Menu

Fotbal

Niké liga

MFK Košice – ŠK Slovan Bratislava

2:1

konec (1:0)

25.04.2015, 16:30 • Čermeľ, Košice (kapacita 9000 divákov) • Tomáš Schügerl sk

Tipsport: 4.65 3.47 1.74 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konštatovaním, že Košice tesne zvíťazili vo výbornej atmosfére nad Slovanom 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (18:46:11)

Hodnotenie trénera hostí Jána Švehlíka:

,,My sme nenadviazali na zlepšené výsledky z posledných kôl. Nemalo by sa stávať, že inkasujeme dva góly zo štandardiek. V úvode sme boli nervózni, po strelenom góle sme sa zmobilizovali a zdalo sa, že príde zlepšenie. Na konci sme inkasovali a prišli o body, zápasu by viac svedčala remíza. Z našej strany tam bolo 4-5 slabých výkonov, aj kvôli tomu sme nebodovali."

Hodnotenie trénera domácich Mareka Fabuľu:

,,Som veľmi rád, že sme po všetkých tých udalostiach, ktoré sa okolo nás točia, dokázali vyhrať. V našej zostave nastúpilo 8 odchovancov, to ma veľmi teší. Chlapci siahli na dno síl a získali si domáceho diváka, ja verím, že fanúšikovia prídu v takomto počte aj v budúcnosti. Proti takejto kvalite sme nemohli hrať nejaký veľký futbal, vedeli sme, že budeme musieť vyčkávať. Z troch bodov sme veľmi šťastní a toto je smer, kam sa chceme uberať."

Štatistiky po druhom polčase:
Góly: 2:1
Žlté karty: 1:1
Červené karty: 0:0
Strely na bránku: 4:4
Strely mimo bránky: 1:8
Rohové kopy: 2:2
Ofsajdy: 1:5
Voľné kopy: 18:14
Skončil sa nám veľmi zaujímavý zápas dvoch slovenských metropol, v ktorom uspeli Košice a zvíťazili tesne 2:1! V druhom polčase najprv vyrovnal Milinkovič a zdalo sa, že Slovan zaútočí na víťazstvo. Miesto toho si ako už viackrát v ročníku prehral zápas sám, si ,,víťazný" gól strelil do vlastnej siete Gorosito. Zápas to bol skôr remízový, Košičania si však môžu vychutnať víťazstvo najmä vďaka obrovskej bojovnosti, dobre dodržanej taktike a spoľahlivej obrannej hre. Naopak, Slovan pocestuje domov sklamaný a bez bodov. O chvíľu vám prinesieme dojmy trénerov z tlačovej konferencie.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

V samom závere lopta v strede ihriska, Slovan ešte poslal dopredu aspoň posledný zúfalý nákop, Tofiloski si vybehol a pred Peltierom s prehľadom stiahol loptu do svojich rukavíc.

90+2

Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza Michal Horodník.

90+1

Slovanu rozohrávka nevyšla, Milinkovič nahral na stred Soumahovi a ten ešte posúval doľava Oršulovi, jeho center do stredu šestnástky už obrana MFK dokázala odkopnúť!

90

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Žltú kartu dostáva Tomáš Kubík (MFK Košice).

90

V poslednej minúte bol ešte pri postupe po strane faulovaný Simovič, je tu veľmi zaujímavá štandardka Slovana z hranice šestnástky, možno posledná šanca na vyrovnanie!

89

Lopta na polovici Košíc, Tóth tam môže zahrať outové vhadzovanie a poslať tak loptu do hry. Košičania veľmi dobre zvládajú záver zápasu a nepúšťajú Slovan do žiadnych príležitostí.

88

Saláta fauloval pri postrannej čiare v strede ihriska Diabyho, hra sa teda nielen presunie na polovicu Slovana, ale Košice zároveň získajú cenné sekundy smerom ku koncu duelu.

87

Belasí sa snažia o vytvorenie záverečného náporu, Zreľák na hrote predlžoval za seba Peltierovi, ten bol veľmi dobre bránený a ku koncovke sa nedostal.

