Menu

Florbal

Pohár mistrů (muži)

SV Wiler-Ersigen – Předvýběr.CZ Florbal MB

6:2

konec (2:0, 1:1, 3:1)

02.10.2015, 17:00 • ŠKOENERGO Aréna (kapacita: 4200), Mladá Boleslav • Vojtěch Tůma

Utkání je u konce! Wiler-Ersigen, úřadující švýcarský mistr se může radovat z postupu do semifinále, Mladou Boleslav totiž poráží poměrem 6:2! Hosté byli od úvodní minuty lepším celkem a nutno podotknout, že se z vítězství radují zcela zaslouženě. Technology tedy zítra čeká souboj o páté místo, ve kterém bude jejich soupeřem buď střešovický Tatran nebo norský Slevik. Právě u střetnutí těchto dvou týmů, které začíná ve 20:00, se na Vás znovu budu těšit: Prozatím na počtenou! (18:52:09)
Nejlepší hráč utkání z týmu SV Wiler-Ersigen: Lukas Meister

Nejlepší hráč utkání z týmu Technology Florbal MB: Jan Jelínek

Konec zápasu.

59:38

Na závěr je tu ještě jednou vyloučení na straně hostí – Philipp Fankhauser je potrestán dvěma minutami za sekání.

59:34

59:34 Tatu VÄÄNÄNEN - 6:2

59:34

Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
A trestné střílení švýcarského týmu končí úspěchem! TATU VÄÄNÄNEN si přehodil míček do bekhendu a nakonec ho do branky dokázal propasírovat pod ležícím Rytychem!

59:34

Hosté mají šanci ještě navýšit své vedení, je nařízeno trestné střílení pro Wiler!

59:22

Další šance pro Jiřího Curneyho, který tváří v tvář Wolfovi branku bekhendem přestřelil!

58:46

Teď se brankář Wolf opravdu vytáhl! Natov našel volného Curneyho, jehož dělovku vyrazil brankář Wileru-Ersigen maskou! Parádní zákrok!

58:00

Do konce třetí třetiny zbývají poslední dvě minuty!

57:48

Natov měl poměrně slušně nabito, ale míček mu v rozhodující moment přeskočil čepel. Technologům se krátí čas.

56:59

Hosté skvěle brání, florbalisté Mladé Boleslavi mají velký problém s tím vůbec se dostat ke střele.

56:04

Do dobré střelecké pozice teď dostal pas Tadeáš Chroust, ale trefil jen před sebou stojícího Nicolu Bischofbergera.

55:40

Jelínek sklepl na střed, kde se míčku ujal Jan Natov, ale rána mu nesedla – Wolf nemusel zasahovat.

55:08

A David Rytych zůstává na lavičce, Technologové to zkoušejí v šesti!

55:08

Domácí tým si vybírá oddechový čas!

54:44

Natovovi vypršel pětiminutový trest, Boleslav je opět v plném počtu.

54:22

54:22 Dave WITTWER - 5:2

54:22

Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
Hosté nakonec přeci jen využívají nabídnutou početní převahu! Bischofberger svým pasem našel neobsazeného DAVEA WITTWERA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Nicola Bischofberger.

53:19

Saláta teď o balónek neobrala ani trojice protivníků, za což si útočník Mladé Boleslavi vysloužil hlasitý potlesk z ochozů ŠKOENERGO Arény.

52:25

Znovu se do zakončení dostal Jami Manninen, ovšem tentokráte trefil před sebou stojícího Curneyho, který následně posílá míček až k Wolfovi a společně se svými spoluhráči může vystřídat.

51:23

Väänänenovu přízemní ránu vyrazil Rytych jen před sebe, kde hladově číhal Manninen, který ovšem z dorážky mířil těsně vedle!

50:20

Krzyžankovi propadl míček přes hůl až k volnému Matthiasu Hofbauerovi, který ranou z první prověřil Rytycha, ten byl ovšem na svém místě.

49:44

Hosté si zahrají přesilovou hru. Jan Natov to nyní přehnal s důrazem a po zákroku na Bischofbergera mu sudí uděluje dokonce pětiminutový trest za hrubost! Obrovská komplikace pro Boleslav!

