Menu

Hokej

President Cup

Espoo Blues – HC Energie Karlovy Vary

2:4

konec (0:2, 1:0, 1:2)

09.08.2015, 08:00 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • O 5. - 6. místo • Ondřej Zoubek (@VondraZoubek)

Pro tuto chvíli je to ze staré WERK ARENY vše. Ale už v 11:00 zde odstartuje utkání o 7. a 8. místo mezi týmy Minsku a Rigy. Čekání na něj si můžete zkrátit u online přenosu z nové WERK ARENY, kde v souboji o 3. a 4. místo přehrávají Vítkovice pražskou Spartu.

Já se prozatím loučím. Na počtenou! (10:14:36)

Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
V poslední třetině jsme viděli nejvíce gólů, ale Karlovy Vary už si vítězství utéct nenechaly. Na začátku třetí části mohl po chybě Rautialy jejich vedení navýšit Šedivý, ale v samostatném úniku bránu netrefil. Za tři minuty to byl právě Šedivý, kdo střelou do prázdné branky potrestal zaškobrtnutí brankáře Ukkonena. Karlovarský kapitán se na turnaji střelecky prosadil už poosmé.

Espoo si v devětačtyřicáté minutě vyžádalo oddechový čas, však následná přesilovka se jeho hráčům nevydařila. Ti snížili až čtyři minuty před koncem, kdy zasouval puk do odkryté brány po nádherné akci, kterou předvedl Räihä, Holm. Energie se pak octla pod tlakem Blues, ale přečkala další oslabení, také hru Finů bez brankáře a do odkryté branky přidala čtvrtý gól. Přesným střelcem byl Pištěk. Energetici tak na turnaji končí pátí, Blues jsou šestí.
Je tady tradiční vyhlášení nejlepších hráčů zápasu. Na straně Karlových Varů je volán Otakar Šik (1+0), střelec úvodní branky zápasu. Nejlepším hráčem z týmu Espoo byl Eelis Räihä (0+2), který kromě dvou gólových asistencí ještě několikrát našel své spoluhráče v nadějných pozicích.

Konec zápasu.

59:59

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Karlovy Vary zablokovaly střelu Rautialy a potom se s pukem dostaly až do středního pásma! Vikmana tam přehrál THEODOR PIŠTĚK a zamířil po ledu přesně do odkryté klece – 2:4! Bez asistence.

59:24

Domácí jsou v plném počtu, ale Espoo odvolává brankáře. Ukkonen je na střídačce, Finové jsou v šesti.

58:56

Další Grönrossova střela byla tečována a přibrzděna. Puk za brankou si bere Poizl a vyhazuje do útočného pásma.

58:23

Räihä znovu u puku, opět uvolnil jednoho ze spoluhráčů, a to Holma. Na konci celé akce stálo znovu nepřesné zakončení Grönrosse.

57:46

Šikovný Räihä pronikl do útočného pásma mezi obránce a přihrál na modrou Grönrossovi. Urostlý bek střílel jen těsně vedle branky.

57:18

Otakar Šik (KVA) u mantinelu za Kašparem tvrdě narazil jednoho z Finů a komplikuje pro Energii situaci. Šik je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.

56:55

Mäkiaho rozjížděl novou útočnou akci, ale byl nepříjemně napadán Šedivým. Proto předal puk obráncům.

56:13

V další situaci si Kašpar se štěstím poradil se střelou Lindroose. Je vidět, že kontaktní branka Blues výrazně povzbudila.

55:54

Do další šance se Espoo řítilo po levém křídle, po několika odrazech ale puk pokryl Kašpar a vhazuje se po jeho pravici.

55:15

Espoo právě vstřelilo branku!
Ale pozor, Blues pět minut před koncem snižují a dramatizují zápas! Räihä vytasil po těsně nepřesné střele další skvělou akci, objel karlovarského obránce a bekhendem přihrál před prázdnou branku ANTONU HOLMOVI, který měl úlohu jednoduchou – 2:3! Asistence: Eelis Räihä.

54:56

Räihä si vyměnil puk s Jurgensem, dostal jej od mantinelu zpět na střelu a vypálil jen těsně vedle vzdálenější tyče.

54:40

Rautiala se protáhl po levé straně do útočného pásma, pak však poslal na hůl Laaksonena skákavý puk a útočník Espoo si s tím neporadil.

