Menu

Fotbal

Mistrovství světa U20

Rakousko – Panama

2:1

konec (1:1)

02.06.2015, 06:00 • Westpac Stadium (Wellington) • Skupina B • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 2.2 3.4 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno! Skóre ve 38. minutě otevřeli reprezentanti středoamerického celku, avšak vedení jim nevydrželo dlouho, neboť v závěru úvodní půle Rakušané díky vlastní brance Hormechey vyrovnali. Po změně stran přidali Evropané druhou branku a otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch. Panamě k bodovému zisku nepomohly ani dva vychytané pokutové kopy a místo závěrečného tlaku dohrávala zápas v osmi hráčích v poli. Rakousko je tak prvním celkem skupiny B, který dokázal vybojovat vítězství, a posunul se na vedoucí pozici. (07:58:01)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Míč mají v moci fotbalisté Rakouska a zdá se, že jednobrankový náskok už udrží.

90+2

Panamští reprezentanti se dokázali prokombinovat do šestncátky, kde se ovšem míče zmocnila defenziva Rakouska a odkopla jej do bezpečných míst.

90

Hlavní arbitr se ve druhém poločase rozhodl nastavit tři minuty nad rámec základní hrací doby. Přesně tolik času mají fotbalisté Panamy na vyrovnání.

88

Na opačné straně hřiště vybojovali hráči Panamy rohový kop, avšak defenziva evropského celku si nabíhající útočníky pohlídala a znemožnila jim zakončit.

86

Rakušané po nedovoleném zákroku rozehrávali standardní situaci, míč byl adresován Grillitschovi, který si jej potáhl a poté vypálil jen těsně vedle tyče.

Gólman De Gracia vychytal také druhý pokutový kop

84

K exekuci pokutového kopu se postavil střídající Blutsch, ale De Gracia opět čaroval, když vychytal také druhou penaltu a stále drží naděje svého týmu na bodový zisk!

83

Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Grubeck, přichází Brandner.

Pereira rukou zasáhl míč směřující do brány, za což byl po zásluze vyloučen

82

Míč směřující do brány zastavil rukou Luis Perreira (Panama) a během chvíle je už druhým vyloučeným hráčem Panamy.

Po druhé žluté kartě byl vyloučen Hormechea

80

Druhou žlutou a následně červenou kartu za faul dostává Chin Jossue Hormechea (Panama).

79

Panama podnikla ofenzivní výpad po pravé straně, odkud do pokutového území přilétl přízemní centr, na pozici penaltového puntíku vypálil Gonzalez, ale mířil jen do středu brány, kde se nacházel pozorný Casali.

78

Fotbalisté v červených dresech se vydali k šestnáctce Rakouska a získali výhodu rohového kopu. Ten rozehrál Gonzalez a odražený míč se dostal k volnému Sammsovi, jenž se nerozpakoval a okamžitě vystřelil, ovšem velmi nepřesně.

76

Do konce utkání zbývá závvěrečná čtvrthodina hry, podaří se během této doby Panamě vyrovnat, nebo si Rakušané připíší tři body?

75

Reprezentanti Rakouska podnikli ofenzivní výpad, Blutsch si však při zpracování míče pomohl rukou, což je v rozporu s pravidly.

74

Rakušané vyrazili kupředu a napadali rozehrávku obránců, kteří měli velké problémy. Nakonec se však z těžké pozice dokázali vymanit.

73

Mladíci z Panamy se na polovině soupeře dopustili nedovoleného zákroku, faulovaným hráčem byl Grubeck.

71

Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Ismael Diaz, přichází Zorrilla.

69

Grillitsch postupoval s míčem až na hranici šestnáctky, kde si navedl míč na střed osy brány a poté vyslal pohotovu střelu, neměl však dostatečně přesně srovnaná mířidla a vypálil mimo zařízení.

68

Hráči Panamy kombinují s míčem kolem středového kruhu a snaží se proniknout blíže pokutovému území.

66

Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Gruber, přichází Blutsch.

Neproměněná penalta

64

K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Florian Grillitsch, De Gracia však vystihl směr jeho přízemní střely a předvedl úspěšný zákrok.

63

Žlutou kartu dostává za faul v pokutovém území Jesus Gonzalez (Panama).

63

Reprezentanti Panamy pokračovali v útočné akci pomocí rohového kopu, se vzdušným centrem si ovšem obrana Evropanů taktéž poradila.

62

To se chtěl pokusit změnit Escobar, který se na hranici pokutového území dostal k míči a vypálil z otočky, jeho střelu však zblokovala obětavá defenziva Rakouska.