49:33

Jiří Curny našel na hranici brankoviště volného Tomáše Chrousta, který se vytočil před branku, ale Wolf byl pozorný.

48:33

Hráči Wileru-Erisgen opět motali hlavy hráčům soupeře, jejich kombinaci vystavil stopku díky dobrému čtení hry Petr Kološ, který uklidňuje hru a čeká na čerstvé spoluhráče.

47:46

Natovův pas na Curneyho byl nepovedený, čehož mohl využít Kekkonen, který se sám vydal vstříc třem protihráčům. Se dvěma si šikovně poradil, nakonec jeho sóloakce ztroskotala na důrazném Petru Krzyžankovi.

46:59

46:59 Jiří CURNEY - 4:2

46:59

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Mladá Boleslav vykřesává jiskřičku naděje! JIŘÍ CURNEY se uvolnil na pravé straně hřiště a poté nechytatelnou bombou z bekhendu trefil šibenici Wolfovy branky! Asistence: Jan Jelínek.

46:32

David Rytych se teď musel natáhnout po nepříjemné střele od Känziga. Brankář Boleslavi měl sice lehce zakrytý výhled, ale předvedl povedený zákrok.

46:05

Jelínek vybojoval volný úder pro Boleslav, jeho rozehrávku ale nezvládl Krzyžanek, jehož pas na Curneyho byl příliš prudký a velmi těžko zpracovatelný.

45:28

Do Louisova pokusu na poslední chvíli vložil svou hůl Jelínek a míček tak zamířil vysoko nad branku Davida Rytycha.

44:53

Slibně vypadající akci domácích zhatil Josef Pluhař, který se prezentoval ofenzivním faulem. Oba týmy mohou vystřídat.

44:19

Kadlec ztratil balónek, čehož využil Šebek, který ho dlouhým obloučkem posílá zpět na vlastní polovinu hrací plochy. Švýcaři už nebudou nikam spěchat.

43:28

43:28 Philipp FANKHAUSER - 4:1

43:28

Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
Hosté přidávají čtvrtou branku a teď už to budou mít florbalisté Mladé Boleslavi opravdu hodně těžké! Hofbauerovu ránu vyrazil Rytych jen na hůl volného PHILIPPA FANKHAUSERA, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Matthias Hofbauer.

43:10

Utkání sleduje 1372 diváků!

42:32

Míček se poněkud šťastně odrazil k Josefu Pluhařovi, který ranou z první pořádně protáhl Wolfa!

41:59

Domácí se konečně dostali k balónku, Gwuźdź a Křenek odolávají dravému napadaní ze strany útočníků soupeře.

41:21

Akce hostí pokračovala a skončila střelou z hole Kekkonena, která ale byla zblokována Kološem a míček tak zamířil mimo tři tyče.

40:38

Louis pěknou přihrávkou našel Matthiase Hofbauera, který se zakončením trošku otálel a Rytychovi tak umožnil přemístění se a následný povedený zákrok.

40:03

Na úvodním buly byli úspěšnější hosté, kteří ihned od začátku kombinují na vlastní polovině.

40:01

Začala třetí třetina.
Hráči obou týmů už jsou zpět na hrací ploše, třetí třetina každým okamžikem započne!
Odehráno je už čtyřicet minut a Wiler-Ersigen vede 3:1! V druhé třetině se hra vyrovnala a domácí byli rozhodně nebezpečnější než v minulém dějství. Po jejich velké šanci podnikli Švýcaři protiútok, na jehož konci třetí branku utkání vstřelil Mendelin. Mladá Boleslav se dočkala alespoň snížení, o které se postaral kapitán Jan Jelínek. Do třetí třetiny je tak ještě vše otevřené!

40:00

Druhá třetina skončila.

39:42

Rychlá spolupráce druhého útoku Ersigenu. Kekkonen šikovnou zadovkou našel Mendelina, jenž si udělal prostor a táhlou ranou pořádně vylekal Rytycha!

