Menu

Hokej

Tipsport Liga (SR) play-off

HC Košice – HK Poprad

3:2

konec (0:2, 0:0, 3:0)

24.03.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer) sk

Tlačová konferencia:

Milan Jančuška. tréner Popradu: "Škoda dnešného zápasu. Z nášho pohľadu bola veľmi dobrá prvá tretina. Mali sme dobrý pohyb, vyhrávali sme o dva góly. Škoda ale, že sme v strednej časti hry nevyužili svoje šance a neuskočili aj na rozdiel troch gólov. Začiatok tretiny bol pre nás veľmi nešťastný a vlastné chyby nás stáli víťazstvo."

Roman Šimíček, asistent trénera Košíc: "V prvej tretine sme nenastúpili tak, ako sme si priali. Poprad na nás vyletel a mal veľa šancí. Musím ale povedať, že od polovice druhej tretiny sme zápas prevážili na našu stranu, ale bohužiaľ sme ešte nedali góly. Tretia tretina však už iba potvrdila to, ako sme hrali a ako sme pristúpili k celému zápasu. Podarilo sa nám dať tri góly a byť o gól lepší ako Poprad." (20:34:43)
Na dnes je to z našej strany všetko. Ďakujeme vám za pozornosť a pozývame vás sledovať aj zvyšné zápasy play-off slovenskej extraligy na olajnoch! Pekný zvyšok večera z košickej Steel arény.
Štatistiky po tretej tretine:
Góly: 3:2
Vylúčení na dve min.: 2:2
Presilovky: 0:0
Oslabenia: 0:0
Strely: 23:26
Úspešnosť brankárov: 92.3%:87:5%
HC Košice postupuje do finále už pätnástykrát v histórii a zároveň ôsmykrát v rade. Jeho súperom bude víťaz série HK Nitra – HC 05 Banská Bystrica, ktorej stav je aktuálne vyrovnaný 2:2.

Košickí hokejisti zo seba v tretej tretine zhodili okovy, ktoré im dovtedy nedovolili podať optimálny výkon. Posledná časť hry jednoznačne patrila Oceliarom, ktorí svoju prevahu korunovali tromi gólmi, pričom o ten víťazný sa postaral Marek Bartánus len niečo viac ako minútu pred koncom.

Poprad tak v Košiciach po tretí krát prehral o gól aj napriek tomu, že sa v zápase ujal vedenia a sezóna sa tak pre tím spod Tatier končí.

60:00

Koniec zápasu.

59:47

Ešte jedno vhadzovanie v útočnom pásme Popradu.

59:30

Po oddychovom čase, ktorý si vyžiadal hosťujúci tréner Milan Jančuška, sa už Kostúr do brány Popradu nevrátil. Kamzíci v zúfalej snahe o vyrovnanie!

Marek BARTÁNUS - 3:2

58:53

Košice dali gól!
Oceliarom sa podarilo streliť gól, ktorý dá zrejme definitívnu bodku za celou semifinálovou sériou. Zatiaľ čo Arné Kroták predvádzal s jedným domácim zadákom v obrannej tretine Košíc junácku pasovačku, sa k puku dostal Cebák, ktorý nádhernou kolmicou vysunul do samostatného nájazdu MAREKA BARTÁNUSA. Ten sa vtesnal medzi dvoch obrancov Popradu a podarenou strelou nedal Matúšovi Kostúrovi najmenšiu šancu! Asistencia: Juraj Cebák.

58:30

Spilar sa tam ukazoval vo veľmi dobrej pozícii na zakončenia. Puk sa mu snažil posunúť Jenčík, no v defenzíve fantasticky zapracoval Daniel Brejčák.

58:00

Jánošik zakončil svoj ofenzívny výpad strelou cez obrancu, ktorá bola zrazená na ochrannú sieť.

57:10

Kroták síce vnikol s pukom do útočného pásma, ale chýbala mu podpora spoluhráčov, a tak z celej situácie získal pre svoj tím akurát tak čas na prestriedanie.

56:15

Matúš Kostúr radšej prerušil hru. Vhadzovať sa teda bude v popradskej obrannej tretine.

55:50

Peter Bartoš si dobre ústrážil puk, ktorý potom servíroval Gabrielovu Spilarovi. Na toho si však popradská defenzíva dala patričný pozor.

55:18

Radoslav Suchý našiel peknou prihrávkou Ľuboša Bartečka. Skúsený Popradčan nič zbytočne nevymýšľal a z ľavej strany sa oprel do puku príklepom. Hylák si zastal svoje miesto.

