Menu

Fotbal

Mistrovství světa U20

Německo – Uzbekistán

3:0

konec (1:0)

04.06.2015, 09:00 • AMI Stadium (Christchurch) • Skupina F • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 1.27 6.1 10.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je rozhodnuto! Vítězství 3:0 a s ním spojený zisk tří bodů si podle předpokladů připisují Němci. Evropané v utkání potvrdili roli papírového favorita, i když prosadit se přes urputně bránící defenzivu Uzbekistánu nebylo rozhodně nic jednoduchého. Asijci totiž po většinu času jen bránili a na Schwäbeho za celých devadesát minut nevyslali ani jednu střelu. S trochou nadsázky se tak dá říci, že kdyby Němci hráli power-play, mohlo být jejich vítězství výraznější. (10:55:31)

90+3

Konec zápasu.

90+2

V samotném závěru zápasu ještě Němci kombinují na útočné polovině a od zisku dalších tří bodů je dělí už jen pár vteřin.

90

Hlavní arbitr se rozhodl nastavit dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.

89

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází dvougólový Stendera, na poslední minuty vbíhá na trávník Styhle.

88

Další střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Chamdanov, opačným směrem putuje Azimov.

87

Nacházíme se v závěru utkání a o jeho vítězi je už nejspíš definitivně rozhodnuto. Uzbekistán stále nezaznamenal ani jednu střelu na bránu a Schwäbe si tak nejspíš připíše čisté konto.

86

Střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Šukurov, zahraje si Kosimov.

Marc STENDERA - 3:0

85

Německo právě vstřelilo branku!
Evropané definitivně potvrzují své vítězství. Pomyslný třetí hřebíček zatloukl do rakve svůj druhým gólem v utkání MARC STENDERA, jenž obdržel vynikající přirávku za obranu a tváří v tvář z úhlu k bližší tyči prostřelil brankáře Chamrejeva.

83

Němci kombinují na vlastní polovině hřiště a kupředu příliš nepospíchají, přestože stále disponují územní převahou.

81

Rozehrávka rohového kopu však Uzbekům nevyšla podle představ, obrana Němců byla zkonsolidovaná a připravena centr odvrátit.

80

Po zisku míče se vydali vpřed Uzbeci, u pokutového území si Chamdamov vyměnil míč s Komilovem, jemuž balon ukopl dobrým zákrokem jeden z obránců. Uzbekistán bude v útočné snaze pokračovat alespoň pomocí rohového kopu.

79

Ti se pokusili založit útočnou akci po pravé straně, kde operoval Köpke. Tento střídající hráč se následně vydal do pokutového území, kde jej však v souladu s pravidly odstavil od míče obránce Komilov.

77

Nedovoleného zákroku se ve středovém kruhu dopustil Abdullajev, s míčem tak budou moci kombinovat opět Němci.

75

Do šestnáctky Německa se snažili prokombinovat fotbalisté asijské země, ztroskotali však na jeho defenzivě, která míč odkopla do zámezí.

74

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Muchtar, přichází Köpke.

72

Němci dlouho kombinovali na polovině soupeře, až se Muchtar rozhodl udělat si z obránců Uzbekistánu slalomovou dráhu, u pokutového území předložil míč Öztunalimu, který se však se střelou příliš unáhlil, když poslal míč vysoko nad břevno.

70

V držení míče jsou fotbalisté Uzbekistánu, kterým se ovšem nedaří proniknout středem hrací plochy, který pečlivě střeží záložní řada Němců.

69

Střídá také Uzbekistán: hřiště opouští Ašurmatov, místo něj přichází Gijosov.

68

Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Brandt, přichází Dudziak.

67

Útočníci Uzbekistánu se snaží napadat rozehrávku svých soupeřů, ale Němci mají celou situaci plně pod kontrolou.

65

Šukurov pak předvedl velice nepřenosnou přihrávku, po které se míř dokutálel až vedle brankové čáry. Odkop tak může provést gólman Schwäbe, který si po dlouhé době sáhne na míč.

64

Na polovině Německa došlo k faulu, míč do pokutového území odcentroval Šukurov, ale obrana evropského celku jej odvrátila do bezpečných míst.

62

S míčem kombinují fotbalisté evropského celku, kteří si přihrávají na polovině hřiště.