39:15

Domácí zahrávali volný úder z hranice brankoviště! Zakončení na sebe vzal Jelínek, po jehož ráně Wolf míček nějakou chvíli hledal pod sebou, nakonec ho našel a podržel své spoluhráče!

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:23

Znovu Kadlec ve slibné šanci! Po pokusu z hole obránce domácích si to míček namířil těsně vedle branky Wileru. Tady scházely centimetry!

37:34

Od mantinelu se až ke střele z hranice brankoviště dostal Riku Kekkonen, ovšem míček netrefil ideálně a Rytych se tedy tolik nezapotil.

37:02

To je škody! Před Kadlecem zívala úplně prázdná branky, boleslavský obránce ale nezvládl první kontakt s balónkem, který mu nakonec uskočil až do velmi obtížné střelecké pozice!

36:15

Salát si nyní ukousl až příliš velké sousto, když se vrhl hned mezi dva protihráče. O míček ihned přišel a musí se rychle vracet zpět!

35:31

Pluhař se famózně uvolnil a následně vymyslel přihrávku na volného Mátla, který však promáchl! Škoda, kdyby to mladý útočník domácích trefil, byl by z toho jasný gól!

34:32

Fantastický David Rytych! Šebek se šikovným obloučkem snažil přelobovat ležícího brankáře Technologů, ten však předvedl spektakulární zákrok a velmi podržel svůj tým!

33:31

Jan Jelínek potáhl balónek po levé straně a poté ho, fotbalovou terminologií řečeno, nacentroval do prostoru brankoviště, kde na něj jen o vlásek nedosáhl Curney!

32:36

Tohle bylo od Wileru parádně sehrané! Bischofberger se vydal na ofenzivní výlet a obdržel parádní skrytou přihrávku od Mendelina, ovšem míček se mu v ten nejdůležitější moment zamotal mezi nohama.

31:55

Technologové nyní nevěděli, kudy se vydat směrem vpřed. Kološ to zkusil dlouhým obloučkem, ale míček si zpracoval Väänänen a uklidňuje hru.

30:54

Jelínek nenápadnou střelou překvapil Wolfa, který balónek vyrazil jen před sebe, kde se statečně rval Salát, ale nakonec kulatý nesmysl do branky dotlačit nedokázal!

30:29

Až nyní to na sebe vzal Hirschi, po jehož tvrdém projektilu míč těsně prosvištěl kolem Rytychovy branky!

29:53

Už dobrou minutku mačkají hosté svého soupeře v jeho vlastním obranném pásmu, ke střele se však žádný z hráčů Ersigenu zatím nemá.

28:52

Zatímco Hofbauer si vyměňuje míček s Wittwerem, domácí fanoušci ožívají a žádají si další branku Technologů.

28:15

28:15 Jan JELÍNEK - 3:1

28:15

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Domácí snižují na rozdíl dvou branek! Krzyžanek na vlastní polovině nejdřív málem ztratil míček, své zaváhání ale ihned napravil. Poté našel Saláta, který přihrávkou vyzval ke skórování nabíhajícího JANA JELÍNKA a ten mířil přesně. Asistence: Petr Salát.

27:20

Po vypršení přesilovky Technologů je opět znovu k vidění klasický obrázek dnešního mače. Hráči Wileru drží balónek ve své moci, kombinují s ním na vlastní polovině a vymýšlí další útočné snažení.

26:43

Švýcaři už hrají v pěti.

26:29

Hosté se alespoň na malou chvilku osvobozují a už velmi unavená čtveřice stihne vystřídat.

26:03

Jelínek pěknou přihrávkou našel na středu nikým nekrytého Jana Natova, který však mířil jen do pravé nohy přesunujícího se Wolfa.

25:28

Fojta našel na hranici brankoviště volného Jelínka, který se s míčkem chtěl vytočit směrem ke středu, ale Wolf jeho záměr přečetl.

24:43

Mladá Boleslavi má šanci na snížení, na trestnou lavici usedá Dave Wittwer, který se proti pravidlům provinil sekáním.