55:00

Vstúpili sme do záverečnej päťminútovky tretej tretiny. Dočkáme sa v nej rozhodnutia?

54:08

Hra je prerušená potom, čo sa individuálny prienik Matúša Matisa skončil v bránkovisku domáceho tímu.

53:08

Presilovku Popradu mohol využiť Lukáš Hvila, ktorý bol nájdený na zadnej žrdi, no Hylák podržal Košice a stav je tak stále vyrovnaný.

52:08

Na trestnú lavicu odišiel za vrazenie Tomáš Hrnka.

51:45

Domáci hokejisti si ale teraz v obrane urobili zbytočné problémy. Puk nedokázali vyhodiť spred bránky a dostal sa k nemu Paukovček, no ten z bezprostrednej vzdialenosti nepochodil.

51:14

Hra sa trochu upokojila. Košičania už v pätici vytlačili svojho súpera z pásma a Poprad sa pokúša rozohrať útočnú akciu zo stredu klziska.

50:38

Domáci v plnom počte.

50:06

Domáci Oceliari ale už niekoľkýkrát v tejto presilovke puk vyhodili z pásma a aj naďalej pokračujú vo veľmi obrej defenzívnej činnosti. Poprad sa nevie dostať k ďalšej strele.

49:57

Hostia spod Tatier nechcú nechať nič ne náhodu a pokúšajú sa založiť novú útočnú akciu. Domáci tím ale pozorne odoláva a súpera do pásma nepúšťa.

49:31

Popradskí hráči sa napokon v pásme ešte udržali, ale nič tam vymyslieť nedokázali. Košičania im puk vypichli a vyhodili ho von.

48:57

Popradčania začali presilovku veľmi aktívne. Hostia sa rozostavili v pásme a od modrej čiary chcel páliť Bartečko, ale jeho pokus bol obetavo zblokovaný.

48:38

Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Martin Štrbák.

47:36

V pásme to napokon skúsil ešte domáci Bartánus. Ten ale rovnako úspešný nebol, pretože po puku sa v medzikruží naťahoval márne.

47:02

Košičania stále pokračujú v tlaku. Pred bránku sa teraz prebojoval Bartoš a pokúšal sa strieľať, ale hostia mu puk veľmi dobre vzali z hokejky.

46:39

Steel aréna znovu ožila a zápas sa začína v podstate od začiatku. Domáci hokejisti sú jasne povzbudení dvoma gólmi a Poprad má čo robiť, aby im odolal.

Gabriel SPILAR - 2:2

45:29

Košice dali gól!

Teraz to už ale Košičanom vyšlo a je vyrovnané! Postaral sa o to GABRIEL SPILAR, ktorý dostal prihrávku pred bránku, oklamal gólmana a úspešne zakončil. Asistencie: Peter Bartoš a Radek Philipp.

45:12

Domáci hokejisti sa opäť dostali do zakončenia. Z ľavej strany to strelecky skúsil Suja, no spoza obrancu súpera bola jeho strela zrazená iba na ochrannú sieť.

44:33

Popradskí hokejisti sa dokázali oslobodiť iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Tlak Košíc je stále obrovský.

43:46

Košičania aj následne pokračujú vo svojej aktivite a na súpera vyvinuli obrovský tlak. Do zakončenia sa natlačil Sojčík a následne spred bránky zakončoval aj Lapšanský, ale Poprad odolal.

Martin ŠTRBÁK - 1:2

43:00

Košice dali gól!

Košičanom sa podarilo znížiť. Postaral sa o to kapitán MARTIN ŠTRBÁK, ktorý prudko vypálil od modrej čiary a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Gabriel Spilar.

42:37

Popradskí hokejisti napokon zakázané uvoľnenie zopakovali a striedať nemôžu. Košičania získajú výhodu útočnej tretiny.

41:10

Poprad sa musel úmorne brániť a napokon sa oslobodil iba za cenu zakázaného uvoľnenia.

40:51

Popradskí hokejisti napokon mali veľa práce! Domáci Jenčík najskôr puk vymiešal za Kostúrovou bránkou a následne ho krížnou prihrávkou popred §u ponúkol Spilarovi, ktorý zakončoval v podstate do prázdnej siete, ale tam sa v sekunde presunul Kostúr a svojím betónom puk vyrazil.