53:59

Do konce utkání chybí přibližně šest minut a Energie stále kontroluje dvoubrankový náskok. Střelu Šedivého z dálky ukryl Ukkonen do lapačky.

53:27

Třetí třetinu už sledují také hráči Rigy, kteří nastoupí ke svému zápasu od 11:00. Ti teď viděli, jak Holub zablokoval střelu Puolakky a pak už zasáhl Kašpar.

52:23

Holub sice ve středním pásmu o kotouč přišel vinou nepřesné přihrávky, ale chuť si spravil alespoň povedeným hitem na Vikmana.

51:48

Před Kašparem byl k ledu sražen Zavřel, to ale karlovarského brankáře nerozhodilo a střelu Mäkinena od modré čáry v klidu ukryl do lapačky.

51:21

Espoo přišlo do kotouč a do brejku vyrazil Šik. Přes vracejícího se Rautialu dokázal tvrdě vypálit, ale Ukkonen byl připraven.

50:53

Až teď po návratu Šika se Blues usazují v útočném pásmu. Rautiala nahazuje po mantinelu za branku Kašpara.

50:27

Kašpar si v oslabení připsal jeden zákrok, ale to bude asi všechno. Espoo totiž znovu rozehrává v obranném pásmu a Šik se za chvilku vrátí na led.

49:47

Grönrossova stela sražena vedle. Kotouč z útočného pásma zase vyvezl Klejna. O chvilku později byl finskému celku odpískán ofsajd.

49:13

Zatím se Espoo marně snaží usadit v útočné třetině. Šedivý vyhodil a odjel vystřídat. Nyní to znovu zkouší Jurgens.

48:34

Espoo si vyžádalo oddechový čas před přesilovou hrou. V té budou mít možnost vstřelit kontaktní branku.

48:34

Jenže puk ztratilo, na opačné straně pak střílel těsně vedle Maydl. Ve středním pásmu pak fauloval Otakar Šik (KVA) a je vyloučen na dvě minuty za zdržování hry.

48:15

Na ledě se dost přitvrdilo a přibývá důrazných zákroků u mantinelu. Zatím však v mezích pravidel. Dopředu jde Espoo.

47:28

Tam ovšem Blues o kotouč přišli a zasahovat musel Ukkonen. To se povedlo, pak se před jeho brankou strhla potyčka mezi Holubem a Rautialou.

47:14

Zavřel vyslal do útoku přihrávkou po mantinelu Holuba, u puku byl ale dříve Grönross a táhne jej za branku Ukkonena.

46:23

V útočném pásmu Energie jsme byli svědky několika ostrých soubojů. V tom nejtvrdším srazil Šika k ledu Keinänen.

45:53

Hassinen ze středního pásma jen nahodil po mantinelu. Pro puk si za branku vyjel Kašpar a rozehrál na Klejnu.

45:21

Pištěk odvedl ve středním pásmu kus práce, když přibrzdil rozehrávku Blues. Ti musí pro kotouč za Ukkonena a Karlovy Vary střídají.

44:40

Mäkinen v obranném pásmu zariskoval a vyplatilo se. Díky tomu se totiž dostal dopředu, vyměnil si puk s Jurgensem, pak však zakončoval jen do betonu Kašpara.

44:16

Räihä pronikl s pukem do útočného pásma a přihrál pod sebe ke střele Häkkinenovi. Vysokou střelu od obránce chytil Kašpar do lapačky.

43:16

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Kuriózním gólem navyšují Karlovy Vary své vedení! Energie ujela do přečíslení, Křemen přihrál DOMINIKU ŠEDIVÉMU, jenž si zprava najel na střed kluziště a trefil odkrytou branku! Ta byla odkrytá kvůli podklouznutí brankáře Ukonnena, který tak daroval Západočechům gól – 1:3! Asistence: Adam Křemen.

42:37

Ve třetí části se zatím hraje hodně divoký hokej a zakončení přibývá. Poizl se natlačil k odraženému puk, nastřelil však jen Hassinena.

42:13

Hassinen střílel z prostoru mezikruží těsně vedle, puk se odrazil od mantinelu přímo před Väisänena, kterého ovšem vychytal Kašpar.

