost Jermain Defoe.

90

Duncan Watmore se vydal do rychlého protiútoku, ale jeho pokus postrádal gólové parametry a míč se stal snadnou Howardovou kořistí.

90

Žlutou kartu dostává Brendan Galloway (Everton FC).

89

Ofsajd a v něm Kevin Mirallas, hosté budou mít čas a klid na rozehrávku v momentě, kdy do konce základní hrací doby zbývají pouhé dvě minuty.

88

Zničehonic tvrdě vypálil Kevin Mirallas, jehož projektil z hranice pokutového území Pantilimon vůbec nečekal a měl pořádnou kliku, protože míč těsně minul levou tyč jeho svatyně!

87

Barry si kousek od půlící čáry vyměňuje míč s McCarthym, Evertonští se už nikam neženou.

85

Adam Johnson si nerozuměl s Watmorem a domácí odkopli míč do bezpečí. Toffees už evidentně nehrají naplno a Black Cats jsou v posledních minutách jednoznačně aktivnějším týmem. Ale marná snaha, nyní už je příliš pozdě...

84

Duncan Watmore se neohroženě pustil mezi dva hráče Toffees, ale odešel s prázdnou. Míč však ještě pro hosty vybojoval van Aanholt.

83

Leon Osman si s trojicí protihráčů neporadil a do rychlého protiútoku znovu zamířil Watmore, jemuž na poslední chvíli odebral míč vracející se Stones. Sunderlandští nyní budou zahrávat svůj vůbec první rohový kop.

81

Svěřenci Sama Allardyce vystrčili růžky! Náramně to udělal mladík Watmore, který přízemním centrem z hranice brankové čáry našel napřaženého Larssona, jeho ránu však obětavě zblokoval John Stones.

80

Domácí na pár sekund půjčili míč hráčům Black Cats, ale Brendan Galloway ho vzápětí vybojoval zpět pro Everton.

79

Do konce už zbývá jen něco přes deset minut a hostující fotbalisté už se bezpochyby do jednoho vidí na cestě zpět do Sunderlandu. Dnes byl (a stále je) k vidění neuvěřitelný střelecký koncert Toffees!

78

Letos poprvé do zápasu Premier League zasáhne zkušený Leon Osman, jemuž místo na trávníku přepouští skvělý Lukaku.

76

76. Arouna KONÉ - 6:2

76

Everton právě vstřelil branku!
Může to být lépe provedené? Romelu Lukaku našel exkluzivním, opakuji exkluzivním, centrem mířícím přímo mezi dva zadáky Sunderlandu vyskočivšího AROUNU KONÉHO, který nechytatelnou hlavičkou dokonal hattrick!

75

Sam Allardyce sáhl k poslednímu střídání, zkušeného Stevena Fletchera nahradil mladíkem Watmorem.

75

Na centr od rohového praporku si naskočil Ramiro Funes Mori, ale jeho hlavičkový pokus skončil až kdesi ve dvacáté řadě jedné z tribun Goodison Parku.

74

Kevinu Mirallasovi se sice nepodařilo odcentrovat, ale od van Aanholtovy kopačky se balon odrazil do zámezí – roh pro Toffees.

73

Barkley našel rozběhnutého Kevina Mirallase, který lehoulince obešel Pantilimona, hostující gólman se ale nevzdal a znemožnil belgickému reprezentantovi zakončení do prázdné branky!

72

Dalekonosný centr na rozběhnutého Arounu Koného byl příliš prudký, míč se stal snadnou kořistí Costila Pantilimona. Ten dnes nepodává vůbec špatný výkon, ale rozhodně se mu bude špatně usínat...

71

Adam Johnson se štěstím odkopl Mirallasův střílený centr do bezpečí, hráči Sunderlandu nevědí, kam dřív skočit.

70

Lukaku si nerozuměl s Rossem Barkleym, přiťuknutí z kopačky prvního jmenovaného zamýšleného adresáta nenašlo.

68

Mirallasův centr z pravé strany náramným obranným zákrokem odvrátil Wes Brown, Black Cats se alespoň na chvíli vymanili z neskutečného tlaku.

