Menu

Fotbal

Liga mistrů

FC Porto – Bayern Mnichov

3:1

konec (2:1)

15.04.2015, 20:45 • Estádio do Dragão, Porto (Portugalsko) • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 4.1 3.2 2.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Čtvrtfinálový souboj Porta s Bayernem má za sebou úvodní dějství a byť do závěrečného rozuzlení je ještě daleko, tak se na Estádio do Dragão bouřlivě slaví, když Porto zdolalo Bayern 3:1 a byť k tomu přispěl Bayern obrovskými chybami předcházejícími všem domácím trefám, tak Porto určitě vítězí zaslouženě.

Odveta se hraje již v úterý v Mnichově a pokud Bayern nebude chtít vypadnout již ve čtvrtfinále a předčasně se rozloučit s možností hrát finále v nedalekém Berlíně, čeká nás pořádné fotbalové rodeo. (22:39:34)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Bernatův centr se vrátil ke Španělovi, jenž posadil míč na hlavu Danteho, ten ale prodloužil balón pouze k Fabianovi.

90+2

Lewandowski vybojoval ještě jeden rohový kop ve prospěch Bayernu a kromě Neuera jsou všichni fotbalisté nastěhováni u pokutového území Porta.

90+1

Bayern dostává ještě tři nastavené minuty na vylepšení pozice do odvety, při dalším centru Bernata už si ale Fabiano počínal o poznání jistěji a dokázal ukrýt míč do své náruče.

90+1

Brankář Fabiano drobně zaváhal při dalekém vyběhnutí z branky, když u boční hranice pokutového území nedokázal udržet přetažený centr Rafinhy, pomohl mu ale spoluhráč Danilo rázným odkopem vysoko do hlediště.

90

Bayern je v závěrečných minutách usazen na útočné polovině, ovšem jeho snaha je pouze platonická, neboť hosté se marně snaží vůbec přiblížit pokutovému území Porta.

87

Při souhře hostujících obránců si Bernat u rohového praporku narazil míč s Dantem, španělského obránce ale dokázal zastavit jeho protějšek Danilo a z následného rohu se Bayern nedokázal nikterak prosadit.

85

Naprosto nejzásadnější rozdíl mezi oběma celky je v rozehrávce defenzivních fotbalistů. Zatímco ti domácí si dokáží poradit i v tísni, tak hosté si zbytečnými chybami, mnohdy až neadekvátními úrovní a důležitostí zápasu, zadělali do odvety na pořádný průšvih.

84

Za obrovských ovací je střídán Ricardo Quaresma, dvougólového střelce nahrazuje Evandro.

83

Danilo sestřelil rozběhnutého Bernata a byť při svém zákroku odehrál i míč, tak jej španělský sudí žlutě napomíná a budoucí posilu Realu Madrid tím připravuje o mnichovskou odvetu.

82

Připomínám, že Bayern v celé své historii nikdy v Portugalsku neprohrál a že zde hrál již jedenáctkrát!

81

Přes Thiaga Alcantaru momentálně prochází všechny akce Bayernu, v té nejaktuálnější ale Španěl špatně narýsoval svoji přihrávku a poslal ji přímo k domácímu brankáři Fabianovi.

79

Šanci zahrát si v dnešním zápase dostane i zimní posila Porta z konkurenčního Guimaraese, Fortes Santos Hernâni. Ten nahrazuje Alžířana Brahimiho.

78

Vystřídaného Xabiho Alonsa u rohového praporku nahradil Thiago Alcantara, jeho centr ale pouze proletěl pokutovým územím až za protější postranní čáru.

78

Thiago Alcantara se neohroženě probil útočnou polovinou a vybojoval čtvrtý roh Bayernu v dnešním utkání. Domácí doposud zahrávali tři.

76

S Rafinhovým pořádně nepovedeným centrem domácí defenziva neměla vážnější komplikace a Alex Sandro získal odkop od Fabianovy svatyně.

75

Vůbec poprvé mění svoji jedenáctku i domácí trenér Lopetegui, jenž stahuje ze hry dvacetiletého Torrese a nahrazuje jej dokonce ještě o dva roky mladším Rubenem Nevesem.

FC Porto – Bayern Mnichov

3:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 3. Quaresma (pen.), 10. Quaresma, 65. Martínez (Sandro) – 28. Alcântara (J. Boateng)

Karty:   31. Casemiro (PRT), 38. Sandro (PRT), 83. Danilo (PRT) – 2. Neuer (BAY), 17. Bernat (BAY), 38. Lahm (BAY), 71. Rode (BAY)

FC Porto: Fabiano – Danilo, Martins Indi, Maicon, Sandro – H Herrera, Casemiro, Ó. Torres (75. Neves) – Quaresma (84. Goebel Evandro), Martínez (C), Brahimi (79. F. Santos).
Náhradníci: Helton – Goebel Evandro, Reyes, Neves, Quintero, Aboubakar, F. Santos.

Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Dante, J. Boateng, Bernat – Lahm (C), Alonso (74. Badstuber), Alcântara, T. Müller – Lewandowski, Götze (56. Rode).
Náhradníci: Reina, Lucić – Badstuber, Gaudino, Rode, Weiser, C. Pizarro.

Rozhodčí: Velasco Carballo – Alonso, Yuste (vš. Španělsko)

Odveta: Úterý 21.04.2015 Bayern - Porto