Menu

Hokej

Přípravné zápasy

HC Frýdek-Místek – HC Oceláři Třinec

4:10

konec (1:5, 3:2, 0:3)

06.08.2015, 18:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Ondřej Zoubek (@VondraZoubek)

Tipsport: 12.0 8.5 1.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro tuto chvíli všechno a loučím se s vámi. Děkuji za pozornost, doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek večera a těším se u dalších přenosů z hokeje. Na počtenou! (20:26:47)

Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
Utkání sledovala vyprodaná hala Polárka a diváci se určitě dobře bavili. Po první třetině došlo k výměně několika hráčů a podobná akce se udála také mezi druhou a třetí periodou. Utkání se tak opravdu dohrávalo spíše v přátelském, možná i tréninkovém duchu. O výsledek dnes tolik nešlo.
Ve třetí části už stříleli góly jen hokejisté z Třince a všechno začal už po třiašedesáti sekundách Dravecký, když zakončoval po přihrávce od Adamského do prázdné branky. V dalším průběhu třetí periody se Oceláři trefili ještě dvakrát. Růžička nejprve za Šimbocha dorazil Ruferovu střelu a svůj druhý gól vstřelil v třineckém oslabení. Růžička střílel z bezprostřední blízkosti po přihrávce od Linharta, otřel střelu o břevno a puk skončil v brance Frýdku-Místku. Ten tak nakonec od Ocelářů inkasoval deset branek a prohrál i v dodatečných nájezdech. Ty Třinečtí opanovali v poměru 2:1, vítěznou branku měl na svědomí Chmielewski. Třinec tedy v letošní přípravě poprvé zvítězil, když porazil farmářský celek Frýdku-Místku rozdílem několika tříd.
Ve třetí třetině změnili dresy Foltýn s M. Douderou a dohráli utkání za Frýdek-Místek. Linhart s Galvasem už hráli s Oceláři.

Hamerlík vyrazil proti Samiecovi a hokejkou mu vypíchl puk ještě před zakončením. Adamský také nedal, přesto Třinec v nájezdech zvítězil 2:1.
Je po čtvrté sérii. Zatím poslední jel Chmielewski a trefil se mezi betony Šimbocha. Třinec vede 2:1.
Meidl se trefil přímo do horního rohu a vyrovnal. Na druhé straně střílel vedle Dravecký. O. Kovařčík si na Hamerlíka nepřišel. 1:1.
Polanský se prosadil střelou k pravé tyči. Následně zaváhali domácí Klimša, ale také Irgl. Oceláři vedou 1:0.
Jako první se proti Hamerlíkovi rozjel domácí Piecha. Snažil se o střelu mezi betony, slovenský gólman mezeru zacpal.
Utkání skončilo, na řadě jsou předem domluvené nájezdy. Pojede se pět sérii, tedy o dvě více než obvykle.

Konec zápasu.

59:56

Ubíhají poslední sekundy regulérní hrací doby a hostující fanoušci děkují Ocelářům potleskem. Linhartova akce úspěchem neskončí.

58:54

Cienciala ukořistil kotouč v útočném pásmu, udělal si prostor a přenechal Christovovi. Ten střílel z velmi nadějné pozice jen do Hamerlíka.

58:27

Irglovu střelu zablokoval Dresler, Hrabal si pak na modré čáře stáhl puk rukavicí, jenže nastřelil zase Ciencialu.

57:54

Třinečtí fanoušci se pokoušejí rozjet na tribunách mexickou vlnu. Pomalu se přidávají i někteří domácí příznivci.

57:32

Hostující kotel se raduje s desetigólového přídělu svého mužstva. Mezitím tečoval Chmielewského střelu do ochranné sítě Dresler.

56:22

Třinec právě vstřelil branku!
Oceláři se prosazují v oslabení a desítka je na světě! Rufer s Linhartem se pustili do úniku po levé straně, přihráli před branku najetému MARKU RŮŽIČKOVI, který střelou o břevno zaznamenal svůj druhý gól v zápase – 4:10! Asistence: Tomáš Linhart, Adam Rufer.

55:53

Foltýnovu střelu od modré čáry Hamerlík dobře viděl a vyrazil puk k Růžičkovi.

54:55

Frýdek-Místek zamkl třineckou trojici před Hamerlíkem, ale zatím nevystřelil. A do návratu Rákose zbývají jen sekundy.

54:35

Ale Třinec teď bude muset do tří. Christov uvolnil v útočném pásmu Klimšu, a toho fauloval Zbyněk Irgl (TRI). Vicemistr z Rigy si odsedí dvě minuty za hákování.

53:50

Frýdek-Místek se v útočné třetině nemůže napevno usadit. Po rozehrávce Hamerlíka bojují o kotouč Linhart s Christovem.

53:17

Přesilovku Frýdku-Místku rozehráli Hrňa s Orsavou. První jmenovaný nabil tomu druhému ke střele, Orsava ale netrefil puk dobře.

52:59

Daniel Rákos (TRI) se mezi dvěma bránícími hráči Frýdku-Místku probil do útočného pásma, pak ovšem přišel o puk a fauloval. Je vyloučen na dvě minuty za hákování.

