Menu

Fotbal

Mistrovství světa U20

Argentina – Ghana

2:3

konec (0:1)

02.06.2015, 09:00 • Westpac Stadium (Wellington) • Skupina B • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 1.63 3.95 4.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Utkání je u konce! Jednobrankový náskok z úvodní půle dokázali Ghaňané ztrojnásobit a vše nasvědčovalo tomu, že si pohodlně dokráčejí pro tři body. Argentině se však v 80. minutě podařilo snížit a o necelých deset minut později mladí Argentinci přidali dokonce kontaktní gól. Ghaňané si ovšem vítězství vzít nenechali a hubený náskok udrželi až do závěrečného hvizdu. (11:02:37)

90+9

Konec zápasu.

90+7

O vítězství Ghany mohl definitivně rozhodnout Samuel Tetteh, který se po chybě v obraně Argentiny vydal kupředu a jeho následnou ránu vyrazil skvělým zákrokem Batalla do tyče.

90+5

Hra musela být přerušena, důvodem bylo ošetření jednoho z hráčů Ghany přímo na hrací ploše.

90+3

Samuel Tetteh pronikl do pokutového území a z pravé strany poslal před bránu centr, ten byl ovšem příliš prudký a šestnáctkou jen proletěl.

90+2

Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Attobrah, přichází Atanga.

90+1

Hlavní arbitr se ve druhém poločase rozhodl nastavit pět minut nad rámec základní hrací doby.

Emiliano BUENDIA - 2:3

89

Argentina právě vstřelila branku!
Jihoameričané rozehrávali rohový kop a ze skrumáže před bránou se mič odrazil k nohám EMILIANA BUENDIY, který jej razantní střelou procedil přes změť těl až do sítě.

88

Žlutou kartu za ostrý faul dostává kapitán Angel Correa (Argentina).

87

Modrobílí opět podnikli útočný výpad, tentokrát po levé straně, odkud do vápna přilétl přízemní centr, po míči se však hráči Argentiny natahovali marně a ten šestnáctkou jen proletěl.

86

Po rohovém kopu vznikl v obraně Ghany zmatek, kterého se snažil využít Monteseirín, jenž vyprodukoval střelecký pokus z velmi dobré pozice, avšak bránu přestřelil.

85

Míč drží na svých kopačkách fotbalisté argentinského reprezentačního celku, kterému se však nedaří vytvořit si žádnou střeleckou příležitost.

84

Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Yaw Yeboah, přichází Kofi Yeboah.

82

Argentinci v závěru zápasu ještě cítí šanci a obrana Ghany má co dělat, aby nápor jihoamerického celku ustála.

Giovanni Pablo Simeone - 1:3

80

Argentina právě vstřelila branku!
Jihoameričané se však ještě nevzdávají a zhruba deset minut před závěrečným hvizdem snižují! Střílený centr z pravé strany neudržel Ati v náručí a míč z dorážky poslal do odkryté brány z bezprostřední blízkosti GIOVANNI PABLO SIMEONE.

79

Mužstvo z Afriky se probojovalo před šestnáctku soupeře a po zblokované střele vybojovalo rohový kop. Defenziva Argentiny však standardní situaci ubránila.

77

Obránce Ghany si vyžádal krátké ošetření a po opuštění hrací plochy se během chvíle vrátil zpět na hřiště.

76

Na hrací ploše zůstal ležet po souboji s protihráčem Fobi a hlavní arbitr proto raději hru přerušil.

75

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Leonardo Rolón, přichází Romero.

75

Na hranici šestnáctky se ke střele dostal Fobi, pálil na zadní tyč, ale zhruba o metr a půl ji minul.

74

Na straně Argentiny se chystá střídání, kdo se podívá na trávník je však zatím záhadou.

73

Leonardo Rolón se provinil nedovoleným zákroke, po kterém budou moci hrát s míčem Afričané.

71

Do konce zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka a s nadějí Argentiny na bodový zisk to vypadá už velmi bledě.

Yaw YEBOAH - 0:3

69

Ghana právě vstřelila branku!
Míč si na značku pokutového kopu postavil YAW YEBOAH, který jej bezpečně dopravil do sítě a navýšil vedení své reprezentace.

68

Žlutou kartu dostává za faul v pokutovém území Monteseirín (Argentina), jenž fauloval Samuela Tetteha.

67

Argentinci nyní tahají za kratší konec a jsou nuceni se bránit náporu Ghany.

65

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Moreyra, přichází Buendia.

63

Žlutou kartu dostává za nedovolený zákrok u postranní čáry Moreyra (Argentina).

