Menu

Hokej

O pohár ředitele HM Globus

Francie U23 – JKH GKS Jastrzębie

4:3

konec (2:0, 1:2, 1:1)

07.08.2015, 14:30 • K&K PNEU Aréna • 1. kolo • David Motloch (@DavidMotloch)

Dlouhou dobu se žádný z aktérú nedokázal prosadit, až zhruba v šesté sérii rozhýbal nájezdové vody IVAN ZORVAN. Ten jako jediný ze všech nájezdníků proměnil, a jelikož Romain Gutierez neuspěl, vyhráli samostatné nájezdy Poláci. (16:47:05)
Kazariwe neúspěšný.
Lehečka se také nestává prvním úspěšným střelcem.
Valier rovněž vystřelil, také neuspěl.
Petro zkusil rychlou střelu, ale neuspěl.
Briano si s pukem vybruslil, ale neproměnil.

Konec zápasu.

59:43

Oddechový čas pro hosty.

59:43

Raphael Faure (FRA) vyloučen na dvě minuty za hákování.

58:45

Francie U23 právě vstřelila branku!
MATHIEU BRIANO střílí spornou branku, po které se hostující brankář dožadoval u rozhodčích přehodnocení. Branka však platí a nejspíš tedy bude považována za vítěznou, jelikož do konce hrací doby již nezbývá mnoho!
Asistence: Joris Bedin.

58:22

Francouzi mohli rozhodnout tento zápas, když se k odraženému puku dostal zcela osamocený Briano, ten ale odkrytou klec sice trefil s přehledem, ještě lepší reakci však zaznamenal brankář Jastrzebie Tomlsenovic, který efektivním zákrokem zastavil tuto tutovku!

57:27

Po delší době se snažili hnát do útoku taky hráči Francie, ale ztroskotali na hvizdu rozhodčího, který signalizoval ofsajd.

56:30

Polský celek je v závěru utkání aktivnějším mužstvem, brankář Ylonen se musí mít na pozoru. Navíc následuje šarvátka peřd brankou Francie.

53:34

Laszkiewicz se elegantně prokličkoval s pukem až před branku, kde se snažil zasunout puk za záda brankáře Ylonena, ale sám se ve své kličce "utopil" a nedokázal zakončit.

50:28

hráči nyní trochu ubrali na tempu, nebo se alespoň delší dobu nikdo z hráčů nedostal do šance.

47:48

Valier dostal nabito na hranici pravého kruhu, ale svou ránu bez přípravy nezamířil přesně.

46:38

Tobiasz Bigos (JAS) vyloučen na dvě minuty za zdržování hry – vyhození puku mimo hrací plochu.

45:10

Lehečka zkusil ve velké rychlosti vystřelit přízemní střelu do protipohybu, ale beton brankáře Ylonena byl včas připraven. Každopádně Jastrzebie vyrovnalo tempo hry a vážným hlasem usiluje o vítězství v tomto zápase.

40:57

Jastrzębie právě vstřelilo branku!
Pohotový start do třetí třetiny v podání polského celku. Rázem obě mužstva mohou začít opět od začátku. Proč? Protože MICHAL PLICHTA prostřelil brankáře Ylonena, kterému tentokrát nestačila ani jeho velká postava.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:03

Jastrzębie právě vstřelilo branku!
Bleskurychle využitá přesilovka polského celku! TOMÁŠ SEMRÁD dostal puk v prostoru mezikruží a svižnou ránou poslal kotouč do horního růžku branky bezmocného Ylonena.
Asistence: Juraj Petro.

37:35

Romain Gutierez (FRA) vyloučen na dvě minuty za hákování.

37:08

Další sprška střel Franouczů završená nebezpečnou ránou od modré čáry. ta skončila nakonec mimo, což nic nevidící brankář Tomlsenovic ani netušil.

34:51

Reprezentační výběr Francie předvádí nátlakovou hru a drží soupeře z Polska v šachu. Na brankáře Jastrzebie letí jedna rána za druhou.

33:56

Nyní se ovšem dobrým tlakem do branky dostali až na doraz brankáři Tomlsenovice. Ten ale v nouzi sklapnul betony k sobě a to k pokrytí kotouče nakonec stačilo.

32:57

Francouzi se snaží usadit v útočném pásmu, ale kombinace po rozích zatím k ničemu nevedou.

30:30

Lukáš Nalewajka si vybruslil s pukem mezi kruhy a dobře mířenou ránou prověřil vyrážečku brankáře Ylonena.

