Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

FK Spartak Moskva – FK Amkar Perm

3:3

konec (0:2)

30.05.2015, 12:30 • Otkrytie Arena (Moskva) • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 1.8 3.33 4.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Závěrečné klání ruské Premier Ligy je u konce. Favorizovaný Spartak v něm nezačal vůbec dobře, když po úvodní půli prohrával 0:2. Celek z hlavního města se však do zápasu dokázal vrátit a po vstřelení kontaktní branky v 72. minutě vyrovnal. V závěru duelu si však Perm vzal vedení zpět a zdálo se, že si z Moskvy odveze všechny body. Nestalo se. V první minutě nastaveného času totiž vyrovnal Promes, který definitvně rozhodl o tom, že si celky v posledním utkání sezony body rozdělí. (14:36:01)

90+5

Konec zápasu.

90+4

Po zisku míče podnikli útočný výpad také domácí, Ananidzeův centr z levé strany byl ovšem nepřesný a pokutovým územím jen proletěl.

90+3

Hosté se vydali kupředu a vyboovali rohový kop, který byl rozehrán nakrátko, avšak Amkaru se nepodařilo zakončit.

Quincy PROMES - 3:3

90+1

Spartak právě vstřelil branku!
V závěru zápasu je opět vyrovnáno! Spartak po nedovoleném zákroku na útočné polovině zahrával přímý volný kop, centr letěl na vzdálenější tyč, odkud byl v blízkosti vyběhnuvšího gólmana míč vrácen do předbrankového prostoru, ve kterém úřadoval QUINCY PROMES, jenž neměl sebemenší problém hlavou poslat míč do odkrytého kouta brány.

90

Hlavní arbitr se ve druhém poločase rozhodl nastavit čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.

88

Domácí celek se ihned pokusil o vyrovnání, když v pokutovém území zamotal nohy obráncům Ananidze, který poté technickou střelou zkusil přelobovat vyběhnuvšího Chomiče, což se mu také podařilo, avšak míč skončil na horní síti.

Bogdan BUTKO - 2:3

86

Amkar Perm právě vstřelil branku!
Hosté si však vedení berou zpět! Autorem branky je BOGDAN BUTKO, který s míčem vnikl do pokutového území, chytrou zasekávačkou se zbavil svého strážce a levou nohou poslal míč do vzdálenějšího horního kouta brány.

84

Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Brian Idowu, přichází Maxim Batov.

83

Spartak se stále snaží o vstřelení vedoucí branky, obrana Amkaru však v těchto chvílích brání své území velmi urputně.

82

Útočný výpad hráčů Permu zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, porušeno totiž bylo pravidlo o ofsajdu.

81

Na opačné straně se k centru zleva dostali domácí, míč ovšem přilétl pouze do rukavic připraveného gólmana Chomiče.

79

Po dlouhém vzdušném centru z pravé strany se k míči dostal Gol, který si jej nejprve zpracoval tělem a poté postupoval z úhlu na Pesjakova. Gólman Spartaku však skvěle vyběhl, čímž hráči Amkaru zmenšil střelecký úhel a Gol míč právě kolem Pesjakova propasírovat nedokázal.

77

Vpřed se po zisku míče pokusili vydat také hosté, nicméně ztroskotali na zabezpečené obraně moskevského Spartaku.

75

Hosté jsou nuceni se bránit vytrvalému tlaku ze strany Spartaku Moskva, jehož hráči znovu obléhají pokutové území.

73

Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází José Jurado, přichází Aras Özbiliz.

Vjačeslav KROTOV - 2:2

72

Spartak právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Domácí zahrávali rohový kop, který ale obrana Amkaru dokázala odvrátit. Spartak přesto pokračoval v útočné snaze a dokázal míč vrátit zpět do vápna, kde se k němu po přihrávce hlavou dostal VJAČESLAV KROTOV a z bezprostřední blízkosti jej poslal do brány.

69

Spartak se dostal opět do zakončení, když střelecký pokus vyprodukoval Promes, neměl však dostatečně přesně srovnána mířidla a vypálil mimo zařízení.

67

Domácí se probudili k životu a nyní opět obléhají pokutové území svých soupeřů, dokáží vyrovnat?