86

Milinkovič niekedy vyzerá ako sám vojak v poli, pri lopte je totiž najčastejšie a len málokedy si má s kým prihrať či zakombinovať. Preto to dopadlo ako teraz, keď lopta po zásahu Dimuna skončila v oute.

85

Milinkovič je dnes jednoznačne najaktívnejší z celého tímu hostí, tentoraz to skúšal prienikom popri čiare a centrom do šestnástky, obrana Košíc loptu odvrátila do outu.

84

Hosťom po inkasovanom góle nevychádza už takmer nič, aj táto diagonálna prihrávka na Čikoša bola výrazne nepresná a skončila za postrannou čiarou. Po strate Košíc Slovan znovu pri lopte, domáci bránia v pevnom obrannom vale.

83

Akcia Slovana zastavená postavením mimo hry, Kotula nahrával v pravom rohu ihriska Milinkovičovi, obrana Košíc výborne reagovala a vystavila hráča hostí do ofsajdu.

82

Belasí už začínajú byť nervózni, Oršulovi nevyšlo spracovanie jednoduchej lopty pri postrannej čiare a tak naďalej v akcii MFK.

81

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Lester Peltier.

80

Domáci zostávajú v tlaku a eufórii, Diaby sa aj s trochou šťastia dostal k lopte na pravej strane šestnástky, strieľaný center do stredu odvrátil Saláta.

79

Košice zahrávali podobnú štandardku ako pri vedúcom góle, strieľaný center Šinglára do stredu šestnástky napokon vyrazil padajúci Krnáč, už tam dobiedzali viacerí Košičania.

78

Domáci po góle znovu veľmi rýchlo ožili, momentálne majú častejšie loptu na kopačkách, Slovan sa len veľmi ťažko zdvíha po tvrdom údere.

77

A domáci fanúšikovia okamžite ožívajú, východniari majú veľmi blízko k víťazstvu nad veľkým rivalom z Bratislavy. Do konca aj s nadstavením ostáva cca 15 minút.

75

Košice dali gól!
Neskutočný okamih, Slovan si teraz možno doslova sám prehral zápas! Obrovská radosť v Čermeli, domáci znovu vyhrávajú! Pačinda zahrával štandardku z pravej strany a poslal center do stredu šestnástky, kde loptu jemne tečoval Tomáš Huk a hráč belasých NICOLAS EZEQUIEL GOROSITO loptu nešťastne umiestnil do pravého horného rohu, kde už Krnáč nemal šancu zasiahnuť!

74

Po viacerých osobných súbojoch pri ľavej postrannej čiare je signalizovaný faul Čikoša na Pačindu, je tu zaujímavá štandardka pre Košice.

73

Soumah sa pekne individuálne presadil v strede poľa, miesto ďalšej kombinácie trochu zbrklo strieľal a namieril výrazne mimo domácej brány.

73

Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Filip Oršula.

72

Milinkovič využil chybnú rozohrávku hostí a na ľavej strane šestnástky sa presadil v súboji s Kubíkom , bol to však ostrý osobný súboj a Košičan Kubík musí odísť na ošetrenie za outovú čiaru.

71

Zaujímavá akcia Slovana, Saláta poslal dlhý nákop dopredu a Zreľák v ťažkej pozícii na hranici šestnástky loptu zasiahol hlavou, Tofiloski si vybehol a loptu pred Zreľákom skrotil.

70

Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza František Pavúk, prichádza Boris Gáll.

69

Takmer okamžite ďalší protiútok Košíc, keď Pačinda hľadal pred bránou Diabyho, tomu chýbali dva kroky na to, aby loptu trafil a prípadne umiestnil do brány.

68

Košičan Haskič zahodil obrovskú šancu, domáci mohli viesť! Pačinda zo štandardky poslal na pohľad nevydarený center, možno práve vďaka tomu lopta prešla až na vzdialenejšiu žrď k Haskičovi, ktorý bol zrejme sám prekvapený a tak zblízka len trafil do brankára Krnáča!

67

Za stiahnutie prenikajúceho Pavúka vidí krajný obranca Slovana Erik Čikoš žltú kartu.