41:51

Jurgens táhl přečíslení tří proti jednomu, ale nevyřešil je vůbec dobře. Natáhl puk doprava a pak nastřelil bránícího Doubka.

41:10

Na opačné straně si připsal nelehký zákrok Kašpar. Holma uvolnil mezi kruhy Jurgens, jenže prvně jmenovaný Fin střílel jen do lapačky brankáře Energie.

40:37

Rautiala chyboval na útočné modré čáře, přišel o puk a do samostatného nájezdu se řítil Šedivý! Ale osmý gól na turnaji nepřidal, branku totiž vůbec netrefil!

40:15

Třetí třetina začíná nepřesnou rozehrávkou Savolainena. Je pískáno zakázané uvolnění a vhazuje se po pravici Ukkonena.

40:01

Začala třetí třetina.
Také druhé dějství přineslo pohledný hokej s několika gólovými šancemi a jednou brankou na straně Espoo. Ale pojďme postupně. Po čtyřech minutách unikli do akce dvou proti jednomu Šik s Pištěkem, druhý jmenovaný ale nedokázal ne úplně přesnou Šikovu přihrávku umístit za záda Torppy. Na opačné straně vykoupal dva obránce Energie Mäkiaho, ale nádherný individuální průnik zakončil pouze střelou do lapačky Kašpara. V polovině druhé třetiny vystřídali Blues brankáře a Torppu vystřídal mezi třemi tyčemi Ukkonen.

Ten dlouho příliš práce neměl, protože začátek druhé poloviny prostředního dějství patřil jeho spoluhráčům. Ti v pětatřicáté minutě snížili náskok Západočechů. Räihä přihrál přesně na hůl Jurgensovi, který se ranou z první trefil mezi betony Kašpara. Závěr druhé třetiny už byl ale v režii Karlových Varů. Pištěkovu střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil Ukkonen za pomoci břevna a ránu rozjetého Šika poslal vyrážečkou do ochranné sítě. Do třetí třetiny tedy vstoupí energetici s náskokem jediné branky.
Další třetina začne přibližně v 9:33.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Druhá perioda se chýlí ke konci a vypadá to, že gól už nepadne. Hraje se ve středním pásmu, ani jedno mužstvo nemůže dostat puk pod kontrolu.

39:24

Do další zajímavé příležitosti se po levém křídle vřítil Šik, jenže ani on si na Ukkonena nepřišel. Brankář Blues jeho ránu vyrazil do ochranné sítě.

38:54

Šedivý ani napodruhé neprocpal puk přes Rautialu do branky! V obrovské šanci byl o chvilku později Pištěk, ale Ukonnen vytáhl jeho střelu na břevno!

38:15

Pištek získal puk za brankou Ukonnena a nabil na levý kruh Poizlovi. Ten vystřelil z první jen těsně vedle.

37:52

Nyní se o kotouč bojuje hlavně ve středním pásmu. Poslední útoky obou týmů byly nepřesné.

37:13

Kursa udělal hrozivou chybu v rozehrávce a nabídl střelu z mezikruží Tamminenovi. Jeho rána nebyla naštěstí tak razantní a Kašpar nadvakrát kotouč ukryl.

36:45

O něco později pronikl obránce Keinänen po levé straně, přes bránícího Kursu dokázal vystřelit, Kašpar zasáhl lapačkou.

36:22

Keinänen s Holmem se řítili do zajímavé situace dvou proti dvěma. Pak ovšem zazněl hvizd a této dvojici byl odpískán ofsajd.

35:43

Poizlova střela od modré už byla nepříjemnější, protože puk těsně před Ukkonenem tečoval Maydl. Finský brankář dokázal bleskově zasáhnout.

34:43

Karlovy Vary se snaží o rychlou odpověď. Střelu Doubka od modré čáry ale Ukkonen dobře viděl a puk vyrazil.

34:20

Espoo právě vstřelilo branku!
Blues se poprvé v zápase gólově prosazují a snižují náskok Energie! Räihä získal kotouč u hrazení v útočné třetině, okamžitě jej poslal na MORTENA JURGENSE, a ten střelou z první našel mezeru mezi betony Kašpara – 1:2! Asistence: Eelis Räihä.

33:53

Další rána hráčů Espoo byla tečována až do ochranné sítě. Do střely vložil hůl Ptáček a vhazovat se bude před bránou Energie.

