Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava

4:0

konec (2:0, 1:0, 1:0)

05.09.2015, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. kolo • Ladislav Vácha (@LadislavVacha)

Je konec! Havlíčkův Brod ještě v závěrečném dějství navýšil své vedení, když se z dorážky prosadil Lukáš Beran. Dukla dnes nepředvedla vůbec špatný výkon, ale potýkala se s disciplínou a skvěle chytajícím gólmanem Tomášem Kulichem, který udržel čisté konto. Havlíčkův Brod zvítězil 4:0 a hodně se tak raduje ze zisku prvních tří bodů po návratu do extraligy. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na shledanou. (14:20:36)

Konec zápasu.

59:58

O puk se bojuje za bránou, tohle už domácí zvládnou s čistým štítem.

59:46

Hráči bojují o puk v rohu pásma Havlíčkova Brodu.

59:25

Jihlava už hraje v plném počtu, Havlíčkův Brod získal puk ve svém pásmu a rychle vyhodil přes celé hřiště.

58:54

Pavel Hendrych (HBR) – 2 minuty – podražení. Bude se hrát 4 na 4, pak začne zkrácená přesilovka hostů.

58:29

Série projektilů od modré čáry netrefila svůj cíl domácí soubor ale stále drží pásmo.

58:06

Havlíčkův Brod pokračuje v klasické přesilovce 5 na 4, i nadále si přihrává u jihlavské brány.

57:49

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
A je hotovo! Mladí Bruslaři s radostí zvedli hozenou rukavici v podobě velmi výhodné přesilovky z ledu a vedou už 4:0! Od modré čáry tvrdě vypálil Jiří Kopic, jehož rána tečovaná Davidem Michálkem se bleskově odrazila od zadního mantinelu k bráně. Tam číhal LUKÁŠ BERAN a bekhendem uklidil puk z mírného úhlu na levé straně k přední tyčce, kam se nestihl brankář Škarek přesunout včas! Asistence: David Michálek, Jiří Kopic.

57:25

Domácí vyhráli buly a už si přihrávají u brankáře Škarka.

57:16

Havlíčkův Brod si bere oddechový čas.

57:16

Troufám si říct, že o dělbě bodů už je rozhodnuto. Matěj Vála (JIH) předvedl další zbytečný a hodně okatý zákrok, obdržel 2 minuty za podražení. Přesilovka 5 na 3 dlouhá minutu a 37 sekund pro domácí

56:53

Pokud měla Dukla už jen hodně malé šance na bodový zisk, teď už se posouvají jen do oblasti pouhé teorie. Vladimír Oščádal (JIH). si pomohl v blízkosti modré čáry svého týmu vysokou holí.

56:48

Tahoun ofenzivy Havlíčkova brodu už je ale na nohou a po svých odjíždí s bolestivou grimasou v obličeji na střídačku svého týmu. Měl by být víc pořádku, což je samozřejmě dobře.

56:48

Nyní drží soupeře v jeho pásmu domácí Bruslaři. Za bránou zůstal ležet z nich po tvrdém souboji otřesený, vypadá to na kapitána Davida Michálka.

56:32

Hraje se stále hodně divoký hokej, hra se neustále rychle přelévá z jedné strany hřiště na druhou.

56:12

Po chvilce snažení se domácí probili ke střele, která měla gólové parametry! Vladimír Oščádal mířil z mezikruží zápěstím dobře k levé tyčce brankáře Kulicha, ale ten vytáhl parádní semafor a chytil puk do lapačky!

55:54

Jihlava se ale vrátila zpátky do držení hracího předmětu a kombinuje u brankáře Kulicha.

55:33

Hosté zavezli puk do útočného pásma a pramenila z toho svižná střela z pravého kruhu, jež však nezasáhla svůj cíl. Kotouč mají Havlíčkobrodští.

55:13

Havlíčkův Brod se stále snaží hrát aktivně, aby nezalezl příliš dozadu a nedal tak soupeři větší šanci snížit.

54:48

Hostům se už krátí čas a tak hrají na velké riziko. Nic jiného už jím za stavu 3:0 pro domácí také nezbývá.

54:27

Od modré čáry tvrdě vystřelil Patrik Hrabaň, ale brankář Škarek neměl zakrytý výhled a kotouč vyrazil do bezpečí v rohu pásma.

54:03

Havlíčkův Brod po chvilce snažení získal puk a nedovolil Dukle zakončit.

53:36

Domácí vyvezli puk pryč ze svého pásma a Dukla musí začít úplně novou akci až od svého brankáře Škarka.

53:10

Hodně dobré střídání teď předvedla čtyřka Jihlavy. Od modré čáry vypálil Stanislav Huňáček, ale zacinkal jen na boční konstrukci. Vzápětí neuspěl z mezikruží ani Aleš Heinrich a marně se mezi beky Brodu snažil prokličkovat Dominik Adam.

52:54

Havlíčkův Brod je teď zatlačen do hloubi svého obranného pole a musí se bránit.