52:10

Neustále se hraje pohledný hokej ve stylu nahoru a dolů. Hamerlík zneškodnil střelu Dreslera, na opačné straně vyrazil Šimboch Chmielewského střelu.

51:24

Plíhal zatlačil na Heidera a vybojoval útočné pásmo. Chmielewski na modré čáře přihrál Deutschovi, jehož ránu z první Šimboch vytěsnil.

50:49

Na dalším buly před Hamerlíkem uspěl proti Matušovi Adamský a rozjel akci, na jejímž konci stál Dravecký. Jeho střelu lapil bez problémů Šimboch.

50:08

Na druhé straně se blýskl vydařeným zákrokem proti pokusu Christova Hamerlík. Frýdek-Místek je po vhazování u puku.

49:26

Třinec právě vstřelil branku!
Oceláři odskakují do pětibrankového vedení! Iniciativou Rákose se udrželi v útočné třetině a Rufer nahodil puk na Šimbocha. Na brankovišti se ukázal jako nejdůraznější MAREK RŮŽIČKA a protlačil volný kotouč do branky – 4:9! Asistence: Adam Rufer.

49:16

Rákos si kotouče v tomto střídání užil dost a nakonec v útočném pásmu přihrál Deutschovi. Ten se snažil natlačit puk před branku, ale trefil jen obránce.

48:24

Cienciala zastavil dravého Chmielewského a přihrál dozadu na obránce. Ti však na rozehrávku nemají příliš mnoho času.

47:41

Plíhal udělal v útočné třetině pohlednou otočku a uvolnil mezi kruhy Chmielewského. Ránu polského útočníka vyrazil Šimboch.

46:49

V posledních okamžicích se Polárkou ozývají hlavně třinecké pokřiky početné skupiny fanoušků z Třince. Domácí se nechtějí nechat zahanbit.

46:13

Na opačné straně se v dobré šanci octl Jaroš, když byl úplně sám před Šimbochem, ale v rozhodujícím momentu zlomil hůl.

45:16

Franek se vtlačil do útočného pásma a tvrdým příklepem mířil na branku. Střelu otřel o Kulhánkovy kalhoty a kotouč skončil v ochranné síti.

44:50

Hrabalovo nahození po hrazení přešlo všechny čáry a je pískáno zakázané uvolnění. Foltýn v dresu Frýdku-Místku totiž přesprintoval Růžičku.

44:14

Irgl nastřílel puk po mantinelu k Samiecovi, kterého ovšem hodně vydatně obtěžoval Chmielewski. Domácí obránce situaci se štěstím zvládl.

43:24

Adamský s Polanským rozehráli další partii na jeden dotek, poslední přihrávka směřovala znovu na Draveckého, ale vzduchem, a tak Slovák puk netrefil.

42:43

Kombinace Ivana s Christovem nevyšla a Slezan se do útočného pásma nedostal. Naopak, musí spěchat dozadu.

42:16

M. Doudera s Foltýnem teď pro změnu oblékli dresy Frýdku-Místku. Puk v ochranné síti, vhazuje se před Šimbochem.

41:39

Galvas už ve třetí třetině zase hraje za Třinec a prozkoušel Šimbochovu pozornost. Slovenský brankář puk udržel.

41:03

Třinec právě vstřelil branku!
O něco později se do kombinace se slovenským forwardem zapojil Adamský a je z toho osmá branka Třince! Polanský v útočném pásmu přihrál Adamskému, který našel před prázdnou brankou VLADIMÍRA DRAVECKÉHO! Jako z učebnice hokeje – 4:8! Asistence: Martin Adamský, Jiří Polanský.

40:35

Povedenou akcí se na úvod třetí části blýskli Dravecký s Polanským, ale slovenský útočník se po zakončení natahoval marně.

40:01

Začala třetí třetina.
Utkání sledují z tribuny také nejslavnější odchovanci hokeje ve Frýdku-Místku, a sice Pavel Kubina a Ondřej Palát. Start třetí části se kvůli technickým problémům přibrzdil, ale nyní už jsou hokejisté na ledě. Bylo oznámeno, že po skončení třetí periody budou za jakéhokoliv stavu následovat samostatné nájezdy o pěti sériích.
Na dnešním přátelském utkání je přítomna také česká tenistka Petra Kvitová, která pozorně sleduje počínání svého přítele Radka Meidla v barvách Frýdku-Místku.
Druhá část začala pořádně zhurta. V úvodních třech minutách viděla vyprodaná Polárka tři góly. Po padesáti sekundách snížil na 2:5 Káňa, když si našel odražený puk a trefil se k levé tyči. Oceláři okamžitě odpověděli. Za osmadvacet sekund ujel domácím obráncům Irgl a vystřelil nechytatelně do horního růžku. Za další minutu tečoval Matuš střelu Heidera od modré čáry, a bylo to znovu o tři branky.