62

Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Gschweidl, přichází Kreuzer.

61

Po hodině hry je ve vedení rakouský celek, který disponuje jednobrankovým náskokem.

60

Rakušané se kupředu pokusili prosadit pomocí krátkých narážeček, míč ovšem skončil až u brankáře De Gracii, který jej následně rozehrál přes obránce.

59

Laimer na polovině hřiště fauloval Jomara Diaze, což samozřejmě neuniklo pozornosti hlavního arbitra, který v neprospěch Rakouska odpískal přímý volný kop.

57

Hraje se především ve středu hřiště a po obě pokutové území, hra se přelévá ze strany na stranu a mužstva se střídají v ofenzivních taženích.

55

Hráči Panamy podnikli útočný výpad po pravé straně, odkud do šestnáctky přilétl vzdušný centr, který Casali zneškodnil pomocí svých obránců.

54

Hráči v bílých dresech podnikli další útočný výpad, po kterém rozehrávali rohový kop. Centr z něj mířil na přední tyč, kde si naběhl Gugganig a míč poslal vedle brány.

Valentin GRUBECK - 2:1

51

Rakousko právě vstřelilo branku!
Evropané otáčejí nepříznivý průběh utkání a poprvé v zápase se ujímají vedení! Na centr Gschweidla z pravé strany si naskočil VALENTIN GRUBECK, který jej lehkou tečí usměrnil k levé tyči.

50

Reprezentanti Panamy chodí do osobních soubojů opravdu velmi důrazně, nyní to na vlastní kůži pocítil u postranní čáry Grillitsch.

49

Reprezentan Rakouska zůstává ležet na hrací ploše a žádá ošetření, což vzápětí také přichází.

48

Gruber postupoval vpřed a před pokutovým územím jej v souladu s pravidly odstavil od míče výborným zákrokem obránce Escobar. Jiného názoru je však lavička Rakouska, která se dožadovala odpískání nedovoleného zákroku.

46

Žlutou kartu za faul dostává Florian Grillitsch (Rakousko).

46

Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Small, přichází Narbon.

46

Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Velarde, přichází Samms.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní dějství je minulostí. Přestože mírnou územní převahou disponovala Panama, více šancí zaznamenali Rakušané. Ti ovšem museli dotahovat jednobrankovou ztrátu, když skóre otevřel ve 38. minutě Escobar. Evropané však na úvodní trefu soupeřů našli odpověď v závěru poločasu a díky vlastní brance Hormechey vyrovnali.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Panamští reprezentanti se vydali na útočnou polovinu, do šestnáctky se snažil procpat míč Jomar Diaz, ale defenziva Rakouska byla pozorná a hrozící nebezpečí odvrátila.

Chin Jossue Hormechea - 1:1

45+1

Rakousko právě vstřelilo branku!
V první nastavené minutě je vyrovnáno. Do pokutového území přilétl centr z levé strany, kde si jej při vzdušném souboji o míč srazil do vlastní brány CHIN JOSSUE HORMECHEA.

45

Hlavní arbitr se v úvodním dějství rozhodl nastavit dvě minuty.

44

Mladíci z Rakouska se přeci jen zmocnili míče a vyprodukovali centr z pravé strany, který však šestnáctkou pouze proletěl a míč skončil v zámezí.

43

Panama v klidu kombinuje na vlastní polovině hřiště a vůbec nepouští své protihráče k míči.

42

Dlouhou přihrávku za obranu dostal Gonzalez, toho však odzbrojil obránce Rosenbichler, jehož hráč Panamy následně fauloval.

40

Na opačné straně zahrávali Rakušané přímý volný kop, z něhož vypálil Grillitsch, avšak trefil jen bránící zeď. Akce Evropanů však pokračovala dále a skákavou ránu vyrazil De Gracia před sebe, kde jej ovšem dobíhající útočníci nedokázali ukořistit.

Fidel ESCOBAR - 0:1

38

Panama právě vstřelila branku!
Středoamerický celek se v závěru úvodního poločasu ujímá vedení. Skóre otevřel FIDEL ESCOBAR, který napřáhl z hranice šestnáctky a prostřelil brankáře Casaliho.

37

Hra postrádá potřebný náboj, probíhá převážně ve středu hřiště a míč rotuje kolem středového kruhu.

35

V tuto chvíli se už míč nachází na kopačkách hráčů v červených dresech, kteří se snaží proniknout středem hřiště hlouběji do pole.

34

K exekuci přímého kopu z velice nadějné pozice se postavila dvojice hráčů, a to Grillitsch a Gugganig. Míč nakonec uvedl do pohybu druhý jmenovaný, jenž ovšem trefil pouze bránící zeď.