24:07

24:07 Patrick MENDELIN - 3:0

24:07

Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
A vzápětí přichází trest v podobě třetí branky Wileru-Ersigen! Väänänen nádherným pasem přes celou šíři hrací plochy našel PATRICKA MENDELINA, který prostřelil Rytycha! Asistence: Tatu Väänänen.

23:49

Tohle vůbec nebyla špatná šance! Křenkova rána trefila Jaromíra Ekla někam do oblasti stehna, odkud se balónek odrazil těsně vedle branky švýcarského týmu!

23:15

Fankhauser se natlačil až před branku, kde se chytře pokusil najít Hofbauera, na poslední chvíli ale za záchrannou brzdu domácích zatáhl Krzyžanek.

22:39

Šebek dravě napadal Křenka, ale nakonec to s agresivitou a důrazem lehce přehnal – rozehrávat bude domácí tým Mladé Boleslavi.

22:00

V úvodu druhého dějství jsme zatím žádnou vážnější šanci neviděli, více ze hry ale mají opět hráči Wileru-Erisgen.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je za námi, Wiler-Ersigen zatím vede nad celkem z Mladé Boleslavi 2:0, přesnými zásahy se prezentovali Dany Känzig a Adrian Zimmermann! Švýcarský tým toho svému soupeři zatím příliš nedovolil, domácí mají do druhého dějství rozhodně na čem pracovat.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Vypadá to, že tomu tak nebude. Švýcarský mistr dohrává první dějství s míčkem na svých holích.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:42

Snad poprvé v dnešním utkání Mladá Boleslav v klidu kombinuje na vlastní polovině. Podaří se Technologům do konce třetiny alespoň snížit?

17:50

Ke snížení nebylo daleko! Kološ se šikovně zbavil svého strážce a následně zamířil jen o chloupek mimo pravé tyče Wolfovy pokladnice!

16:54

16:54 Adrian ZIMMERMANN - 2:0

16:54

Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
Švýcaři vedou už o dvě branky! ADRIAN ZIMMERMANN dostal až příliš volného prostoru a střelou z otočky překvapil Rytycha, který měl zřejmě zakrytý výhled. Asistence: Olivier Hirschi.

16:01

Dvojice Manninen a Mendelin zatím slušně zatápí obraně Mladoboleslavských, druhý jmenovaný se rozhodl zkusit projít mezi dva protihráče, ale Kološ mu míček zkušeně vypíchl.

15:16

Jelínek se chtěl před dotírajícími soupeři co nejrychleji zbavit míče který nějakou chvilku jel po hranici mantinelu, nakonec však spadl mimo hřiště a rozehrávat tak bude Wiler-Ersigen.

14:34

Zatím nejaktivnějším útokem Boleslavi je v dosavadním průběhu utkání první útočná trojice. Curney teď našel Natova, který ale míří nad Wolfovu branku.

14:07

Zimmermann v rychlé protiakci našel Daniela Šebka, jehož rána se ale nedá počítat mezi úspěšné – míček minul pravou tyč o nějaký ten metřík.

13:26

Domácí jsou zatím velice nepřesní a zbrklí v rozehrávce. Nyní se míčku zbytečně zbavil Kološ, jeho zaváhání ale napravil Kadlec, který vybojoval faul na svou osobu.

12:24

Curney křižným pasem zkoušel najít dobře postaveného Natova, do přihrávky však v poslední chvíli vložil hůl Matthias Hofbauer, který následně za vlastní brankou uklidňuje situaci.

11:45

Hofbauer chyboval v rozehře, z čehož mohl těžit Jiří Curney, Boleslavský střelec si v souboji 1 na 1 troufl na Meistera, ale nebyl úspěšný a akce domácích tak končí neúspěchem.

11:00

Zimmermann se zbytečně zbavil balónku, Tomáš Chroust však kulatý nesmysl poslal hloupě před domácí branku, kde ho naštěstí pro sebe uzmul pozorný Rytych.

10:19

Tohle byla gólovka! Fojtovu ránu zablokoval jeden z obránců Wileru a míček se odrazil k Jaromíru Eklovi, jemuž ve vstřelení vyrovnávací branky skvělým zákrokem zabránil Wolf!