Quincy PROMES - 1:2

64

Spartak právě vstřelil branku!
Domácí celek krátce po hodině hry vstřelil kontaktní branku zásluhou QUINCYHO PROMESE, jenž s míčem udělal několik kroků vpřed a poté se ze střední vzdálenosti rozhodl vypálit, a to tak přesně, že rozvlnil síť za zády Chomiče, který byl na jeho střelu krátký, ačkoliv se po ní natahoval, jak mohl.

63

Hráči moskevského celku podnikli ofenzivní výpad po pravé straně, odkud do pokutového území přilétl přízemní centr, který skončil v náruči pozorného gólmana.

62

Domácím se však po jeho rozehrání nepodařilo znovu zahrozit, defenziva Amkaru si nabíhající hráče pokryla a znemožnila jim zakončení.

61

Podle očekávání byla vyprodukovaná přímá střela, kterou Chomič vyrazil s vypětím všech sil na rohový kop.

60

Střídání v týmu FK Amkar Perm: před provedením standardní situace ze hřiště odchází Georgi Peev, přichází Zahari Sirakov.

59

Před pokutovým územím Permu došlo k nedovoleném zákroku, po kterém budou fotbalisté Spartaku dobrou možnost ke skórování z přímého volného kopu.

57

Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Patrick Ebert, přichází Arťom Timofejev.

57

Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Denis Davydov, přichází Georgi Melkadze.

56

Osmělili se však také domácí, když Promes pronikl s míčem až do pokutového území a odhodlal se ke střele, která ovšem mířila jen do středu brány, tak s jejím vyražením neměl Chomič větší potíže.

54

Hosté jsou směrem dopředu velice aktivní a defenziva Spartaku má co dělat, aby výpady hráčů Permu ubránila.

52

Střídající Picușceac se dostal do obrosvské příležitosti, když mu byl adresován míč za obranu, který po střele na vzdálenější tyč proletěl jen těsně kolem brány.

50

Hosté kombinovali nebepečně blízko šestnáctky svých soupeřů, následnou přihrávku do křídla zblokoval vracenící se Ananidze.

49

Domácí se provinili útočným faulem a s míčem tak budou moci kombinovat hosté.

48

Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Alexandr Prudnikov, přichází Igor Picușceac.

47

První útočnou akci ve druhé půli podnikli fotbalisté moskevského celku, skončila však pouze odkopem od brány.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní dějství je minulostí. V něm disponovali územní převahou fotbalisté favorizovaného Spartaku Moskva, kteří podnikali množství ofenzivních výpadů. Skóre ale otevřeli hosté, a to hned ze své první střely, když po čtvrthodině hry překonal Pesjakova Prudnikov. Amkar byl v následujících minutách nebezpečnější a vyzvářel si vyložené šance. Brankou skončila až ta ze 44. minuty, kdy poslal svůj celek do dvoubrankového vedení Peev. Domácí fotbalisty doprovázel do kabin pískot ozývající se z hlediště, pokud chce Spartak bodovat, musí po změně stran zlepšit především koncovku.

45+3

První poločas skončil.

45+1

V právě probíhající první minutě nastaveného času drží míč na svých kopačkách fotbalisté Spartaku Moskva, kteří musí snášet pískot ozývající se z hlediště.

45

Hlavní arbitr prodloužil úvodní poločas o dvě minuty.

Georgi PEEV - 0:2

44

Amkar Perm právě vstřelil branku!
Rozdíl ve skóre je krátce před koncem úvodního poločasu už dvoubrankový! Po centru z levé strany se k odraženému míči dostal GEORGI PEEV, který se vůbec nerozpakoval a z hranice vápna poslal svou střelu bez přípravy přes změť těl až za záda Pesjakova.

43

Je to tak, obránce Permu je už zpátky na nohou a pomůže svému týmu v bránění útočné akce Spartaku.

42

Jelikož na trávníku probíhá ošetřování Zaneva, je hra přerušena. Nevypadá to však na nijak zvlášť závažné zranění.

41

K exekuci nařízeného přímého volného kopu se postavil Källström, kterému se podařilo obstřelit nejen bránící zeď, ale současně s ní také branku Chomiče.