Clifford ABOAGYE - 0:2

60

Ghana právě vstřelila branku!
Náskok afrického celku je již dvoubrankový! Rozehrávka rohového kopu se ovšem Argentině vůbec nevydařila, její hráči totiž ztratili míč a brejkovou situaci podnikli Ghaňané, kteří se dostali do přečíslění dva na jednoho, jenž vyřešili přuhrávkou doprava, kde si nabíhal nehlídaný CLIFFORD ABOAGYE. K němu se rychle vraceli obránci, a tak se reprezentant Ghany rozhodl vypálit. A udělal dobře, svou střelu poslal neomylně k tyči.

59

Modrobílý podnikli útočnou akci po pravé straně, odkud do pokutového území přilétl centr, který raději na roh odvrátil obránce Aidoo.

57

Rohový kop byl k vidění také na opačné straně a k hlavičovému zakončení se po jeho rozehrání dostal Moreyra, který míč poslal nad břevno.

55

Prudký centr Samuela Tetteha vyboxoval vyběhnuvší Batalla do bezpečných míst.

54

Po zisku míče pospíchal kupředu střídající Espinosa, toho ale od míče v souladu s pravidly odstavila obrana Ghany, červení však budou v útočné akci pokračovat po rozehrání rohového kopu.

53

Zaútočli také Ghaňané, ze střední vzdálenosti vyprodukoval střelecký pokus Aboagye, kapitán afrického celku však neměl dostatečně přesně srovnaná mířidla a vypálil nepřesně.

51

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Suárez, přichází Espinosa.

50

Martínez byl ve středu hřiště pozdě v souboji s Benjaminem Tettehem a ve sklzu jej fauloval.

49

Jihoameričané si vytvořili další stoprocentní příležitost, když se míč po centru z přímého volného kopu snesl na hlavu Moreyry, jehož ránu z bezprostřední blízkosti vyrazil skvělým reflexem Ati! Tohle byl opravdu brilantní zákrok mladého ghanského gólmana!

47

Při dalším ofenzivním tažení Argentiny se k míči opět po centru zprava snažil ve skluzu dostat Simeone, ale balon netrefil.

46

Argentinci vstoupili do druhého poločasu skutečně horlivě, když po centru z pravé strany našel Leonardo Rolón hlavu Simeoneho, který zamířil jen těsně vedle tyče!

46

Začal druhý poločas.
Fotbalisté obou reprezentačních celků opět přicházejí na hrací plochu, druhý poločas tak bude zahájen co nevidět.
Úvodní dějství je minulostí. Na jeho začátku disponovali výraznou územní převahou fotbalisté Ghany, kteří si vytvořili několik vyložených příležitostí, brankou však žádná z nich neskončila. Postupem času se hra začala vyrovnávat a ohrožovat bránu soupeře začali také Argentinci. Přestože oba trenéři svým svěřencům očividně naordinovali ofenzivní pojetí hry, gól padl jen jeden. V samém závěru poločasu jej s přispěním teče obránce vsítil Benjamin Tetteh. Do druhé půle tak Ghaňané vstoupí s jednobrankovým náskokem.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Fotbalisté v červených dresech získali výhodu rohového kopu, který byl rozehrán na vzdálenější tyč, defenziva Argentiny se však úspěšně ubránila.

45

Hlavní arbitr nastavil úvodní poločas o dvě minuty.

Benjamin TETTEH - 0:1

44

Ghana právě vstřelila branku!
Afričané v závěru poločasu otevírají skóre zápasu a ujímají se vedení! Přesnou přihrávku obdržel na hranici pokutového území BENJAMIN TETTEH, jenž přesnou střelou s přispěním teče obránce překonal Batallu.

43

Za dlouhou přihrávkou směřující za obranu pospíchal Tripichio, míč byl ale rychlejší a skončil vedle brány. Následovat bude odkop od brány.

41

Po faulu Suáreze se ocitl na hrací ploše Attobrah, který se zvedá jen velmk těžce a žádá si ošetření.

39

Po zisku míče se vydali na polovinu soupeře Jihoameričané, prakticky ihned po překročení středové čáry však o míč přišli.

37

Z velké vzdálenosti napřáhl ke střele Donsah a jeho skákavá rána doputovala až k Batallovi, před kterým míč skočil a znepříjemnil tak gólmanovi Argentiny zákrok. Batallovi míč vypadl z rukavic, žádný z dobíhajících hráčů se už však k němu nedostal.

36

Reprezentanti Ghany se dokázali prokombinovat až do vápna, kde došlo ke zblokované střele, po které se míč odrazil k nohám Aboagyeho, jenž vyslal přízemní střelu k tyči, kterou Batalla vyrazil na roh.

