Menu

Motorsport

Formule 1

Kvalifikace VC Maďarska

Vítěz: L. Hamilton

konec

25.07.2015, 14:00 • Okruh: Hungaroring, Budapešť, Maďarsko • Michal Šandor

Opět se nedařilo McLarenu, Jenson Button nepostoupil z první části a Fernando Alonso kvůli technickým problémům skončil ve druhé fázi, když musel odstavit svůj vůz na trati a kvalifikace byla na chvíli zastavena.


Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu. Hezký zbytek soboty. (15:14:34)

Je za námi kvalifikace na Velkou cenu Maďarska, kterou podle očekávání opanovali opět oba jezdci Mercedesu. Pole position patří Lewisi Hamiltonovi, jemuž v první řadě bude dělat společnost Nico Rosberg. Druhou řadu mají ve své moci Sebastian Vettel a Daniel Ricciardo.
Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Maďarska: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Vettel, 4. Ricciardo, 5. Räikkönen, 6. Bottas, 7. Kvjat, 8. Massa, 9. Verstappen, 10. Grosjean, 11. Hülkenberg, 12. Sainz, 13. Pérez, 14. Maldonado, 15. Alonso, 16. Button, 17. Ericsson, 18. Nasr, 19. Merhi, 20. Stevens.

Konec závodu.

0:00

Chvíli po Rosbergovi proťal pomyslnou cílovou pásku i Lewis Hamilton, který jen potvrdil zisk pole position pro zítřejší závod.

0:00

Nico Rosberg měl možnost sesadit z první pozice Lewise Hamiltona, jenže v posledním kole se nezlepšil natolik, aby mohl pomýšlet na pole position.

0:00

Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola!

1:14

V garáži samozřejmě nemůže chybět nevýkonný šéf Mercedesu Niki Lauda, který bude sledovat, zdali jeho "podřízení" opět uzmou první dvě místa pro sebe.

2:40

Krátká přestávka skončila a jezdci se vydávají bojovat o co nejlepší umístění na startu zítřejšího závodu.

Massa v první zatáčce úvodního měřeného kola v Q3 probrzdil

4:13

Nakonec i oni zamířili do garáže a kromě Felipeho Massy tak neoperuje na trati momentálně vůbec nikdo. Jezdci si tak dopřávají tradiční klid před závěrečnou bouří.

5:28

Svého týmového kolegu následoval Lewis Hamilton, ke kterému se přidali i Vettel, Räikkönen, Bottas a Grosjean. Na trati tak zůstali jen "rudí býci" Ricciardo a Kvjat.

6:18

Nico Rosberg se rozhodl pro krátký odpočinek, než začne tvrdý boj o první místo na startu.

8:45

Nico Rosberg sice zajel první čas ve třetí fázi kvalifikace, jenomže hned vzápětí jej překonal Lewis Hamilton.

10:50

Fernando Alonso před malou chvílí vysvětloval místním novinářům, proč byl nucen zastavit na trati a v kvalifikaci nepokračovat. Na vině byly problémy s KERS.

11:28

Jako první vyrazil vstříc pole position Nico Rosberg, který má na přilbě napsáno "JB17" jako vzpomínku na zesnulého Julese Bianchiho, jenž před týdnem podlehl následkům zranění z loňské VC Japonska.

12:00

Poslední část kvalifikace právě začíná.

Kvalifikace VC Maďarska

Vítěz: L. Hamilton

konec

Zpět na online