67

Domácí si pohráli se sunderlandskou defenzívou jako kočka s myší a na hranici šestnáctky se k míči dostal Arouna Koné. Snajpr Toffees ale možností hattricku pohrdl a ani nevystřelil.

66

Hra se po pátém gólu Toffees přeci jen trochu uklidnila, ale ti, kteří si našli cestu do Goodison Parku (případně k našemu on-line přenosu), rozhodně nemohou litovat!

65

Za hlasitého potlesku hřiště opouští Gerard Deulofeu, na jehož místo nastupuje belgický snajpr Kevin Mirallas.

64

Mladík DeAndre Yedlin má odpracováno, na jeho místo nastupuje Sebastian Larsson.

63

Tak to je obrovský šok pro svěřence Sama Allardyce, kteří ještě před deseti minutami drželi nerozhodný stav...

62

62. Arouna KONÉ - 5:2

62

Everton právě vstřelil branku!
Nyní už sedm! M'Vila na útočné polovině ztratil míč a domácí vyrazili do rychlého protiútoku. McCarthy naznačil zasekávačku, místo toho ale přihrál balon volnému AROUNOVI KONÉMU, jenž z ostrého úhlu zamířil přesně do levé šibenice!

60

60. Romelu LUKAKU - 4:2

60

Everton právě vstřelil branku!
Ofenzivní podívaná pokračuje, za hodinu hry jsme viděli už šest gólů! Deulofeu si všiml nabíhajícího si ROMELUA LUKAKUA, na nějž stopeři Black Cats úplně zapomněli a Lukaku tak upaloval sám na Pantilimona, jehož si sebevědomou kličkou položil na zem a poté zakončil do prázdné branky!

59

Brendan Galloway se vydal na útočný výlet a zaparkoval se až před Pantilimonem. Centrem ho hledal James McCarthy, ale hostující defenzíva si tentokrát poradila.

58

Žlutou kartu dostává Jack Rodwell (Sunderland AFC).

58

M'Vila zakopl kulatý nesmysl do zámezí, jelikož Jack Rodwell se ocitl v bolestech na trávníku.

56

Patrick van Aanholt si na Colemanovi vymodlil roh, Black Cats budou mít šanci znovu udeřit ze standardní situace.

55

55. Sebastián COATES - 3:2

55

Everton právě vstřelil branku!
Neuvěřitelné, neuvěřitelné, neuvěřitelné – máme tu další trefu, kdy se gólostroj zastaví?! Deulofeuův centr z pravé strany byl adresován Lukakuovi, ale balon si do vlastní svatyně srazil nešťastník SEBASTIÁN COATES!

54

Hraje se ve strhujícím tempu. Nyní nebezpečně vypálil Arouna Koné, jenže jeho projektil těsně minul pravou tyč Pantilimonovy svatyně!

53

Žlutou kartu dostává Gerard Deulofeu (Everton FC).

53

Gerard Deulofeu si šel pro penaltu a po kontaktu s protihráčem upadl v šestnáctce, píšťalka hlavního sudího ale mlčí!

52

Gareth Barry se provinil zbytečným nedovoleným zákrokem na Defoea a rozhodčí přerušil hru, aby zpětně udělil žlutou kartu Johnu Stonesovi.

51

Svěřenci Sama Allardyce jsou na koni, nicméně střílený centr z kopačky Defoea skončil na hrudi domácího Funese Moriho.

50

50. Steven FLETCHER - 2:2

50

Sunderland právě vstřelil branku!
Tak tohle se nečekalo, v Goodison Parku budeme začínat znovu od začátku! Patrick van Aanholt se precizně provedenou zasekávačkou zbavil bránícího Colemana a přesně odcentroval míč přímo na hlavu STEVENA FLETCHERA, který nedal Howardovi šanci!

49

Ramiro Funes Mori si u postranní čáry nedokázal zpracovat prudký pas a míč doskotačil až do autu. Aktivní napadání se hostům vyplatilo, Černé kočky budou vhazovat.

48

Ross Barkley vyběhl za Koného průnikovým pasem příliš brzy, domácím byl odmáván ofsajd.