Další snížení Frýdku-Místku přišlo v šestatřicáté minutě. Tehdy využil Slezan ponechanou výhodu a udeřil ve hře šesti proti pěti. Matuš přihrál na modrou čáru Dreslerovi, jenž prostřelil Hamerlíka tvrdou ranou. Ještě předtím Frýdek-Místek vystřídal brankáře a Danečka nahradil mezi třemi tyčemi Šimboch. Ocelářům vrátil tříbrankový náskok Klesla, když si tři minuty před sirénou sjel před branku od Rufera a překonal Šimbocha. Před vstupem do třetí části vede Třinec o tři góly, uvidíme, jestli dojde ještě k nějakým výměnám hráčů mezi týmy.

Do druhé třetiny nastoupili v dresu Frýdku-Místku Tomáš Linhart, Lukáš Galvas, Jakub Orsava, Radim Matuš a Erik Hrňa. Třinecký dres místo nich oblékli domácí Kulhánek, Deutsch, Ižacký, Jaroš a Blahuta. Došlo tedy k výměně kompletních dvou pětek.
Další třetina začne přibližně v 19:38.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Druhá třetina končí před brankou Šimbocha. Rufer přihrál Růžičkovi, který už ale zakončit zřejmě nestihne.

39:22

Oceláři zahajují poslední minutu třetí třetiny kombinací v obranném pásmu. Bylo ohlášeno, že utkání sleduje 2113 diváků a údajně je vyprodáno.

38:05

M. Doudera zariskoval při rozehrávce, upadl na modré čáře a ve dvou proti jednomu postupovali Matuš s Hrňou. Druhému jmenovanému ale při zakončení puk příliš skákal.

37:07

Třinec právě vstřelil branku!
A z tlaku vytěžili Oceláři svou sedmou branku! Rufer si udělal prostor v rohu kluziště, přihrál před branku, kam si sjel ROSTISLAV KLESLA a trefil se přímo do šibenice – 4:7! Asistence: Adam Rufer.

36:48

Ruferovu ránu zablokoval svou holí Ivan, avšak Třinečtí nadále pokračují v útočném pásmu.

36:21

Chmielewski nabil na modrou čáru Hrabalovi, který se ale střely zalekl a nechal se Klimšou vytlačit až k mantinelu.

35:20

Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
Frýdek-Místek se prosazuje v ponechané výhodě a snižuje na rozdíl dvou branek! Matuš přihrál od branky na modrou čáru JANU DRESLEROVI, který se do kotouče opřel z první a trefil přesně – 4:6! Asistence: Radim Matuš.

34:41

Po přihrávce O. Kovařčíka byl v obrovské šanci Matuš! Střílel z prostoru mezi kruhy, ale Hamerlíkovu branku netrefil!

33:39

Frýdek-Místek střídá gólmany. Z ledu byl stažen Lukáš Daneček a nahrazuje ho Juraj Šimboch.

33:33

Ižacký s Jarošem bojují v třineckých dresech proti Linhartovi v dresu Frýdku-Místku.

32:32

Růžička přihrál doprava Ruferovi, který od mantinelu střílel. Branku Danečka ale minul, útočí Frýdek-Místek.

31:11

Spolupráce dvou Ocelářů v dresech Frýdku-Místku. Matuš našel před Hamerlíkem volného Hrňu, který ale slovenského gólmana neprostřelil.

30:27

Průnik O. Kovařčíka po pravé straně zastavil Galvas. Oceláři útočí na druhé straně, na útočném výletu je M. Doudera.

29:43

Před Danečkem bylo rušno zásluhou Polanského, který se na několik pokusů snažil dotlačit puk za čáru. Marně.

29:36

Adamskému vyhození přes všechny čáry prošlo, na opačné straně už se píská. V dresu Frýdku-Místku rozehrál nepřesně Linhart.

28:56

Dresler dlouho kroužil s pukem ve středním pásmu, ale cestu do útočné třetiny nenašel.

28:09

Orsava, který ve druhé třetině hraje s týmem Frýdku-Místku, prověřil Hamerlíkovu pozornost. Slovenský brankář obstál.

27:20

Další Frankův pokus byl zablokován a Třinec se vyhozením osvobodil.

26:52

Pěkná kombinace Franka a Piechy v přesilové hře. Druhý jmenovaný zakončoval z první jen do boční síťky.

26:17

Po přihrávce Polanského v útočném pásmu fauloval Vladimír Dravecký (TRI) a je potrestán dvěma minutami za hákování.

25:31

Káňa přihrál do jízdy Kovařčíkovi, který jel zleva sám na Hamerlíka! Třinecký gólman zachránil situaci betonem.

24:30

Hamerlík si připisuje další zákrok po střele Hrni. Třinecký brankář zachytil puk někde ve výstroji a hra je přerušena.

23:46

Christov unikl hostujícím obráncům po pravém křídle, jeho střelu zastavil vyrážečkou Hamerlík.

23:12

Na opačné straně Oceláři dosáhli dalšího gólu, který ale kvůli kopnutí nemůže být uznán. Polanský zakončoval po přihrávce Adamského.

22:10

Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
Dnes je to v Polárce velká show pro diváky! Devátá branka znamená snížení domácích! Heider napřáhl na modré čáře, jeho střelu ještě tečoval RADIM MATUŠ a Hamerlík na puk nedosáhl – 3:6! Asistence: Petr Heider, Erik Hrňa.