52:28

Domácí se tak připravili o přesilovku, hraje se 4 na 4.

52:08

Utkání začíná být hodně nervózní, domácí si teď sami zkomplikovali život. Jiří Kopic (HBR) dostal 2 minuty za podražení.

52:00

Pokračuje se ve hře 4 na 4, kotouč se drží v pásmu Havlíčkova Brodu.

51:33

Vojtěch Veverka (HBR) dostal 2 minuty za vysokou hůl. Vladimír Srnský (JIH) 2 minuty za hrubost a Oliver Havelka (JIH) 2 minuty za sekání.

51:13

Ne, Dukle se teď v přesilovce vůbec nedaří a na její hře už začíná být vidět narůstající křeč. Broďáci i nadále v klidu drží nadějné vedení.

50:59

Havlíčkův Brod se zatím velmi dobře brání a drží soupeře daleko od své brány.

50:40

A znovu to byl havlíčkobrodský kapitán Michálek, který po vyhraném tvrdém souboji svého spoluhráče odpálil puk až k brankáři Škarkovi.

50:19

Puk nebezpečně poskakoval předbrankovým prostorem, ale nikdo z hostů ho nedokázal zasáhnout. Rychle se zorientoval David Michálek a vyhodil.

50:10

Dukla hned zamkla Bruslaře v jejich pásmu.

49:57

Nepříjemnost pro Bruslaře, Jihlava má další příležitost vrátit se zpátky do zápasu. Za katr sudí vykázal Vojtěcha Holendu (HBR) za sekání.

49:32

Havlíčkův Brod přesunul hru do útočného pásma, ale jeho přesilovka právě končí. Dukla se ubránila, hraje se 5 na 5.

49:02

Jihlava se prezentuje aktivně i v oslabení, protože dobře ví, že musí dohánět třígólové manko. Z úhlu to zkusil dobře do bližšího horního rohu Aleš Heinrich, ale opět byl na místě gólman Kulich.

48:52

Hokejisté obou táborů se zapojili do dlouhého souboje v rohu jihlavského pásma a rozhodčí nakonec přerušil hru. Buly u brankáře Škarka.

48:40

Teď měl Havlíčkův Brod namále, ale obránce Patrik Hrabaň ještě stihl zachytit puk v útočném pásmu. Domácí tak pokračují v obléhání gólmana Škarka.

48:29

Havlíčkův Brod pokračuje v útoku.

48:07

Domácí zvládli lépe vhazování a probili se do zakončení. Patrik Hrabaň obdržel dobrý pas na okraj kruhů a zápěstím našel Škarkovu rukavici.

47:59

Havlíčkobrodští mladíci si několikrát vyměnili puk v útočném pásmu a probili se ke střele z levého kruhu, kterou brankář Škarek zlikvidoval.

47:32

Zbytečné fauly, to je to, co dnes hodně brzdí Jihlavu v rozletu. Josef Berka (JIH) zbytečně dohrál už ztracený souboj za bránou soupeře a dostal 2 minuty za faul loktem.

47:25

Jihlava vybojovala vhazování v útočném pásmu, brankář Kulich totiž přerušil hru po dalším nahození od modré čáry.

47:10

Sledujeme opravdu velmi kvalitní a zábavný hokej. Nyní už se tlačí dopředu Dukla.

46:40

Na druhé straně postupoval v situaci 1 na 1 David Michálek, jenž to zkusil bekhendem z úhlu, ale na brankáře Škarka, jenž pohlídal první tyč, nevyzrál.

46:19

Dukla vyhrála vhazování a byla z toho hezká střela. Na okraji kruhů vypálil tvrdě z voleje Aleš Heinrich, ale vyprášil jen hruď pozorného brankáře Kulicha.

46:06

Vzápětí ale jen vyhodili na zakázané uvolnění.

45:57

Domácí získali puk po souboji v rohu pásma.

45:40

Oba týmy založily rychlé útoky, jenže v nich se vyskytly nepřesnosti a tak oba brankáři vůbec nemuseli zasahovat.

45:12

Josef Berka přebral puk na levém křídle, sjel si blíže k bráně a z kruhu nechal vyniknout u přední tyčky brankáře Kulicha, jenž podržel puk pod rukavicí.

44:51

Trenéři domácích Václav Adam a Jaroslav Benc teď nabádají své svěřence k větší jistotě vzadu, kde si teď Havlíčkův Brod není zrovna jistý v kramflecích.

44:29

Hra se teď trochu uklidnila, děj hry se odvíjí v blízkosti středového kruhu, útok se ani jednomu soupeři nedaří.

44:08

Jihlava teď pořádně sevřela Havlíčkův brod pod tlak. Domácí vůbec nevěděli, kam dřív skočit, rychlí jihlavští útočníci byli stále v pohybu. Ke gólu to ale znovu nevedlo.

43:50

Nádherná bitva, které nechybí vůbec nic, pokračuje. Dukla má na své straně tlak a ostřeluje gólmana Kulicha ze všech možných pozic, ale strážce havlíčkobrodské svatyně chytá pořád skvěle a drží čisté konto.