09:56

Jelínek našel za brankou volného Natova, ten se však proti dvojici protihráčů nedokázal sám prosadit a o míček brzo přišel.

09:01

09:01 Dany KÄNZIG - 1:0

09:01

Wiler-Ersigen právě vstřelil branku!
Švýcaři se ujímají vedení! Radim Křenek špatně přihrál, z čehož mohl těžit Daniel Šebek, který přesným pasem vyzval ke skórování DENYHO KÄNZIGA, jenž už měl jednoduchou práci. Asistence: Daniel Šebek.

08:17

Mladá Boleslav hraje v plném počtu.

08:00

Teď už ale ano, ke střele se totiž dostal Matthias Hofbauer, který mířil mezi nohy brankáře Technologů, ten však byl pozorný a předvedl pěkný zákrok.

07:29

Hosté mačkali svého soupeře jako citrón, k zakončení se však žádný z pětice hráčů ne a ne mít. Nakonec to na sebe vzal Mendelin, ale proti jeho ráně nemusel Rytych zasahovat.

06:37

Manninen nabil Väänänenovi, který tvrdou ranou z první jen těsně minul horní tyč branky Středočechů!

06:17

První vyloučení dnešního mače. Radek Gwuźdź chyboval v rozehrávce a unikajícího Känziga zastavil jen za cenu faulu. Domácí bek si odsedí dvě minuty za sekání.

05:25

První útok Technologů je v samotném úvodu utkání velmi aktivní, dobrou střelou bekhendem se nyní prezentoval Jan Natov, ale Wolf byl na svém místě.

04:57

Salát se zničehonic zjevil před brankou, míček už si to namířil mezi tři tyče, ale na poslední chvíli ho holí mimo ztečoval Matthias Hofbauer.

04:39

Tomáš Chroust byl při přechodu do útoku faulován – volný úder pro Mladou Boleslav.

04:06

Šebek zadovkou hledal před brankou volného Zimmermanna, ale Rytych jeho záměr přečetl a balónek polapil.

03:34

Od mantinelu si s míčkem na holi vyběhl Mendelin, ale trefil jen připraveného Kadlece. Hosté však stále zůstávají v držení balónku.

02:36

Rytychovi vypadl balónek, k dorážce se přiřítil Marco Louis, ale tentokráte byl boleslavský gólman sebejistý.

01:56

V držení balónku se už dobrou půlminutku drželi domácí, jejich akce nakonec vyústila ve střelu z ostrého úhlu, s níž měl Wolf možná až příliš velké problémy.

01:18

Švýcarský tým si připisuje svojí první střelu na branku, Rytych se musel vytáhnout proti pokusu z hole Kekkonena.

00:52

Další šance domácích. Kadlec šikovnou nabídkou na teč oslovil Boušku, který lehce změnil dráhu letu míčku, ale na Wolfa si nepřišel.

00:27

Meister špatně nahrál a využít toho mohl Jiří Curney, který tvrdou ranou trefil masku připraveného Wolfa.

00:05

Na úvodním buly byli úspěšnější hosté, kteří budou dnes hrát v zeleno-bílých dresech, naopak domácí zvolili modro-bílou kombinaci.

00:01

Utkání právě začalo.
Zahajovací sestava Mladé Boleslavi: David Rytych – Petr Krzyžanek, Jan Jelínek – Jan Natov, Jiří Curney, Petr Salát

Zahajovací sestava Wileru-Ersigen: Nicolas Wolf – Lukas Meister, Dave Wittwer – Philipp Fankhauser, Matthias Hofbauer, Marco Louis
A aktéři dnešního mače právě vstupují na hrací plochu! Start utkání se blíží!
Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu! V mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně je vše připraveno na začátek utkání! Jediné, na co ještě musíme nějakou tu minutku vyčkat, je příchod samotných hráčů obou týmů.
Úvodní sestavy:

SV Wiler-Ersigen: Wolf (Zimmermann S.) – Meister, Wittwer, Bischofberger, Väänänen, Hirschi, Šešulka, Nussbacher – Fankhauser "C", Hofbauer M., Louis – Mendelin, Kekkonen, Manninen – Šebek, Zimmermann A., Känzig D. – Känzig T., Hofbauer Ch.