29:14

Rech si krásně vybruslil pro přihrávku zpoza branky, ale jeho záměr včas vystihl brankář Jastrzebie. Ten si proti jeho střele rychle povyjel a vyrazil kotouč do rohu.

27:22

Danieluk ujížděl se svým spoluhráčem v oslabení do přečíslení, ale zvolil střelu, která do brankové konstrukce nemířila.

26:19

Tomáš Semrád (JAS) vyloučen na dvě minuty za sekání.

23:03

Jastrzębie právě vstřelilo branku!
Když to nejde kombinačně, půjde to individuálně! To si řekl MICHAL PLICHTA, který s kotoučem prokličkoval takřka půlku kluziště a střelou v pokleku našel volné místo vedle lapačky brankáře Ylonena!
Asistence: Jakub Peslar.

21:10

Kevin Dusseau (FRA) vyloučen na dvě minuty za podražení.

20:34

Francie U23 právě vstřelila branku!
Francie vstoupila do druhé třetiny velmi stylově, už po úvodním buly se nastěhovala před branku soupeře a po střele Raphaela Faurea se k volné dorážce dostal PETER VALIER, který už neměl problém puk zasunout za záda brankáře Tomlsenovice.
Asistence: Raphael Faure.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 15:20.

20:00

První třetina skončila.

18:00

Danieluk se dostal do pěkné šance, když se snažil usměrnit střelu od modré čáry, ale brankář Ylonen sklapnul betony včas.

16:17

Francie U23 právě vstřelila branku!
Francouzi doposud sice neměli nijak velký tlak, ale když už si vytvořili šanci, dokázali ji nekompromisně proměnit. To je případ i druhé branky reprezentačního výběru Francie, který podruhé udeřil jako blesk z čistého nebe. Autorem branky je ROMAIN CHAPUIS.
Asistence: Robin Lamboley, Pierre Crinon.

16:03

Francie U23 právě vstřelila branku!
KEVIN DUSSEAU se dostal s pukem sám před branku a nádhernou kličkou poslal puk za záda brankáře Tomlsenovice. Brankář Jastrzebie se musel natáhnout svým betonem, čímž umožnil vytvořit velkou mezírku mezi jeho nohami a právě tudy kotouč prošel do branky.
Asistence: Maurin Bouvet.

15:40

Rázem mohl ujíždět do samostatného úniku jeden z polských útočníků, ale stál v ofsajdu.

15:32

Tomlsenovic měl teď zcela zakrytý výhled, ale univerzálním zákrokem puk vyrazil mimo brankové nebezpečí.

14:33

Valier se dobře postavil před branku a pěkně tečoval přízemní střelu, puk ale mířil těsně mimo.

13:53

Rostkowski (JAS) vyloučen na dvě minuty za podražení a přesilovku si zahrají také Francouzi.

13:26

Rech s pukem přebruslil téměř celé kluziště, ale nenašel žádného vhodného spoluhráče.

11:04

Ani tato přesilovka polskému celku nevychází, další akce Jastrzebie končí za brankou jeho vlastní branky.

10:21

Dusseau (FRA) vyloučen na dvě minuty za hákování.

09:43

Hosté v plném počtu.

09:05

Ville si mohl dovolit vykroužit s pukem mezi kruhy, ale svou ránu poslal mimo tři tyče, což si upřímně brankář Tomlsenovic dost oddechl.

07:43

Lukáš Nalewajka (JAS) vyloučen na dvě minuty za hákování.

06:18

Tým Francie se po delší době dostává ke kotouči, ale zatím nic vážnějšího před brankou soupeře nevytvořili.

04:56

Domácí v plném počtu.

04:22

Polskému celku ale přesilovka vůbec nevychází, má problém se usadit v útočném pásmu a Francouzi již bráni poslední vteřiny oslabení ve čtyřech.

02:48

A tlak Jastrzebie bude sílit, Bedin (FRA) vyloučen na dvě minuty za sekání, poměrně dlouhá přesilovka 5 na 3 je právě před námi.

02:30

Swierski v naprosté tutovce sice trefil mezírku mezi betony Ylonena, ale puk doklouzal těsně mimo tyčku!

01:44

První vyloučení turnaje na sebe nenechalo dlouho čekat. Baazzi (FRA) vyloučen na dvě minuty za hákování.