43:28

Tutovky na obou stranách! Jihlavě nepřeje ani štěstí, když od modré čáry tvrdě vypálil Vladimír Srnský a zacinkal na horní tyčku brankáře Kulicha! Na druhé straně nabil při přečíslení 2 na 1 Jiří Vlach Lukášovi Beranovi, jenž nechal vyniknout brankáře Škarka!

42:57

Dukla už znovu kombinuje v blízkosti brodské brány a hledá si ideální pozici ke střele.

42:39

Havlíčkův Brod získal puk u své brány a rychle ho odstřelil až k brankáři Škarkovi.

42:22

Pavel Hendrych (HBR) – 2 minuty – podražení. Dukla má šanci snížit.

42:09

Dukla rozehrává puk od své branky, domácí zkoušejí napadat.

41:50

Vpředu už jsou hosté, ale stále se nám nabízí stejný obrázek. Snažící se útočníci Jihlavy na straně jedné a skvělá obrana podpořena velmi dobře chytajícím brankářem Kulichem na straně druhé.

41:25

Drobný útočník Vojtěch Holenda ukázal, jak je hbitý a má šikovné ruce. Vydal se neohroženě mezi přesilu protihráčů, dvěma se vyhnul a zblízka v pádu prověřil pozornost brankáře Škarka!

41:13

Jihlava ztratila puk ve středním pásmu a před hrozícím brejkem musí rychle uhánět zpátky.

40:59

Havlíčkův Brod teď vytvořil v okolí branky gólmana Škarka pořádný zmatek, ale nedokázal ho využít k přesnému zakončení.

40:49

Domácí bojují o puk v útočném pásmu, ale zatím je v tomto prostoru úspěšnější Dukla.

40:29

Dukla získala útočné pásmo a byla z toho obrovská šance! Stanislav Huňáček zblízka jen vyprášil betony gólmana Kulicha, který fantasticky pravým betonem zmařil i dorážku Adama Hrbatého zblízka!

40:08

Havlíčkův Brod ale nenaložil se získaným pukem vůbec dobře, když ho jen odpálil na zakázané uvolnění. Buly u brankáře Kulicha.

40:05

Tentokrát vyhráli úvodní vhazování domácí, když svého soka přetlačil Jiří Vlach na buly.

40:01

Začala třetí třetina.
Oba krajští rivalové už se vrací zpět na hrací plochu.
Střely na branku po 2. třetině

Havlíčkův Brod – 21
Jihlava – 18
Prostřední část znovu nabídla vyrovnanou a atraktivní partii, jíž nechyběla velká bojovnost, která je pro tato derby Vysočiny naprosto typická. Hosté si vytvořili několik slibných šancí, ale zatím jim stojí v cestě výtečně chytající brankář Tomáš Kulich. Bruslaři hráli velmi dobře takticky a za disciplínu byl odměněn dlouhou přesilovkou 5 na 3, jíž využil po krásné souhře Jiří Vlach. Havlíčkův Brod vede před třetím dějstvím, jež začne přibližně ve 13:39, nad Jihlavou přesvědčivě 3:0.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Hosté se ještě natlačili před brankoviště soupeře a brankář Kulich měl co udělat, aby uhlídal svou svatyni. Poradil si a i nadále drží čisté konto.

39:32

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
A je tam! Jihlava hrála dlouhé oslabení 3 na 5 dlouho velmi dobře, když nepouštěla soupeře do šancí, jenže potom vypálil tvrdě od modré čáry Jiří Kopic, jehož tečovanou ránu brankář Škarek vyrazil betony vedle sebe. U tyčky číhal David Michálek, který byl v těžkém úhlu na střelu, ale vyřešil to s neskutečným přehledem, když předložil lahůdkový pas před brankoviště na volného JIŘÍHO VLACHA, jenž už jen zametl puk do odkryté brány! Asistence: David Michálek, Jiří Kopic.

39:07

Domácí už pokračují v útočném snažení.

38:49

Patrik Hrabaň dostal dobře namazáno mezi kruhy, kde chtěl pálit z velkého nápřahu, ale puk nedokázal v dobré pozici trefit! Hosté vyhodili.

38:38

Po chvilce trápení se do přesilovkového postavení dostal až teď.

38:17

Havlíčkův Brod už kombinuje ve středním pásmu a hledá si cestu k bráně soupeře.

38:00

Jihlava vyhrála vhazování a Tomáš Mejzlík vpádu okamžitě vyhodil puk přes celé hřiště.

37:54

Hosté si vzali oddechový čas, Havlíčkův Brod má k dispozici minutu a 48 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3. Pokud by ji využil, hodně by se přiblížil vytouženým třem bodům.

37:54

frustrace z hostů, kterým se nedaří snížit a i nadále prohrávají v Kotlině 0:2, je teď na hrací ploše hodně cítit. Naprosto zbytečný krosček zezadu předvedl Jiří Slabý (JIH) a naprosto zaslouženě dostal 2 minuty za vražení na hrazení.