32

Žlutou kartu za faul mimo souboj o míč dostává Hormechea (Panama).

31

Rakušané se vydali na útočnou polovinu a byli faulovaní. K nařízenému přímému volnému kopu z velké vzdálenosti se postavil Gugganig, který se rozhodl přímo vypálit, ale prostor mezi třemi tyčemi o podstatný kus minul.

29

Grillitsch táhl útočnou akci Rakouska po levé straně, odkud posléze do pokutového území poslal přízemní centr, avšak míč skončil pouze na kopačkách obránců.

27

S míčem stále častěji kombinují fotbalisté Rakouska, defenziva středoevropského celku je však pozorná a ataky Evropanů dokáže eliminovat.

25

Rohový kop byl nakonec rozehrán na zadní tyč, kde míč vyboxoval gólman De Gracia a Panama se následně bez větších potíží ubránila.

24

Grillitsch, který v pokutovém území čekal na centr z rohového kopu, inkasoval úder do břicha a skácel se k zemi. Hlavní arbitr však o faulu neměl přehled a hráče Panamy nepotrestal.

24

Rakušané poměrně dlouho obléhali pokutové území svých soupeřů až nakonec vybojovali rohový kop.

22

Panama podnikla ofenzivní výpad, který však zdviženým praporkem zastavil asistent rozhodčího, v ofsajdu byl totiž přistižen Gonzalez.

21

Míč velmi často mění svého majitele a hra se tak přelévá ze strany na stranu, v zápase zatím dominují obrany obou soupeřů.

20

Hra se ustálila ke středu hracího pole, kde probíhají četné souboje o míč, z nichž nakonec vycházejí vítězně fotbalisté evropského celku.

18

Ti se následně vydali na útočnou polovinu, jejich ofenzivní tažení však neskončilo úspěchem, když se bude pouze odkopávat od svatyně De Gracii.

17

Reprezentanti Panamy se po průniku na polovinu soupeře dopustili útočného faulu, s míčem tak budou moci kombinovat Rakušané.

16

Je za námi čtvrthodina hry a stav je stále bezbrankový, mírnou územní převahou disponují mladí reprezentanti Panamy.

14

Do pokutového území Panamy přilétl vzdušný centr, který sebral ze vzduchu gólman De Gracia, jenž jej posléze rozehrál svým spoluhráčům v poli.

13

Po následném centru z rohového kopu se však nic zásadního nestalo, defenziva Panamy byla pozorná a nabíhající soupeře si pohlídala.

12

Za obránci se po přesné přihrávce objevil Gschweidl, který se vyběhnuvšího gólmana pokusil překonat střelou vnějším nártem. De Gracia však míč mířící mezi jeho nohy vykopl na roh a zachránil svůj tým od první inkasované branky.

11

Gruber ve středu hřiště v souboji o míč fauloval Rodrigueze a s míčem tak budoukombinovat fotbalisté hrající v červených dresech.

9

První střelecký pokus v zápase zaznamenali fotbalisté Panamy. Z daleké distance se odhodlal ke střele Ismael Diaz, který se pokusil překvapit Casaliho, avšak svůj projektil poslal vysoko nad jeho bránu.

8

Rakouský výběr byl při napadání rozehrávky svých soupeřů příliš agresivní, nedovoleného zákroku se u postranní čáry dopustil Gruber, což hlavní arbitr nenechal jen tak a v neprospěch Rakouska nařídil přímý volný kop.

7

Rakušané se však po zisku míče dokázali na polovinu soupeře opět vrátit a prezentovali se dalším centrem do vápna, který vyboxoval De Gracia, jenž musel vyběhnout z brány.

6

Na opačné straně přilétl do pokutového území centr z přímého volného kopu, který ovšem do bezpečí odvrátili obránci středoamerického týmu.

5

Panamští reprezentanti mají za sebou další nevydařenou útočnou akci, kdy se míč po několika odrazech ocitl v náruči gólmana Casaliho.

4

Po Arayově přihrávce se pokusil vyslat pasem za obranu některého ze svých spoluhráčů Small, v jeho záměru mu však zabránila pozorná defenziva Rakušanů.

3

Zatím se hraje převážně ve středu hracího pole a po obě pokutová území, k vidění doposud nebyl žádný střelecký pokus.

2

S míčem nyní kombinují fotbalisté Panamy, děje se tak však zatím pouze na vlastní polovině hřiště, dál je záložní řada evropského celku nepouští.