Kevin AKPOGUMA - 2:0

59

Německo právě vstřelilo branku!
Náskok německého reprezentačního celku je již dvoubrankový! Defenziva Uzbekistánu v krátkém časovém sledu hned dvakrát chybovala, avšak střelu Muchtara Chamrajev lapil. Druhou hrubku obrany asijského celku už však dokázal využít kapitán Německa KEVIN AKPOGUMA, jenž pronikl s míčem až k hranici šestnáctky, odkud ránou k pravé tyči prostřelil gólmana Uzbekistánu.

57

Svěřenci německého trenéra Wormutha podnikli útočnou akci po levé straně a vybojovali rohový kop. Ten rozehrál Stendera, jenž poslal míč do vápna, kde jej odvrátil první obránce.

55

Hráči v modrých dresech se snaží útočit především dlouhými nákopy či brejkovými situacemi, obě tyto činnosti však obrana německého celku pokrývá.

53

Defenziva asijského celku se však ubránila, Němci to mají velmi složité, neboť hrají do uzavřené obrany.

52

Reprezentanti Německa se opět vydali na polovinu soupeře, kde byl faulován Öztunali, kterého povalil na zem Chamdamov.

50

Na opačné straně založili ofenzivní akci Uzbeci, Urinbojev však obdržel přihrávku do ofsajdového postavení a praporek assitenta rozhodčího vylétl okamžitě vzhůru.

49

Ani následná útočná akce však Německu nevyšla podle představ, když po nepřesné přihrávce skončil míč vedle brankové čáry a následovat bude pouze odkop od brány, kterou hájí Chmrajev.

48

Obraz hry se oproti úvodnímu poločasu vůbec nezměnil, při další útočné akci Němců Öztunali přihrával na hranici vápna Muchtarovi, jehož pokus z otočky zblokovala obrana Uzbekistánu.

46

Žádný z trenérů se o poločasové přestávce neodhodlal ke střídání, v utkání tak pokračuje všech dvaadvacet aktérů z úvodní půle.

46

Začal druhý poločas.
Fotbalisté obou reprezentačních celků včetně rozhodčích jsou již připraveni na hrací ploše.
Úvodní dějství je minulostí. Roli papírového favorita v něm potvrdili reprezentanti Německa, kteří po celý průběh poločasu disponovali výraznou územní převahou a diktovali tempo hry. Vedení se favorizovaný celek ujal ve 33. minutě, kdy skóre otevřel Stendera. To však byla jediná vážnější šance Evropanů, kteří se do zakončení dostávali spíše jen sporadicky, jelikož výbornou obrannou činnost totiž odváděla defenziva Uzbekistánu, jehož hráči v úvodní půli ani jednou nevystřelili na bránu.

45+1

Hlavní arbitr v úvodním poločase nepřidal ani minutu a ukončil jej.

44

Také nyní kombinují s míčem fotbalisté evropského týmu, kteří se do přestávky nejspíš pokusí přidat druhý gól.

42

Nacházíme se v závěru úvodního dějství a Němci jednoznačně kontrolují průběh zápasu a také diktují tempo hry.

41

Němci se opět dostali k šestnáctce soupeře, z její hranice se rozhodl vypálit Muchtar, jehož jedovatá střela, která mířila do středu brány, gólmana Chamrajeva musela pořádně štípnout do hrudi.

39

Po rozehrání rohového kopu se už nic zásadního nestalo, defenziva Uzbekistánu byla pozorná a německému reprezentačnímu celku nedovolila zakončit.

38

Němečtí reprezentanti založili rychlou útočnou akci po pravé straně, odkud míč do šestnáctky poslal Mochtar, jenž se snažil nalézt volného nabíhajícího spoluhráče. Vynikající zákrok však předvedl poslední obránce Ašurmatov, který před útočníkem Německa, který se chystal zakončit, stačil míč odkopnou na roh.

37

Míče se však zmocnili Uzbeci a vůbec neváhali se zakončením, střelecký pokus Urinbojeva ze střední vzdálenosti byl však nepřesný a Schwäbe si tak svůj první zákrok nepřipsal.

35

Němci nepřestávají obléhat šestnáctku soupeře ani po vstřelení úvodní branky, defenziva Uzbekistánu tak musí být nadále ve střehu.

Marc STENDERA - 1:0

33

Německo právě vstřelilo branku!
Němci krátce po hodině hry otevírají skóre zápasu a ujímají se vedení! K exekuci nařízeného přímého volného kopu se postavil MARC STENDERA, který obstřelil bránící zeď a přestože si Chamrajev na míč sáhl, zabránit v cestě do brány mu už nedokázal.

