Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

1. FC Kolín nad Rýnem – VfL Wolfsburg

2:2

konec (1:2)

23.05.2015, 15:30 • RheinEnergieStadion, Köln • Karel Janeba (@Kajaneba)

Tipsport: 3.8 3.77 1.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a budu se těšit u dalších přenosů z německé Bundesligy v příští sezóně, či u přenosů z jiných soutěží. (17:21:59)

Dnešní utkání sledovalo 49 200 diváků!
Tak máme dobojováno, rozhodčí nenastavoval ani minutu. Wolfsburg remizoval na půdě Kolína 2:2. Ve druhém poločase se prosadili pouze domácí hráči, když v 61. minutě protlačil míč do klece Sławomir Pleszko. Gól byl nakonec připsán jako vlastní gól, jelikož si míč srazil Knoche. Bundesliga je tedy u konce, alespoň sezóna 2014/2015. Titul obhájil Bayern Mnichov a nás čeká letní pauza.

90

Konec zápasu.

90

Horn se ujal výkopu od své klece. Do míče se pořádně opřel a snaží se ještě dát svým spoluhráčům možnost pro výhru.

89

Dalekonosný pas zastavil až André Schürrle, ovšem milimetry za pomezní čárou. Rozhodčí tak musel přerušit hru.

88

Schäfer zastavil útok Kolína a dlouhým centrem přesouvá hru dopředu, Wolfsburg se opravdu snaží zvrátit vedení na svoji stranu.

87

Míč se ale dostal do držení zadáků Kolína nad Rýnem, ti jej zase pro změnu nechtějí předat Wolfsburgu. V posledních minutách jsme tak svědky defenzivního fotbalu.

86

Míč se sice nachází na polovině Wolfsburgu, ale mají jej právě hráči Die Wölfe. Ti už za žádnou cenu nechtějí inkasovat a jsou opatrnější i s přechodem do útoku.

85

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Arnold, přichází Josuha Guilavogui.

84

Hráči Wolfsburgu si drží míč na svých kopačkách a vyčkávají na skulinku v obraně Kolína nad Rýnem, kterou by se dalo projít a dostat se do zakončení.

83

A domácí poté měli obdobnou příležitost, ani teď ji však nedokázali zužitkovat a kulatý nesmysl si tak berou hráči Wolfsburgu.

82

Marcel Risse se na křídle zmocnil míče a přestěhoval se do šestnáctky. Zde dlouho čekal a vymýšlel, coby s tím míčem asi mohl udělat, až jej ztratil.

81

Po centru, který vyslal Vieirinha se dostal do šance Jung. Míč si však nestihl ihned zpracovat, tudíž ani nestihl pálit.

80

A do šance se kupodivu dostal Brečko! Jeho projektil měl však s gólovou ranou pramálo společného, jelikož letěl velmi vysoko nad klec Grüna.

79

Ani jeden z celků nechce zakončit sezónu nevítězně. V současné chvíli si kulatý nesmysl drží hráči Kolína a pomalu přechází dopředu.

78

Bas Dost se pokoušel dostat dopředu, jenže byl proti pomezní rozhodčí. Ten nizozemskému útočníkovi odpískal ofsajd.

77

A Kevin De Bruyne hledal od rohového praporku nějakého spoluhráče. Ozval se Klose, jenže ten nedokázal propasírovat míč do sítě a gól tak nepadl.

76

Nyní si hráči vyměnili své role a fotbalisté Kolína se brání náporu hráčů Wolfsburgu. Ti po neproměněné šanci budou zahrávat rohový kop.

75

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Ivan Perišič, přichází Sebastian Jung.

74

Z rohového kopu kolínských hráčů taktéž nic nevzešlo. Wolfsburg se skvěle brání a chce alespoň udržet remízu. Nyní následuje střídaní.

73

Z volného přímého kopu ale nic nevzešlo a míč se tak dostává po odkopu od zadáků Wolfsburgu zpět k Hornovi.

72

Hráči Kolína v současné době obléhají šestnáctku Wolfsburgu, ale ne a ne vystřelit. Nyní budou mít dobrou možnost, jelikož budou kopat volný přímý kop.

71

Ani projektil Luize Gustava neslavil úspěch a Horn se tak opětovně může ujmout výkopu od své svatyně.

70

Střídání v týmu 1. FC Köln: ze hřiště odchází Kazuki Nagasawa, přichází Adam Matuszczyk.

69

André Schürrle se dostal do dokonalé pozice a rozhodl se pálit! Jeho projektil zastavil s obrovským potleskem z tribun stadionu Horn.

67

Nyní se balonu zmocnili domácí hráči Kolína nad Rýnem a snažili se o průnik. Ten se jim ale nepovedl a míč se vrací na jejich obrannou půlku.