33:43

Klejna přejel kotouč ve středním pásmu a s Mäkiahem měl velké potíže Ptáček. Nakonec ale finského útočníka ke střele nepustil.

32:54

Blues zůstávají v útočném pásmu, avšak zatím o kotouč bojují u mantinelu. Do další střelecké pozice se nemohou dostat.

32:28

Espoo je v plném počtu a na útočný výlet se vydal Häkkinen. Jeho střelu ale zablokovali obránci Karlových Varů.

31:45

Přesilovka se kromě střely Novotného Západočechům vůbec nedaří. Maydla teď obral o puk Vikman a šetří sekundy v útočné třetině.

30:27

Finové vystřídali brankáře a Torppu nahradil Ukkonen. Ten hned v oslabení lapil střelu Novotného z kruhu.

30:27

První přesilovou hru v zápase si zahrají také Karlovy Vary. Na trestnou lavici odjel Morten Jurgens (BLU) na dvě minuty za nedovolené bránění.

29:58

Na opačné straně se Räihä po šťastném odrazu puku dostal k bekhendové dorážky, do níž mu ovšem skočil Klejna.

29:30

Räihä nechal ve středním pásmu kotouč za sebou, toho využil Pištěk a ujížděl do protiútoku. Střelu mu však znemožnil jiný Fin.

28:53

V útočném pásmu jsou pro změnu nastěhováni energetici. Rautiala však najel do Černého a důrazně ho od puku odstavil.

28:02

Grönross trefil jen bránícího Poizla, Mäkiaho pak dorážel těsně vedle. Mimo branku zamířila také tvrdá rána Rautialy od modré čáry.

27:30

O poznání složitější zákrok musel předvést Torppa. Po několika odrazech se puk dostal na pravé křídlo k Hudečkovi, jehož ránu z nepříjemné blízkosti udržel Torppa ve výstroji.

27:15

Karenius nahodil puk ze středního pásma bekhendem na branku Karlových Varů. Kašpar si netroufal na rozehrávku a raději kotouč zakryl.

26:47

Při další šanci Šedivého už měl ale štěstí, že do rány karlovarského kapitána vložil hůl jeden z obránců. Na opačnou stranu spěchají za pukem Pištěk s Puolakkou.

26:26

Šedivý sice v útočné fázi nepřihrál přesně, ale díky chybě Grönrosse se k zakončení dostal Pištěk. Střela mu nesedla, Torppa s přehledem zasáhl.

25:49

Krásnou individuální akci předvedl Mäkiaho! Finský útočník vyzrál kličkou na Doubka, pod nohama mu projel Poizl, pak ovšem jeho střelu lapačkou zneškodnil Kašpar!

25:12

Espoo zahrálo jen na zakázané uvolnění, a tak se vhazuje po pravici Torppy. Na buly jdou Laaksonen a Černý.

24:24

Jako by si obrany vybraly dovolenou. S brejky se najednou roztrhl pytel. Šikova střela byla zablokováno, Blues si na druhé straně v nadějně vzhlížející situaci nepřihráli přesně.

23:46

Energetici se dostali do obrovské šance. Šik unikal spolu s Pištěkem ve dvou proti jednomu, ale přihrál druhému jmenovanému na dlouhou hůl, a tak Pištěk zakončoval vedle!

23:18

Torppa vyjel odvážně daleko z branky a trochu se štěstím puk odpálil do středního pásma. Ošemetnou situaci následně vyřešili také obránci Energie.

22:57

Hra se rychle přesunula na druhou stranu. Hassinen vyjel zpoza branky, nabil na střelu Grönrossovi, který střílel jen do Kašpara.

22:32

Křemen se protáhl ze střední třetiny na levé křídlo a tahem vystřelil. Do rány vložil hůl Grönross a kotouč skončil v ochranné síti.

21:57

Ve středním pásmu tvrdě najel Räihä do Novotného a oba skončili na ledě Jednalo se o čistý zákrok, nevylučuje se.

21:20

Mäkinen měl při rozehrávce problémy s napadajícím Novotným, ale nakonec vše zvládl a posunul kotouč do středního pásma.

20:53

Domácí jsou v plném počtu a nepustili ke střele Lindroose, kterému zablokoval hůl při střele Šik.