37:42

Lukáš Mareš (JIH) se provinil naprosto zbytečným faulem v útočném pásmu a obdržel 2 minuty za vysokou hůl. Další komplikace pro hosty.

37:39

Hraje se teď v hodně rychlém tempu, kotouč se stěhuje rychle od jedné branky ke druhé a fanoušci se v ochozech Kotliny, kde panuje i nadále báječná atmosféra, rozhodně nenudí.

37:11

Václav Piskač se prokličkoval až do šance přes jihlavské beky, ale na poslední chvíli, když už se chystal z mezikruží střílet, mu puk soupeř vypíchl.

36:40

Havlíčkobrodští mladíci přesunuli děj hry do útočného pásma, to je přesně to, co jim za současného vedení 2:0 náramně hraje do karet.

36:06

Hostující soubor sice předvedl v útočném pásmu dobrou kombinaci, ale na jejím konci se dopustil nepřesné nahrávky, po níž musí pro puk zpět ke středovému kruhu.

35:44

Děj hry se rychle přesunul na druhou stranu hrací plochy, ale ani mladí Bruslaři ze své aktivity nic nebezpečného nevytěžili.

35:22

Jihlava se drží s pukem v útočném pásmu, ale proti důraznému a dobře bruslícímu soupeři to má hodně těžké. Nemá ani kousek prostoru zadarmo.

35:10

Nepříliš povedená rána od modré čáry ale nemohla brankáři Kulichovi nadělat žádné problémy. Hra je přerušena, buly v pásmu domácích.

34:58

Hosté už se probili středním pásmem a kombinují na dostřel brankáře Kulicha.

34:50

Havlíčkův Brod odrazil další útok Jihlavy, hraje se 5 na 5.

34:35

Důrazný Vojtěch Veverka byl atakovaný obráncem a byla z toho bitka. Vojtěch Veverka (HBR) a Aleš Heinrich (JIH) jsou současně vyloučeni na 2 plus 2 minuty za hrubost.

34:35

Jiří Vlach vystihl rozehrávku soupeře v útočném pásmu, krásnými kličkami se uvolnil a bekhendem zblízka vypálil do Škarkova pravého betonu! Dorážet se snažil Vojtěch Veverka, ale bez úspěchu.

34:17

A znovu soubor z Kotliny získal puk a vyhodil.

33:49

Dukla se sice probíjí do útočného území, ale zde má vždy její snažení jepičí život. Havlíčkův Brod se skvěle brání, brankář Kulich je bez práce.

33:26

Nepřesnost v kombinaci hostů a je z toho havlíčkobrodské vyhození přes celé hřiště.

33:08

Jihlava už si vyměňuje puk v útočném pásmu.

32:56

Dukla se v útočném pásmu moc neohřála, je vykázána pryč od brankáře Kulicha kvůli postavení hráče v jeho brankovišti.

32:38

Patrik Hrabaň (HBR) – 2 minuty – sekání.

32:15

Teď bylo hodně rušno před gólmanem Kulichem, na kterého hosté nebezpečně doráželi. Maskovaná opora domácích si ale skvělými zákroky na brankové čáře poradila!

32:09

Nápor hostů stále trvá, soubor z Kotliny se nemůže dostat ven.

31:49

Havlíčkobrodská družina je v sevření Dukly, ze kterého se jí nedaří vyklouznout. Hostům chybí častější a přesnější střelba.

31:37

Od modré čáry vypálil Vladimír Srnský a gólman Kulich neměl dobrý výhled, ale i tak zasáhl betony. Hosté číhali na dorážky vzápětí marně.

31:25

Jihlava už vybojovala kus černé gumy do své moci a žene se sním vpřed napříč středním pásmem.

31:10

Mladí Broďáci se naladili přesilovkou na příznivou útočnou vlnu a pokračují v ofenzivním snažení.

30:55

Jihlavanům se nepovedla rozehrávka, vyhodili jen na zakázané uvolnění, po němž se opět bude vhazovat v blízkosti Jakuba Škarka.

30:34

Dukla se dostala pod velký tlak, ale dokázala si poradit. Oslabení ustála bez úhony, hraje se 5 na 5.

30:15

Havlíčkův Brod stále drží soupeře pod tlakem, Jihlavě se nedaří vyhodit.

29:58

Lukáš Beran napřáhl v mírném úhlu na levé straně, ale nastřelil jen před sebou stojícího protihráče, jemuž uvízl puk ve výstroji. Přerušuje se.

29:38

Bruslaři už jsou zpět v útočném pásmu, kde drží hrací předmět pod kontrolou.

29:20

Jiří Kopic dostal nahrávku na modrou čáru, ale nedokázal si s ní poradit a domácí tak přišli o pásmo. Dukla se však do protiútoku neprobila.

29:10

Po sérii nahrávek vypálil od modré čáry Jiří Kopic, ale nastřelil jen Škarkovy připravené betony. Útok Havlíčkova Brodu však pokračuje.