21:46

Dvakrát v řadě zastavil třinecký útok ofsajd. Před Ižackým, který nyní oblékl třinecký dres, přikryl puk Daneček.

21:18

Třinec právě vstřelil branku!
Třinečtí okamžitě odpovídají šestým gólem! ZBYNĚK IRGL pronikl po levém křídle do útočného pásma, mezi obránci si udělal prostor a trefil se přesně do horního růžku branky – 2:6! Bez asistence.

20:50

Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
Frýdek-Místek vstupuje do druhé třetiny znovu skvělým způsobem a snižuje! TOMÁŠ KÁŇA využil zaváhání třinecké obrany, uzmul puk a zacílil přesně k levé tyči – 2:5! Bez asistence.

20:01

Linhart, Galvas, Orsava, Matuš a Hrňa převlékli dresy. Zápas zřejmě dohrají za Frýdek-Místek. S třineckými hráči nyní hrají na výměnu Deutsch, Kulhánek, Ižacký, Jaroš a Blahuta.

20:01

Začala druhá třetina.
Po krasobruslařské vložce v přestávkovém programu jsou již na ledě hokejisté. Druhé dějství za chvilku začne.
Máme za sebou velmi zajímavou první třetinu přípravného utkání mezi Frýdkem-Místkem a Třincem. Domácí nastoupili do zápasu s pořádnou chutí a už po patnácti sekundách se po střele Meidla radovali z překvapivého vedení. Jenže už za dvě minuty Oceláři vyrovnali, když nadvakrát dorazil puk za Danečka důrazný Adamský. V sedmé minutě se Třinečtí ujali vedení, Irgl posunul puk na Chmielewského, jenž příklepem propálil Danečka podruhé.

Po individuální akci a nádherné přihrávce Draveckého zakončoval do prázdné brány M. Doudera, a tak Třinec vedl už o dvě branky. Další zásah přidal ve čtrnácté minutě Hrňa, když využil trestuhodného zaváhání Deutsche a po přihrávce Orsavy trefil odkrytou klec. Ani ne za minutu zatloukli Oceláři pátý hřebík. Daneček vykopl Hrabalovu střelu betonem jen k Ruferovi, který v nelehké pozici nezaváhal a vstřelil zatím poslední gól. V první třetině viděli diváci v Polárce šest branek, pět z nich bohužel padlo do branky Frýdku-Místku. Rozdíl mezi mužstvy je patrný.
Další třetina začne přibližně v 18:50.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Klimša se odvážně pustil mezi čtyři Oceláře, ale tato akce neměla šanci na úspěch. Třetina se dohrává před Danečkem.

19:08

Na úvod poslední minuty první třetiny se blýskl povedenou akcí Káňa. Propletl se mezi hostujícími beky, bekhendovou střelou si ale na Hamerlíka nepřišel.

18:40

Už to vypadalo, že Daneček schová puk do lapačky, ale po Irglově střele před Chmielewskim ještě stihl rozehrát.

18:21

Galvas přihrál na modrou čáru Chmielewskému, a ten už vysílal do samostatného úniku Irgla. Naštěstí pro Frýdek-Místek byl odpískán ofsajd.

17:45

D. Cienciala nedokázal ubránit Rákose, který se protlačil hned ke dvěma střelám za sebou. Poprvé zasáhl Daneček, podruhé mířil Rákos nepřesně.

17:09

Na opačné straně zase nepustil Adamský do zakončení Piechu, který si pro přihrávku sjel mezi kruhy.

16:40

Pohledná akce na jeden dotek v podání prvního útoku Třince střelou neskončila. Polanský byl před Danečkem ubráněn.

16:08

Matuš si stahoval odražený puk od mantinelu na bekhend, ale nestačil zasunout za Danečka. Nyní hraje Heider.

15:38

O. Kovařčík ze středního pásma nahodil za branku Hamerlíka, kde se o kotouč vydávají bojovat jeho spoluhráči.

14:42

Třinec právě vstřelil branku!
Oceláři přidávají v patnácté minutě už pátou branku! Tentokrát zamkli Frýdek-Místek před Danečkem, který Hrabalovu střelu vyrazil pouze k ADAMU RUFEROVI, jenž se z prvního doteku trefil přesně – 1:5! Asistence: Josef Hrabal, Milan Doudera.

14:06

Ruferova střela skončila ve výstroji Danečka, který má dnes plné ruce práce. Po vhazování se hraje před jeho brankou.

13:48

Třinec po první minutě nakopl motory a rázem vede o tři góly. Zpoza Hamerlíka rozehrává v klidu M. Doudera.

13:09

Třinec právě vstřelil branku!
Trestuhodné chyby se dopustil Deutsch a Oceláři jeli ve dvou na gólmana! Orsava si před Danečka najel zprava, přihrál před prázdnou branku ERIKU HRŇOVI a bylo vymalováno – 1:4! Asistence: Jakub Orsava.

12:41

Chmielewski si nezpracoval skákavou přihrávku od Irgla, úspěchem ale neskončil ani útok domácích.