20:24

Druhá část začíná zkrácenou přesilovkou Blues, ze které už však moc nezbývá. Espoo se usadilo v útočném pásmu.

20:01

Začala druhá třetina.
Utkání o 5. a 6. místo začalo ve svižném tempu a ze začátku měli více ze hry hokejisté z Espoo. Do větší příležitosti se však neprotlačili a v sedmé minutě inkasovali. Blues chybovali v rozehrávce, Šedivý přihrál před branku Šikovi, který jeho nabídku usměrnil za Torppu. Espoo pokračovalo v aktivní hře a po pěti minutách mohlo vyrovnat. Väisänen našel mezi kruhy volného Puolakku, který si však na Kašpara nepřišel.

Zničehonic potom přišel druhý úder energetiků. Karlovy Vary napadaly rozehrávku Finů, Klejna si našel odražený kotouč a přihrál na pravý kruh Šedivému. Karlovarský kapitán si srovnal puk na holi a nechytatelně se trefil k levé tyči. Snížení mohl za minutu zařídit Vikman, ten prošel přes tři obránce, ale zakončoval z těžkého úhlu do betonu Kašpara. Neprosadil se ani Lindroos, jehož pokus z bezprostřední blízkosti Kašpar. Na začátku druhé třetiny bude Espoo dohrávat první přesilovku v zápase, zbývá ještě pětačtyřicet sekund.
Další třetina začne přibližně v 8:52.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Blues kombinují v útočném pásmu, ale zatím vystřelili jen jednou. Grönross trefil střelou od modré čáry Poizla a to bude z první třetiny všechno.

19:17

Karlovarský kapitán je prvním vyloučeným hráčem v dnešním zápase. Espoo musí na začátku přesilovky dozadu, Energie totiž vyhodila.

18:47

Dominik Šedivý (KVA) ve středním pásmu nevybíravě u mantinelu sestřelil Juvanena a bude potrestán. Je vyloučen na dvě minuty za napadení.

18:30

Šedivého tečovanou ránu z pravého křídla Torppa vyrazil vyrážečkou. Finové jdou do rychlého protiútoku.

17:57

Energetici uspěli na vhazování a po dvou vážných možnostech Blues se snaží přenést hru zase před Torppu.

17:43

Espoo důrazně napadá karlovarskou rozehrávku, a díky tomu se dostalo do šance. Karenius přihrál před branku Lindroosovi, Kašpar po jeho zakončení udržel puk ve výstroji!

16:51

Vikman se hnal za snížením po středové ose, pustil se mezi tři karlovarské obránce, se štěstím prošel přes Poizla, jenomže zakončoval už z těžkého úhlu!

15:57

Karlovy Vary se po gólu nastěhovaly do útočné třetiny. Zavřel pálil od modré čáry přesně, ale jen do lapačky Torppy.

15:37

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Karlovy Vary přidávají druhý gól, přestože Espoo nijak nepřehrávají! Klejna vybojoval puk v útočném pásmu, přihrál volnému DOMINIKU ŠEDIVÉMU, který měl dost času si kotouč srovnat a zamířit přesně k tyči – 0:2! Asistence: František Klejna.

14:53

Šedivý nerozehrál přesně na Pištěka, který měl puk daleko od hole. Espoo ale jen odevzdalo, a tak Energie začíná od znova.

14:23

Hudečka zvládl v obranném pásmu souboj s Lindroosem a posunul puk do středního pásma, kde pokračují další boje.

13:24

Häkkinen si udělal na modré čáře prostor a vypálil hodně nebezpečně. Trefil ale pouze obránce Poizla, Vikman dorážel vedle.

12:59

Energie tedy přečkala velkou šanci Blues na vyrovnání. Teď ale kvůli zakázanému uvolnění nemůže střídat, vhazování. Vhazování po levici Kašpara.

12:24

Väisänen získal kotouč na pravém kruhu a bekhendem přihrál do vyložené šance Puolakkovi! Finského útočníka ale skvělým zákrokem vychytal Kašpar a puk vyrazil!

11:45

Na opačné straně vyjel z branky Torppa a vypomohl s rozehrávkou. Räihä potom u mantinelu tvrdě, ale čistě atakoval Hudečku.