66

Tohle zamrzí, André Schürrle se dostal až do šestnáctky Kolíne a zkoušel pálit. V osudný moment mu ale podklouzly nohy a jeho výsledná střela letěla několik metrů vedle klece Horna.

65

André Schürrle, který je dosti odpočatý z lavičky, se nyní snažil o založení nového útoku hostujícího celku. Jejich plány ale zhatil skvěle bránící Maroh.

64

Wolfsburg se však rychle oklepal a nyní zahajuje okamžitý útok a snaží se vrátit vedení na svoji stranu.

63

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází André Schürrle.

Sławomir PESZKO - 2:2

61

Köln právě vstřelil branku!
A máme vyrovnáno! Kolín nad Rýnem založil velmi rychlý protiútok, Marcel Risse se prodral až do vápna Wolfsburgu a vystřelil, míč se od SŁAWOMIRA PESZKA odrazil za záda bezmocného Grüna – 2:2!

60

Bas Dost našel přesným pasem Arnolda, který se průnikem dopředu pokoušel o založení nové útočné akce. Míč se nakonec dostal až ke Gustavovi, který vyslal přízemní střelu. Tento projektil Horn zlikvidoval.

59

Nyní hosté v obraně povolili, čehož se snažil využít Osako s Brökerem. Druhý jmenovaný se ale ocitl v ofsajdu, čehož si pomezní rozhodčí všiml.

58

Wolfsburg stále obklopuje pokutové vápno Kolína a domácím hráčům prakticky nic nedovoluje.

57

Po obrovské chybě v defenzívě Die Wölfe šel dopředu Osako! Grün si ale vyběhl a skvělým zákrokem jej zastavil.

56

Klose zastavil útok Kolína a snaží se uklidnit hru. Wolfsburg se i nadále pomalými krůčky přesouvá dopředu.

55

Wimmer zastavil útok Wolfsburgu a okamžitě přesunul míč na druhou polovinu hřiště, kde se do zakončení tlačí Bröker.

54

Kolín se i s balonem přesunul na druhou půlku hřiště a v současné chvíli obklopuje vápno Wolfsburgu. Ke střele se však domácí nemají.

53

Nyní si míč nárokují domácí hráči Kolína a krátkými přihrávkami roztahují hru více na křídlo. Wolfsburg zatím po míči nijak extrémně neprahne.

52

Perišič se rozběhl po křídle a následným dlouhým centrem našel Kevina De Bruyneho. Hostující hráči následně okamžitě začínají kombinovat u klece Horna.

51

Wolfsburg zastavil rozehrávku Kolína nad Rýnem a okamžitě přesouvá hru k Hornovi.

50

Caligiuri po nehezkém faulu skončil na zemi, Peter Gagelmann ale faul neodpískal. Wolfsburg však získal alespoň míč.

49

Volný přímý kop, který zahrával Marcel Risse, v brance Grüna neskončil. Wolfsburg tak bude vykopávat od své klece.

48

Střídání v týmu 1. FC Köln: ze hřiště odchází Anthony Ujah, přichází Thomas Bröker.

47

Druhý poločas zahájil Wolfsburg opětovně s míčem na nohách a pomalu se dostává dopředu.

46

Střídání v týmu 1. FC Köln: ze hřiště odchází Mišo Brečko, přichází Sławomir Peszko.

46

Začal druhý poločas.
No, to byl vskutku pohledný poločas. Hned ve třetí minutě šli do vedení domácí, když se prosadil Juja Osako. V deváté minutě už ale bylo vyrovnáno, když zužitkoval rohový kop Luiz Gustavo. No a za šest minut se ještě prosadil Ivan Perišič po obří chybě Kolína nad Rýnem v rozehrávce a uzavřel tím gólovou kapitolu tohoto poločasu. Šancí bylo dost na obou stranách a pokud se bude pokračovat v tomto tempu i ve druhé půli, rozhodně se nebudeme nudit.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

V závěru poločasu ještě kombinují s míčem hráči Wolfsburgu, ovšem nevypadají, že by chystali závěrečný útok.

44

Maroh zachytil míč a dlouhým pasem se snaží přenést hru na druhou polovinu hřiště.

43

Poločas se již spíše dohrává. Kolín nad Rýnem kombinuje na své polovině, ale to je tak všechno, co jim hráči VfL Wolfsburgu dovolí.

42

Gerhardt se z ničeho nic ocitl ve slibné pozici, tak se rozhodl pálit. Vyslal razantní střelu, jenže bohužel pro domácí Kolín ji brankář Wolfsburgu zneškodnil.

41

A na druhé straně pálil talentovaný Kevin De Bruyne. Bohužel pro Wolfsburg však mladý útočník netrefil klec Horna.