11:49

Zákrok si připsal Hamerlík, když přidržel puk po střele Blahuty. Hra je přerušena, vhazování před třineckou bránou.

11:34

Heider vložil hůl do Rákosovy střely a srazil puk k mantinelu. O chvilku později střílel znovu Rákos vedle.

11:16

Frýdek-Místek už je v plném počtu, a navíc se bude vhazovat před Hamerlíkem. Christovova rána byla tečována do ochranné sítě.

10:25

V Polárce se hraje útočně laděný hokej a domácí zahrozili dokonce v oslabení. Franek unikl Hrabalovi po pravé straně a potrápil Hamerlíka.

09:53

Hrabal po tlaku v útočném pásmu nastřelil jen Klimšu a Frýdek-Místek se načas osvobodil. Pak v nadějné pozici branku minul Hrňa.

09:14

Irgl střílel po chybě v obraně domácích těsně vedle. O něco později byl vyloučen Jan Káňa (FRM) na dvě minuty za podražení. První přesilovka pro Třinec.

08:48

Třinec právě vstřelil branku!
Třinec se udržel v útočné třetině a přidává třetí zásah! Dravecký vyjel zpoza branky, naznačil střelu, ale ještě přihrál MILANU DOUDEROVI, který zakončoval do prázdné branky – 1:3! Asistence: Vladimír Dravecký, Martin Adamský.

08:36

Daneček se vytáhl i proti Foltýnově střele a kotouč se odrazil k hrazení. Blahuta jej posunul pouze na zakázané uvolnění.

08:12

Linhartovu bombu od modré čáry vyrazil Daneček k obráncům, na opačné straně neuspěl s individuální akcí Christov.

07:25

D. Cienciala sice pronikl do útočného pásma, avšak Ivan neudržel nohy ve středním pásmu, a proto je znovu pískáno postavení mimo hru.

07:08

Po úvodní minutě hrůzy se tedy Třinečtí probrali a nyní již třímají otěže zápasu. Frýdku-Místku byl odpískán ofsajd.

06:28

Třinec právě vstřelil branku!
Domácí střídali, Třinečtí toho využili a ujímají se vedení! Irgl ve střední třetině uvolnil ARONA CHMIELEWSKÉHO, který si vyjel na levé křídlo a přesným příklepem posílá Třinec do vedení – 1:2! Asistence: Zbyněk Irgl.

05:08

Teď ovšem přišla také velmi nebezpečná příležitost Frýdku-Místku! D. Cienciala našel před brankou volného Ivana, kterého nadvakrát vychytal Hamerlík!

04:51

Třinci zatím oslabení vychází skvěle. Hamerlík zvládl ošemetnou situaci u své branky, do protiútoku vyrazil Hrabal a zastavoval ho až Daneček.

04:17

Franek ztratil kotouč u mantinelu a Oceláři ujížděli do brejku! Vzal to na sebe Orsava, nabruslil si zleva na středovou osu, avšak na Danečka si nepřišel!

03:55

Erik Hrňa (TRI) sice zastavil protiútok Franka, ale pomohl si při tom faulem. Hrňa je vyloučen na dvě minuty za podražení.

03:40

Káňova střela od modré čáry byla zablokována, podobně dopadl na druhé straně Foltýn a musí rychle dozadu.

02:44

Třinec právě vstřelil branku!
Frýdek-Místek se dvěma zakázanými uvolněními v řadě dostal pod tlak a Třinec vyrovnává! M. Doudera nahodil puk na teč před branku, první pokus MARTINA ADAMSKÉHO ještě Daneček vyrazil, na dorážku už ale neměl nárok – 1:1! Asistence: Milan Doudera.

02:11

Ižacký chyboval v rozehrávce a okamžitě byl dohrán Rákosem. Hra je přerušena poté, co domácí špatně rozehráli na zakázané uvolnění.

01:34

Střela Christova trefila jen některého z domácích útočníků, přesto zůstává Slezan v útočném pásmu.

00:59

Frýdek-Místek začal s pořádnou vervou a Oceláře nepouští ke slovu. V další nebezpečné situaci před Hamerlíkem zakončoval Ivan.

00:15

Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
Tak to je šokující začátek, jaký nikdo nečekal! Frýdek-Místek využil otevřených vrátek v třinecké obraně a ujel do přečíslení. Heider přihrál přes ležícího beka RADKOVI MEIDLOVI, a ten prostřelil Hamerlíka – 1:0! Asistence: Petr Heider, Ondřej Kovařčík.