28:50

Soubor z Kotliny hned rozvinul přesilovkovou kombinaci kolem brankáře Škarka.

28:34

Patrik Hrabaň s Davidem Michálkem se ocitli před brankovištěm, prvně jmenovaný postrčil puk svému kapitánovi a ten těsně minul pravou Škarkovu tyč. Josef Berka (JIH) si přitom pomohl hákováním.

28:08

Od modré čáry vypálil Daniel Jančařík, ale jeho tvrdá rána se zasekla o brusle protihráče. Rychle se zorientoval Lukáš Beran, ale puk neprocpal na bránu z mezikruží.

27:49

Mladí Bruslaři rozvinuli útočnou akci v pásmu soupeře a byla z toho střela od modré čáry. Gólman Škarek puk dobře viděl a doslova si na něm pochutnal lapačkou.

27:36

Daniel Králíček a Václav Piskač statečně bojovali o puk v rohu jihlavského pásma, ale hlavní rozhodčí ztratil puk z dohledu a přerušil hru.

27:20

Broďáci přetlačili svého soka na vhazování a drží pásmo. Nahození od modré čáry nenašlo nikoho v havlíčkobrodském dresu.

27:11

Dukla vyhrála vhazování, ale jen puk nahodila přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Buly proběhne po pravé ruce brankáře Škarka.

27:04

Havlíčkův Brod vybojoval puk v blízkosti modré čáry a hned se hnal do nadějného přečíslení 2 na 1. Daniel Králíček to vzal na sebe a vystřelil z mírného úhlu na levé straně zápěstím, ale jen do Škarkovy náruče. Václav Piskač čekal na dorážku marně.

26:45

Po dlouhé přetlačované v levém kruhu se probil k puku Vladimír Oščádal, který v tísni zakončil, ale jen do betonů gólmana Kulicha u první tyčky.

26:32

Nápor hostů pokračuje, havlíčkobrodská obrana si ale dobře hlídá předbrankový prostor, odkud hrozí brankáři Kulichovi největší nebezpečí.

26:06

Z pravé strany tvrdě vypálil zápěstím Milan Strnad, ale gólman Škarek byl pozorný a od přední tyčky vyrazil betony puk do ochranné sítě.

25:53

Jiří Vlach táhl útok Havlíčkova Brodu a dostal se přes útočnou modrou čáru, ale tam jeho pokus o kličku protihráč vystihl a vpřed se řítí hosté.

25:35

Soubor z krajského města Vysočiny má na své straně nyní územní převahu a ostřeluje brodskou bránu, ale jeho snažení chybí větší přesnost v koncovce.

25:11

Stanislav Huňáček měl dostatek času a prostoru u modré čáry na střelu, ale zlomil při ní hůl. Kotouč tak jen doklouzal pod lapačku brankáře Kulicha.

24:55

Jihlava se díky nahození do útočného pásma natlačila do území Havlíčkova Brodu, ale musí o puk svádět urputný souboj za gólmanem Kulichem.

24:41

Jiří Kopic se s tím vůbec nemazal a tvrdě vypálil zápěstím od levého mantinelu. Brankář Škarek měl dobrý výhled a schoval puk do náruče.

24:33

Domácí teď převzali iniciativu a jsou to oni, kdo tahá za delší konec pomyslného provazu.

24:12

Až teď z toho byla střela, když z okraje pravého kruhu vypálil David Michálek. Trefil však jen gólmana Škarka, který si pohlídal přední tyčku.

23:59

Mladí Bruslaři vybojovali kotouč a rotují teď v pásmu svého soupeře. Zatím to nevedlo k ohrožení brankáře Škarka.

23:38

Jihlava má teď problémy s přechodem přes neutrální zónu, kde domácí dobře zhušťují prostor. Mohou hrát ve větším klidu, protože vedou o dvě branky.

23:09

Domácím se útok nepovedl, po ztrátě puku tak mohou hrát znovu žlutočervení.

22:58

Matěj Vála tvrdě vypálil od modré čáry, ale nesešteloval si dobře mířidla a poslal puk vedle pravé Kulichovy tyčky.

22:30

Domácím se vůbec nedaří dostat hru pryč od své brány, tlak soupeře tak narůstá čím dál víc.

22:06

Dukla se začíná čím dál víc osmělovat, přesilovka ji posadila očividně na koně. Havlíčkův Brod se musí soustředit hlavně na hlídání zadních vrátek.

21:46

Havlíčkův Brod je teď pod tlakem Dukly a musí si dávat dobrý pozor, aby soupeřem nedokázal snížit. Gólman Kulich zaítm má situaci pod kontrolou.

21:25

Havlíčkův Brod oslabení zvládl s velkým přehledem, když soupeře nepustil k ohrožení brány. Hraje se 5 na 5:

21:21

Dukla bojuje o puk v rohu brodského pásma, přesilovka už se jí krátí.

21:06

A znovu, Dukla si nepřesně přihrála a Havlíčkův Brod ji tak vyhnal až ke středovému kruhu.