Technology Florbal MB: Rytych (Koráb) – Jelínek "C", Krzyžanek, Kadlec, Kološ, Gwuźdź, Křenek, Novák – Natov, Curney, Salát – Ekl, Fojta, Bouška – Chroust Ta., Pluhař, Chroust To. – Renčín, Mátl

Rozhodčí: Martins Larinovs, Martins Gross (oba Lotyšsko).
Po čtyřech letech se Mladá Boleslav opět dočkala pořádání Poháru mistrů!

Jak už bylo řečeno, tento prestižní turnaj se v městě automobilů naposledy konal v roce 2011! V hostitelství Poháru mistrů se střídají čtyři florbalové velmoci, proto po Mladé Boleslavi přivítala turnaj švédská Umea, finské Tampere a švýcarský Curych. Volba stejného dějiště jako před čtyřmi lety může na první pohled budit překvapení, okolnosti však mladoboleslavské variantě opravdu nahrávaly. „Ročník 2011 byl natolik úspěšný, že jsme na něj chtěli navázat. Uvědomujeme si, že vstoupit do spolupráce s vyzkoušeným týmem lidí je obrovská výhoda,“ míní prezident České florbalové unie Filip Šuman. „Když se vyhodnocovalo pořadatelství v jednotlivých zemích v letech 2011-2014, Mladá Boleslav z něj vyšla nejlépe.“ „Cítíme, že v roce 2011 jsme Pohár mistrů uspořádali dobře, a proto jsme hodně stáli o opakování pořadatelství. Od té doby jsme ušli dlouhou cestu, vnímáme výraznější podporu fanoušků i města a je v našich silách uspořádat ještě úspěšnější ročník,“ dodává generální manažer Středočechů Tomáš Pacák.

Pojďme si připomenout, jak to před čtyřmi lety vlastně celé dopadlo! Do finále se probojovaly týmy SSV Helsinky a Tatran Střešovice, po výhře 4:3 se nakonec z prvenství mohli radovat Finové. Zajímavostí je, že dnešní dva oponenti, tedy Mladá Boleslav a Wiler-Ersigen, se spolu také utkali. Tehdy domácí tým prohrál vysoko 2:8, od té doby se však spoustu věcí změnilo a Technologové rozhodně budou chtít svému soupeři prohru vrátit!
SV Wiler-Ersigen

Tým z jihu Švýcarska tamní nejvyšší florbalovou soutěž ovládl celkem čtyřikrát z posledních pěti ročníků, pouze v sezoně 2012/13 si ve čtvrtfinále vylámal zuby na Rychenbergu, s nímž prohrál 3:4 na zápasy. V probíhající sezoně Swiss Mobiliar League si Wiler vede stejně jako jeho dnešní soupeř, tedy drží první příčku. V kádru úřadujícího švýcarského mistra působí řada skvělých hráčů, určitě nesmíme opomenout bratry Christopha a Matthiase Hofbauerovi, tahouny národního týmu země s helvétským křížem. V kádru Willeru najdeme hned dva české hráče, konkrétně Daniela Šebka a jeho jmenovce Šešulku. Jako asistent trenéra Thorsella působí bývalý reprezentant Radek Sikora.

Hráči Ersigenu se samozřejmě také představili na v srpnu konajícím Czech Open. Během cesty tímto turnajem se střetli hned se třemi českými týmy. Oba pražské celky, Tatran a Bohemka, vzájemné střetnutí nezvládly, Vítkovice díky remíze 1:1 urvaly alespoň bodík. Ve čtvrtfinále byl po výsledku 3:5 nad síly Wileru Köniz, tedy stejný tým, který v semifinále zastavil i Mladou Boleslav.
Technology Florbal MB

V minulé sezoně se Středočeši probojovali až do Superfinále konaného v pražské O2 aréně, v němž nakonec po samostatných nájezdech podlehli střešovickému Tatranu. "Čeští florbaloví Galácticos", jak se týmu z města automobilů přezdívá, přes letní přestávku opět posílil svůj už tak silný kádr. Novými akvizicemi se stali reprezentační útočník Jan Natov, obránce Petr Krzyžanek a brankář Jakub Koráb, naopak pověsit florbalku na hřebík se rozhodl Pavel Bouška.