00:01

Utkání právě začalo.
Do začátku zápasu už zbývají jen minuty. Po ledě už krouží čtveřice rozhodčích. Domácí hokejisté nastoupí v bílých dresech, Oceláři v červených.
Před zápasem proběhla tiskové konference ohledně zrodu projektu mezi Oceláři a frýdecko-místeckým hokejem. Na ní kromě primátora města pana Machaly vystoupili ještě brankář Lukáš Daneček, trenéři Jiří Juřík s Markem Malíkem a Jan Peterek, který projekt zastřešoval z třinecké strany. Jak tisková konference probíhala, si přečtěte v online přenosu.
Třinečtí měnili na postu brankáře a od první minuty dnes nastoupí Slovák Peter Hamerlík. Z tradičních opor schází Ocelářům kromě zraněných Žejdla a Svačiny ještě Šimon Hrubec, David Nosek, Jakub Klepiš nebo Kamil Kreps. Ale diváci ve Frýdku-Místku se mohou těšit na hvězdy, jakými jsou Rostislav Klesla, Milan Doudera, Zbyněk Irgl, Tomáš Plíhal nebo Vladimír Dravecký. Sestava Třince dnes vypadá hodně silně.
V sestavě Frýdku-Místku najdeme spoustu hráčů z Třince, ať už jsou to mladí útočníci Ondřej Kovařčík, Vít Christov a David Cienciala, anebo obránce Petr Heider. Na tiskové konferenci před zápasem bylo oznámeno, že oporami kádru by měli být kapitán Pavel Kowalczyk a brankář Lukáš Daneček. Frýdek-Místek dnes nastoupí vůbec k prvnímu přípravnému zápasu a hala Polárka se dvacet minut před úvodním buly solidně zaplňuje.
Úvodní sestavy:

HC Frýdek-Místek: Daneček (Šimboch) – Mravec, Kowalczyk (C), Heider, Dresler, Samiec, Kulhánek, Deutsch – O. Kovařčík, Káňa, Meidl – Franek, Piecha, Klimša – Christov, Ivan (A), D. Cienciala – Ižacký, Jaroš, Blahuta. Trenéři: Jiří Juřík a Marek Malík.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hlaváč) – Klesla (C), Foltýn, Hrabal, M. Doudera, Galvas, Linhart – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Chmielewski, Plíhal, Irgl – Orsava, Matuš, Hrňa – Rákos, Růžička, Rufer. Trenér: Jiří Kalous.

Rozhodčí: Roman Mrkva, René Trombik – Vladan Bojda, Tomáš Mikler.

Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k přípravnému utkání mezi Frýdkem-Místkem a Třincem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
SPOLUPRÁCE FRÝDKU-MÍSTKU A TŘINCE

O vznikajícím projektu třinecké farmy ve Frýdku-Místku se dlouho mluvilo, k definitivnímu potvrzení došlo někdy na přelomu dubna a května. Projekt představil manažer mládeže Ocelářů Jan Peterek, který ve Frýdku-Místku vypomáhal se smlouvami nových hráčů a organizačně projekt zastřešoval. „Ve Frýdku-Místku sice budeme hrát druhou ligu, ale připravujeme se, jako bychom hráli první. Projekt "Frýdek-Místek" je určen především mladým hráčům, aby mohli získat zkušenosti s dospělým hokejem. V naši extralize už působí týmy, které spolupracují s farmami a většinou je to oboustranně prospěšné," prohlásil dlouholetý útočník Třince.

Projekt schválilo také frýdecko-místecké zastupitelstvo a Statutární město Frýdek-Místek se tak bude na rozvoji hokeje v okresním městě podílet. Oceláři okamžitě poslali do Frýdku-Místku trenéry Juříka a Malíka, kteří vloni vedli třinecké juniory. Ti si do kabiny bývalého Slezanu přivedli mnoho hráčů, kteří mládežnickými kategoriemi v Třinci prošli a teď se chtějí prosadit v dospělém hokeji.

TISKOVÁ KONFERENCE

Ještě před zápasem se od 17:00 ve Frýdku-Místku uskuteční tisková konference ohledně spolupráce obou klubů. Průběh tiskové konference můžete sledovat v online přenosu.

HALA POLÁRKA

Do roku 2013 hráli frýdecko-místečtí hokejisté své domácí zápasy ve Víceúčelové sportovní hale. V roce 2013 byl tento chátrající stánek zbourán a na jeho místě vyrostlo nové obchodní centrum Frýda. O kousek dále ale byla koncem roku 2014 definitivně dokončena stavba nové haly Polárka. Tu si většinou lidé z Frýdku-Místku pochvalují, otázkou však zůstává, jestli při případném postupu do 1. ligy bude hokejovým fanouškům stačit její kapacita 2060 míst. Stará hala totiž disponovala 6500 místy a někteří obyvatelé Frýdku-Místku se s jejím zbouráním stále nesmířili. Na první hokejové utkání bylo vyprodáno, Frýdek-Místek ale 21. prosince 2014 podlehl Technice Brno 2:3.

ABSENCE

Třineckým v prvních dvou duelech ze zdravotních důvodů chyběli útočníci Lukáš Žejdl a Vladimír Svačina. Posila z Vítkovic se před dvěma týdny zranila na tréninku a kvůli zlomenému lokti musí oželet začátek sezony.

