Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Severní Makedonie – Ukrajina

0:2

konec (0:0)

09.10.2015, 20:45 • Tomáš Kubečka

Tipsport: 5.5 3.7 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno. Ukrajinci zvládli těžký zápas a nakonec urvali tři body za vítězství 3:0. Makedonie dlouho držela remízový výsledek, ale po hodině hry proměnil Selezňov pokutový kop. Ukrajinci i nadále kralovali zápasu a tři minuty před koncem utkání rozhodl o jejich výhře Kravec. Většina útoků Makedonie ztroskotala na skvěle hrajícím Chačeridim. Ukrajina se před posledním utkáním bodově dotáhla na Slovensko a na dálku se s ním utká o přímý postup na EURO 2016. Slováci budou hrát v Lucembursku, zatímco Ukrajina změří síly doma se Španělskem. Z mé strany je to vše. Dobrou noc! (22:48:51)
Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:12.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Hosté rozehráli rohový kop nakrátko. Petrovič ukopl míč do autu a to je nejspíše poslední, co se dnes ve Skopje stane.

90+2

Po nepovedeném rohu bude Pjatov odkopávat od branky. Ukrajinci mohou ještě jednou pořádně zahrozit před domácí svatyní.

90+2

Domácí budou mít k dispozici ještě jeden rohový kop. Chačeridi se rybičkou položil do centrovaného míče a zažehnal nebezpečí.

90+1

Nastavují se 3 minuty!

90

Ukrajina naposledy střídá. Ze hřiště odchází kapitán Rotaň. Na posledních pár vteřin přichází Malinovskyj.

89

Hosté mohli postupovat do přečíslení. Rybalka se rozhodl celou akci zabrzdit a rozehrát do kraje.

88

Domácí po obdržené brance kupí chybu za chybou. O výsledku už je nejspíše jasno.

87

87. Artem KRAVEC - 0:2

87

Ukrajina právě vstřelila branku!
Hosté definitivně rozhodují o svém vítězství. ARTEM KRAVEC skvěle oklamal Petroviče, který mu dal příliš mnoho prostoru a s jistotou prostřelil Pačovskiho.

86

Na posledních pět minut přichází na trávník Karavajev, který nahrazuje Jarmolenka.

85

Brdarovski hledal nadýchaným centrem Ivanovskiho, který si nabíhal na malé vápno. Ofenzivní hráč Makedonie byl znovu ubráněn Chačeridim.

84

Domácí se nastěhovali okolo pokutového území Ukrajiny. Skvělý Chačeridy drží akcie svého týmu nad vodou. Stoper hostů je dnes opravdu všude.

83

Konopljanka si připravil míč ke střele. Poté se do něj opřel pravou nohou a mezi dvěma obránci mířil na přední tyč. Pačovski byl na zemi včas.

82

Kravec se na hrotu hlásil o přihrávku. Chačeridi si jej všiml, jenže neposlal vůbec dobrý míč. Domácí mohou zaútočit.

81

Domácím zbývá posledních deset minut, aby s utkáním něco udělali. Makedonie je zatím bezzubá a nedokáže se nastěhovat před branku Ukrajiny.

80

80. Velká šance Konopljanky

80

Konopljanka se ocitl v obrovské šanci, ale tváří v tvář Pačovskimu selhal a nenavýšil ukrajinské vedení.

79

Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Stefan Askovski, přichází Ilja Nestorovski.

79

Makedonci se hnali dopředu. Chačeridi si zkušeně počkal na centr z pravé strany a zachránil svůj tým před nabíhajícími útočníky.

78

Jarmolenko si utrhl příliš velké sousto, když se vydal do souboje se třemi obránci. Nakonec míč udržel a přihrál Rybalkovi.

77

Domácí tribuny se zlobí na rozhodčího, který neodpískal zákrok na pronikajícího Zutu. Domácí obránce svůj pád evidentně přihrál.

76

Pačevski hledal dlouhým výkopem Askovskiho. Chačeridi si počínal zkušeně a pustil míč až k Pjatovovi. Domácí jsou v tuto chvíli bezzubí.

75

Když už se Makedonci dostanou před Pjatova, pokazí útočnou akci nepřesnou finální přihrávkou. V tomto duchu si počínal Askovski.

74

Hosté poprvé střídají. Ze hřiště odchází Selezňov, kterého nahrazuje Kravec.

73

Kive Ristevski si při rozehrávce nepočínal vůbec dobře a měl co dělat, aby dokázal zastavit rychlého Jarmolenka.

72

Konopljanka předvedl obrovské zrychlení, nechal za zády Brdarovskiho a poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového kopu. Tam si na míč naběhl Ševčuk, ale nedokázal usměrnit míč na branku domácích.

