Menu

Florbal

Play-down Livesport Superligy florbalu

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady

4:8

konec (0:1, 2:2, 2:5)

28.03.2015, 20:00 • SH ZŠ Dobiášova Liberec • Tadeáš Mima (@arsenalfanda)

Tipsport: 1.5 6.1 3.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z dnešního online přenosu vše. Jsem rád, že jste sledovali dnešní online přenos a přeji pěkný zbytek sobotního večera. Na shledanou! (22:16:16)
NEJLEPŠÍ HRÁČI ZÁPASU

Liberec: Lukáš Böhm
Vinohrady: Jan Svoboda
Střetnutí skončilo jasným výsledkem ve prospěch Královských Vinohrad. Během poslední etapy Pražané dominovali, spustili brankový stroj a ten se zastavil až při závěrečném hvizdu. Bude zajímavé sledovat, jak hlubokou stopu zanechá tenhle neúspěch na psychice Liberce.
STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

Liberec: 16 (37)
Vinohrady: 8 (21)
Dnešní utkání sledovalo 226 diváků.

60:00

Konec zápasu.

59:12

Oddechový čas pro Sokol Královské Vinohrady.

59:12

Liberec právě vstřelil branku!
LUKÁŠ STUDENÝ ještě koriguje momentální stav. Uklizenou trefu Weissgärber nevyškrábl, ale s ohledem na aktuální skóre litovat nemusí. Bez asistence.

57:58

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Špatná domluva obrany poskytla pražskému ONDŘEJI STUCHLÍKOVI vybojovat nesprávný pas, rozpohybovat brankáře a s klidným svědomím prohloubit liberecký zmar. Asistence: Milan Bína.

57:22

Náznak domácí šance uhasila bránící dvojka ve žlutém. Ta také pokoušela procpat míček za Vaníčka, ten přiložil ruku k tyčce včas.

56:16

Zhruba uprostřed hrací plochy si nedovoleně počínaly Vinohrady, ty však vzápětí odrazily příležitost a zmocnily se kulatého předmětu.

55:34

Weissgärber byl příliš daleko ze svého základního postoje, ale nepovedená střela libereckého mužstva ho nemohla nijak zvlášť vyděsit.

54:38

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Vinohradský JAKUB ZÁŇ se na jedničku obtočil kolem brankové konstrukce a nasměroval míček mezi tyče a zároveň pryč od těla gólmana. Díky téhle gólové otočce pojišťují Pražané už tak výrazný náskok. Asistence: Josef Mareš.

54:21

Vaníček zachoval klid a vyrazil tvrdý projektil mimo bránu. Ani při rohovém rozehrání hosté nepřekvapili semknutý val.

52:54

Bek domácího družstva nečekal a ihned daleko vyhazoval. Nepříjemní florbalisté ve žlutém začali více tlačit.

52:44

Oddechový čas pro FBC Liberec.

52:38

Za kasou ztratily Vinohrady míček, nepřímo tak vybídly Liberec k rozvoji útočné situace. Ta ztratila význam po severočeské ztrátě.

50:29

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Hosté si pohráli s domácí formací a výborně zavěsili. Hostující obránci přenesli centrum hlavní akce k mantinelu, Svoboda ještě přenechal nabíhajícímu DALIBORU NIGRINOVI, jež prázdnou klec neminul. Asistence: Jan Svoboda.

49:09

Hůza se nebál provést zkoušku gólmanových reflexů od půlky, vinohradský strážce nezklamal a zvládl uhájit vinohradské zájmy.

48:27

Zblokovaná přihrávka domácího florbalistky zhatila slibnou příležitost. Nikdo z černě oděných nezpracoval odražený pas.

47:06

Liberec právě vstřelil branku!
Jednoduchá akce nese ovoce. Matěj Klucho bez rozmýšlení nahazoval před Weissgärbera, kde míček doskákal k čepeli TOMÁŠE MARKA, jehož zkušený zásah ještě zvyšuje liberecké naděje. Asistence: Matěj Klucho.

46:37

Početní výhoda domácích už skončila. Domácí nadále útočí, ovšem žlutí znatelně posílili defenzivní fázi jejich hry.

44:52

Hostující výběr se usilovně brání silnému tlaku. Sokol se nezmůže na nic víc, než vyvezení k půlicí čáře, kde vždy opět přebírá oteže severočeský kolektiv.

44:32

Josef Mareš (Vinohrady) je vyloučen na dvě minuty za hrubost.