Proti Minsku i Olomouci Oceláři zkoušeli také mladší a ne tolik vytížené hráče, ani v jednom zápase nenastoupili v kompletním složení. Kromě Žejdla se Svačinou chyběl v obou zápasech hvězdný útočník Jakub Klepiš a brankář Peter Hamerlík. Do zatím posledního utkání s Olomoucí nenaskočili ani Tomáš Linhart, Michael Foltýn, Erik Hrňa, Jiří Polanský, Martin Adamský a Vladimír Dravecký.
HC OCELÁŘI TŘINEC

Oceláři vstupovali do předchozí sezony s novou WERK ARENOU a hned s několika posilami zvučného jména. Základní část Tipsport extraligy suverénně opanovali, na záda jim trochu šlapal pouze Litvínov, pozdější mistr. V play-off svěřenci trenéra Jiřího Kalouse nejprve vyřadili Mladou Boleslav, v semifinále pražskou Spartu, až nakonec v nejdelším možném finále podlehli Litvínovu. V konečném hodnocení tak Třinec obsadil 2. místo a vedení označilo sezonu za povedenou. Avšak v novém ročníku budou Oceláři znovu útočit na mistrovský titul, který budou chtít získat zpět po pěti letech.

Změny v kádru

Bývalo zvykem, že kabinu Ocelářů zasáhlo v letní přestávce vždy značné zemětřesení, spoustu hráčů odešlo a mnoho nových do Třince přišlo. Letošní rok je však výjimkou. Slezanům se podařilo udržet hlavní hvězdy, jakými jsou Šimon Hrubec, Rostislav Klesla, Zbyněk Irgl, Jakub Klepiš nebo Vladimír Dravecký. Klub z východního cípu republiky postihly pouze tři odchody, z nichž nejvýraznějším oslabením se stal přestup obránce Vladimíra Rotha do ruského Novosibirska. Další bek Marek Trončinský zamířil do Mladé Boleslavi a slovenský útočník Štefan Ružička už si také hledá angažmá jinde. V podstatě jedinou posilou Třince se stal do té doby vítkovický útočník Vladimír Svačina, jenž v Třinci podepsal víceletou smlouvu.

Letní příprava

Oceláři absolvovali letní přípravu tradičně pod vedení bratří Sajlerů, kondičních expertů. Podle slov Pavla Sajlera se jednalo o nejkratší, ale nejintezivnější přípravu za jeho působení v Třinci. Slezané trénovali tři týdny ve vlastní posilovně, na soustředění v Turecku se zaměřili především na intervalové běhy, v Tatrách zase jezdili hlavně na kolech. Jistým okořeněním přípravy se stalo začlenění tréninků thajského boxu.

Přípravná utkání

Čtvrtek 30. července, 17:00, Třinec:
HC Oceláři Třinec – HC Dinamo Minsk 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Branky a asistence: 43. Polanský (TS), 53. Adamský (Dravecký, Polanský) – 12. Bailen (Michaljov), 28. Drozd (Linglet), 51. Matěruchin (Usenko, Znacharenko), 56. Vesce (Badun).
Diváci: 2907 (56 % celkové kapacity).
TRI: Šimboch (Hlaváč) – Linhart, Nosek, L. Doudera, Hrabal, Foltýn, Adámek – Adamský (A), Polanský (C), Dravecký – Rákos, Kreps, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, Christov – Rufer, Matuš, Cienciala. Trenér: Václav Varaďa.

Úterý 4. srpna, 18:00, Třinec:
HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a asistence: 32. Pekr (Eberle), 59. Jergl (Ondrušek).
Diváci: 1489 (29 % celkové kapacity).
TRI: Hrubec (Dudáček) – Klesla (C), Nosek, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Galvas – Rufer, Plíhal, Irgl – Rákos, Růžička, Matuš – Orsava, Kreps, Cienciala – Chmielewski, Christov. Trenér: Jiří Kalous.

Čt 6.8., 18:00: Frýdek-Místek – Třinec
Út 11.8., 17:30: Třinec – Nižnij Novgorod
Čt 13.8., 18:30: Třinec – Košice
Pá 14.8., 18:30: Třinec – Vítkovice

Poslední tři utkání odehrají Oceláři v rámci druhého ročníku domácího turnaje Steel Cup.
HC FRÝDEK-MÍSTEK

Od roku 2009 působí frýdecko-místecký hokej ve východní skupině 2. ligy, avšak na další výraznější posun vpřed od té doby marně čeká. Pouze dvakrát se Frýdek-Místek probojoval do play-off, když v letech 2012 a 2014 skončil osmý v základní části a vypadl s Havířovem, respektive Prostějovem. V předešlém ročníku se Frýdek-Místek o pět bodů ve 2. lize – východ zachránil, když skončil na 11. pozici před poslední Karvinou, která však bude ve stejné soutěži nastupovat také v příštím ročníku. Koncem sezony se pak definitivně domluvila spolupráce s extraligovým Třincem a rázem se začalo mluvit o administrativním postupu do 1. ligy. Z něj ale sešlo, a tak si musí Frýdek-Místek případný posun výš vybojovat na ledě.