71

Konopljanka zahrával další rohový kop hostů. Jeho centr se snesl na přední tyč, kde jej tečoval Jarmolenko. Záložník hostů míč pouze nadzvedl mimo pokutové území.

70

Domácí ze standardní situace nevymysleli žádné ohrožení hostující svatyně a už se zase musí vracet na vlastní polovinu. U míče jsou hosté.

69

A právě Chačeridi zbytečně podrazil u rohového praporku Ivanovskiho. Hostující obránce by si měl dávat pozor, protože už má na svém kontě žlutou kartu.

68

Po faulu na Ševčuka zahrávali hosté přímý kop z hranice pokutového území. Konopljankův centr sice do sítě usměrnil Chačeridi, ale v době přihrávky stál v ofsajdu.

67

Konopljanka nedosáhl na prudkou přihrávku, kterou mu posílal takřka přes celou šíři hřiště Chačeridi. Stoper Ukrajiny dnes hraje hodně konstruktivně.

66

Z něj hosté nedokázali ohrozit branku Makedonie. Pačovski hledal dlouhým výkopem Askovskiho, ale míč doletěl až k Pjatovovi.

65

Konopljanka je jako politý živou vodou. Hbitý ukrajinský záložník si položil obránce a odcentroval. Obrana srazila míč na rohový kop.

64

Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Blaže Iljoski, přichází Mirko Ivanovski.

64

Fedeckij krásně zakombinoval s Jarmolenkem, který si ve vápně udělal prostor ke střele. Jeho přízemní dělovka proletěla kolem pravé tyče domácí svatyně.

63

Domácí vysunuli presink a napadají ukrajinskou rozehrávku. Chačeridi s Rybalkou si však zatím vědí s dotírajícími Makedonci rady.

62

Zuta se snaží napravit svou chybu, která zapříčinila pokutový kop a parádním zákrokem odzbrojil Jarmolenka, který jen nemohoucně rozhazuje rukama.

61

Slibnou příležitost ke srovnání zazdil útočný faul Ristevskiho, který si v hlavičkovém souboji pomohl rukama a přistrčil obránce.

60

Domácí nejsou po obdržené brance vůbec opařeni. Právě naopak, Makedonci se snaží rychle odpovědět.

59

59. Jevgenij SELEZŇOV - 0:1

59

Ukrajina právě vstřelila branku!
Ukrajina se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil JEVGENIJ SELEZŇOV a střelou doprostřed branky překonává domácího brankáře.

58

58. Hra rukou v pokutovém území

58

Ukrajina bude kopat pokutový kop! Zuta zahrál po hlavičce soupeře rukou a vidí žlutou kartu.

57

Ševčukův centr přizvedl jeden z obránců až k Jarmolenkovi. Ten ve slibné pozici nedokázal zpracovat míč, který proletěl až do zámezí.

56

Domácí si mohou odpočinout od úporného tlaku Ukrajiny. Zuta nakopává míč dopředu, jenže Askovski neměl v souboji s Chačeridim šanci.

55

Jarmolenko se šťastně zmocnil míče, který předložil Rybalkovi. Ukrajinský záložník si na střelu netroufl a raději přihrál do strany.

54

Ani hbitý Konopljanka nepropasíroval po svém parádním sólu míč až do pokutového území. Ztroskotal na zdi jménem Šikov.

53

Už to vypadalo, že se Selezňov postaví tváří v tvář Pačovskimu. K nelibosti Ukrajinců zastavuje jeho akci zdvižený praporek – ofsajd.

52

Ševčuk byl adresátem skvělé přihrávky, jenže se unáhlil s centrem a celou akci Ukrajiny pohřbil.

51

Domácí zahrávali přímý kop. Všichni vysocí hráči se nastěhovali před Pjatova. Jenže Ibraimiho vysoký centr skončil právě v rukavicích ukrajinského brankáře.

50

Konopljanka si povodil bránícího soupeře, odcentroval do pokutového území, kde se po tvrdém střetu jen těžce sbírá Selezňov.

49

Selezňov sice doskočil na Chačeridiho dlouhou přihrávku. Míč se mu od hlavy odrazil příliš daleko a fotbalista Ukrajiny jej už nezastihl na hrací ploše.

48

Fedeckij měl dostatek prostoru u pravé postranní čáry. Pravý obránce Ukrajiny poslal do pokutového území prudký centr, ale před Ševčukem jej domácí obrana odvrátila.

47

Jarmolenko si chtěl narazit s Rybalkou, jenže bývalý záložník Liberce si s ním neporozuměl a míč končí za brankovou čarou.