34

Druhým hráčem potrestaným žlutým kartónkem je Adrian Cubas (Argentina), jenž v rozporu s pravidly fauloval Aboagyeho.

33

Na opačné straně podnikl výlet do pokutového území Benjamin Tetteh, v něm se snažil nalézt ještě lépe postaveného spoluhráče, avšak přihrál nepřesně.

32

Střelou ze střední vzdálenosti na sebe upozornil Martínez, jeho pokus však neměl gólové parametry, když míč zamířil až příliš vysoko nad břevno.

31

Ačkoliv je po půlhodině hry stav bezbrankový, nehraje se nikterak defenzivní fotbal. Právě naopak. Fotbalisté obou celků se snaží o hru směrem dopředu a střídají se v podnikání ofenzivních tažení.

30

Ghaňané založili další útočnou akci, která však skončila vinou nepřesné přihrávky ještě před pokutovým územím.

28

Utkání má ten správný náboj, hra se přelévá ze strany na stranu a o krásné fotbalové momenty rozhodně není nouze.

26

Další šance Argentiny! S míčem vpřed se vydal Correa, kapitán jihoamerického celku se na hranici vápna odhodlal k zakončení, které prosvištělo těsně kolem vzdálenější tyče!

25

Obrovskou šanci si vytvořili také fotbalisté jihoamerického celku, když si míč u pokutového území navedl na střed osy brány Cubas a poté vyslal prudkou přízemní střelu, kterou dokázal vyrazit Ati.

24

Na druhé straně si do pokutového území proklestil cestu Yaw Yeboah, který z pravé strany adreoval centr Benjaminu Tettehovi, jenž zamířil těsně nad břevno.

23

Argentinci po zisku míče podnikli útočnou akci, která však skončila pouze odkopem od brány, který provedl Ati.

21

Stadionem se rozléhá hlasitý zvuk afrických bubnů a reprezentanti Ghany hrají v jeho rytmu, výraznou převahu má Ghana nejen na tribunách, ale také na hrací ploše.

20

Žlutou kartu dostává za nedovolený zákrok Lucas Suárez (Argentina).

19

Hra se poněkud ustálila ke středu hřiště, kde probíhají osobní souboje o míč, který často mění svého majitele.

17

S centrem z rohového kopu si ovšem defenziva jihoamerického celku poradila a riziko zakončení dokázala úspěšně eliminovat.

16

Na opačné straně vypálil zpoza pokutového území Samuel Tetteh, do jehož rány vložil hlavu jeden z obránců, od kterého doputoval míč vedle brankové čáry, roh.

15

Agrentině se stále nedaří probojovat se k šestnáctce soupeře, nepomáhají krátké ani dlouhé přihrávky, ani dlouhé nákopy.

13

Ghaňané byli blízko vstřelení branky! Na nadýchaný centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil Donsah, jehož prudkou ránu hlavou vyrazil Betalla s vypětím všech sil a dokázal si poradit také s následným zakončením dalšího z hráčů.

11

Argentinci nyní drží míč na svých kopačkách a kombiunjí s ním na vlastní polovině hřiště, nedaří se jim totiž proniknout přes středovou čáru, kterou pečlivě střeží záložní řada Ghany.

10

V úvodních minutách je aktivita jednoznačně na straně Afričanů, ti právě podnikli ofenzivní výpad, po kterém zakončoval Attobrah, jeho ránu ze střední vzdálenosti však zneškodnil argentinský gólman.

9

Před hranicí šestnáctky se k odraženému míči dostal Benjamin Tetteh, jeho následnou zblokovanou střelu lapil bez větších potíží Batalla.

7

Argentinci se při následném útočném výpadu Ghany ubránili jen za cenu faulu. K exekuci standardní situace se postavil Yaw Yeboah, jehož střílený centr mířil jen do obránců.

6

Rohový kop Ghaně nevyšel podle představ, defenziva Argentiny si náběh hráčů soupeře pohlídala a znemožnila jim zakončení.

5

Afričané pronikli na útočnou polovinu a zaútočili po pravé straně, kde však Fobi míč neudržel a obral jej o něj obránce, jenž poslal balon na roh.

4

První střelecký pokus v zápase vyprodukovali Ghaňané, konkrétně se do míče na hranici pokutového území opřel Asmah, jeho jedovatá rána však skončila mimo prostor tří tyčí.

3

Rozehrávka standardní situace se však africkému celku vůbec nevydařila, útočná akce po nepřesné přihrávce končí pouze odkopem od brány.