47

Ross Barkley se s tím nepáral a zkusil štěstí z uctivé vzdálenosti, jeho rána ale nebyla vůbec přesná a Pantilimon mohl zůstat v klidu.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Sledovali jsme strhující fotbal se šancemi na obou stranách, jednoznačnou územní převahu však měli svěřenci Roberta Martíneze, za což byli domácí odměněni brankami Deulofeua a Koného. Black Cats se ale těsně před přestávkou dočkali kýženého snížení, když se parádně prosadil Jermain Defoe. Ve druhé půli, která začne v 15:35, se tak máme rozhodně na co těšit!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+4

45+4. Jermain DEFOE - 2:1

45+4

Sunderland právě vstřelil branku!
Tak to byla fotbalová fantazie! Coates původně jen tak nazdařbůh odkopl míč co nejdál od Pantilimona, ale k míči se přes nedůrazného Stonese a Funese Moriho dostal JERMAIN DEFOE, náramnou kličkou se uvolnil a poté zakončil nechytatelně k pravé tyči!

45+3

DeAndre Yedlin přistrčil míč volnému Fletcherovi, který zkusil štěstí z poměrně ostrého úhlu, trefil ale jen nastavenou Howardovu náruč.

45+1

Van Aanholtův centr z levé strany si Steven Fletcher ve vápně nedokázal zpracovat. Galloway byl důraznější a domácí se ubránili.

45

Nad rámec prvního poločasu sudí Marriner nastavil hned tři minuty!

44

Sebastián Coates pouze nekonstruktivně odkopl míč na polovinu soupeře, v závěru první půle sledujeme jednoznačnou převahu Evertonu.

43

Toffees si se svým soupeřem pohráli jako kočka s myší, ale Lukaku si ukousl příliš velké sousto – jeho hlavičkové přistrčení míče na Koného defenzivní val Sunderlandu vystihl.

42

Gerard Deulofeu znovu hledal Lukakua, ale hostující defenzíva si tentokrát poradila.

41

Svěřenci Roberta Martíneze se dosud téměř výhradně spoléhali na pravou stranu hřiště, tentokrát ale znovu zahrozili po té levé a ke střele z hranice šestnáctky se dostal Romelu Lukaku, ale jeho rána mířila přesně do Pantilimonovy náruče.

39

Yann M'Vila ostrým skluzem zblokoval Barryho pas do autu, výjimečná akce Toffees po levé straně se nesetkala s úspěchem.

38

Odchovanec Evertonu Jack Rodwell za hlasitého potlesku přichází na hřiště, místo na place mu uvolňuje hostující kapitán Cattermole.

37

Billy Jones si vyměňuje míč s M'Vilou na polovině hřiště, dvojice hráčů Sunderlandu nemá komu přihrát...

35

V posledních minutách se hra uklidnila, Everton se už nikam nežene a sebevědomí Black Cats po dvou inkasovaných brankách kleslo na bod mrazu.

34

Ramiro Funes Mori získal balon pro Toffees a přihrál ho Barrymu, který chtěl vyslat svého argentinského spoluhráče na zteč, ale přihrávka do běhu byla pro Funese Moriho příliš prudká.

33

Lukaku si v obležení dvou hráčů soupeře dokázal náramně zpracovat míč, ale následná přihrávka už za nic nestála a s míčem si po delší odmlce mohou zahrát Black Cats.

31

31. Arouna KONÉ - 2:0

31

Everton právě vstřelil branku!
A už je to o dva góly! AROUNA KONÉ si na hranici pokutového území vyměnil míč s Lukakuem a poté vypálil nechytatelně pod břevno, Pantilimon byl zcela bez šance!

30

Půlhodina hry je za námi. Zatím sledujeme velmi otevřený fotbal se šancemi na obou stranách, diváci v Goodison Parku se zatím rozhodně nenudí!

29

Séamus Coleman si pod tlakem nepřišel na Johnsona, Toffees však budou alespoň vhazovat.

28

Ou, to byla šance! Defoe si na hranici pokutového území všiml neobsazeného Adama Johnsona, jehož rána proletěla těsně vedle levé tyče Howardovy svatyně!