Změny v kádru

Změn v šatně Slezanu se před začátkem letní přípravy událo mnoho. Začněme tou na pozici trenéra. U týmu skončil Miroslav Kameník a novými kouči se stali Jiří Juřík s Markem Malíkem, kteří v sezoně 2014/2015 vedli třinecké juniory. V kádru zůstali někteří hráči z původního frýdecko-místeckého týmu jako brankář Andreas Kubáň, obránce Michal Krutil nebo útočníci Marek Ivan, Petr Slovák a Ondřej Sluštík, avšak připojilo se hodně mladších hráčů s třineckou minulostí. Z hráčů, kterým v Třinci skončil juniorský věk, přišli Petr Heider, Ondřej Kovařčík, Tomáš Franek, Tadeáš Jaroš nebo Jakub Ižacký. S týmem se připravuje také brankář Lukáš Daneček, obránce Jakub Kania a zkušení útočníci Vladimír Luka s Martinem Piechou. Je možné, že se k hokejistům Frýdku-Místku připojí mladý Vít Christov, který však momentálně trénuje s Oceláři.

Letní příprava

Hokejisté Frýdku-Místku nastoupili do letní přípravy na přelomu května a června, kdy probíhaly dvoufázové tréninky. Trenéři Juřík s Malíkem mohli pro své hráče využívat atletickou dráhu poblíž stadionu, novou posilovnu haly Polárka a hrací plochu sportovní haly. Začátkem července dostali hráči třítýdenní dovolenou, koncem července pak vyjeli poprvé na led. Ne však ve frýdecko-místecké Polárce, ale v třinecké WERK ARENĚ. Utkání s Oceláři bude pro Frýdek-Místek prvním přípravným duelem a pro halu Polárku prvním zápasem v nové sezoně.

Přípravná utkání

Čt 6.8., 18:00: Frýdek-Místek – Třinec
Pá 7.8., 17:00: Prostějov – Frýdek-Místek

Dále by Frýdek-Místek v přípravě měl nastoupit proti polským extraligovým celkům z Jastrzębie-Zdrój a Osvětimi. Připravenost na novou sezonu ve 2. lize – východ by pak těsně před startem měli prověřit sokové ze stejné soutěže Opava a Poruba.
Příjemné odpoledne všem hokejovým příznivcům, vítejte při sledování textového online přenosu z přípravného hokejového utkání. Letní přípravý cyklus je v plném proudu a takřka každodenně můžete na našem serveru sledovat pořádnou porcí přátelských zápasů. V tomto přenosu se detailně zaměříme na zajímavý souboj mezi týmy HC Frýdek-Místek a HC Oceláři Třinec. Oba kluby se totiž koncem loňské sezony domluvily na spolupráci a druholigový Frýdek-Místek bude nově farmou extraligových Ocelářů.

V posledních šesti sezonách hrál Frýdek-Místek východní skupinu 2. ligy, do čtvrtfinále play-off se však probojoval jen dvakrát. Nyní by s obměněným kádrem a pomocí Třince chtěl bojovat o postup do 1. ligy. Hokejisté Frýdku-Místku mají za sebou přípravný dril, utkání proti Třinci pro ně ale bude prvním přípravným duelem. To Oceláři už odehráli dvě přátelská utkání, v nichž na domácím ledě podlehli Dinamu Minsk a Olomouci. Zápas bude hostit nová frýdecko-místecká hala Polárka, a to od 18:00. Pokud si nenajdete cestu do hlediště, ale zajímá vás průběh a výsledek zápasu, pak sledujte náš online přenos, kterým vás bude provázet Ondřej Zoubek. Jste srdečně zváni!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Frýdek-Místek – HC Oceláři Třinec

4:10

konec (1:5, 3:2, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Meidl (Heider, O. Kovařčík), 21. Káňa, 23. Matuš (Heider, Hrňa), 36. Dresler (Matuš) – 3. Adamský (M. Doudera), 7. Chmielewski (Irgl), 9. M. Doudera (Dravecký, Adamský), 14. Hrňa (Orsava), 15. Rufer (Hrabal, M. Doudera), 22. Irgl, 38. Klesla (Rufer), 42. Dravecký (Adamský, Polanský), 50. Růžička (Rufer), 57. Růžička (Linhart, Rufer)

HC Frýdek-Místek: Daneček (od 34. Šimboch) – Mravec, Kowalczyk (C), Heider, Dresler, Samiec, Kulhánek, Deutsch – O. Kovařčík, Káňa, Meidl – Franek, Piecha, Klimša – Christov, Ivan (A), D. Cienciala – Ižacký, Jaroš, Blahuta. Trenéři: Jiří Juřík a Marek Malík.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hlaváč) – Klesla (C), Foltýn, Hrabal, M. Doudera, Galvas, Linhart – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Chmielewski, Plíhal, Irgl – Orsava, Matuš, Hrňa – Rákos, Růžička, Rufer. Trenér: Jiří Kalous.

Rozhodčí: Roman Mrkva, René Trombik – Vladan Bojda, Tomáš Mikler

Diváci: 2113 (vyprodáno)

Průběh zápasu
1. třetina
00:15
02:44
03:55
06:28
08:48
09:14
13:09
14:42
Po 1. třetině
2. třetina
20:50
21:18
22:10
26:17
35:20
37:07
Po 2. třetině
3. třetina
41:03
49:26
52:59
54:35
56:22
Konec