66

Na opačnej strane okamžitý pokus o brejk v podaní hostí, Diaby hľadal v strede šestnástky Haskiča, pred ním situáciu s prehľadom kontroloval brániaci Čikoš.

65

Milinkovič zo Slovana hrá naozaj výborný zápas! Teraz s ľahkosťou prešiel cez dvojicu brániaciach Košičanov a okamžite strieľal spoza šestnástky, jeho prudkú strelu do stredu brány výborne vyrazil Tofiloski!

64

Pekný pokus o brejk v podaní Košičanov, Tóth v útočnom výlete hľadal prihrávkou v šestnástke Diabyho, pred ním ako posledný hráč Slovana zasiahol Saláta.

63

Košičan Haskič si na hrote chcel prebrať dlhý pas z obrany, Gorosito to pred ním zvládol v náročnej pozícii s prehľadom a hlavou poslal loptu ku Krnáčovi.

62

Po rušných momentoch a aktivite Slovana sa situácia trochu upokojila, po počiatočnom šoku z inkasovaného gólu sa do hernej pohody znovu dostávajú aj Košice. Je to také ticho pred búrkou, oba tímy sa v závere určite pokúsia zápas rozhodnúť vo svoj prospech.

61

Center z rohu smeroval na päťku, kde najvyššie vyskočili domáci stopéri a odvrátili loptu do bezpečia.

60

Máme za sebou hodinu hry, na jej konci sme videli peknú akciu Slovana, keď Milinkovič našiel na pravej strane Mészárosa a ten dával na stred k Čikošovi, ktorý vybojoval rohový kop.

59

Slovan znovu v šestnástke domácich, Zreľák tam zakončoval volejom v dobrej pozícii a lopta smerovala naozaj zaujímavo smerom k domácej bráne, do jej dráhy sa postavil Simovič a nechtiac tak zablokoval strelu svojho spoluhráča.

58

Pekný prienik aj na opačnej strane, pochválime Pačindu. Ten si vyšiel s loptou od pravej postrannej čiary až na stred, kde to spred šestnástky skúsil strelou k pravej žrdi, Krnáč s prehľadom kryl.

57

V šatni Slovana zrejme bolo cez prestávku rušno, proti Košiciam stojí totiž akoby iné mužstvo, než v závere prvej polovice. Teraz sa o ďalší prienik snažil Soumah, pre tento moment bol zastavený Žebíkom.

56

Slovan mohol vyhrávať! Mészáros po dlhom nákope predčil v šprintérskom súboji Tótha, presadil sa cez neho na pravej strane a dával na stred Zreľákovi, jeho krížnu strelu z prvej kryl Tofiloski!

55

Tak sami sme zvedaví, ako rýchle vyrovnanie Slovana ovplyvní ďalší dej druhej polovice. Začíname totiž od nuly, pričom oba tímy sa ešte určite z plných síl pobijú o víťazstvo.

54

Slovan dal gól!
Je vyrovnané, platonický nápor Slovana rezultuje vo vyrovnávajúci gól, ktorý však bol poriadne kuriózny! Štefánik pred šestnástkou ešte nevystrelil, priťukol však MARKOVI MILINKOVIČOVI, ktorý len tak vystrelil z hranice šestnástky, mieril to do stredu bránu a Tofiloski nezvládol na pohľad jednoduchý zákrok, lopta mu vypadla z rúk a skončila za bránkovou čiarou!

52

A tak to Slovan musí skúšať aj zo stredných vzdialeností, šestnástke je pre hostí v druhom polčase zatiaľ nepoznané územie. Simovič to teraz skúšal vcelku sympaticky, z 25 metrov mieril nad bránu.

51

Prvý raz v druhom dejstve v súvislejšej akcii aj Košičania, tí sa aspoň na moment usadili na polovici Slovana. O loptu síce prišli, stále však praktikujú účinnú taktiku – takmer všetci hráči okrem Diabyho bránia a čakajú na protiútoky.

50

Nevydarená kombinácia Gorosita so Štefánikom, keď si záložník Slovana loptu zle spracoval, aj napriek tomu hostia ostali pri lopte. Vpred tak mohol postupovať Simovič, proti početnej presile loptu stratil.