46

Ukrajinci zahájili druhou půli, ve které budou mít o motivaci postaráno, protože Slovensko prohrává po první půli s Běloruskem 0:1.

46

Začal druhý poločas.
Oba týmy se už vracejí na hrací plochu. Druhá půle zanedlouho začne.
První poločas utkání mezi Makedonií a Ukrajinou je minulostí. Hosté měli více ze hry, ale nedokázali si vytvořit žádnou brankovou příležitost. Makedonci zatím skvěle brání a nepouští Ukrajince do pokutového území. Ani domácí si nevytvořili žádnou větší šanci, a proto se do kabin odchází za bezbrankového stavu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Jarmolenko se snažil přiťuknout vysoký míč na střelu Rybalkovi. Před bývalým záložníkem Liberce odkopl míč do zámezí Šikov.

45+2

Konopljanka si udělal prostor a posílal nadýchaný míč do pokutového území. Selezňov se nechal předskočit Zutou a o míč přišel.

45+1

Rozhodčí vytahuje další žlutou kartu. Za neohrabaný zákrok ji vidí Brdarovski.

45

První poločas bude nastaven o 3 minuty.

45

U Selezňova tentokrát stáli hned tři obránci a nedali ukrajinskému útočníkovi ani metr prostoru. Míč doputoval až k brankáři Makedonie.

44

Selezňov se rozbíhal za přihrávkou za obranu, ale jeho snaha byla zbytečná. Asistent rozhodčího signalizuje ofsajd.

43

Na druhé straně spěchal za dlouhou přihrávkou rozběhnutý Askovski. Pjatov byl pozorný a nebezpečí zažehnal ve stylu Manuela Neuera.

42

Konopljankův centr však našel jen hlavu Šikova. Poté se ke střele z velké dálky dostal Rybalka, ale svůj projektil poslal někde na tribunu.

42

Jarmolenko otřel svůj centr o Zutovy záda a vybojoval pro svůj celek alespoň rohový kop.

41

Do konce první půle zbývá pět minut a ani jeden z týmů si zatím nevytvořil brankovou příležitost. Ani Rybalkův centr nenašel v pokutovém území domácích nikoho v modrém.

40

Hosté se zlobili kvůli Zutově zákroku na Selezňova. Píšťalka rozhodčího zůstává němá a hosté budou muset vymyslet novou útočnou akci.

39

Jarmolenko burcuje své spoluhráče k větší aktivitě a sám si pro míče sbíhá až do středu hřiště.

38

Makedonci vysunuli presink a vybojovali míč na polovině Ukrajiny. Ibraimi se okamžitě přihlásil o přihrávku, kterou také dostal, jenže jeho následnou střelu zablokoval Fedeckij.

37

Za svou hru loktem vidí žlutou kartu Sydorčuk.

37

Zápas je znovu přerušen. Na hřišti je ošetřován Askovski, který v souboji dostal loktem.

36

Konečně se hosté odhodlali k průnikové přihrávce. Rybalka vybízl Ševčuka, který si jeho pas nedokázal v pokutovém území převzít a míč mu utekl za brankovou čáru.

35

Ukrajinci už se zase nastěhovali na polovinu Makedonie a snaží se svou kombinací uspat domácí obranu. Jarmolenko si několikrát vyměnil míč s Rybalkou.

34

Makedonie má nyní více ze hry. Domácí svůj tlak pokazili nepřesnou přihrávkou na pravou stranu, kterou jen zkontroloval Rybalka.

33

Domácí mohli postupovat do otevřené obrany Ukrajiny. Ke střele z hranice pokutového území se dostal Ibraimi, ale zamířil jen do středu branky, kde stál připravený Pjatov.

32

Zuta se vytáhl až k pokutovému území soupeře, kde si v souboji s Chačeridim pomohl lokty. Rozhodčí vše viděl a odpískal nedovolený zákrok.

31

Po rohovém kopu se k míči dostal Rotaň. Ukrajinský záložník byl těsně bráněn a v pádu už nedokázal seřídit mířidla.

30

První půlhodina jasně patřila hostujícím hráčům. Domácí fandové začínají dávat svou nespokojenost hlasitě najevo a odměňují své hráče pískotem.

29

Makedonie se rychle zbavuje míče. Pačovski hledal výkopem Zutu. Krajní obránce domácích neudržel míč na hrací ploše.

28

28. Největší šance prvního poločasu

28

Jarmolenko dostal míč za obránce, odcentroval míč do pokutového území. Jeden z obránců jej odvrátil přímo na Sydorčuka, ale ten z hranice pokutového území nezamířil vůbec přesně.