40:09

Domáci Košičania začali aktívne a okamžite sa pokúšajú o rozohrávku spoza svojej bránky. Poprad sa už stiahol do defenzívy.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Štatistiky po druhej tretine:
Góly: 0:2
Vylúčení na dve min.: 0:2
Presilovky: 0:0
Oslabenia: 0:0
Strely: 17:16
Úspešnosť brankárov: 87.5%:100:0%

Domáci fanúšikovia stále čakajú na gól Košíc.

Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej opäť veľmi aktívny a bojovný hokej s množstvom nebezpečných akcií, ale tentokrát ani jeden presný zásah. Pred záverečnou dvadsaťminútovkou tak majú bližšie k víťazstvu hostia, ktorí vyhrávajú rozdielom dvoch gólov.

Tretia tretina sa začne približne o 18:33.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:48

Košičania sú v záverečných minútach veľmi aktívni. Pred sebou majú ešte 12 sekúnd tejto tretiny a vybojovali si vhadzovanie po pravici Kostúra.

39:32

Domáci Lapšanský si vzal puk na svoju hokejku a aj napriek dôslednej obrane ho dokázal hodiť pred bránku. Tam na prihrávku medzi obrancami čakal Suja, ale hostia ho napokon do lepšieho zakončenia nepustili.

S Popradom zahrala ľavá tyčka!

39:01

Košičania sa aktívne presunuli do útoku, ale ich zakončenie nešťastne zastavila konštrukcia bránky. Duel je skutočne veľmi atraktívny a diváci sa nudiť rozhodne nemôžu.

38:33

Ďalšia skvelá príležitosť pre Poprad! Kroták z bočnej strany posunul puk do medzikružia, odkiaľ prišla veľmi prudká strela. Hylákovi puk dokonca vypadol, ale košický gólman vzápätí rýchlo zareagoval a opätovne ho chytil.

38:09

Košičania sa museli stiahnuť pred svoju bránku a rozohrať odtiaľ. Šedovi to však vôbec nevyšlo a našiel iba súpera, no vzápätí svoju chybu napravil.

37:37

Hostia v plnom počte.

37:28

Medzičasom tretí a aktuálne aj štvrtýkrát vyhodili hosťujúci hokejisti puk spred svojej bránky. Košičanom síce snahu a aktivitu uprieť nemôžeme, ale hostia zvládajú defenzívu ukážkovo.

36:46

Košičanom táto početná výhoda vôbec nevychádza. Hosťujúci hokejisti ich síce na moment do pásma pustili, ale následne puk opäť vyhodili cez všetky čiary.

36:05

Poprad sa začal brániť veľmi dobre. Hosťujúci hokejisti dvakrát za sebou puk vyhodili zo svojho obranného pásma a Košičania musia začínať od začiatku.

35:36

Poprad sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Richard Rapáč.

35:29

Košičnaia stále útočia. Za bránkou Kostúra sa s pukom pohrával Bartánus a pokúšal sa ho posunúť niekomu do lepšej pozície, čo mu síce nevyšlo, ale vybojoval popri tom faul.

34:45

Chovan opäť predviedol svoju dravosť a s pukom sa teraz predral do medzikružia. Tam mal síce náročnú pozíciu, no aj napriek tomu prudko vypálil, ale nepresne.

34:23

Oceliari sú však aj naďalej veľmi aktívni. Po pravej strane sa s pukom na hokejke do zakončenia natlačil Chovan, ale jeho strela skončila iba na tele Kostúra.

34:09

Domáci hokejisti zakladali útočnú akciu zo svojho obranného pásma, ale napokon puk dostali iba na tribúnu, nie do útoku.

33:50

Domáci Jenčík si napokon na útočnej modrej počkal na prihrávku, ale s pukom sa ďaleko nedostal. Košičania ho iba nahodili na zadný mantinel a tam ho spoločne s hosťujúcimi hráčmi zašliapli.

33:18

Košickí hokejisti ale napokon útočné pásmo neudržali a museli sa z neho vysťahovať. Poprad stále odoláva veľkému tlaku.

32:41

Košičania sa dlho brániť nemuseli a po výhernom buly sa rýchlo presunuli do pásma. Tam to skúsil Bartoš krížnou prihrávkou cez celú tretinu a našiel Jenčíka, no jeho strela letela iba tesne vedľa.

32:22

Kamzíci sa v Košiciach nechcú iba brániť. Puk si na hokejku vzal Takáč a vypálil z uhla spoza obranu. Jeho rana smerovala nebezpečne k pravej žrdi, ale Hylák ju vyrazil na ochrannú sieť.