49

Belasí sa snažia už od úvodu polčasu urobiť niečo s výsledkom, Čikoš sa však teraz na ľavej strane proti Tóthovi nepresadil. Hostia ostávajú pri lopte, vyrážajú zo svojej polovice.

48

Peknou strelou to skúsil Marko Milinkovič, mieril smerom do ľavého horného rohu brány, lopta však skončila tesne nad brvnom domácej brány, Tofiloski pokus kontroloval.

47

Zreľák bol vo vzdušnom súboji faulovaný Žebíkom. Slovan bude mať k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu z osi ihriska cca 25 metrov od brány domácich. Loptu si už stavajú strelci hostí ako Milinkovič a Gorosito.

46

Slovan v úvode polčasu okamžite aktívny, Mészáros si však center na ľavej strane šestnástky hlavou neprebral, domáci môžu ostať pokojní.

46

Začal sa druhý polčas.
Oba tímy už späť na trávniku, cez prestávku nestriedal ani jeden z trénerov, pokračujeme v nezmenených zostavách.

Štatistiky po prvom polčase:
Góly: 1:0
Žlté karty: 0:0
Červené karty: 0:0
Strely na bránku: 7:6
Strely mimo bránky: 1:4
Rohové kopy: 2:1
Ofsajdy: 0:2
Voľné kopy: 10:8
Skončil sa nám prvý polčas slovenského derby medzi Košicami a Slovanom, po ktorom je stav trochu prekvapujúci, a to 1:0 v prospech metropoly východu. Sledujeme veľmi zaujímavý duel, ktorý nabral grády najmä v druhej polovici prvého dejstva. Na strane Slovana najprv šance nevyužili Milinkovič či Mészáros, čo domáci potrestali exportným gólom Huka. V závere polčasu mohli domáci ešte zvýšiť, tutovku Pavúka ale vychytal Krnáč a udržal tak Slovan ešte v hre. Slovan mal mierne viac z hry, doplatil na slabú efektivitu a lapsusy v defenzíve, Košičania hrajú výborne vzadu a v brejkoch sú nebezpeční. Čaká nás zaujímavý druhý polčas, pri jeho začiatku sa na vás teším od 17:30.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Rušné momenty na oboch stranách v závere polčasu, teraz však Slovan v ofsajde a Tofiloski môže vykopávať, polčas sa zrejme o chvíľu skončí.

44

Mohlo to byť 2:0! Perfektný brejk domácich do rozhodenej obrany hostí, Diaby prešiel po pravej strane a ešte dal na stred Pavúkovi, ten si ešte loptu potiahol doprava, čím tak vyradil z hry padajúceho Salátu a strieľal, Krnáč skvelým zákrokom pri pravej žrdi podržal Slovan a loptu vyrazil!

43

Košický brejk na opačnej strane, po prihrávke Pačindu sa na moment v šestnástke uvoľnil Diaby, v dobrej pozícii loptu najprv netrafil, aby o ňu definitívne prišiel v súboji so Salátom.

42

Tofiloski podržal Košice! Soumah skvelou kolmicou vysunul na pravej strane Milinkoviča, ten sa rútil sám na bránu, loptu si trochu predkopol, čo si Tofiloski všimol a famóznym výbehom loptu zasiahol a vyrazil spod nôh Milinkoviča do bezpečia!

41

Štandardka domácich, Šinglár hľadal krížnym vysokým centrom spoluhráčov v šestnástke, tí sa tentoraz nepresadili a tak môže vykopávať Krnáč.

40

Vedúci gól domácich evidentne nakopol, sú nasťahovaní pred bránou Slovana. V šestnástke to tam teraz poriadne horelo, pred Diabym napokon odkopol v poslednej chvíli Gorosito.

39

Strelec gólu Huk je evidentne pri chuti, krásnym vysokým pasom našiel Haskiča pri pravej postrannej čiare, Košičania tam zostávajú pri lopte.

38

Gólový úder nám absolútne mení situáciu, Košičania nemali toľko šancí ako Slovan, sú však efektívnejší a najmä preto vyhrávajú. A hneď je atmosféra ešte búrlivejšia, Slovan to tu bude mať ešte náročné.