V srpnu se již po třiadvacáté konal velice prestižní mezinárodní turnaj zvaný Czech Open a svěřenci trenéra Pazdery v silné konkurenci dokázali vybojovat bronzovou příčku, když v semifinále na nájezdy padli se švýcarským Könizem, který přitom v předchozím průběhu zvládli porazit. Do nového ročníku naší nejvyšší florbalové soutěže, která nově nese název Tipsport Superliga, vstoupili Mladoboleslavští v roli možná největšího favorita, což zatím bez zaváhání potvrzují. Po třech odehraných kolech mají na svém kontě plný počet devíti bodů, postupně parta kolem kapitána Jelínka porazila nováčka z Litvínova, Královské Vinohrady a naposledy si doslova smlsla na Klokanech z Bohemians, které rozprášila poměrem 15:1!

Před čtvrtfinálovým mačem má trenér Pazdera švýcarský celek přečtený: „Získat informace o soupeři bylo nakonec těžší, než jsem si původně myslel. Nějaká videa se ke mně dostala, přípravu tedy máme nachystanou a budeme z ní vycházet. Až v zápase však uvidíme, jestli se osvědčí. Soupeře jsem sledoval už v létě v Praze na Czech Open, kde nepůsobil tak silně, jak ho očekávám na Poháru mistrů. Mělo to i dva objektivní důvody: chyběli jim někteří hráči a ve Wileru přes léto proběhla spousta změn. Podle toho, co jsem viděl v jejich úvodních zápasech ve švýcarské lize, určitě přijede silný tým. Wiler bude držet balónek, diktovat tempo hry a snažit se na nás vytvářet velký tlak. V kádru má řadu finských osobností a švýcarských reprezentantů."
Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům toho nejlepšího florbalu! Do Mladé Boleslavi se po čtyřleté pauze vrací Pohár mistrů! V dopoledním programu do tohoto turnaje již vstoupily české týmy v kategorii žen, nyní jsou na řadě muži! V prvním utkání se domácí Technology Florbal MB střetne s úřadujícím švýcarským mistrem – týmem SV Wiler-Ersigen. Na vítěze tohoto klání v semifinále čeká finský SPV Seinäjoki. Začínáme v 17:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

SV Wiler-Ersigen – Předvýběr.CZ Florbal MB

6:2

konec (2:0, 1:1, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Dany Känzig (Šebek), 17. Adrian Zimmermann (Hirschi), 25. Mendelin (Väänänen), 44. Fankhauser (Matthias Hofbauer), 55. Wittwer (Bischofberger), 60. Väänänen (TS) – 29. Jelínek (Salát), 47. Curney (Jelínek)

SV Wiler-Ersigen: Wolf (Zimmermann S.) – Meister, Wittwer, Bischofberger, Väänänen, Hirschi, Šešulka, Nussbacher – Fankhauser "C", Hofbauer M., Louis – Mendelin, Kekkonen, Manninen – Šebek, Zimmermann A., Känzig D. – Känzig T., Hofbauer Ch.

Předvýběr.CZ Florbal MB: Rytych (Koráb) – Jelínek "C", Krzyžanek, Kadlec, Kološ, Gwuźdź, Křenek, Novák – Natov, Curney, Salát – Ekl, Fojta, Bouška – Chroust Ta., Pluhař, Chroust To. – Renčín, Mátl

Rozhodčí: Martins Larinovs, Martins Gross (oba Lotyšsko)

Diváci: 1372

Průběh zápasu
1. třetina
06:17
09:01
16:54
Po 1. třetině
2. třetina
24:07
24:43
28:15
Po 2. třetině
3. třetina
43:28
46:59
49:44
54:22
59:34
59:38
Konec