00:30

Do tlaku se dostávají hráči Jastrzebie, brankář Ylonen si připisuje první zákrok.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Francie U23: Bertein (Ylonen) – Guillemain, Baazzi, Bedin, Briano, Valier, Bouvet, Crinon, Lamboley, Ville, Gutierez "A", Llorra, Faure, Chapuis, Chakiaghvili "C", Metais, Kazariwe, Bourgeois, Rech "A", Dusseau, Abramou
Trenér: Dave Henderson

JKH GKS Jastrzębie: Tomlsenovic (Zabolotny) – Górny, Semrád, Lehečka, Petro, Lasziewicz "A", Janáček, Peslar, Danieluk "C", Nalewaska R., Plichta, Seliga, Bigos, Pastryk "A", Zorvan, Swierski, Giminski, Pavesic, Nalewaska L., Rostkowski, Szczurek
Trenér: Robert Kaláber.
JKH GKS Jastrzebie

Ani polské Jastrzebie do Česka nezabloudilo náhodou. Svou předsezónní přípravu cíleně míří k soubojům s českými mužstvy, čemuž napomáhá také blízká poloha u česko-polských hranic. GKS jako mužský celek je sice hodně mladý tým, který začal působit až v roce 2005, takřka okamžitě se však zařadil mezi nejúspěšnější polské celky.

Jastrzebie se takřka s železnou pravidelností drží v horních vodách polské extraligy, poslední tři ročníky získal medailová umístění a čerstvě se může pyšnit titulem vicemistra Polska. Svěřenci trenéra Róberta Kalábera už jsou pověstní svou českou líhní, na turnaji bychom tak měli vidět v jejich dresu i Richarda Bordowskiho nebo čerstvě také Tomáše Semráda. Jastrzebie odehrálo v přípravě zatím jediné utkání, které s celkem Tych prohrálo poměrem 1:2. Utkání s Žilinou bylo na žádost slovenského celku zrušeno. Hráči tak hodlají zápasovou porci dohnat na turnaji v Havířově.
Francie U23

Francouzi už jsou pověstní svou evropskou poutí, na které zkouší nové mladé hráče s možnostmi startovat na mistrovtsví světa. Ani letos opět nevynechali Českou republiku a ukážou se právě na havířovském turnaji.

Předsezónní kádry se velmi často mění, u výběru Francie to však platí dvojnásob. Svěřenci trenéra Davea Hendersona tak působí jako velká neznámá. Podle předváděných výsledků ale můžeme soudit, že půjde o kvalitní výběr. Francouzi totiž v Česku odehráli už dva zápasy. Ačkoliv s Jihlavou i Třebíčí úspěch neslavili (2:4, 2:3) v obou případech dlouze vzdorovali a byli rovnocenným soupeřem.
Srdečně vás vítáme na prahu nového turnaje O Pohár hypermarketu GLOBUS, který se svým parnerem pořádá v K&K PNEU Aréně domácí mužstvo AZ Havířov. Úvodní zápas bude ale patřit mezinárodním týmům. Od 14:30 totiž vypukne bitva mezi francouzským reprezentačním výběrem do 23 let a polským JKH GKS Jastrzebie!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

Francie U23 – JKH GKS Jastrzębie

4:3

konec (2:0, 1:2, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Dusseau (Bouvet), 17. Chapuis (Lamboley, Crinon), 21. Valier (Faure), 59. Briano (Bedin) – 24. Plichta (Peslar), 39. Semrád (Petro), 41. Plichta (Danieluk)

Francie U23: Ylonen (Bertein) – Guillemain, Baazzi, Bedin, Briano, Valier, Bouvet, Crinon, Lamboley, Ville, Gutierez "A", Llorra, Faure, Chapuis, Chakiaghvili "C", Metais, Kazariwe, Bourgeois, Rech "A", Dusseau, Abramou Trenér: Dave Henderson

JKH GKS Jastrzębie: Tomlsenovic (Zabolotny) – Górny, Semrád, Lehečka, Petro, Lasziewicz "A", Janáček, Peslar, Danieluk "C", Nalewajka R., Plichta, Seliga, Bigos, Pastryk "A", Zorvan, Swierski, Giminski, Pavesic, Nalewajka L., Rostkowski, Szczurek Trenér: Robert Kaláber

Rozhodčí: Přikryl – Moravec, Stonavský

Průběh zápasu
1. třetina
01:44
02:30
02:48
07:43
10:21
13:53
16:03
16:17
Po 1. třetině
2. třetina
20:34
21:10
23:03
26:19
37:35
38:03
Po 2. třetině
3. třetina
40:57
46:38
58:45
59:43
Konec