37

Košice dali gól!
Domáci sa dostávajú do vedenia, vyslyšali priania svojich fanúšikov! Po centri z rohu najprv skákal v strede šestnástky Diaby, ten ešte loptu nezasiahol, za ním však stál absolútne nepokrytý TOMÁŠ HUK a exportnou strelou z voleja namieril presne k pravej žrde, od ktorej sa lopta odrazila do siete! Nádherný gól a obrovská radosť na tribúnach!

36

Domáci získavajú výhodu rohového kopu, Haskič túto výhodu získal pri svojom prieniku po čiare a súboji s Čikošom. Diváci si pýtajú gól!

35

Tofiloski pozdravil z výkopu Krnáča, dlhý výkop brankára domácich si totiž neprebral nikto z jeho spoluhráčov a tak rutinne zasiahol brankár Slovana.

34

Slovan sa snažil odpovedať v ofenzíve, Zreľákovi prestrčenie na Mészárosa nevyšlo, finálna prihrávka sa potom nepodarila ani Milinkovičovi.

33

Košičan Pavúk mohol zakončovať z voleja na pravej strane šestnástky, miesto strely ale volil ešte nahrávku na stred, kde sa už jeho spoluhráči nepresadili.

32

Gorosito centroval zo štandardky do šestnástky, mieril to ale na zadnú žrď, kde neskákal nikto z belasých a tak si loptu zo vzduchu stiahol Tofiloski. Medzitým Mészáros už v poriadku a znovu v hre.

31

Nepríjemný súboj Kubíka s Mészárosom pri pravej postrannej čiare, hráči sa tam vo vzduchu zrazili hlavami a záložník hostí ostáva otrasený na trávniku, je je z toho štandardka pre Slovan.

30

Zreľákovi na hrote útoku hostí zápas zatiaľ nevychádza, teraz stratil loptu v útočnej kombinácii a belasí sa museli rýchlo vracať, akciu Košíc zastavili taktickým faulom v strede ihriska.

29

Po centri Milinkoviča chcel v strede šestnástky hlavičkovať Gorosito, bol tam v ostrom súboji s domácim obrancom a pýtal si penaltu, rozhodca Valášek necháva hru pokračovať.

28

Hra sa presunula pred bránu domácich, Milinkovič sa snažil prejsť po pravej strane, Pavúk dobre zasiahol a odvrátil loptu na rohový kop.

27

Futbal nabral poriadne grády, v posledných minútach sme videli hneď niekoľko dobrých šancí na oboch stranách. Košičania sú už tiež v ofenzíve iniciatívnejší, táto kombinácia na pravej strane im nevyšla a vykopáva Krnáč.

26

Nedáš-dostaneš, to mohlo teraz priam dokonale platiť! Po postupnej akcii domácich cez pravú stranu sa cez Čikoša uvoľnil Haskič, dostal sa až na päťku, kde zakončoval falšom a bolo len šťastím Krnáča, že lopta nabrala trajektóriu mimo pravej žrde, kde pôvodne smerovala!

25

V krátkom slede ďalšia akcia Slovana, Milinkovič tam skúšal niečo vymyslieť na pravom rohu šestnástky, mal proti sebe obranný val hráčov, cez ktorý loptu neprepasíroval.

24

Slovan získava hernú prevahu, hostia majú častejšie loptu na svojich kopačkách a vytvárajú si šance. Stav však stále bezgólový, spokojnejší s ním môžu byť určite domáci.

23

Obrovská šanca Slovana, hostia sa mohli ujať vedenia! Dlhý center z obrany si na pravej strane fantasticky spracoval Mészáros, predral sa až do šestnástky a z uhla zakončoval proti vybiehajúcemu Tofiloskemu, trafil do bočnej siete!

22

Následne aj druhá akcia Slovanu v krátkom slede, Soumah na pravej strane šestnástky miesto zakončenia ešte vracal späť Zreľákovi, tomu lopta absolútne nesadla a mieril výrazne mimo brány.

21

Teraz to Kotula zo Slovanu skúsil z ostrého uhla a takmer prekvapil Tofilskeho! Pravý obranca Slovana vyslal strieľaný center z ostrého uhla, takmer z hranice bránkovej čiary a Tofiloski ratoval na bližšej žrdi, kde loptu vyrazil!