1

O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté Rakouska, kteří do utkání nastoupili v bílých dresech, reprezentanti Panamy hrají v dresech červené barvy.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou reprezentačních celků včetně rozhodčích se již nacházejí na hrací ploše, kde za malou chvíli zazní národní hymny.
Úvodní sestavy:

Rakousko: Casali – Rosenbichler, Gugganig, Lovric (C), Joppich – Laimer, Rasner – Gschweidl, Gruber, Grillitsch – Grubeck
Náhradníci: Mitmasser, Lienhart, Maier, Kreuzer, Michorl, Blutsch, Kreidl, Puchegger, Brandner, Grgic

Panama: De Gracia – J. Diaz, Hormechea (C), Escobar, Araya – Pereira, Rodriguez – Velarde, Gonzalez – I. Diaz, Small
Náhradníci: Campos, Coronado, Narbon, Zorrilla, Meléndez, Bared, Carrasquilla, Samms, Simons, Barrow

Rozhodčí: Grisha (Egypt) – Ahmed Ali (Súdán), O'Michael (Eritrea).
Rozhodčí

Nepostradatelnou součástí každého fotbalového zápasu jsou také rozhodčí. Z pozice hlavního arbitra bude dnešní zápas řídit devětatřicetiletý Ghead Grisha z Egypta, jemuž budou asistovat Súdánec Waleed Ahmed Ali a Eritrejec Berhe O'Michael. Čtvrtým delegovaným sudím je pak Muhammad Taqi Aljaafari bin Jahari ze Singapuru.
Vzájemná utkání

Doposud jediné utkání mezi oběma celky se odehrálo v roce 2007 v rámci základní skupiny Mistrovství světa. V něm jak Rakušané, tak ani reprezentanti Panamy nedokázali vsítit gól a v tabulce skončili s jedním bodem právě ze vzájemného duelu bez vstřelené branky.
Panama

Mladí reprezentanti Panamy se Mistrovství světa rovněž zúčastnili pětkrát, ale v žádném z předchozích šampionátů se nedokázali probojovat ze základní skupiny. Naposledy se na vrcholnou akci sezony kvalifikovali v roce 2007 a v základní skupině uhráli jediný bod právě proti Rakousku.
Rakousko

Rakouská reprezentace do 20 let se na světový šampionát kvalifikovala celkem pětkrát, na medailový zisk však stále čeká, když jejím doposud nejlepším umístěním bylo čtvrté místo z Kanady, která Mistrovství světa pořádala v roce 2007.
Dobré ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Již v sobotu bylo na Novém Zélandu zahájeno Mistrovství světa hráčů do 20 let a všechna národní mužstva již mají odehrán svůj úvodní zápas. Týmy jsou rozděleny do šesti základních skupin po čtyřech, z nichž první dva postoupí do vyřazovacích bojů. Šanci na postup budou mít také čtyři celky, které se umístí na třetím místě, o jejich postupu do další fáze bude rozhodovat vyšší počet bodů, při rovnosti pak lepší skóre. V tomto textovém online přenosu se zaměříme na duel Rakousko – Panama, tedy celků, kteří byli nalosováni do skupiny B. Úvodní výkop utkání je stanoven na 6 hodin a zápasem vás provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 06:00.

Rakousko – Panama

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 45+1. Hormechea (vla.), 51. Grubeck – 38. Escobar

Karty:   46. Grillitsch (AUT) – 32. Hormechea (PNM), 63. Gonzalez (PNM)   80. Hormechea (PNM)   82. Pereira (PNM)

Neproměněná penalta: 64. Grillitsch (AUT), brankář Gracia zneškodnil, 84. Blutsch (AUT), brankář Gracia zneškodnil

Rakousko: Casali – Rosenbichler, Gugganig, Lovric (C), Joppich – Laimer, Rasner – Gschweidl (62. Kreuzer), Gruber (66. Blutsch), Grillitsch – Grubeck (83. Brandner)
Náhradníci: Mitmasser, Lienhart, Maier, Kreuzer, Michorl, Blutsch, Kreidl, Puchegger, Brandner, Grgic

Panama: De Gracia – J. Diaz, Hormechea (C), Escobar, Araya – Pereira, Rodriguez – Velarde (46. Samms), Gonzalez – I. Diaz (71. Zorrilla), Small (46. Narbon)
Náhradníci: Campos, Coronado, Narbon, Zorrilla, Meléndez, Bared, Carrasquilla, Samms, Simons, Barrow

Rozhodčí: Grisha (Egypt) – Ahmed Ali (Súdán), O'Michael (Eritrea)