Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference před Florbal Expert Czech Open 2015‏

konec

06.08.2015, 11:15 • klub Lávka, Praha • Nikol Kuncová (@Nikol_Kuncova)

Tisková konference je u konce, tímto se s vámi loučím, přeji krásný zbytek slunečného dne a u psaných přenosů z turnaje na počtenou. (11:32:17)
Závěrečné slovo má ředitel turnaje, který je zvědavý na počasí, které bude panovat, těší se na celý turnaj a lidi, které bude po celou akci potkávat.
Dominika Šteglová: "Tento turnaj je dobrou přípravou, může vypadnout favorit a vyhrát outsider. Turnaj je specifický v tom, že si můžeme zahrát proti tak kvalitním soupeřkám. Extraliga takovou úroveň už nemá a mě se líbí potkávat lidi s florbalkama po Praze a prestiž florbalu stoupá."
Jan Svoboda: "Konfrontace s nejlepšími hráči například ze Švédska je to nejlepší, co nám Czech Open může nabídnout. Oni jsou jinak připravení a ukáže nám to, jak by to mohlo vypadat, kdybychom to dělali pořádně."
Tomáš Kafka: "Myslím si, že naše cíle budou stanoveny jako každý rok. Kádr byl trochu obměněn a v tuto chvíli si sedá. Úspěchem bude účast v semifinále, cokoli co bude nad to, bude taková třešnička na dortu. Pro nás amatérské sportovce je příjemné hrát před takovou kulisou, jakou fanoušci umí vytvořit. Jako jedna z posil je přítomný Honza Svoboda, který byl kapitánem svého bývalého týmu a měl by posílit útočnou fázi. Další dvě posily přichází ze Slovenska a z Ostravy. Posunuli se i někteří junioři."
Tomáš Rambousek: "V elitní mužské kategorii se nám podařilo nalákat několik mistrů světa a také české hráče hrající v zahraničí. V ženské kategorii budou zahraniční barvy hájit čtyři české hráčky."
Martin Vaculík: "Myšlenka propojení elitního florbalu a takové té široké kategorie, letos přivítáme dalšího exotického účastníka a to ze Singapuru. Na finálové zápasy je ještě v prodeji několik lístků. Musím pochválit spolupráci s hlavním městem Praha, kde Czech Open patří mezi asi dvanáct podporovaných akcích a bez této podpory by turnaj nemohl fungovat. K této akci patří večerní program, bazén či pražské památky. V rámci turnaje se setkají zástupci účastníků a probereme problémy elitního florbalu, což je jedna z mála možností, kde se vedoucí osoby týmů mohou setkat. Dnes začíná turnaj vozíčkářů v hale VŠE. Co se týká počasí, ochlazení se nečeká a myslím si, že turnaj bude kvalitní fyzickou přípravou. Pokud budou čtyřicetistupňová vedra, tak uvidíme, jak to dopadne, jelikož haly v Praze nejsou na takové podmínky připravené. Doufám ale, že to zvládneme."
Martin Vaculík vtipkuje na adresu přítomných novinářů. Představuje číselně týmy, rozhodčí, hrací hřiště a takřka sedm set utkání.
Tiskovou konferenci zahajuje Tomáš Rambousek, který vítá přítomné novináře v klubu Lávka. Letošní ročník je již třiadvacátý a ten první se konal v roce 1993.

Začátek se místně opozdí, čekáme na některé účastníky konference.
Tiskové konference se zúčastní:

ředitel turnaje Martin Vaculík
tisková spojka Tomáš Rambousek
zástupce Herbadentu Praha 11 Dominika Šteglová
zástupci Tatranu Střešovice Tomáš Kafka a Jan Svoboda

Oficiální intro turnaje

Hezké dopoledne z centra Prahy, kde se dnes uskuteční tisková konference u příležitosti blížícího se florbalového turnaje Florbal Expert Czech Open. Ten již tradičně vypukne příští čtvrtek a to hned na sedmnácti halách po celé Praze. Čtyřdenní akci pak zakončí nedělní finálové zápasy, které jistě přinesou velmi zajímavou podívanou jako v minulém ročníku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference před Florbal Expert Czech Open 2015‏

konec