20

Kotula sa pokúsil o prienik po pravej strane, Košičania ale bránia naozaj veľmi súdržne a nepúšťajú belasých do dobrých streleckých pozícií.

19

Hra sa v týchto momentoch upokojila, Slovan postupne rozohráva na vlastnej polovici. Remízový stav je absolútne spravodlivý, okrem šance Milinkoviča sme žiadnu ďalšiu gólovú príležitosť nevideli.

18

Hra sa prelieva zo strany na stranu, domáci zaútočili cez Diabyho, ktorý vysúval peknou kolmicou Pačindu, ten si loptu vo výbornej pozícii nedokázal spracovať a bránu neohrozil.

17

Na opačnej strane rýchly brejk Slovana, po dlhom pase na kraj šestnástky si pred Milinkovičom síce zakričal Tofiloski, pri zákroku však nebol istý a lopta mu vypadla, na jeho šťastie tam nebol žiaden dorážajúci Slovanista.

16

Košičania si teraz v útoku nerozumeli, keď Pavúk smeroval outové vhadzovanie na Diabyho, ten však loptu prepúšťal spoluhráčovi, ktorý naňho nereagoval. Rozohrávať tak mohol Krnáč.

15

V závere prvej štvrťhodiny náznak šance Slovana, po prihrávke Simoviča si loptu na stred potiahol pravý obranca Čikoš a strieľal k bližšej žrdi, bránu ale netrafil.

14

Diaby si na hrote znovu chcel vypýtať faul medzi dvojicou Simovič-Čikoš, napokon však sám fauloval a preto môže rozohrávať Slovan. Zatiaľ je to veľmi vyrovnané, okrem šance Milinkoviča sme ďalšie možnosti na strelenie gólu nevideli.

13

Pekná akcia Slovana, Kotula našiel krížnym centrom na vzdialenejšom rohu šestnástky Čikoša, chvíľu to vyzeralo aj na pokus o strelu, Čikoš napokon centroval a loptu hlavou odvrátil z nebezpečných priestorov Žebík.

12

Košičania sú v týchto chvíľach aktívnejší, Kubík prenikol po pravej strane a hľadal Diabyho v šestnástke, nebezpečný center najprv prepustil Gorosito, až loptu odvrátil za ním stojaci Saláta.

11

Pačinda sa pri rozohrávke priameho kopu pošmykol a lopta mu vôbec nesadla, mieril výrazne mimo pravej žrde hosťujúcej brány. Hlásateľ medzitým privítal na štadióne trénera reprezentácie Jána Kozáka.

10

Tofiloski parádne našiel dlhým výkopom na hrote útoku Diabyho, ten si chrbtom k bráne loptu spracoval a v ťažkej pozícii vybojoval aspoň faul na svoju osobu, keď ho skosil Gorosito. Uvidíme priamy kop Košíc z cca 30 metrov.

9

Skúsený kapitán Košíc Peter Šinglár získal loptu v strede poľa a videl, že Krnáč stojí pomerne ďaleko od svojej brány. Preto ho skúsil prehodiť, lopta síce mierila mimo, aj tak si však tento pokus vyslúžil potlesk fanúšikov.

8

Vidíme aj množstvo osobných súbojov, predsa len, je to derby a hrá sa o dôležité body. Čikoš si znovu odniesol dôraznú hru domácich, už je na nohách a belasí môžu založiť útočnú akciu.

7

Akcia Slovana zakončená nepresným centrom, Čikošovi lopta na pravej strane vôbec nesadla a lopta ešte počas letu prekročila hranicu bránkovej čiary. Tofiloski môže vykopávať.

6

Na opačnej strane faulovaný pri postrannej čiare Čikoš, Slovan tak bude môcť odpovedať na aktivitu domácich. Na štadióne vládne naozaj výborná kulisa, najmä vďaka početnému fanklubu domácich.

5

Zatiaľ sa hrá vo veľmi dobrom tempe, Košičania momentálne o niečo aktívnejší a v útoku s väčšou iniciatívou. Na konci ich snahy bola strela Pavúka z 25 metrov, tečovaný pokus s prehľadom kryl Krnáč.