40

Žlutou kartu dostává za faul před pokutovým územím Ivan Čerenčikov (FK Amkar Perm).

39

Přestože územní převahou disponuje domácí mužstvo, je hostující celek o poznání nebezpečnější.

37

Další velká příležitost hostujícího celku, kterou měl nyní na kopačce Kolomejcev, jemuž poslal přesný pas za obranu Idowu. Střílející hráč sice dokázal obstřelit vyběhnuvšího Pesjakova, ale míč po jeho střele pouze orazítkoval levou tyč.

35

Rozdíl ve skóre mohl být už dvoubrankový! Hosté zahrozili opět po centru z pravé strany a míč v pokutovém území doskákal až k nohám nehlídaného Prudnikova, před kterým zívala odkrytá polovina brány, kterou ovšem útočník Amkaru střelou bez přípravy trestuhodně minul!

34

Po zhruba minutovém ošetření se může dále pokračovat ve hře, vypadá to, že hráč hostujícího celku je v pořádku a rovněž se zapojí do hry.

33

Na hrací ploše zůstal po kontaktu s protihráčem v nepříjemné pozici ležet jeden z fotbalistů Amkaru Perm a hra je proto přerušena.

31

Po půlhodině hry je překvapivě ve vedení hostující celek, který se po většinu času spíše jen bránil.

30

Na polovině hřiště došlo k nedovolenému zákroku, po kterém budou moci pokračovat v kombinaci s míčem fotbalisté Amkaru Perm.

29

Následnou další útočnou akci Amkaru zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, jenž odmával ofsajd.

28

Na opačné straně vybojoval hostující celek rohový kop, po centru z něj se však nic zásadního nestalo a obrana Spartaku hrozící nebezpečí eliminovala.

26

Obrovská šanci na vyrovnání se naskytla domácímu celku, jehož hráči střelou z hranice vápna nastřelili levou tyč Chomičovy svatyně, který se po míči jen ohlédl.

25

Nyní se hraje převážně ve středu hracího pole, míč rotuje především kolem středového kruhu či po obě šestnáctky.

23

Míč opustil vymezený prostor hrací plochy a zpět a zpět do hry jej v blízkosti středové čáry uvedou právě domácí.

22

Obraz hry se nezměnil ani po úvodní brance, fotbalisté týmu z hlavního města stále hýří útočnou aktivitou.

20

Hráči Spartaku se prokombinovali až do pokutového území, kde došlo ke zblokované střele, po které se míč odrazil mimo vápno.

18

Pro doposud aktivnější domácí je inkasovaný gól studená sprcha, hosté totiž otevřeli skóre ze své první střely na bránu.

Alexandr PRUDNIKOV - 0:1

16

Amkar Perm právě vstřelil branku!
Hosté po čtvrthodině hdy otevírají skóre a překvapivě se tak ujímají vedení. Centr Peeva z pravé strany umístil do sítě střelou z pokutového území ALEXANDR PRUDNIKOV, který mířil na přední tyč.

15

Jedovatý střelecký pokus zpoza šestnáctky vyprodukoval Promes, jehož rána zamířila jen těsně nad břevno. Následovat tak bude odkop, který provede Chomič.

14

Hra se ustálila ke středu hřiště, kde probíhají četné souboje o míč, který často mění svého majitele.

12

V tuto chvíli jsou u míče hráči Amkaru, Permu se však nedaří proniknout přes střed hřiště, který bedlivě střeží záložní řada Spartaku.

11

Moskevský celek mse pokusil prosadit po dlouhém nákopu, ten ale skončil až u brankáře Chomiče, který míč následně rozdal svým spoluhráčům v poli.

9

Spartak nadále obléhá velké vápno a obrana Permu má co dělat, aby k útočícím hráčům stačila rychle přistupovat.

8

Fotbalisté v červeném se vydali na soupeřovu polovinu a díky bojovnosti získali výhodu rohového kopu. Ten rozehrál Ebert, ale jeho spoluhráčům se po centru do šestnáctky nepodařilo zakončit.