11:06

Hra je přerušena po ráně Rautialy, který pálil od modré čáry. Kašpar jeho střelu v pohodě pokryl lapačkou.

10:49

Nahození Juvanena od modré čáry srazili obránci do rohu kluziště. Espoo však nadále zůstává v útočném pásmu u puku.

10:33

Keinänen udržel útočné pásmo a nahodil kotouč před branku. Tam se nejrychleji zorientoval Karenius, jehož dorážku ovšem pokryl Kašpar.

09:58

Na opačné straně přerušil po delší době hru Kašpar. Karlovarský gólman chytil do lapačky nahození Hassinena ze středního pásma.

09:25

Šedivý pronikl po pravé straně a natlačil se před branku. Torppa jeho střelu zneškodnil vyrážečkou.

08:54

Útok Karlových Varů přibrzdilo Espoo hned v jeho zárodku ve středním pásmu.

08:34

Holm přihrál na modrou čáru ke střele Mäkinenovi. Do dráhy letu puku se však postavil Šťastný a ránu zablokoval.

07:50

Zatím se hraje docela svižný hokej s minimem přerušení. Šťastný tečuje nahození od obránců a spěchá za pukem do útočné třetiny.

07:28

Jiskra nerozehrál přesně, ale to se nepovedlo ani Finům. Energie od červené čáry nahazuje za Torppovu bránu.

06:14

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Přestože byly Karlovy Vary v posledních momentech pod tlakem, jsou to právě ony, kdo otevírá skóre! Blues chybovali v rozehrávce a nabídli puk Šedivému. Ten přihrál před branku přesně na hůl OTAKARA ŠIKA, který usměrnil za záda Torppy – 0:1! Asistence: Dominik Šedivý.

05:53

Poprvé v zápase si zákrok připisuje také finský gólman Torppa. Ten zasahoval proti střele Černého z pravého křídla.

05:25

Espoo si vytvořilo tlak a nepouští Energii z obranného pásma. Střela z mezikruží ale Kašpara neohrozila, Mäkinen zase pouze nahazuje.

04:59

Po pěti minutách je hra poprvé přerušena, puk se octl mimo ledovou plochu. Ještě předtím srazili karlovarští beci ránu Holma, Jurgens dorážel vedle.

04:30

Jurgens si vzal puk, projel po pravém křídle až za branku Kašpara, pak ovšem nepřihrál přesně Holmovi.

03:47

Karlovy Vary se nemohou dostat ke kotouči, protože jej jenom odevzdaly soupeři. Nyní se snaží napadat rozehrávku Blues.

03:18

V posledních okamžicích je lepším týmem na ledě Espoo, které je v útočném pásmu. Juvonenova střela od modré čáry míří mimo.

02:54

Z rohu kluziště za brankou Kašpara se kotouč najednou dostal před bránu. Kareniusovi ale zakončení nesedlo, gólman Karlových Varů zasahuje.

02:25

Puolakka se v nepřehledné situaci před Kašparem tlačil ke střele, ale obránci Energie mu nakonec vypálit nedovolili.

01:53

Zatím se hraje bez přerušení. Nyní mají puk na holi hokejisté Karlových Varů, jmenovitě je to Holub, který rozehrává.

01:24

První zákrok v zápase si připisuje Kašpar, když vyrazil Jurgensovu střelu z levého kruhu. Dorážka Jurgense mířila vedle.

00:56

Kursa se přes tři Finy neprotlačil do útočného pásma. Kotouč si bere Zavřel a zkouší to podruhé.

00:22

Utkání o konečné 5. a 6. místo na turnaji právě odstartovalo. Klejna o mantinel pouze odevzdal puk Juvanenovi.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě před zahájením utkání zazní národní hymny Finska a České republiky.
Úvodní sestavy:

Espoo Blues: Torppa (Ukkonen) – Grönross, Häkkinen, Jungara, Juvanen, Keinänen, Mäkinen, Rautiala, Savolainen – Hassinen, Holm, Jurgens, Karenius, Laaksonen (C), Lindroos, Mäkiaho, Puolakka, Räihä, Tamminen, Väisänen, Vikman. Trenér: Heikki Tiihonen.

HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Radosta) – Cankov, Doubek, Kořán, Klejna, Poizl, Ptáček, Kursa, Stejskal, Zavřel – Černý, Holub, Hudečka, Jílek, Jiskra, Křemen, Maydl, Novotný, Šik, Šťastný, Šedivý (C), Pištěk. Trenér: Lukáš Lomický.

Rozhodčí: René Trombik – Vladan Bojda, René Tomis.
NEDĚLNÍ PROGRAM PRESIDENT CUPU

Stará WERK ARENA:

8:00 – utkání o 5. a 6. místo: Karlovy Vary – Espoo
11:00 – utkání o 7. a 8. místo: Minsk – Riga

Nová WERK ARENA:

8:30 – utkání o 3. a 4. místo: Sparta – Vítkovice
11:30 – finále: Třinec – CSKA Moskva
půl hodiny po skončení finále – All Stars Game (hráči z finálového bloku)
CESTA OBOU TÝMŮ TURNAJEM

Týmy Espoo a Karlových Varů byly nalosovány do skupiny A. V prvním dni a první polovině toho druhého tedy hrály v nové WERK ARENĚ. Do turnaje vstoupily vzájemným zápase, v němž uspěla Energie v poměru 4:3 po samostatných nájezdech. Následně Karlovy Vary v nevídané přestřelce podlehly Třinci 6:8 a na zápas proti CSKA Moskva by nejraději zapomněly – 0:13. V zápase o umístění si Energie udělala radost a frustraci ze zápasu s Moskvany vystřílela proti Rize. Zrodilo se vítězství 10:2, a tak si Západočeši zahrají o páté místo. Nejčastěji bodujícím energetikem je kapitán Dominik Šedivý (7+0) se sedmi góly.

Espoo je jediným účastníkem turnaje, který přijel ze Skandinávie. Blues zahajovali cestu turnajem zápasem proti Energii, které podlehli 3:4 po samostatných nájezdech. Na závěr prvního dne inkasovali Blues od CSKA výprask 1:9 a na druhý den ráno nestačili na domácí Třinec, jemuž podlehli 1:6. V zápase o umístění už ve staré WERK ARENĚ ale zvládli duel proti běloruskému Dinamu Minsk a zvítězili 4:3. Nejproduktivnějším hokejistou Espoo na turnaji je zatím Pyry Puolakka (3+2).
Krásné ráno přeji všem hokejovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování textového online přenosu z posledního dne President Cupu, turnaje mladších dorostenců v Třinci. Dnešní program zahájí utkání vítězných týmů ze včerejších duelů o umístění, tedy zápas o konečné 5. a 6. místo.

Jde o souboj mužstev Espoo Blues a HC Energie Karlovy Vary. Mužstva na sebe narazila hned první den turnaje v základní skupině A. Vyrovnaný duel musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Nakonec se z vítězství 4:3 radovali energetici. Jak dopadne odveta? Utkání začíná již v 8:00 na ledě staré WERK ARENY. Jste srdečně zváni ke sledování online přenosu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

Espoo Blues – HC Energie Karlovy Vary

2:4

konec (0:2, 1:0, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 35. Jurgens (Räihä), 56. Holm (Räihä) – 7. Šik (Šedivý), 16. Šedivý (Klejna), 44. Šedivý (Křemen), 60. Pištěk

Espoo Blues: Torppa (od 31. Ukkonen) – Grönross, Häkkinen, Jungara, Juvanen, Keinänen, Mäkinen, Rautiala, Savolainen – Hassinen, Holm, Jurgens, Karenius, Laaksonen (C), Lindroos, Mäkiaho, Puolakka, Räihä, Tamminen, Väisänen, Vikman. Trenér: Heikki Tiihonen.

HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Radosta) – Cankov, Doubek, Kořán, Klejna, Poizl, Ptáček, Kursa, Stejskal, Zavřel – Černý, Holub, Hudečka, Jílek, Jiskra, Křemen, Maydl, Novotný, Šik, Šťastný, Šedivý (C), Pištěk. Trenér: Lukáš Lomický.

Rozhodčí: René Trombik – Vladan Bojda, René Tomis

Průběh zápasu
1. třetina
06:14
15:37
18:47
Po 1. třetině
2. třetina
30:27
34:20
Po 2. třetině
3. třetina
43:16
48:34
55:15
57:18
59:59
Konec