32:01

Domáci tím sa s pukom opäť dostal až priamo pred Kostúra, ale ten svojimi betónmi opäť odolal. Nasledovať bude komerčná prestávka.

31:36

Košičanom sa podarilo vybojovať puk vo svojej obrannej tretine, Napokon sa dostali do rýchleho prečíslenia dvoch proti jednému, na konci ktorého pálil Bondra, ale iba tesne vedľa bránky.

31:03

Šeda napokon výborne našiel svojho spoluhráča a puk napokon pri Kostúrovi predsa len skončil. Popradský gólman mal náročnú prácu prácu pri strele spoza obrany, ale napokon bol úspešný.

30:52

Košičania sú naštartovaní a pokračujú vo svojom tlaku. Strelecky to chcel od modrej čiary skúsil Šeda, ale hostia mu priestor dobre pokryli a žiadnu ranu nedovolili.

30:36

Tlak domáceho tímu sa napokon skončil nebezpečným zakončením. Pri ľavej žrdi ostal nedôrazne pokrytý Jenčíka pokúsil sa puk dostať za Kostúra, ale bez úspechu. Poprad stále odoláva.

29:48

Domáci hokejisti puk pri svojej bránke rýchlo získali a ihneď ho nahodili smerom dopredu. Tam za ním šprintoval Bartoš, no obranca hostí ho predbehol.

29:29

Popradčania sa vymanili zo svojej obrannej tretiny a po dlhšom čase sa chceli presunúť do útoku. To im ale nevyšlo a na modrej čiare sa dopustili ofsajdu.

28:49

Košičania sa podobným spôsobom natlačili pred bránku opäť, ale hostia znovu odolali. Poprad má súpera stále pod kontrolou.

28:02

Hostia tentokrát rozohrávali opäť od svojej bránky, ale opäť neúspešne. Puk ponúkli na hokejku Kutálkovi, ktorý ešte prihrával na Šedu, no domáci tím napokon nič nebezpečnejšie nevymyslel.

27:29

Popradčanom ale odpálenie puku od svojej bránky opäť nevyšlo a už tretíkrát v krátkom časovom slede sa dopúšťajú iba zakázaného uvoľnenia.

27:21

Domáci hokejisti napokon dokázali vystreliť a puk skončil v Kostúrovej lapačke. Nasledovať bude komerčná prestávka, ktorá obom celkom určite padne vhod.

27:14

A hosťujúcim hokejistom sa aj tentokrát podarilo puk vyhodiť von z pásma iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Košičania sa neustále tlačia pred Kostúra, no ten za pomoci svojej obrany statočne odoláva.

26:58

Košičania síce puk po buly vyhrali, ale súpera k striedaniu nepustili. Poprad sa stále musí brániť, Košičania zvyšujú svoj tlak.

26:44

Popradčania boli teraz dlhšie zovretí pred svojou bránkou a napokon sa oslobodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Hostia tak nemôžu striedať a vyčerpaná päťka bude musieť prežiť ďalší tlak súpera.

25:46

Domáci hokejisti sa aj naďalej snažia, ale stále nevedia na popradskú defenzívu vymyslieť žiaden úspešný recept. Hostia sa bránia dobre a Košičanom nedovoľujú vystreliť.

24:39

Hostia v plnom počte.

24:01

Košičanom sa už podarilo vrátiť späť do pásma, ale tam nedokážu nič vymyslieť. Musíme pochváliť hostí, ktorí sa bránia veľmi dobre a puk vytláčajú zo streleckých pozícií.

23:30

Košičania počas vlastnej presilovky pred vlastnou bránkou stratili puka prihrali ho rovno na hokejku Krotáka. Ten ihneď zakončoval, ale jeho pokus o zavesenie pod hornú žrď Hylák ramenom vyrazil.

23:09

Popradčania sa začali brániť veľmi dobre. Hosťujúci hokejisti puk vyhodili von z tretiny a domácemu tímu sa nedarí návrat do pásma.

22:39

Poprad sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Juris Stals.

22:21

Košičanom sa to napokon podarilo. Puk si na hokejku vzal Macejko a po ľavej strane sa dostal do pásma, odkiaľ aj vypálil, ale nepresne.