27

Ani Konopljanka ani Jarmolenko nemohou najít cestu před krajní obránce Makedonie, a proto raději otáčejí hru na své obránce. Domácí se zatím skvěle pohybují.

26

Ano. Sydorčuk už je na nohou a Ukrajinci pokračují v kombinaci.

26

Jarmolenko pozastavuje hru. Na trávníku zůstává po souboji ležet Sydorčuk. Zdá se, že ukrajinský fotbalista bude v pořádku.

25

Chačeridi zahrál na nervy všem fanouškům Ukrajiny, protože velmi riskantně otálel s hlavičkovým výskokem. Naštěstí pro něj se dotírající Askovski nacházel v ofsajdu.

24

Jejich útočné snažení však skončilo dříve než vůbec začalo. U míče jsou opět hosté.

23

Ukrajinský rohový kop nebezpečí pro branku Makedonie nepřinesl. Domácí mohou rozvinout útočnou akci po pravém křídle.

22

Je to tak. Hasani je odnášen na nosítkách. Místo něj přichází na hřiště Abdurahimi.

21

Exekuce bude muset počkat, protože na trávníků zůstává ležet Hasani, který nevypadá, že by byl schopný pokračovat v dnešním utkání.

20

Konopljanka vybízel k centru Ševčuka. Před ním se vrhl obětavě na zem Brdarovski a odehrál míč do zámezí. Ukrajina rozehraje další roh.

19

Vysoký centr od rohového praporku si našel cestu k připravenému Šikovovi, který jej odhlavičkoval do bezpečí. Hosté se navíc provinili útočným faulem.

18

K Rotaňovi se odrazil míč, který odvracel Alimi. Záložník Ukrajiny vybojoval pro svůj tým alespoň rohový kop.

17

Ukrajinci už mají zase míč na svých kopačkách a kombinují okolo pokutového území. Domácí obrana se pohybuje ve velmi dobrém bloku.

16

Míč si připravil Hasani a technickým pokusem obstřelil čtyřčlennou zeď. Naneštěstí pro domácí postrádala střela razanci a mířila do míst, kde stál Pjatov.

15

Ibraimi si povodil Chačeridiho kolem pokutového území. Stoper Ukrajiny nakonec zahrál rukou. Domácí mají skvělou příležitost k ohrožení Pjatovovy svatyně.

14

Rakyckyj zkusil vystřelit z velké vzdálenosti. Zhruba třicet metrů od branky natáhl k tvrdé ráně, která před Pačovskim ještě skočila, ale brankář Makedonie si jedovku pohlídal.

13

Jarmolenko znovu dostal dlouhou přihrávku, kterou si zpracoval, navedl si míč do středu hřiště a centrem hledal Selezňova. Pačovski byl u míče dříve a sebral jej ze vzduchu.

12

Zuta má s Jarmolenkem velké problémy a znovu jej zastavil jen s pomocí nedovoleného zákroku.

12

Centr z přímého kopu mířil na osamoceného Konopljanku, ale ten by musel být o dost vyšší, aby na prudký míč dosáhl. Pačovski uklidňuje situaci.

11

Jarmolenko dostal pořádně naloženo od Zuty. Rozhodčí tentokrát žlutou kartu nevytáhl.

10

Jarmolenko si neměl s kým narazit míč a raději zvolil přihrávku na Chačeridiho, který rozehrává další útočnou akci hostů.

9

Na Konopljankův rohový kop si naskočil Chačeridi, který se pokusil zakončit házenkářským způsobem. Rozhodčí jeho úder rukou viděl a vytahuje žlutou kartu.

8

Konopljanka rozehrával rohový kop, který odvrátil Zuta. Ukrajinský záložník si celou situaci zopakuje.

7

Míč si přichystal Ibraimi a poslal do pokutového území prudký centr. Jeho přihrávce však chyběla potřebná délka a Ukrajinci se v pohodě ubránili.

6

Domácí mají k dispozici přímý kop z dobré pozice. Sydorčuk nevybíravě zajel do protihráče a může být rád, že neviděl žlutou kartu.

5

Jarmolenko měl před sebou spoustu prostoru a dostal se s míčem až do pokutového území. Tam si jej navedl na levou nohu a vystřelil.Jeho slabou ránu kryl Pačovski bez větších problémů.

4

Selezňov udržel míč u rohového praporku, přihrál jej Konopljankovi. Centr ukrajinského záložníka dopadl přesně na hlavu Brdarovskiho.

3

Konopljankův centr odvrátil hlavou Šikov. Míč se dostal k Askovskimu, ale obrana Ukrajiny skvěle zafungovala a bez problémů dopravila míč k Pjatovovi.