27

Právě Gallowayovi byl nyní odpískán útočný faul, Black Cats tak budou mít spoustu času na rozehrávku.

25

Je to tak, Bryan Oviedo už do tohoto utkání nezasáhne, na hřišti jej nahrazuje Brendan Galloway.

24

Sunderlandští reklamují penaltu, jelikož rána Stevena Fletchera orazítkovala Barryho ruku. To by ale byl hodně přísný pokutový kop...

23

Oviedo si zřejmě natáhl sval ve zdánlivě nevinném souboji s Jermainem Defoem a za doprovodu klubového lékaře opouští hřiště. Vypadá to, že zápas pro něj předčasně skončil.

22

Koné si zkušeně počkal na z druhé vlny si nabíhajícího Séamuse Colemana a přenechal mu míč. Krajní zadák liverpoolského celku vypálil z první a Pantilimon vytáhl parádní reflexivní zákrok!

20

Deulofeu tentokrát z podobné pozice jako před minutou zvolil přihrávku na Lukakua, ten ale jeho záměr vystihl příliš pozdě a míč doběhl až v nevýhodné střelecké pozici. Defenzíva Black Cats ale balon odvrátila pouze ke Garethu Barrymu, jehož dalekonosná rána už byla spíše propagačního charakteru.

19

19. Gerard DEULOFEU - 1:0

19

Everton právě vstřelil branku!
Toffees jdou do vedení! Van Aanholt s Jonesem úplně zapomněli na GERARDA DEULOFEUA, který si zpracoval náramný Koného pas a z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Pantilimona!

18

Sudí Marriner dnes poprvé vytáhl z náprsní kapsičky žlutý kartonek a udělil ho Jermainu Defoeovi.

17

Koné vyslal do běhu Bryana Ovieda, ale jeho střílený centr našel pouze Sebastiána Coatese, který razantně odkopl kulatý nesmysl do bezpečí.

16

Gerard Deulofeu reklamuje penaltu, ale jednak zákrok van Aanholta přišel mimo pokutové území, druhak to ani kdovíjaký faul nebyl.

15

Neskutečné! Na Oviedův nepovedený pas si počkal van Aanholt a zamířil do rychlého protiútoku. Hostující zadák přenechal míč Defoeovi, jehož ránu Howard reflexivně vyrazil, ale pouze k Adamu Johnsonovi, jenž měl před sebou prázdnou svatyni Toffees, mířil ale jen do tyče!

14

Deulofeu reklamoval ruku jednoho z hráčů Sunderlandu, ale sudí Marriner jeho volání nevyslyšel a hra může vesele pokračovat.

13

Romelu Lukaku hledal rozběhnutého Jamese McCarthyho, ten ale zakončit nedokázal, jelikož vyběhnuvší Pantilimon byl u míče dříve.

13

Adam Johnson se vtipně zbavil Funese Moriho, ale jeho následný průnikový pas už tak povedený nebyl a balon se dokutálel do zámezí.

12

DeAndre Yedlin si ve středu hřiště vyšlápl na aktivního Barkleyho, Toffees budou mít čas a klid na rozehrávku.

10

Koné sklepl Lukakovu hlavičku nabíhajícímu si Rossi Barkleymu, před kterým se otevřela dálnice volného prostoru a domácí středopolař vypálil. Míč proletěl těsně vedle pravé tyče Pantilimonovy svatyně!

9

Sam Allardyce se vzteká, s tímto rychlým protiútokem hosté měli naložit mnohem lépe.

8

Nyní si Lukaku špatně zpracoval Oviedův pas a na druhou stranu okamžitě zamířil Steven Fletcher, ale jeho střílený centr trefil jen Funese Moriho.

7

Barry z pravé strany našel neobsazeného Romelua Lukakua, ale jeho pokus mířil přesně do míst, kde stál připravený Pantilimon.

6

Zkušený Tim Howard vyskočil ze všech nejvýš a stáhl dalekonosný centr z pravé strany do své moci.