41:50

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Hostující ještě vylepšují výbornou pozici pátým umístěným výstřelem. MARTIN ROSSI získal míček u hrazení, bez váhání prověřil brankářovu připravenost a uspěl. Asistence: Dalibor Nigrin.

41:23

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Rychlá brejková situace nechala vyniknout úplně naprosto nehlídaného ZBYŇKA STUCHLÍKA. Střelec se vynořil na levém křídle, kde rychle naznačil a střílel bezchybně pod horní tyč. Asistence: Jakub Renčín.

40:19

Míček putuje po liberecké ose. Přenesení hry však příliš nevyšlo a Vinohrady odráží mírný tlak protivníka.

40:01

Začala třetí třetina.
STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

Liberec: 11 (21)
Vinohrady: 8 (13)
Utkání se oproti první dvacetiminutovce ještě více rozproudilo a bylo to na herním projevu obou celků znát. Liberec v jednu chvíli ztrácel dvě trefy, přesto dohnal manko a vrátil se do hry. Až závěr prostředního dějství znovu katapultoval Sokol o krok napřed.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:14

Hostující hráči přetrpěli snahu soupeře a sami hledají vhodnou cestu pro průchod. Nakonec se musí Pražané stáhnout zpět.

37:33

Domácí hráči mohou po špatné vinohradské ráně založit vlastní protiútok. Severočeští reprezentanti kráčí středem palubovky.

35:10

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
MARTIN ROSSI doplnil chybějící dílek útočné mozaiky a vyslal proti Vaníčkovi pokus po krátké kombinaci, zásluhou něhož se vrací vedení pod ochranná křídla pražských Vinohrad. Asistence: Jan Svoboda.

34:42

Před kasou se pomalu uvolňoval Štěpánek, avšak nezvolil pravý moment pro střelu, čímž ukončil postup Liberce.

33:25

Standardní situaci nezužitkoval Sokol vůbec správně, nabídl tak domácímu FBC vyrazit vstříc brejku. Nutno dodat, že ani ten nesplnil předpoklady.

30:47

Liberec právě vstřelil branku!
Sotva skončilo liberecké oslabení, ukázali Severočeši světlejší stránku svojí hry. MARTIN BLAŽEK chvályhodně prošel defenzivním sítem, zbavil se i posledního hráčského zátarasu a nedal maskovanému muži šanci zakročit. Bez asistence.

29:09

Vinohrady sází během početní převahy na ofenzivní kartu. Jedná se o dobrou volnu, protože Liberečtí čekají v bránícím postoji.

28:21

Matěj Klucho (Liberec) je vyloučen na dvě minuty za vražení zády.

28:15

Rána ze slibného úhlu nenadělala Vaníčkovi vážnější starosti. Brankář sbírá míček a bleskově ho uvádí do stavu pohybu.

27:03

Snažení Blažka o přesné zakončení vykrystalizovala jenom v nepodařený pokus. Projektil míří za hranice mantinelů.

26:14

Hru vytváří při brankové zóně Liberce pražský klub. Obránci se musí rychle přemisťovat a vykrývat možná střelecká místa.

23:47

Vaníček zlikvidoval dva solidní výpaly a nedovolil žádné další dorážení. Vinohrady přesto stále zkouší štěstí u poloviny hřiště.

23:07

Liberec právě vstřelil branku!
Přichází domácí reakce na momentální dění. Odpověď promyslel Radek Valeš, který vyhledal výhodně stojícího LUKÁŠE BÖHMA. Střílející florbalista udal ráně nechytatelný směr, na něž Weissgärber nedosáhl. Asistence: Radek Valeš.

20:25

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Pražané se velice rychle vrátili před brankáře a oslavují. I když Michal Dolejš neposlal připravenému kolegovi úplně nejlepší přihrávku, byl JAN SVOBODA s to zasáhnout děrovaný předmět podle vlastního přání. Asistence: Michal Dolejš.

20:15

Nyní došlo ke střelbě ze střední vzdálenosti, Vaníček uhlídal rodící se potíže a nechal vystěhovat dotěrný pražský celek.

20:08

Vinohradští zpracovali míček a aktuálně s ním hrají právě oni. Jen si vyměňují pasy a nikam se zbytečně neženou.