31

Před pokutovým územím Uzbekistánu došlo k nedovolenému zákroku, po kterém budou mít reprezentanti Německa dobrou příležitost otevřít skóre z přímého volného kopu z velice dobré pozice.

30

Střelou z dálky se pokusil Chmrajeva překvapit Akpoguma, kapitán německého celku však neměl dostatečně přesně srovnaná mířidla a vypálil velmi nepřesně.

29

Asijci se po poměrně dlouhé době dostali na polovinu soupeře a do pokutového území vyslali centr z levé strany, který však obrana Německa odvrátila do bezpečí.

27

Uzbeci jsou zkonsolidovaní a vyčkávají na další atak svých soupeřů, který přichází po pravé straně.

26

S německým tažením to už začínalo vypadat opravdu velmi nadějně, tým z Evropy se totiž prokombinoval až do šestnáctky a jen málo chybělo k tomu, aby dokázal nebezpečně zakončit.

24

Reprezentanti Uzbekistánu se osvobozují jen za cenu dlouhých odkopů ke středu hřiště, které k ničemu nevedou. Že by se snažili vymyslet kloudnou akci, o tom nemůže být vůbec řeč.

23

Němci vymysleli další útočnou akci, která skončila střeleckým pokusem. Brandt přihrál z pravé strany míč Muchtarovi, jenž se nacházel v pokutovém území, jeho následnou ránu zneškodnil Chamrajev.

Muchtarova rána skončila jen těsně nad břevnem

21

K exekuci přímého volného kopu z levé strany se postavil Stendera, jehož centr však obránce odrazil mimo vápno. Zpoza něj se odražený míč dostal na kopačku Muchtara, který jej poslal nad břevno.

20

První žlutou kartu v zápase dostává za nedovolený zákrok Rustamjon Ašurmatov (Uzbekistán).

19

Reprezentanti Německa obléhají pokutové území svých soupeřů, ale mají to velmi těžké, neboť Uzbeci brání chvilkama i v osmi lidech.

17

Útočné choutky po zisku míče projevili také Uzbeci, avšak ani oni nedokázali bránu soupeře ohrozit. Brankáři obou mužstev jsou tak od úvodních minut bez práce.

16

Je za námi čtvrthodina hry a stav je bezbrankový, herní převahou však disponují hráči Německa, kteří se však zatím nedostali k úspěšnému zakončení.

15

Po nepřesné přihrávce však Uzbeci o míč přišli a nyní s ním hrají fotbalisté evropského celku, kteří se kupředu dostávají pomocí krátkých přihrávek.

14

Míč se nachází na kopačkách hráčů Uzbekistánu, jejichž rozehrávka je vytrvale napadána útočníky Německa.

13

Ve středu hracího pole došlo k nedovolenému zákroku, když se Prömel pokusil obrat o míč Sochibova. Mladý německý reprezentant si však počínal proti pravidlům.

11

U míče jsou v tuto chvíli fotbalisté z Asie, kterým se však nedaří projít přes středovou čáru, kterou velmi pečlivě střeží záložní řada Němců.

10

Hráči v bílých dresech vybojovali první rohový kop, obránci asijské země však byli zformovaní a náběh útočících plejerů Německa si pohlídali.

9

Fotbalisté Německa podnikli ofenzivní výpad podél pravé postranní čáry, odkud do pokutového území přišla přízemní přihrávka, kterou ovšem defenziva Uzbekistánu zneškodnila.

8

Míč po odrazu od jednoho z hráčů Uzbekistánu opustil vymezený prostor hrací plochy a zpět do hry jej v blízkosti středové čáry uvede Bauer.

6

Kempf před vlastním pokutovým územím ve výskoku zasáhl kopačkou do hlavy Urinbojeva a ten se v bolestech svíjí na hrací ploše, hlavní arbitr však zákrok německého reprezentanta neposoudil jako nedovolený.

5

Němci od úvodních minut potvrzují roli výrazného papírového favorita a svům soupeřům vůbec nedovolují kombinovat. Hraje se výhradně jedním směrem.

4

Muchtar na hranici pokutového území oslovil chytrým pasem Stenderu, ten si však míč předkopl příliš před sebe a balon skončil u brankáře Chamrajeva.

3

Němečtí reprezentanti stále drží míč na svých kopačkách a diktují tempo hry, Uzbeci jsou připraveni bránit se útočné akci svých soupeřů.

