Menu

Hokej

Mistrovství světa

Rakousko – Lotyšsko

1:2

po prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

09.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Skupina A • Michal Šandor

Tipsport: 4.1 4.7 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je za námi vyrovnaný zápas, který končí poněkud nešťastně pro Rakousko. Svěřenci kouče Daniela Ratushnyho hýřili po většinu duelu aktivitou, ale o vítězství se připravili sami nepřesnou koncovkou. Klání tak nakonec dospělo až do prodloužení, v němž o bonusovém bodu pro Lotyšsko rozhodl Kaspars Daugavinš. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek soboty. (18:38:25)
V utkání, v němž měli většinou převahu Rakušané, nakonec vítězí Lotyšsko 2:1 v prodloužení. Nejlepším hráčem ze strany Rakouska byl vyhlášen Michael Raffl, stejné ocenění si z lotyšského týmu odnesl Lauris Darzinš. Teď si polechneme hymnu Lotyšska.

Konec zápasu.

60:33

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Lotyši rozhodují o svém vítězství v nastaveném čase. Darzinš přihrál z pravého křídla najetému KASPARSU DAUGAVINŠOVI, který střelou na bližší tyč překonal Starkbauma. Asistence: Lauris Darzinš, Guntis Galvinš

60:09

První střelu v prodloužení si na svá bedra připsal Daugavinš, jeho pozdrav ale Starkbaum vyrazil ramenem.

60:01

Začalo prodloužení.
Vzhledem k tomu, že základní hrací doba o vítězi nerozhodla, bude po krátké přestávce následovat pětiminutové prodloužení. Pokud ani v nastaveném čase gól nepadne, pojedou se samostatné nájezdy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:01

Michael Raffl měl rozhodující gól na hokejce! Rakouský útočník jako pravý letec z Philadelphie se natlačil před Sotniekse a jeho megašanci zhatil až výborným zákrokem Masalskis!

58:33

Darzinš se chopil puku, který posunul na Jerofejevse, jemuž chvíli trvalo, než si neposedný touš zpracoval a následně zakončil.

57:37

Při hře pět na pět vyrazil do útočného pásma Thomas Raffl, jehož střelu Masalskis zneškodnil. Raffl pak přihrál Hundertpfundovi, jenž se ale do zakončení nedostal.

57:08

Rakušané přestáli oslabení bez gólové újmy, potrestaný Hundertpfund je zpět na ledě.

56:24

Kotouč se ocitl mimo hrací plochu, vhazovat se bude před Starkbaumem.

55:44

Rakousko se zatím úspěšně brání a vyhazuje černou pryž přes všechny čáry.

55:07

Lotyšsko bude mít dobrou možnost, kterak rozhodnout tento zápas. Na lavici hanby odchází Hundertpfund za hákování.

54:43

Lebler s Michaelem Rafflem zaměstnali lotyšskou obranu, která si s oběma Rakušany nakonec poradila. Michael Raffl se následně ale přeci jen dostal ke střele, leč Masalskis si vylepšil své brankářské statistiky.

Rakousko – Lotyšsko

1:2

po prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Lebler (M. Raffl) – 33. Darzinš (Daugavinš), 61. Daugavinš (Darzinš, Galvinš)

Rakousko: Starkbaum (Swette) – Pallestrang, Heinrich, Altmann, Mühlstein, Schumnig, Iberer, Peter – Lebler, M. Raffl, Herburger – T. Raffl, Latusa, Komarek – Rotter, Geier, Hundertpfund – Ganahl, Petrik, Fischer – Cijan.

Lotyšsko: Masalskis (Mustukovs) – K. Redlihs, Jerofejevs, Sotnieks, Galvinš, Širokovs, Cibulskis, Jass – Darzinš, Daugavinš, Džerinš – Sprukts, M. Redlihs, Bukarts – Abols, Cipulis, Indrašis – Saulietis, Berzinš, Bajaruns – Skvorcovs.

Rozhodčí: Mayer (USA), Björk (SWE) – Lazarev (RUS), Lhotský (CZE).

Průběh zápasu
1. třetina
02:45
16:06
Po 1. třetině
2. třetina
27:06
32:14
Po 2. třetině
3. třetina
47:11
55:07
Po 3. třetině
Prodloužení
60:33
po prodl.