22:08

Domáci tím musel zakladať útočnú akciu spoza vlastnej bránky. Oceliari to súce skúsili veľmi dobre, ale Poprad ešte lepšie prehustil stred a nič také nedovolil.

21:40

Popradskému tímu sa následne puk podarilo dostať z pásma von a Košičanov pri návrate späť zastavil iba ofsajd na modrej čiare.

21:07

Košičanom sa takisto podarilo dostať puk do tretiny. Popri pravom mantineli ho tam potiahol Sojčík a prenechal Hrnkovi, ale ten sa strele nedostal.

20:44

Veľmi zaujímavá situácia pre popradským hokejistov už v úvode tretiny. Puk sa kĺzal popred bránku Hyláka, kam si aj nakorčuľoval jeden z hráčov, ale keďže nebol dobre otočený, strieľať nemohol.

20:19

Úvodné buly druhej tretiny získal na svoju hokejku hosťujúci Paukovček. Poprad bude chcieť pokračovať vo svojej aktivite, ale prvým pasom smerom dopredu mu to nevyšlo a puk odpálil iba na zakázané uvoľnenie.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Štatistiky po prvej tretine:
Góly: 0:2
Vylúčení na dve min.: 0:0
Presilovky: 0:0
Oslabenia: 0:0
Strely: 5:11
Úspešnosť brankárov: 81.8%:100:0%
Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej atraktívny hokej, ktorý priniesol dva góly. O oba z nich sa postarali Popradčania, ktorí tak v Steel aréne po dvadsiatich minútach vyhrávajú a majú dobre našliapnuté k víťazstvu. V tomto semifinále sa už ale jasne presvedčili, že ani dvojgólový náskok nič neznamená a zvyšok duelu môže všetko ešte významne zmeniť.

Druhá tretina sa začne približne o 17:43.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:41

Košičania to napokon skúsili ešte poriadne prudkou strelou. Tú chcel do bránky pri pravej žrdi tečovať Bartánus, no jeho pokus úspešný nebol a Kostúr si môže vydýchnuť.

19:17

Medzičasom sa začala posledná minúta tejto tretiny. Popradskí hokejisti majú hru zatiaľ pod kontrolou a držia Košičanov mimo pásma.

18:49

Porpadčania veľmi dobre prehustili stredné pásmo a Spilarovi sa nedarí dostať puk do útoku. Poprad hrá veľmi dobre a bojuje o predĺženie série.

18:25

Košičania sa museli po puk vrátiť za svoju bránku a aj keď chceli rýchlo rozohrať na opačnú polovicu, nevyšlo im to. Ich pokus o pas sa skončil iba zakázaným uvoľnením.

17:58

Domáci hokejisti pokračovali vo svojom tlaku na Kostúra. Z pravej strany to strelecky skúsil Lapšanský, ale trafil iba bočnú sieť.

17:25

Košičania sa rýchlo presunuli do útočnej tretiny. Tam to síce skúsili strelecky, ale ich pokus bol zblokovaný iba na ochrannú sieť.

16:47

Poprad dal gól!

Hostia vyhrávajú už o dva góly! Tentokrát sa do štatistík zapísal ARNE KROTÁK, ktorý sa pretlačil priamo pred bránku a aj keď bol bránený, prebojoval sa k strele a tá skončila až v sieti! Asistencie si pripisujú Matúš Matis a Štefan Fabian.

15:59

Hostia sa ale vzápätí presunuli do útoku a bola z toho ďalšia nebezpečná pozícia. Hráč s pukom na hokejke prihrával do medzikružia, ale Košičania to prečítali a strelu nepripustili.

15:32

Svoje umenie teraz predviedol úspešný juniorský reprezentant Bondra. Mladý Košičan sa natlačil po ľavej strane až k strele, no iba tesne minul.

14:56

Obrovský tlak Popradu Košičania ustáli a rozohrávať budú spoza vlastnej bránky. Hostia sa musia po čase stiahnuť aj do defenzívy.

14:21

Poprad sa opäť natlačil pred bránku a vymyslel to tam veľmi dobre. Košičania majú čo robiť, aby sa dokázali ubrániť.

13:38

Poprad mohol zvýšiť svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov! Hosťujúci hokejisti opäť nebezpečne vypálili z pravej strany a Hylák musel výjsť z bránky, aby puk chytil. Potom si ale nebol istý, kde ho má, no hostia už zakončiť nemohli.

13:02

Popradčania vyhrali buly vo svojej útočnej tretine a opäť nebezpečne vystrelili. Od modrej čiary to skúsil Suchý, no jeho ranu Košice zblokovali.