4

Soumah zo Slovana bol aktívny na hrote útoku, pri svojej snahe to však prehnal a lakťom zasiahol Košičana Huka. Je z toho lopta a štandardka pre domácich.

3

Marko Milinkovič mohol otvoriť skóre a poslať Slovan do vedenia! Po navonok nenápadnej akcii sa k centru z pravej strany dostal Mészáros, na vzdialenejšej žrdi našiel oblúčikom Milinkoviča a ten zblízka mieril len do bočnej siete!

2

Po centri z rohu mali hostia v šestnástke znovu čo robiť, Gorosito spred Krnáča na päťke loptu odhlavičkoval v dobrom obrannom zákroku do bezpečia.

1

Hneď v úvode veľmi zaujímavá a sympatická snaha Košíc, Pavúk si na hrote prebral dlhý pas z obrany a poriadne vycvičil obranu hostí, Kotula s námahou odkopol na prvý roh v zápase.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už na trávniku, domáci Košičania v tradičných žlto-modrých dresoch, hostia z Bratislavy v belasom. Nasleduje ešte žreb o loptu a strany, potom sa už tento očakávaný duel môže začať!
Vážení športoví priatelia, prajem vám príjemné slnečné popoludnie priamo z metropoly východu, z Košíc! Na štadióne v Čermeli už čakáme na úvodný výkop tohto prestížneho stretnutia, v ktorom proti sebe nastúpia kluby z dvoch najväčších slovenských miest. Domáci fanúšikovia sa dnes mobilizujú a zaplnili areál v skutočne slušnom počte, vládne tu veľmi príjemná futbalová atmosféra. Približne dvadsiatka priaznivcov prišla aj z Bratislavy.
Úvodné zostavy:

MFK Košice: Tofiloski – Tóth, Huk, Žebík, Dimun – Pavúk, Šinglár (C) – Pačinda, Kubík, Haskič – Diaby.
Náhradníci: Ružinský – Vancák, Gáll, Ndiaye, Horodník, Jonec.

ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Simović, Štefánik – Mészáros, Milinkovič, Soumah – Zreľák.
Náhradníci: Valašík – Niňaj, Záhumenský, Oršula, Peltier, Gašparovič, Lásik.

Rozhodca: Valášek – Lieskovský, Kováč.
Vážení športoví priatelia, vitajte pri derby dvoch slovenských metropol, v ktorom sa Košičania pokúsia vypredať svoj domáci štadión! Slovan Bratislava prichádza do Košíc, čo vždy znamená zvýšené emócie, skvelý futbal a frenetickú atmosféru v hľadisku. Niečo podobné očakávame aj v dôležitom ligovom zápase 27.kola Fortuna ligy.

Oba tímy ešte rozhodne majú o čo hrať. Slovan sa po víťazstve 1:0 nad Ružomberkom vyšvihol na priebežnú 4.priečku tabuľky, odkiaľ na tretiu Trnavu a tým pádom aj miestenku v Európskej lige stráca už len dva body. Košice v minulom kole potešili výkonom i výsledkom v Dunajskej Strede, z horúcej pôdy si odviezli bod za remízu 1:1. Na poslednú Banskú Bystricu majú pomerne komfortný 11-bodový náskok, pre potvrdenie záchrany však ešte musia pridať niekoľko bodov.

Košice sa teda v priebežnej tabuľke nachádzajú na 8.mieste so ziskom okrúhlych 30 bodov a pasívnym skóre 33:44. Ich forma v posledných kolách nie je ideálna, ešte pred remízou v Dunajskej Strede prekvapujúco doma prehrali so Zlatými Moravcami a inkasovali debakel v Žiline. Doma sú však východniari silní a body nepúšťajú ani proti silnejším súperom.

Slovan je v tabuľke štvrtý so ziskom 39 bodov a skóre 31:35. Belasí predvádzajú po trénerskej výmene zlepšené výkony, v derby v Trnave uhrali bezgólovú remízu a v minulom kole zdolali na jar veľmi dobre hrajúci Ružomberok. Belasí by po dlhšej dobe určite privítali aj výhru vonku, to sa im na jar v lige či pohári podarilo len raz, a to v Zlatých Moravciach, kde vyhrali 2:0.