20:58

Domácí získali puk a dokázali vyhodit.

20:43

Útok hostů je přerušen hvizdem hlavního rozhodčího, který přerušil hru kvůli postavení mimo hru.

20:27

Domácí zhustili střed svého pásma, přes který neprošel puk. Ve středním pásmu číhal na puk David Michálek, ale nedosáhl na něj.

20:15

Hosté se hned tlačí dopředu, už přejíždějí útočnou modrou čáru.

20:05

Dukla znovu zvládla lépe vhazování ve středovém kruhu., po němž se puk dostal za její bránu. Jihlavští obránci tak mohou rozehrát.

20:01

Začala druhá třetina.
A z kabiny vyjíždějí také domácí, můžeme za chvilku pokračovat.
Hosté už jsou na ledové ploše.
Jihlava bude ještě dohrávat minutu a 36 sekund přesilovky 5 na 4.
Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Sledovali jsme vyrovnaný hokej, který moc šancí nenabídl. Spokojenější odjíždí ale do kabin Havlíčkův Brod, který se díky trefám Davida Michálka a Jiřího Kopice ujal dvoubrankového vedení. Prostřední část začne zhruba ve 12:50, Havlíčkův Brod vede 2:0.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Domácí ještě málem získali puk při napadání soupeřovi rozehrávky za bránou, ale k zakončení se neprotlačili.

19:50

Obrovskou šanci teď nevyužili jihlavští hráči! V pravém kruhu zůstal nepokrytý Vladimír Oščádal, jenž si srovnal puk na hůl a po ledě vypálil, ale o kousek svou jedovkou minul protější tyč!

19:35

Patrik Hrabaň (HBR) se dopustil faulu a míří na lavici hanby ke dvěma minutám za podražení.

19:30

Kotouč se zdržuje teď hlavně v pásmu mladých Bruslařů, ale Dukla to má hodně těžké. Havlíčkův Brod se velmi zodpovědně brání.

19:11

Dukla chce před první sirénou alespoň snížit na nejtěsnější rozdíl a tlačí se dopředu.

18:57

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Tak to je ledová sprcha pro hosty, kteří nabrali v závěru první třetiny už dvoubrankové manko! Domácí využili rychlý protiútok, když Vojtěch Veverka posunul v útočném pásmu puk na JIŘÍHO KOPICE a ten z ostrého úhlu se štěstím propálil brankáře Škarka! Asistence: Vojtěch Veverka.

18:34

Domácí vybojovali kotouč a mohou podniknout rychlý útočný výpad do otevřené obrany.

18:15

Hra je teď hodně neurovnaná, kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale pozorné jsou obě obrany, brankáři nemusejí zasahovat.

17:59

Havlíčkův Brod se protlačil s pukem na holi až do území svého soupeře, ale tam po nepřesné nahrávce o kus černé gumy přišel.

17:38

Vladimír Oščádal zavezl puk přes modrou ránu a z okraje kruhů vystřelil zápěstím. jeho ránu ale srazil nad bránu obránce Jančařík.

17:14

Ani další útok Jihlavy se neuchytil a tak mohou něco vymyslet na brankáře Škarka domácí mladíci. Zatím si vyměňují puk v útočném pásmu.

16:58

Dukla se ubránila bez úhony a hned zkusila soupeři zatopit, ale po souboji za bránou o kus černé gumy přišla. Rozehrávají havlíčkobrodští beci.

16:39

A znovu. Bruslaři se hnali dopředu v hojném počtu, ale nedokázali se probít přes modrou čáru svého krajského rivala z Vysočiny.

16:11

Dukla se velmi dobře brání. Daří se jí bourat kombinaci Bruslařů a pravidelně vyvážet nebo vyhazovat puky do bezpečí.

15:59

Svěřenci trenérského tandemu Adam – Benc i nadále drží soupeře pod tlakem, ale u jihlavské brány zatím nevyprodukovalo přesnou ránu.

15:48

Povedlo se to až teď. Od modré čáry po sérii nahrávek vypálil Jiří Kopic, ale nepropálil hradbu těl před bránou. Hosté vyhodili.

15:17

Domácí se teď trápí a nedaří se jim dostat puk do blízkosti gólmana Škarka. Dukla dobře hlídá modrou čáru.

14:59

Domácí se usadili v útočném pásmu po ztrátě puku, jenže nakonec z jejich útoku nebylo zhola nic kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

14:39

Havlíčkův Brod vyhrál vhazování v soupeřově pásmu a kombinuje.

14:28

Dukla špatně vystřídala a hrála v šesti. Dvouminutový trest odpyká Tomáš Mejzlík (JIH).

14:08

Domácím se povedla rozehrávka a kotouč už se potuluje v blízkosti gólmana Škarka, který však zatím nemusel zasahovat. Fanoušci vytvářejí velmi dobrou atmosféru.

13:48

Hosté nakonec přešli do útočného pásma podél levého mantinelu, ale Havlíčkův Brod si dobře pohlídal ošemetný předbrankový prostor, kam puk nepustil.