7

Na opačné straně se po zisku míče pokusili pomocí dlouhého nákopu zaútočit hosté, centr byl však příliš dlouhý a pokutovým územím tak pouze proletěl.

6

Domácímu mužstvu se přeci jen podařilo prokombinovat až k šestnáctce soupeře, kde se ovšem míče zmocnili obránci Permu a odkopli jej zpět k půlící čáře.

5

Defenziva Amkaru je zkonsolidovaná a čeká na útočný výpad hráčů v červených dresech, ten však zatím nepřichází.

4

Hráči Spartaku drží míč na svých kopačkách, kombinují s ním však zatím pouze na vlastní polovině hřiště.

2

První útočný výpad vymysleli domácí, Makejev se z levé strany pokusil míč odcentrovat do vápna, v tom mu ale zabránila defenziva Amkaru.

1

O úvodní výkop se postarali fotbalisté Amkaru Perm, kteří do utkání nastoupili v bílých dresech, domácí hrají v dresech červené barvy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Spartak Moskva: Pesjakov – Makejev, Carlos, Insaurralde, Ananidze – Davydov, Källström – Ebert, Jurado, Promes – Krotov.
Náhradníci: Mitrjuškin, Rebrov – Bryzgalov, Paršivljuk, Glušakov, Özbiliz, D. Kombarov, Timofejev, Melkadze.

FK Amkar Perm: Chomič – Čerenčikov, Idowu, Arzumanjan, Zanev – Kolomejcev, Butko – Peev, Gol, Jovičić – Prudnikov.
Náhradníci: Gerus, Selihov – Batov, Nikitin, Picușceac, Balanovič, Sirakov, Dzachov, Kurzeněv, Šavajev, Bělorukov, Jakubko.

Rozhodčí: Ivanov, Běrezněv, Chistjakov.
Nejlepší střelci týmů

FK Spartak Moskva:
11 – Promes
3 – Jurado
2 – Glušakov, Kombarov, Krotov, Movsisjan, Källström, Romulo

FK Amkar Perm:
4 – Pejev
3 – Jovičić, Kirejev, Kolomějcev, Prudnikov
2 – Gol
Poslední vzájemné zápasy

FK Spartak Moskva – FK Amkar Perm
(3 – 0 – 2, skóre 7:5)

30.08.14 Amkar Perm – Spartak Moskva 2:0
10.05.14 Spartak Moskva – Amkar Perm 1:0
26.08.13 Amkar Perm – Spartak Moskva 2:1
14.04.13 Spartak Moskva – Amkar Perm 2:0
29.09.12 Amkar Perm – Spartak Moskva 1:3
Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům ruského fotbalu. Tamní Premier Liga má na programu své závěrečné 30. kolo, v jehož rámci FK Spartak Moskva přivítá na svém stadionu FK Amkar Perm. Utkáním mezi průběžně sedmým a jedenáctým celkem nejvyšší ruské soutěže Vás prostřednictvím textové online reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk. Úvodní výkop střetnutí je stanoven na 12:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

FK Spartak Moskva – FK Amkar Perm

3:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 64. Promes, 72. Krotov, 90+1. Promes – 16. Prudnikov (Peev), 44. Peev, 86. Butko (Gol)

Karty:   40. Čerenčikov (AMP)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 5:3.

FK Spartak Moskva: Pesjakov – Makejev, Carlos, Insaurralde, Ananidze – Davydov (57. Melkadze), Källström – Ebert (57. Timofejev), Jurado (73. Özbiliz), Promes – Krotov.
Náhradníci: Mitrjuškin, Rebrov – Bryzgalov, Paršivljuk, Glušakov, Özbiliz, D. Kombarov, Timofejev, Melkadze.

FK Amkar Perm: Chomič – Čerenčikov, Idowu (84. Batov), Arzumanjan, Zanev – Kolomejcev, Butko – Peev (60. Sirakov), Gol, Jovičić – Prudnikov (48. Picușceac).
Náhradníci: Gerus, Selihov – Batov, Nikitin, Picușceac, Balanovič, Sirakov, Dzachov, Kurzeněv, Šavajev, Bělorukov, Jakubko.

Rozhodčí: Ivanov, Běrezněv, Chistjakov