Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference plážových volejbalistek M. Slukové a K. Kolocové

konec

27.07.2015, 13:00 • Radek Barkman, Jiří Kosejk (@Jiří Kosejk)

Díky za pozornost a mějte se pro tuto chvíli fajn. (13:29:13)
Tolik tedy tisková konference, která byla uspořádána ku příležitosti rozpadu úspěšné beachvolleyballové dvojice Markéta Sluková – Kristýna Kolocová. V názorech obou hráček byl patrný významný rozdíl. Zatímco Kolocová se podle svých názorů snažila tým udržet, Sluková prosazovala jeho rozpad. Jako hlavní důvod obě (zejména pak Sluková) uváděly dosažení výkonnostního limitu, ale z jejich reakcí bylo patrné, že ani po osobní stránce není všechno v takovém pořádku, v jakém by mělo být.

Oficiální část tiskové konference skončila.
Obě hráčky spolu působí už hodně dlouho, dokonce byly v minulosti i spolužačkami ze školy.
Kolocová o tom samém: U mě to teď rozhodně na kafe nebude, jestli za měsíc, za rok nebo příští rok, to se teprve uvidí. Stále ještě je to téma, které je hodně bolestivé.
Sluková o přátelství obou hráček týmů: Je to i nadále velmi bolestivé téma. Já doufám, že i nadále spolu budeme kamarádkami, že to časem pomine. Zeptejte se nás za pár týdnů, jak se to všechno vyvrbilo.
Sluková: Já si myslím, že nikdo ze sponzorů či partnerů si jednoznačně nezaslouží, abychom přijely na kurt, a zápas odehrály pouze z povinnosti. Samozřejmě jsou tu určité marketingové věci, které by nebyly naším společným působením dál naplňovány.
Sluková opět o důvodech rozchodu: Samozřejmě jsme dosáhly nějakého výkonnostního limitu. Netvrdím, že je to mou výkoností nebo výkonností Kristýny. Myslím, že to bylo týmovou výkonností. Vždy jsme měly nejvyšší cíle a chtěly jsme hrát o nejvyšší příčky. Jedním důvodem je samozřejmě i to, že naše technické i fyzické předpoklady jsou limitovány. Došly jsme proto do stádia, kdy na strop již klepeme a já bych strašně ráda ukončila tuto spolupráci se ctí. Jsem ráda, že se to povedlo, že se ještě máme vzájemně s Kristýnou rády. Už nemáme moc kam růst, kam se výš dostat, a to je jeden z hlavních důvodů konce tohoto týmu.
David Trávníček ohledně sponzorské pomoci této dvojici: Došli jsme všichni k závěru, že je lepší nechat tým rozpadnout. Musíme teď s partnery řešit, jak to bude dál.
Kolocová: Já jsem tuhle situaci neočekávala, takže jsem zatím svou budoucnost moc neřešila. Neumím si představit, kolik hráček by do toho se mnou mohlo jít. Upřímně teď vůbec nevím, je to stále emočně intenzivní a nechám si čas na vyklidnění.
Sluková: Rozhodnutí skončit padlo nezávisle na tezi hrát s Bárou Hermanovou. Ohledně své budoucnosti bych řekla tolik, že jsme obě dvě oslovily Báru Hermanovou a řešily jsme tím své další působení. Celá věc je trochu nešťastná, ale teď ještě neřešíme, co bude v Riu.
Kolocová o důvodu rozchodu: Od volejbalu to začalo, poté se krize přenáší i do dalších životních aspektů. Všechno se prolnulo a nemohly jsme dál pokračovat.
Sluková: Je to pochopitelně rozhodnutí vitální a bolestivé a definitivně vzešlo ode mě. Pokračovat by nebylo dobré vůči mně samotné, Kristýně, sponzorům a tak dále.
Sluková: Myslím si, že není důvod se zaobírat detaily toho, proč jsme se rozešly. Řekla bych, že na to obě máme opačný názor a zároveň na tom obě máme stejný podíl. Důvěra vymizela a z mé strany už posléze nedávalo smysl pokračovat.

Kolocová: Já si to určitě nemyslím. Myslím, že vůči fanouškům, sponzorům měla být ta sezona dohrána. Trápení tam opravdu bylo. Jsem trošku optimističtější člověk, který si říkal, že bychom skutečně měli alespoň tu sezonu dohrát. Prostor na to snažení by zde proto měl být, Markéta si to ale nemyslela, a proto jsme skončily společně.

Sluková: Dlouho nás pohromadě držela společná důvěra, společné smýšlení. To se ale v poslední době začalo výrazně rozcházet. Na druhé straně jsme spolu vydržely deset let, což není úplně málo. Já si myslím, že zůstávat spolu jen ze setrvačnosti, už dál nemělo smysl. Nemělo smysl se dál trápit a oddalovat rozhodnutí, které stejně přijít muselo.
Kolocová: Nějakou dobu jsme o tom diskutovaly. Věděla jsem o tom delší dobu, že by něco podobného mohlo nastat. Na jednu stranu to pro mě bylo překvapivé. Snažily jsme se společně najít cestu ven, což se nepovedlo.
Kristýna Kolocová: Jako křivdu to neberu, ale to slovo by se vůbec nemělo používat ve sportu. Může to být viděno i jako křivda, ale já jsem ta, která na tom rozhodnutí tratí více.

Tisková konference plážových volejbalistek M. Slukové a K. Kolocové

konec