2

Ve středu hracího pole byl faulován Aboagye, s míčem tak budou moci kombinovat Ghaňané.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop provedou fotbalisté Ghany, kteří do utkání nastopí v červených dresech, hráči Argentiny odehrají zápas v modrobílé kombinaci dresů.
Stadiónem se nyní rozezní národní hymny, po kterých dojde k úvodním pozdravům a losu stran.
Fotbalisté obou reprezentačních celků v doprovodu rozhodčích právě přicházejí na hrací plochu.
Úvodní sestavy:

Argentina: Batalla – Monteseirín, Mammana, Moreyra – L. Rolón, Tripichio, Cubas, Suárez – Martínez, Correa – Simeone
Náhradníci: Buendía, Vega, Romero, Ibáñez, M. Rolón, Pavón, Rossi, Devecchi, Espinoza, Casasola

Ghana: Ati – Fobi, Aidoo, Ntim, Asmah – Attobrah, Donsah, Y. Yeboah, S. Tetteh – Aboagye, B. Tetteh
Náhradníci: Prosper, Osei, Seidu, Adjei, Atanga, Baah, Boateng, E. Yeboah, Bempah, Kpozo

Rozhodčí: Bebek – Petrović, Grgić (vš. Chorvatsko).
Rozhodčí

Nepostradatelnou součástí každého fotbalového zápasu jsou také rozhodčí. Z pozice hlavního arbitra bude dnešní zápas řídit osmatřicetiletý Chorvat Ivan Bebek, jemuž budou asistovat jeho krajané Tomislav Petrović a Miro Grgić. Čtvrtým delegovaným sudím je pak Armando Isaí Castro Oviedo z Hondurasu.
Vzájemná utkání

Měření sil Argentiny s Ghanou je vyrovnané. Zatímco úvodní střetnutí na konci minulého století zvládl africký celek, o dva roky později Argentina svému soupeři porážku oplatila. Poslední vzájemný duel se odehrál v roce 2012 a skončil bezbrankovou remízou.
Ghana

Ani fotbalisté z Afriky nejsou žádní troškaři. Ghaňané mají na svém kontě sedm účastí na Mistrovství světa, ze kterých si odvezli čtyři medaile. Největším úspěchem reprezentačního celku U20 byla zlatá medaile z roku 2009, sbírku však zahrnují také dva stříbrné a jeden bronzový kov.
Argentina

Argentinská reprezentace má za sebou celou řadu úspěchů, když z šestnácti šampionátů, na které se kvalifikovali, zaznamenali sedm finálových účastí, z nichž hned šest bylo vítězných. Poslední titul mistrů světa pozvedli argentinští mladíci v roce 2007 v Kanadě.
Dobré ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Již v sobotu bylo na Novém Zélandu zahájeno Mistrovství světa hráčů do 20 let a všechna národní mužstva již mají odehrán svůj úvodní zápas. Týmy jsou rozděleny do šesti základních skupin po čtyřech, z nichž první dva postoupí do vyřazovacích bojů. Šanci na postup budou mít také čtyři celky, které se umístí na třetím místě, o jejich postupu do další fáze bude rozhodovat vyšší počet bodů, při rovnosti pak lepší skóre. V tomto textovém online přenosu se zaměříme na duel Argentina – Ghana, tedy celků, kteří byli nalosováni do skupiny B. Úvodní výkop utkání je stanoven na 9 hodin a zápasem vás provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

Argentina – Ghana

2:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 80. Simeone, 89. Buendia – 44. Tetteh, 60. Aboagye, 69. Yeboah (pen.)

Karty:   20. Suárez (ARG), 34. Cubas (ARG), 63. Moreyra (ARG), 68. Monteseirín (ARG), 88. Correa (ARG)

Argentina: Batalla – Monteseirín, Mammana, Moreyra (65. Buendia) – L. Rolón (75. Romero), Tripichio, Cubas, Suárez (51. Espinosa) – Martínez, Correa – Simeone
Náhradníci: Buendía, Vega, Romero, Ibáñez, M. Rolón, Pavón, Rossi, Devecchi, Espinoza, Casasola

Ghana: Ati – Fobi, Aidoo, Ntim, Asmah – Attobrah (90+2. Atanga), Donsah, Y. Yeboah (84. K Yeboah), S. Tetteh – Aboagye, B. Tetteh
Náhradníci: Prosper, Osei, Seidu, Adjei, Atanga, Baah, Boateng, E. Yeboah, Bempah, Kpozo

Rozhodčí: Bebek – Petrović, Grgić (vš. Chorvatsko)