40

Matthias Lehmann se po brilantním sólu dostal do slibné šance a domácí fanouškové se už zvedali ze sedaček. Jenže útočník Kolína trefil pouze připraveného Grüna.

39

Švento se na křídle chopil míče a pokoušel se svým centrem nalézt některého ze spoluhráčů. Centr ale trochu přepískl a míč se dostal na úplně druhou stranu k Brečkovi.

38

Hráči Wolfsburgu, dnes nezvykle oděni v modré sadě dresů, se tlačí pomalými krůčky dopředu a snaží se o vstřelení ještě jedné branky před odpískáním první půle.

37

De Bruyne jej poslal přímo na Dosta, jenže ten napálil kulatý nesmysl pouze do připraveného Horna. Gólman Kolína bleskově rozehrál a hra se přesouvá ke Grünovi.

36

A další rohový kop. Komu jej Kevin De Bruyne pošle nyní?

35

Rohové kopy vidíme dnes v hojném počtu. Tentokrát jej však zahrávali domácí hráči Kolína nad Rýnem. Jenže se jim nepovedlo jej patřičně zužitkovat a skóre tak zůstává nezměněné.

34

Schäfer se snažil protlačit míč až k Dostovi dopředu k malému vápnu, jenže rozhodčí mezitím odpískal faul. Karta se neuděluje, i tak ale mají domácí míč.

33

A napotřetí poslal Kevin De Bruyne v rychlosti míč k Arnoldovi, ten jej však nezpracoval ideálně a Wolfsburg tak neskóroval ani tentokrát.

32

Tentokrát poslal Kevin De Bruyne míč na Caligiuriho, který jej napálil do Šventa. Nastává tak další rohový kop pro Die Wölfe.

31

A nakonec Kevin De Bruyne posunul míč až na Base Dosta, který však k hostující nelibosti trefil Wimmera. Hosté tak alespoň mají další rohový kop.

30

Hosté budou mít další rohový kop. Povede se jim i tentokrát využít v gól?

29

Lehmann nedokázal protlačit míč až ke Grünovi a potencionální gól Kölnu se tak ruší. Zato hosté si drží míč a snaží se náskok ještě navýšit.

27

Kolín si drží míč a snaží se hosty k ničemu nepouštět, momentálně tak sledujeme spíše defenzivně zaměřený fotbal.

26

Kolín se nyní chvíli snažil o útok, ale zadáci Wolfsburgu vše bez chyby odvrátili. Míč se nyní dostal až na druhou stranu hřiště ke Grünovi.

25

Vieirinha se zmocnil na křídle míče a hledal svým centrem Caligiuriho. On ho sice našel, ale Caligiuri svým hlavičkovým pokusem netrefil domácí klec.

24

Fanoušci Wolfsburgu si duel velmi užívají, jejich tým během šesti minut otočil skóre. Navíc v současné době jejich miláčci kombinují a tlačí se dopředu.

23

Zahrával jej Marcel Risse, ovšem moc se mu nepovedl. Grün tak bude rozehrávat odkopem od své branky.

22

Kolín se ale žene za vyrovnáním. Nyní bude mít volný přímý kop v blízkosti pokutového území Wolfsburgu.

20

Hostující hráči Wolfsburgu si drží míč a nikam se s ním moc neženou. Že by ale zůstávali stát na místě se říci nedá.

19

Na druhé straně se do zakončení tlačil Ujah, vybojoval pouze rohový kop pro domácí hráče.

18

Vieirinhův útok za navýšením náskoku musel zastavit až rozhodčí, jelikož si všiml ofsajdu a odpískal jej.

17

Wolfsburg se i nadále tlačí dopředu. Zatím to vypadá, že se hráči Die Wölfe chtějí rozloučit s letošní Bundesligou deklasováním Kolína.

Ivan PERIŠIČ - 1:2

15

Wolfsburg právě vstřelil branku!
A hosté otáčí skóre! Zatím jsme teda svědky velké přestřelky. Domácí hráči absolutně selhali v rozehrávce a dopředu šel Caligiuri. Ten se dostal až k Hornovi a přesným pasem našel zcela volného IVANA PERIŠIČE, ten už měl velmi jednoduchou úlohu – 1:2!

14

Caligiuri vyslal v šestnáctce Kolína centr na Dosta. Pro letící míč si ale stihl vyskočit Horn a celou akci Wolfsburgu tak zhatil.

13

Na hřišti toho momentálně není moc k vidění. Wolfsburgští hráči kombinují na své polovině a snaží se roztáhnout hru více na křídla.

11

Spokojení hráči Wolfsburgu zatím kombinují a pomalu chystají další přechod do útoku k brance Horna.

10

Risseho pas na Nagasawu zastavil až bleskovým zákrokem Knoche. Hraje se zatím velmi aktivně a diváci se tak vůbec nenudí.