20:01

Začala druhá třetina.
STŘELY – 1. TŘETINA

Liberec: 10
Vinohrady: 5
Hra byla vcelku vyrovnaná. Domácí možná mohou litovat, že na začátku periody nezvládli z vyvinutého tlaku vytěžit ani jednu trefu a Sokol naopak načasoval potrestání. Bojovné počínání s častými výpady pravděpodobně vydrží i do druhé třetiny.

20:00

První třetina skončila.

18:42

Liberečtí se činí aktivním pojetím hry a až téměř neuvěřitelně motají hlavy hostujících hráčů. Defenziva hrdinně vzdoruje.

17:33

Štěpán Raiter (Vinohrady) je vyloučen na dvě minuty za hru v malém brankovišti.

17:33

Gólman Prahy skvěle vyjel o pár kroků dopředu, zmenšil střelecký úhel na minimum a i díky němu Martin Štěpánek zasahuje břevno!

17:33

Faul nedaleko brankáře Vinohrad vyústil v trestné střílení. Exekutorem bude Štěpánek, jež si rovná kulatý předmět na středovém kruhu.

16:25

Hosté posílají míček z čepele na čepel a projevují snahu co nejelegantnějším způsobem nachytat vysunutý blok Liberce, zatím se nepovedlo.

15:30

Zmatky zažehnal Weissgärber, ten uviděl děrovaný předmět v sousedství jeho brankové čáry a okamžitě ho ukryl.

14:07

Liberec sérií přihrávek zruinoval na první pohled pozornou obranu Sokolu, akci chybělo pouze přesnější vystřelení.

12:26

Pohledný výběh od rohové části hrací plochy předvedl ofenzivně laděný Pražan, Vaníček stál správně a ztlumil nekompromisní jedovku.

11:42

Podél pravého mantinelu toužil proniknout rychlonohý pražský činitel, čekající florbalista v černém jej dokázal obrat a uklidnit události.

10:13

Kvalitní šanci si vypracoval unikající domácí útočník, jenomže závěrečnou kličku nezvládl podle norem a Weissgärbera neobelstil.

09:34

Vaníček se mocně natahoval proti dělovce vinohradského dua, nakonec ale střelec minul a ulevil severočeskému strážci.

08:11

Útočící liberecký hráč se nedostal do ideální střelecké pozice, neboť jeho záměr stoprocentně vystihl číhající bránící predátor.

07:19

Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
Hostující odolali náporu po standardní situaci a vzali zodpovědnost do svých rukou. Jan Konečný provedl rozběh s míčkem, dobře věděl také o spoluhráči JOSEFU MAREŠOVI, jenž po nahrávce pohotově prostřelil Vaníčka. Asistence: Jan Konečný.

04:54

Rondošovi nezbývalo nic jiného, než zkusit nahodit od poloviny míček směrem dopředu, avšak pokus postrádal lepší umístění.

03:47

Vinohradští zástupci si vypomohli faulem a domácí rozehráli volný úder. Veškerému dalšímu dění zabránily hbité dlaně hostujícího gólmana.

03:23

Přihrávka na mantinel nepatřila k těm povedeným, proto průnik Vinohrad záhy skončil a ofenzivní postavení zaujal liberecký tým.

02:15

Hosté měli možnost zahrozit za pomoci standardní situace, ovšem snažení žlutých zahnal tvrdý bek v rohu hřiště. Liberec kombinuje.

01:37

Zase se děly důležité věci nedaleko vinohradského brankoviště, defenziva sokolské organizace zamezila výraznějšímu rozvoji nebezpečí.

00:35

První ofenzivní situaci vyprodukovala domácí řada, jenže zakončující florbalista o kus netrefil Weissgärberovu bránu.

00:08

Na buly uspěl Liberec, ihned poté se celá formace uvedla do pohybu a hráči začali postupnými krůčky dobývat hradby Vinohrad.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FBC Liberec: Vaníček (Svoboda) – Klucho, Marek, Láska, D. Böhm, Krupička, Štěpánek, Valeš, Blažek, Galbavý, Hůza, Studený, L. Böhm, Rondoš, Ferdan, Hiadlovský, Strobach, Vážný

TJ X3M Sokol Královské Vinohrady: Weissgärber (Mrkos) – Nigrin, Rossi, Raiter, Záň, Houra, Beran, Mareš, Králík, Konečný, Gregor, Bína, Svoboda, Dolejš, Zezulka, Z. Stuchlík, O. Stuchlík, Renčín

