Menu

Házená

Chance Extraliga mužů

HC ROBE Zubří – HC Baník Karviná

27:27

konec (14:8)

29.03.2015, 11:15 • SH - Gumárny Zubří Aréna • Martin Petřek

Tipsport: 1.21 12.5 4.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

O výsledku zápasu rozhodne sportovní komise 2.4.2015! (13:04:22)

Sedmimetrové hody se opakovat nebudou, Karviná odmítla nastoupit! Konečné řešení bude na svazu! (27:27)

Pokud nenastanou žádné další okolnosti, tak opakované sedmimetrové hody začnou zhruba za 10 minut.

Čtvrfinálové utkání Gumárny Zubří – Baník OKD Karviná má dohru. Rozstřel sedmimetrových hodů ze sobotního zápasu se kvůli porušení pravidel bude opakovat před nedělním druhým utkání v 11.15 hodin.
Vysvětlení Jiřího Konečného, manažera soutěžního úseku Českého svazu házené: „Druhá série sedmimetrových hodů v zápase čtvrtfinále play-off Gumárny Zubří – Baník OKD Karviná byla provedena v rozporu s pravidly. Jeden z hráčů Karviné v ní házel dvakrát. Soutěžní komise Českého svazu házené nařídila druhou sérii, a případně dál, opakovat v neděli 29. března v 11.15 hodin."
Za Karvinou odházel tři sedmimetrové hody Ivan Ivkovič.
zdroj: chf.cz
Gumárny Zubří – Baník OKD Karviná 27:27 (14:8), na sedmimetrové hody 5:6

Utkání začalo netradičně. Žlutou kartou hned v první minutě pro hostujícího Radima Chudobu a neproměněnou sedmičkou domácích. Ti se však přesto ujali vedení a během 14 minut získali pětigólový náskok. Ten hosté dokázali během čtyř minut snížil na dvě branky, ale Zuberští do poločasu své vedení navýšili na 14:8.

Po přestávce se domácí ještě několikrát dostali na rekordní náskok pěti branek. Ani to jim však k vítězství nestačilo. Přišli o něj v poslední dvacetiminutovce, kterou prohráli 7:12. Vyrovnávací gól na 27:27 vstřelil v čase 59:57 Ivan Ivkovič a duel „přenesl“ do sedmičkového rozstřelu. A byl to právě on, kdo ho rozhodl. Série pěti sedmiček na každé straně opět skončila remízou – 4:4. Následně už se házely série po jedné na každé straně. A Ivkovič proměnil tři za sebou a zajistil hostům výhru 6:5 v rozstřelu a především první ve čtvrtfinálové sérii.

Druhé utkání se hraje v neděli 29. března od 12.00 hodin opět v Zubří.

Nejvíce branek: Hrstka 9/5, Bechný, Dědek po 4 – Ivkovič 8/2, Mlotek 7, Frančík 4; rozhodující sedmimetrový hod: Ivkovič. Rozhodčí: Frieser, Pavlát. Sedmimetrové hody: 6/5 – 5/3. Vyloučení: 4:4. Diváci: 1250. Stav série: 0:1.
Pozápasové ohlasy trenérů obou dnešních družstev:

Jaroslav Hudeček, trenér Baníku OKD Karviná: „Utkání se mi hodnotí velice dobře, protože každé družstvo vyjíždí na první dva zápasy s cílem jeden ze zápasů vyhrát. Já jsem nesmírně potěšen z toho, že se kluci při vysokém vedení Zubří nezlomili. Kluci dřeli, bojovali a nakonec to utkání dovedli do vítězného konce. Jsem opravdu šťastný! Musím ale říct, že dneska nevyhrál lepší, ale šťastnější celek.“

Jiří Kekrt, trenér Gumáren Zubří: „Alfa a omega všeho byla výkonnost brankářů na obou stranách. Bohužel jsme si také v dnešním zápase nedovolili proměnit absolutní škálu šancí.“

Skončila střelba sedmimetrových hodů. (27:28)

Pokud se hostům podaří proměnit, tak v dnešním utkání vítězí! A to se také podařilo! Karvinským hrdinou se v dnešním utkání stává Ivkovič, jehož hvězda po vstřelené brance jasně září na obloze házené! (27:28)

A pozor! Brankář hostů čaruje mezi třemi tyčemi! Adam Reček neproměňuje sedmimetrový hod a odchází zklamaný na lavičku! Zubří teď musí doufat! (27:27)
Hudečkův Baník poslal na sedmimetrový hod Jana Ivkoviče, který odpovídá stejnou mincí! (27:27)
Na sedmimetrový hod se postavil zuberský ostrostřelec Řezníček, který se nemýlil! (27:27)

V zuberské sportovní hale začne další kolo sedmimetrových hodů! Následovat tedy bude rychlá smrt! (27:27)
Své střelecké kvality předvádí také zuberský Jakub Douda. (27:27)
Ivkovič posílá svou krásnou střelu do domácí klece! (27:27)
Na další sedmimetrový hod byl vyslán Adam Reček, který se bezpečně prosadil. (27:27)
Po dechberoucím zákroku karvinského strážce brány následně Karviná proměňuje ! (27:27)
Karvinský brankář zneutralizoval střelu šéfa zuberské defenzívy Tomáše Bechného! (27:27)
Na další sedmičku pro Karvinou se postavil Frančík, který chladnokrevně proměnil. (27:27)
Jakub Douda také úspěšný! (27:27)

HC ROBE Zubří – HC Baník Karviná

27:27

konec (14:8)

Zpět na online

HC ROBE Zubří: Pšenica Bohumil, Šlachta Petr, Douda Jakub, Přikryl Pavel, Bechný Tomáš, Šustáček Matěj, Hrstka Martin, Orság Petr, Václav Lukáš, Řezníček Tomáš, Reček Adam, Dědek Michal, Šíra Jakub, Kašpárek Stanislav

HC Baník Karviná: Monczka Marek, Veřmiřovský Lubomír, Osmola Michal, Schams Vít, Chudoba Radim, Mlotek Slavomír, Užek Jan, Gelnar Dominik, Mlotek Tomáš, Frančík Lukáš, Lefan Jakub, Ivkovič Jan, Pindej Jan, Paululík Michal.

Rozhodčí: Lukáš Frieser, Dalibor Pavlát, delegát ČSH Vangelis Simu

Diváci: 1250

Statistiky:
HC ROBE Zubří
# P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
Celkem 0/0 0 0 0 0
HC Baník Karviná
# P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
Celkem 0/0 0 0 0 0