Luiz GUSTAVO - 1:1

9

Wolfsburg právě vstřelil branku!
Rohový kop v mžiku proměněn a máme vyrovnáno! Míč se po rohovém kopu tak různě kutálel v šestnáctce Kolína, až si jej všiml LUIZ GUSTAVO a přesnou ranou srovnává skóre – 1:1!

8

Perišićův průnik po křídle zhatil poctivým obranným zákrokem Brečko. Hosté ale budou mít rohový kop, jehož exekuce se ujme Kevin De Bruyne.

7

Hráči Wolfsburgu si stále drží míč a pomalu přechází do útoku. Kolín hraje momentálně ve velké pohodě a pouze se brání.

6

Ani Nagasawa tentokrát nedokázal projít přes překvapenou obranu Wolfsburgu. Hostující hráči momentálně vymýšlejí útočnou akci, kterou by srovnali nepříznivé skóre.

4

Osako mohl navýšit skóre, ale trefil pouze nohu Knocheho. Ten odkopává míč daleko od klece Die Wölfe.

Juja OSAKO - 1:0

3

Köln právě vstřelil branku!
Tak to je šokující úvod pro hosty! Risse vybojoval míč a přesným pasem poslal před Grüna zcela volného JUJA OSAKU, který nezaváhal a posílá domácí do vedení – 1:0!

3

Bas Dost se vydal do útoku a hledal Perišiće, nicméně přes obranu Kolínu nedokázali útočníci VfL projít.

2

Wolfsburg ale zamezil ataku hráčů Kolína a v současné chvíli drží míč na své půlce.

1

Utkání začalo, první útok mají domácí hráči.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

1. FC Köln: Horn – Brečko, Maroh, Wimmer, Švento – Risse, Lehmann, Gerhardt, Nagasawa – Osako, Ujah.
Náhradníci: Mesenhöler – Vogt, Matuszczyk, Bröker, Peszko, Halfar, Finne.

VfL Wolfsburg: Grün – Vieirinha, Knoche, Klose, Schäfer – Arnold, Gustavo – Perišič, De Bruyne, Caligiuri – Dost.
Náhradníci: Drewes – Bendtner, Träsch, Schürrle, Guilavogui, Jung, Čang.

Rozhodčí: Peter Gagelmann – Sven Jablonski, Thomas Gorniak, Eduard Beitinger.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

VFL WOLFSBURG

To situace na druhé straně je diametrálně odlišná. Wolfsburg se stále drží na druhém místě, které si dnešní výhrou může udržet a zakončit tak sezónu stříbrně. Na třetí Mönchengladbach má příznivý náskok dvou bodů. Na konci května ale Vlky čeká ještě jeden zápas proti Borussii Dortmund ve finále německého poháru. Poslední zápas v Bundeslize pro ně řeší už jen postavení, do Ligy mistrů postoupí tak jako tak.
1. FC KÖLN

Kolínu nehrozí ani sestup, ani však účast v pohárech. Nachází se před posledním zápase na dvanáctém místě tabulky, za výhru se však může posunout až na místo deváté. Stále je tedy o co bojovat. Kolín si navíc bude chtít napravit chuť z posledního duelu, kdy padl na hřišti Mohuče 2:0. Kolín Wolfsburg porazil naposledy před více jak pěti lety, tudíž tuto nepříznivou statistiku bude chtít jistě napravit.
Zdravím všechny fanoušky fotbalu. Je to tady, čeká nás poslední hrací kolo německé Bundesligy. Titul získal Bayern Mnichov a už se pouze hraje o umístění v evropských pohárech či o sestup. My se zaměříme na duel mezi celky 1. FC Köln a VfL Wolfsburg. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

1. FC Kolín nad Rýnem – VfL Wolfsburg

2:2

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 3. Osako (Risse), 61. Peszko (Risse) – 9. Gustavo, 15. Perišič (Caligiuri)

1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Brečko (46. Peszko), Maroh, Wimmer, Švento – Risse, Lehmann, Gerhardt, Nagasawa (70. Matuszczyk) – Osako, Ujah (48. Bröker).
Náhradníci: Mesenhöler – Vogt, Matuszczyk, Bröker, Peszko, Halfar, Finne.

VfL Wolfsburg: Grün – Vieirinha, Knoche, Klose, Schäfer – Arnold (85. Guilavogui), Gustavo – Perišič (75. Jung), De Bruyne, Caligiuri (63. Schürrle) – Dost.
Náhradníci: Drewes – Bendtner, Träsch, Schürrle, Guilavogui, Jung, Čang.

Rozhodčí: Peter Gagelmann – Sven Jablonski, Thomas Gorniak, Eduard Beitinger

Diváci: 49 200