5

Míč zůstal ve hře a domácí se vydali do rychlého protiútoku. Vybojovali rohový kop, z něj ale Toffees vůbec nic nevytěžili.

4

Svěřenci Sama Allardyce se mohli ujmout překvapivého vedení! Fletcher našel chirurgicky přesným pasem v šestnáctce Patricka van Aanholta, který z voleje orazítkoval tyč!

3

Séamus Coleman se zodpovědně vrátil a vybojoval míč, ale skvělou práci poté odvedl Yedlin a získal balon zpět pro Black Cats.

2

Brownův nákop postrádal přesnost a Gareth Barry ve spolupráci s Oviedem mohou založit další protiútok.

1

Skvěle to udělal Arouna Koné, který se neukvapil a přenesl hru na pravou stranu hřiště, kde se míče ujal Deulofeu, kulatý nesmysl mu ale utekl do zámezí.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Ra. Funes Mori, Oviedo – McCarthy, Barry – Deulofeu, Barkley, Koné – R. Lukaku.
Náhradníci: Robles – Mirallas, Lennon, Naismith, L. Osman, Galloway, D. Gibson.

Sunderland AFC: Pantilimon – Jones, Brown, Coates, van Aanholt – Yedlin, Cattermole, M'Vila, Johnson – S. Fletcher, Defoe.
Náhradníci: Mannone – Seb Larsson, Rodwell, Jordi Gómez, Watmore, Lens, Graham.

Rozhodčí: Marriner – Ledger, West.
EVERTON FC
Toffees měli v posledních třech kolech vskutku vražedný los – doma rivala Liverpool a Manchester United a venku Arsenal. Není divu, že Everton z těchto tří duelů vytěžil pouhý bod a spadl na jedenáctou příčku tabulky. Proti osmnáctému Sunderlandu však The Blues budou mít skvělou příležitost odpíchnout se zpět na vítěznou vlnu, ve svém posledním zápase v rámci Capital One Cupu se však Everton pořádně natrápil – kanárky z Norwiche zdolal až po penaltovém rozstřelu.

SUNDERLAND AFC
Black Cats jsou venku z nejhoršího. Ve druhém zápase pod novopečeným koučem Samem Allardycem konečně zvítězili, na Stadium of Light roznesli v rámci Tyne-Wear derby na kopyta nenáviděný Newcastle, který góly Johnsona, Jonese a Stevena Fletchera porazili 3:0. Proč konečně? Šlo o první soutěžní výhru Sunderlandu od května! Černé kočky se tak bodově dotáhly právě na Newcastle, na nesestupové příčky ale stále ztrácejí dva body.
Krásnou neděli přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Dvouzápasovou porcí dnes pokračuje anglická Premier League, my se zde od 14:30 společně zaměříme na duel, v němž Everton FC změří síly s trápícím se Sunderland AFC. Tak se dobře bavte!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

Everton FC – Sunderland AFC

6:2

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 19. Deulofeu (Koné), 31. Koné (R. Lukaku), 55. Coates (vla.), 60. R. Lukaku (Deulofeu), 62. Koné (McCarthy), 76. Koné (R. Lukaku) – 45+4. Defoe (Coates), 50. S. Fletcher (van Aanholt)

Karty:   52. Stones (EVE), 53. Deulofeu (EVE), 90. Galloway (EVE) – 18. Defoe (SUN), 58. Rodwell (SUN)

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 8:9. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:1. Fauly: 6:5.

Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Ra. Funes Mori, Oviedo (25. Galloway) – McCarthy, Barry – Deulofeu (65. Mirallas), Barkley, Koné – R. Lukaku (78. L. Osman).
Náhradníci: Robles – Mirallas, Lennon, Naismith, L. Osman, Galloway, D. Gibson.

Sunderland AFC: Pantilimon – Jones, Brown, Coates, van Aanholt – Yedlin (64. Seb Larsson), Cattermole (38. Rodwell), M'Vila, Johnson – S. Fletcher (75. Watmore), Defoe.
Náhradníci: Mannone – Seb Larsson, Rodwell, Jordi Gómez, Watmore, Lens, Graham.

Rozhodčí: Marriner – Ledger, West

Diváci: 36617