13:24

Sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk v blízkosti středového kruhu.

13:05

Jihlava založila bleskový útok po pravém křídle, ale než stihla zakončit, dostoupili její útočníky včas domácí beci. Nyní rozehrávají.

12:49

Po přerušení hry se bude vhazovat ve středním pásmu.

12:28

Mladí Bruslaři vyslali z blízkosti modré čáry několik tvrdých střel, ale žádná neměla takové parametry, aby nadělala brankáři Škarkovi problémy.

12:07

Havlíčkův Brod rychle získal puk a dokázal hru přenést do útočného pásma.

11:59

Tohle byla obrovská šance! Při situaci 2 na 2 vzal zodpovědnost na sebe Vladimír Srnský, ale z mírného úhlu na levé straně nechal vyniknout jen lapačku skvělého brankáře Kulicha!

11:29

Havlíčkův Brod je při hře 4 na 4 aktivnější a drží se u brány Jihlavy. Zatím však nedokázal přesněji zakončit.

11:03

Bruslaři si vytvořili v přesilovce velký tlak. Mezi kruhy pálil zápěstím těsně vedle Lukáš Beran, ale byl hákován Aleše Heinrichem (JIH).

10:41

Domácí svírají svého soupeře v pevném objetí, ale zatím ze své dlouhé a přesné kombinace nevytvořili nic nebezpečného. Jihlavská obrana drží.

10:30

Bojuje se o kotouč hlavně ve středním pásmu, ani jeden z týmů se nemůže dostat vpřed.

10:07

Přesilovka domácích je u konce, hrát se bude 4 na 4. Vyloučen je David Donda (HBR) za hákování.

09:37

Domácí sevřeli svého soka z Vysočiny pod velký tlak a zasypali jeho bránu sprškou střel, ale gólman Škarek si se všemi poradil znamenitě.

09:12

Hosté si pomohli faulem a na trestnou lavici už usedá Tomáš Mejzlík (JIH), který podrazil Jiřího Kopice.

08:54

Broďáci byli vytrvalí v postupném útoku, ale jejich snaha nakonec skončila na útočné modré čáře, kde žlutočervení získali puk.

08:26

Havlíčkův Brod už drží puk pod svým patronátem a postupným útokem míří vpřed.

08:06

Útok pokračoval a prvně jmenovaný Vladimír Srnský vypálil z mezikruží, ale jen do výstroje připraveného brankáře Kulicha, jenž znovu podržel svůj tým.

07:57

Domácí ztratili puk ve středním pásmu a hosté se hned hnali do brejku. Při přečíslení 2 na 1 hledal Vladimír Srnský před brankovištěm Aleše Heinricha, ale puk mu skouzl z hole.

07:36

Tlak Dukly pokračoval a brankář Kulich si musel připadat jak na střelnici. Většinu střel ale kontroloval pohledem, jednou zasáhl ramenem proti ráně z levého kruhu.

07:15

Jihlavané si vytvořili teď velký tlak a pořádně motají hlavy brodských beků. Zatím bez úspěchu, jejich projektily postrádají větší přesnost.

06:59

Dukla se pokusila bleskově odpovědět, ale dopustila se technického prohřešku. Píská se její postavení mimo hru.

06:35

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Mladí Bruslaři získali puk ve vlastním pásmu a založili rychlý protiútok, po němž se ujímají vedení! Jiří Přibyl předložil puk kapitánu DAVIDU MICHÁLKOVI, který znovu ukázal svou šikovnost, když se probil před bránu položil si brankáře Škarka a bekhendem skóroval do odkryté brány! Asistence: Jiří Přibyl.

05:55

Havlíčkobrodská obrana teď zaspala a mohl ji za to stihnout krutý trest. Aleš Heinrich se ocitl sám před bránou, ale nastřelil jen připraveného brankáře Kulicha!

05:29

Havlíčkův Brod hraje už v plném počtu, je aktivní a čeká na každou příležitost k založení rychlého útoku.

05:14

Jihlava vybojovala buly v útočném pásmu, jenže po něm se dopustila nepřesnosti, z čehož pramení další vyhození Havlíčkobrodských.

04:59

Havlíčkobrodští hokejisté i ve vlastním oslabení vyvezli puk a dokázali dokonce i zakončit. Rána z pravého kruhu ale byla hodně nepřesná.

04:37

Od modré čáry nahazoval kotouč na bránu Lukáš Mareš, ale trefil jen střed brány, kde číhal připravený brankář Kulich, který přerušil hru.

04:18

Hosté opět přišli o puk v blízkosti brodské brány a domácí rychle vyhodili.

04:06

Havlíčkův Brod si zatím v oslabení vede velmi dobře a nepouští svého soupeře do větších šancí. Navíc kouskuje jeho aktivitu vyhozeními.

03:40

Dukla je vykázána z útočného pásma, protože jeden z jejich hráčů stál v brankovišti gólmana Kulicha.