2

Rybalka si sběhl pro míč, přiťukl jej Rotaňovi. Ukrajinský kapitán vybojoval pro svou zemi první roh.

2

K míče se už ale rychle dostali hostující fotbalisté. Konopljanka si řekl o míč, ale poté co viděl, že se mu nikdo nenabízí otočil hru na stopery.

1

Hasani uvedl míč do pohybu a utkání začíná. Domácí nakopávají míč na Askovskiho, ale ten je těsně bráněn.

1

Utkání právě začalo.
Před samotným výkopem ještě zazní státní hymny obou celků.
Hlavní rozhodčí již přivádí aktéry dnešního utkání na trávník. Ve Skopje panují ideální fotbalové podmínky. Domácí nastoupí v červených dresech, hosté zvolili modrou kombinaci.
Úvodní sestavy:

Makedonie: Pačovski (C) – Brdarovski, Šikov, Ristevski, Zuta – Petrović – Alimi, Hasani – Ibraimi, Iljoski, Askovski.
Náhradníci: Dimitrijevski, Mitov Nilsson – Abdurahimi, Cikarski, Ivanovski, Mojsov, Nestorovski, Ristovski, Stjepanović, Trajkovski, Tričkovski.

Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Rybalka – Sydorčuk, Rotaň (C) – Jarmolenko, Selezňov, Konopljanka.
Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Budkivskij, Gusev, Kameňuka, Karavajev, Kravec, Kučer, Malinovskyj, Piljavskij, Stěpaněnko, Timoščuk.

Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (všichni Rumunsko).
Vzájemná utkání

Oba celky se spolu střetly v říjnu loňského roku a Ukrajina nakonec díky brance v nastaveném čase první půle zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem.
Makedonie

Naopak Makedonie má úplně opačné starosti než její soupeř. Z osmi kvalifikačních zápasů dokázala zvítězit jen jednou, když loni v říjnu zvítězila na domácím trávníku s Lucemburskem 3:2. Od té doby prohrála Makedonie šest soutěžních zápasů v řadě. Jediné přerušení černé série přineslo přátelské utkání s Austrálií, ve kterém Makedonie uhrála bezbrankovou remízu. Na předchozím reprezentačním srazu prohrála Makedonie na půdě Lucemburska a kvůli vlastnímu gólu podlehla doma Španělsku. Celou kvalifikaci zakončí Makedonie v Bělorusku.
Ukrajina

Pro Ukrajinu má dnešní zápas obrovský význam. Země zmítaná válkou stále bojuje o postup mezi evropskou elitu. V tabulce ji patří třetí příčka za Španělskem a Slovenskem. Ukrajinci v dosavadním průběhu kvalifikace podlehli jen dvakrát, když doma podlehli Slovensku a podle očekávání prohráli i ve Španělsku. Ukrajince táhne skvělými výkony hlavně Konopljanka, který hraje v životní formě. V předchozí reprezentační přestávce porazila Ukrajina Bělorusko a na Slovensku uhrála bezbrankovou remízu. V posledním utkání kvalifikace přivítá Ukrajina silné Španěly.
Dobrý večer všem fotbalovým příznivcům,
vítejte u sledování onlajn přenosu z fotbalu. Kvalifikace o Mistrovství Evropy má před sebou svou závěrečnou fázi. My budeme dnes společně sledovat souboj mezi Makedonií a Ukrajinou. Výkop je stanoven na 20:45.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Severní Makedonie – Ukrajina

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 59. Selezňov (pen.), 87. Kravec

Karty:   45+1. Brdarovski (MAK), 58. Zuta (MAK) – 9. Chačeridi (UKR), 37. Sydorčuk (UKR)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:12.

Severní Makedonie: Pačovski (C) – Brdarovski, Šikov, Ristevski, Zuta – Petrović – Alimi, Hasani (22. Abdurahimi) – Ibraimi, Iljoski (64. Ivanovski), Askovski (79. Nestorovski).
Náhradníci: Dimitrijevski, Mitov Nilsson – Abdurahimi, Cikarski, Ivanovski, Mojsov, Nestorovski, Ristovski, Stjepanović, Trajkovski, Tričkovski.

Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Rybalka – Sydorčuk, Rotaň (C) (90. Malinovskyj) – Jarmolenko (86. Karavajev), Selezňov (74. Kravec), Konopljanka.
Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Budkivskij, Gusev, Kameňuka, Karavajev, Kravec, Kučer, Malinovskyj, Piljavskij, Stěpaněnko, Timoščuk.

Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (všichni Rumunsko)