2

S míčem kombinují reprezentanti evropské země, děje se tak ovšem zatím jen na vlastní polovině hřiště, přes půlící čáru se zatím Němcům nedaří proniknout.

1

Úvodní výkop obstarali fotbalisté Německa, kteří do utkání nastoupili v bílých dresech, jejich soupeř z Asie oblékl modré barvy dresů.

1

Utkání právě začalo.
Zazněly hymny obou národů a došlo také k úvodním pozdravům. Následovat tak bude už jen los stran, po kterém bude utkání konečně zahájeno.
Úvodní sestavy:

Německo: Schwäbe – Akpoguma, Stark, Kempf, Bauer – Steinmann, Prömel – Öztunali, Stenderam Brandt – Muchtar
Náhradníci: Wellenreuther, Hagn, Mesenhöler, Stefaniak, Lohkemper, Syhre, Dudziak, Köpke

Uzbekistán: Chamrajev – Tursunov, Ašurmatov, Chamrobekov, Komilov – Sochibov, Abdullajev, Šukurov – Šomurodov, Urinbojev, Chmdamov
Náhradníci: Karimov, Jergašev, Gijosov, Chursanov, Normurodov, Sidikov, Otachonov, Azimov, Talipov, Kosimov

Rozhodčí: Ramos – Morín, Hernández.
Delegace rozhodčích

Nepostradatelnou součástí každého fotbalového zápasu jsou také rozhodčí. Z pozice hlavního arbitra bude dnešní zápas řídit jedenatřicetiletý Mexičan César Ramos, jemuž budou asistovat jeho krajané Alberto Morín a Miguel Hernández. Čtvrtým delegovaným sudím je pak Bernard Camille ze Seychel.
Jak to vidí bookmakeři?

Sázkové kanceláře jednoznačně favorizují reprezentaci Německa, která ve svém prvním utkání ve skupině rozdílem třídy deklasovala Fidži. Fotbalisté Uzbekistánu sehráli zápas s Hondurasem, kterému podlehli nejtěsnějším možným rozdílem.
Uzbekistán

Fotbalisté Uzbekistánu se na Mistrovství světa poprvé představili až v roce 2003, kdy nepostoupili ani ze základní skupiny. Největším úspěchem této asijské mládežnické reprezentace je tak čtvrtfinálová účast na posledním světovém šampionátu, který se před dvěma lety konal v Turecku.
Německo

Pro reprezentanty Německa je letošní světový šampionát jubilejní desátou účastí. Z Mistrovství světa hráčů do 20 let si němečtí fotbalisté odvezli dva cenné kovy, v roce 1987 vybojovali stříbrné medaile a o šest let dříve získali dokonce titul mistrů světa. Oba tyto úspěchy zaznamenali Němci ještě v době Spolkové republiky Německo.
Dobré ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Mistrovství světa hráčů do 20 let, které bylo na Novém Zélandu zahájeno v sobotu, píše své další pokračování. Týmy jsou rozděleny do šesti základních skupin po čtyřech, z nichž první dva postoupí do vyřazovacích bojů. Šanci na postup budou mít také čtyři celky, které se umístí na třetím místě, o jejich postupu do další fáze bude rozhodovat vyšší počet bodů, při jeho rovnosti pak lepší skóre. V tomto textovém online přenosu se zaměříme na duel Německo – Uzbekistán, což jsou celky, které byly nalosovány do skupiny F. Úvodní výkop utkání je stanoven na 9 hodin a zápasem vás provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

Německo – Uzbekistán

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. Stendera, 59. Akpoguma, 85. Stendera

Karty:   20. Ašurmatov (UZB)

Německo: Schwäbe – Akpoguma, Stark, Kempf, Bauer – Steinmann, Prömel – Öztunali, Stendera (89. Styhle), Brandt (68. Dudziak) – Muchtar (74. Köpke)
Náhradníci: Wellenreuther, Hagn, Mesenhöler, Stefaniak, Lohkemper, Syhre, Dudziak, Köpke

Uzbekistán: Chamrajev – Tursunov, Ašurmatov (69. Gijosov), Chamrobekov, Komilov – Sochibov, Abdullajev, Šukurov (86. Kosimov) – Šomurodov, Urinbojev, Chamdamov (88. Azimov)
Náhradníci: Karimov, Jergašev, Gijosov, Chursanov, Normurodov, Sidikov, Otachonov, Azimov, Talipov, Kosimov

Rozhodčí: Ramos – Morín, Hernández