Vzájomné zápasy tejto sezóny sa niesli v réžii bratislavského Slovana. V piatom kole v košickom Čermeli triumfoval Slovan výsledkom 2:1 dvoch góloch Halenára, ktorý už v kádri Slovana nefiguruje. Za domácich znižoval v závere Viazanko, východniarom to pred 4322 divákmi na body nestačilo. V 16.kole na bratislavských Pasienkoch zvíťazil Slovan pred 951 divákmi jednoznačne 3:0, keď góly strieľali Kolčák, Kubík a Halenár.

Dianie v Košiciach je v celej sezóne poriadne turbulentné. Všetko začalo ešte na jeseň, keď sa v kuloároch šepkalo o finančných ťažkostiach klubu. Všetko naplno prepuklo na jar otvoreným listom hráčov, ktorí sa sťažovali práve na nevyplatené peniaze. Pred zápasom s Dunajskou Stredou vedenie rozviazalo zmluvy so štyrmi hráčmi – Sekuličom, Ostojičom, Kavkom a Korijkovom. Pred zápasom so Slovanom boli navyše do B-mužstva preradené dlhoročné opory Bašista a Novák, s ktorými manažment nepočíta pre budúcu sezónu. Uvidíme, ako noví šanci využijú ponúkanú šancu, pri odchode 6 futbalistov sa najmä mladým košickým futbalistom otvára príležitosť vybojovať si stále miesto v základnej zostave.

O nič pokojnejšie to v tejto sezóne nie je ani v Slovane. Dve trénerské zmeny by otriasli asi každým mužstvom, belasí nie sú výnimkou. František Straka i Jozef Chovanec odišli pre nepresvedčivé výsledky i výkony, momentálne realizačný tím vedie Dušan Tittel. Slovan trápia zdravotné problémy opôr, pre problémy s členkom je mimo hry Kubík, dlhodobo je zranený Vittek a zdravotné problémy z minulého kola hlásil Peltier. Zdá sa však, že situácia v tíme sa postupne stablizuje, posledné dva výkony priniesli zlepšenie a sami sme zvedaví, čo predvedie Slovan na východe, kde sa mu v posledných rokoch veľmi dobre darí.
Zaujímať nás nebude len výsledok, ale aj počet divákov v hľadisku. Košičania chcú totiž vypredať svoj domáci štadión v Čermeli, jeho oficiálna kapacita je 9000 miest. Zlomili by tým divácky rekord tejto sezóny, najviac divákov bolo doteraz zvedavých na zápas Žilina – Trenčín (6397 divákov). Košičania priniesli pútavú videopozvánku, kde fanúšikov na zápas pozýva napríklad skupina No Name, kapitán tímu Peter Šinglár či primátor mesta Richard Raši. Pre divákov je pripravená polčasová súťaž, takisto súťaž o oficiálny dres MFK Košice. Za každú tisícku divákov bude jeden divák odmenený týmto dresom. My túto iniciatívu vítame a aj touto formou tiež pozývame Košičanov na zápas, ktorý bude ozdobou kola a reklamou futbalu na Slovensku!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

MFK Košice – ŠK Slovan Bratislava

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 37. Huk, 75. Gorosito (vla.) – 54. Milinković

Karty:   90. Kubík (KOS) – 67. Čikoš (SBA)

MFK Košice: Tofiloski – Tóth, Huk, Žebík, Dimun – Pavúk (70. Gáll), Šinglár (C) – Pačinda, Kubík, Haskič – Diaby (90+2. Horodník).
Náhradníci: Ružinský – Vancák, Gáll, Ndiaye, Horodník, Jonec.

ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Simović, Štefánik (81. Peltier) – Mészáros (73. Oršula), Milinković, Soumah – Zreľák.
Náhradníci: Valašík – Niňaj, Záhumenský, Oršula, Peltier, Gašparovič, Lásik.

Rozhodčí: Valášek – Lieskovský, Kováč

Diváci: 5685