Rozhodčí: Jiří Dolanský, Vojtěch Sýkora.
LETOŠNÍ VZÁJEMNÁ MĚŘENÍ SIL

Obě doposud odehrané bitvy skončily severočeskou radostí. Na začátku října domácí FBC v klidném tempu uhlídalo potřebný náskok a bodovalo po finálním výsledku 11:4. Napodruhé už to tak jednoduché Liberec neměl, přesto se musel Sokol spokojit s jednobodovým ziskem, neboť prodloužení ukončili trefou právě Liberečtí (6:5p).
BODOVÁNÍ PLAY-DOWN – VINOHRADY

1. Jakub Renčín – 8 bodů (6+2)
2. Zbyněk Stuchlík – 7 bodů (1+7)
3. Milan Bína – 6 bodů (5+1)
4. Michal Dolejš – 4 body (4+0)
5. Lukáš Gregor – 4 body (2+2)
BODOVÁNÍ PLAY-DOWN – LIBEREC

1. Prokop Ferdan – 12 bodů (8+4)
2. Tomáš Marek – 12 bodů (6+6)
3. Radek Valeš – 9 bodů (2+7)
4. Jiří Strobach – 6 bodů (4+2)
5. Matěj Klucho – 6 bodů (4+2)
TJ SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY

Hosté zásluhou nepovedené dlouhodobé soutěže, v rámci které připsali pouhých devět bodů, zůstali připoutáni k nejhoršímu postavení. První kolo play-down jim do cesty naaranžoval Pardubice, ty však překonaly zklamání z těsně prohraného závodu o play-off, což mělo za následek krátký proces s pražskými zástupci. Florbalisté nosící žluté dresy se zmohli k jediné výhře, ale ta nebyla doplněna žádným partnerským úspěchem.

Pardubice 4:3 Vinohrady

Pardubice 6:7p Vinohrady

Vinohrady 6:7 Pardubice

Vinohrady 7:8 Pardubice

Pardubice 9:3 Vinohrady
FBC LIBEREC

Liberečtí sehráli enormně napínavou sadu duelů proti otrokovickému mužstvu. Moravané vstupovali do bojů v roli outsidera, po základní části totiž skončili na předposlední 13. pozici. Domácí si připisovali střídavé úspěchy, ovšem ten poslední krok nebyl Liberec schopen učinit, a tak po pádu v sedmém střetnutí neukončil ročník, ale naopak spadl do ještě nebezpečnější podslupky play-down.

Liberec 6:5pn Otrokovice

Liberec 2:3p Otrokovice

Otrokovice 5:5p Liberec

Otrokovice 5:4 Liberec

Liberec 8:7 Otrokovice

Otrokovice 8:2 Liberec

Liberec 2:4 Otrokovice
Dobrý večer, vítejte u textového přenosu z úvodního zápasu 2. kola extraligového play-down. Souboj o udržení mizerně rozehráli hráči Liberce a Královských Vinohrad, jež balancují nad hlubokou propastí. Právě startující vzájemná série rozhodne o přímém sestupujícím a účastníkovi baráže.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady

4:8

konec (0:1, 2:2, 2:5)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. L. Böhm (Valeš), 31. Blažek, 48. Marek (Klucho), 60. Studený – 8. Mareš (Konečný), 21. Svoboda (Dolejš), 36. Rossi (Svoboda), 42. Z. Stuchlík (Renčín), 42. Rossi (Nigrin), 51. Nigrin (Svoboda), 55. Záň (Mareš), 58. O. Stuchlík (Bína)

FBC Liberec: Vaníček (Svoboda) – Klucho, Marek, Láska, D. Böhm, Krupička, Štěpánek, Valeš, Blažek, Galbavý, Hůza, Studený, L. Böhm, Rondoš, Ferdan, Hiadlovský, Strobach, Vážný

TJ Sokol Královské Vinohrady: Weissgärber (Mrkos) – Nigrin, Rossi, Raiter, Záň, Houra, Beran, Mareš, Králík, Konečný, Gregor, Bína, Svoboda, Dolejš, Zezulka, Z. Stuchlík, O. Stuchlík, Renčín

Rozhodčí: Jiří Dolanský, Vojtěch Sýkora

Diváci: 226

Průběh zápasu
1. třetina
07:19
17:33
Po 1. třetině
2. třetina
20:25
23:07
28:21
30:47
35:10
Po 2. třetině
3. třetina
41:23
41:50
44:32
47:06
50:29
54:38
57:58
59:12
Konec