03:18

Kolem brankáře Kulicha bylo hned hodně rušno. Tvrdou ránu od modré čáry ale maskovaná opora domácích viděla a vyrazila ji betony.

03:08

Jiří Vlach (HBR) to přehnal s důrazem za bránou a pomohl si faulem. Vyloučen je na 2 minuty za hákování.

02:49

Teď už se karta otočila, Dukla kombinuje v útočném pásmu.

02:30

Rychle dopředu se vydali i havlíčkobrodští dorostenci, ale jejich snaha nedopadla na úrodnou půdu. Brankář Škarek jen kontroloval dění před sebou.

02:09

Jihlava založila dobrou kombinaci a probila se k zakončení. Z blízkosti pravého kruhu vyslal zápěstní ránu po ledě Oliver Havelka, ale trefil jen boční konstrukci.

01:59

Domácí soubor získal kotouč u své brány, ale založit dobrý útok se mu nepodařilo. Kotouč doklouzal přes celé hřiště jen na zakázané uvolnění.

01:40

Dukla vybojovala kotouč za svou bránou a založila rychlý protiútok. Havlíčkobrodská obrana si ale splnila své úkoly na jedničku a ubránila se.

01:15

Zatím sledujeme hodně aktivní hokej. Oba soupeři se tlačí hodně do zakončení. Brankáři ale zatím moc práce neměli, střely jsou většinou nepřesné.

00:50

Děj hry se rychle přesunul na druhou stranu hrací plochy. Teď už si hledají skulinku v obraně svého soupeře mladíci z krajského města Vysočiny.

00:32

Mladí Bruslaři se vydali kupředu a probili se do zakončení, Střela z pravého kruhu ale nebyla ničím, s čím by si gólman Škarek neměl poradit.

00:20

Hosté se probili do útočného pásma, ale tam jim kombinace zaskřípala a o kotouč přišli dříve, než stihli ohrozit brankáře Kulicha.

00:05

Úvodní buly ve středovém kruhu vyhrála Jihlava a od své modré čáry může založit první útok. V ochozech Kotliny nechybí ani fanynky Jihlavy, které jsou vybaveny šálami.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň, Němec, Kopic, Benák, Polák, Jančařík, Lachman – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Donda, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Přibyl – Piskač.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Šťastný) – Vála, Huňáček, P. Slabý, Stark, Srnský, Havelka, Mareš – Jindra, Mejzlík "C", Oščádal "A", Strnad, Adam, Heinrich, Berka, J. Slabý, Hrbatý

Rozhodčí: Josef Barek – Jan Čížek, Tomáš Krejčí.
Poslední vzájemný soutěžní zápas:

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 2:6
Minulé kolo:

Bílí Tygři Liberec – BK Havlíčkův Brod 4:2
HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava 2:6
Jihlava se představila v Pardubicích a s chutí si naloupala místní perníček. Východočeši sice dokázali na její dvě trefy pokaždé odpovědět, ale soubor z krajského města Vysočiny se v závěru prostřední části dostal do dvougólového trháku a dalšími dvěma přesnými zásahy pečetil své vysoké vítězství 6:2.
Havlíčkův Brod zavítal k prvnímu kolu na daleký sever, kde vyzval silný Liberec. Mladí Bruslaři se už ve 2. minutě ujali senzačního vedení, když se trefil Václav Piskač. Domácí ale dvakrát odpověděli a po gólech z holí Ondřeje Chrtka a Tomáše Nezbedy utkání otočili. O vyrovnání se postaral Vojtěch Veverka, ale Bílí Tygři nakonec potvrdili roli papírového favorita a díky vstřeleným brankám Martina Čermáka a Jana Eichlera se radovali z triumfu 4:2. Broďáci ale předvedli velmi dobrý výkon a favorita pořádně potrápili.
Dobrý den! Je mou milou povinností přivítat vás ze zimního stadionu v Kotlině u sledování mládežnického hokeje. Dnes nás čeká derby Vysočiny BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava, které se odehraje v rámci 2. kola NOEN extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 12:00.

BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava

4:0

konec (2:0, 1:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Michálek (Přibyl), 19. Kopic (Veverka), 40. Vlach (Michálek, Kopic), 58. Beran (Michálek, Kopic)

BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň, Němec, Kopic, Benák, Polák, Jančařík, Lachman – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Donda, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Přibyl – Piskač

HC Dukla Jihlava: Škarek (Šťastný) – Vála, Huňáček, P. Slabý, Stark, Srnský, Havelka, Mareš – Jindra, Mejzlík "C", Oščádal "A", Strnad, Adam, Heinrich, Berka, J. Slabý, Hrbatý

Rozhodčí: Josef Barek – Jan Čížek, Tomáš Krejčí

Průběh zápasu
1. třetina
03:08
06:35
09:12
10:07
11:03
14:28
18:57
19:35
Po 1. třetině
2. třetina
28:34
32:38
34:35
37:42
37:54
39:32
Po 2. třetině
3. třetina
42:22
47:32
49:57
51:33
52:08
56:53
57:16
57:49
58:54
Konec