12:45

Popradčania sa opäť presunuli do pásma a vystrelili, Hylák puk prikryl. Na strely je to 5:2 v jeho prospech.

12:14

Hostia to napokon skúsili vysokým napádaním a Tomovi to takmer vyšlo. Hosťujúci útočník vypichol Košičanom puk, ale obrana opäť rýchlo zareagovala do zakončenia ho nepustila.

11:57

Košický mladík Bondra si puk prevzal v strednom pásme a pokúsil sa o novú rozohrávku. Má to ale veľmi náročné, pretože Porpad prehustil celé stredné pásmo a uzavrel svoju obrannú tretinu.

11:32

Poprad sa bráni veľmi dobre a košický tlak dokáže efektívne prerušovať. Domáci hokejisti sú síce aktívni, ale nedokážu sa dlhšie udržať v pásme.

10:46

Aj naďalej pokračuje rýchly a atraktívny hokej, ale nevidíme žiadne zakončenie. Pred popradskou bránkou sa do neho síce skúšal natlačiť Hrnka, no obrana mu nič podobné nedovolila.

09:41

Košičania sa napokon vo dvojici pustili proti dvom hosťujúcim korčuliarom. To im ale nevyšlo, pretože Popradčania sa ukážkovo vrátili a Jenčíkovi so Spilarom nedovolili ani len vystreliť.

09:24

Košičania sa aj po buly pred svojou bránkou museli brániť. Veľa práce tam mal aj urastený Štrbák, no domáci obranca napokon súpera od žrde vytlačil a zakončenie neprišlo.

08:51

Popradčania aj naďalej pokračovali vo svojom tlaku, ale Oceliarom sa po dlhšej dobe podarilo hru prerušiť a nasledovať bude komerčná prestávka.

08:06

Popradčania ešte pokračovali vo svojej aktivite, vzali si odrazený puk a dostali sa do Ďalšej skvelej pozície. Tentokrát pálil Stals, ale jeho rana bola zblokovaná iba mimo troch žrdí.

07:58

Poprad sa dostal do ďalšej skvele príležitosti na skórovanie! Bol v nej Lukáš Toma, ktorý sa pri ľavej žrdi pretlačil pred obranu a skúsil zakončiť, ale Hyláka neprekvapil.

06:24

Domáci hráči okamžite pokračujú vo svojej aktivite a pokúšajú sa vyrovnať. To im ale nie je nič platné, pretože Poprad hrá v obrane ukážkovo a k strele ich vôbec nepúšťa.

05:47

Aj do tretice sa teda semifinálový zápas v Košiciach začína rýchlym gólom Popradčanov. Otázkou teraz je, či sa hosťom podarí svoje vedenie udržať, alebo Košičania duel opäť otočia.

05:12

Poprad dal gól!

Hostia sa nenápadne presunuli do útoku a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý prudko vypálil z medzikružia a prekvapil tak Hyláka. Asistencie: Lukáš Toma, Radoslav Suchý.

04:06

Popradčania to skúsili nahodením puku na zadný mantinel. To ale hosťom nepomohlo, pretože Hylák si z bránky vykorčuľoval a rozohral.

03:33

Domáci tím sa dostal do zaujímavej streleckej pozície, z ktorej ale napokon nič nebolo. Kutálek pálil spoza obrany hostí, no mieril iba mimo priestoru troch žrdí.

03:14

Popradskí hokejisti sa museli brániť už veľmi dlho a tak puk iba vysunuli zo svojho pásma a rovnako ako domáci odišli striedať. Zakázané uvoľnenie z toho nebude, rozohrávať budú Košičania.

02:27

Kostúr je v úvode veľmi pozorný a pomáha svojmu tímu. Na popradského brankára teraz síce letela prudká strela z ľavého kruhu, ale poradil si s ňou bez zaváhania.

01:52

Košičania na súpera vybehli a Poprad sa musel opäť stiahnuť do obrany. Oceliari to skúsili strelou z hokejky Bondru, no tú hostia zrazili iba na zadný mantinel.

01:34

Domáci hokejisti sa ale dlho nebránili a puk rýchlo dostali do útoku. Tam to prvýkrát vyzeralo na vážnejšie problémy pre gólmana, no popradská defenzíva napokon nič také nedopustila a puk vyškriabala preč.

00:55

Popradčania sa ale do Košíc neprišlo brániť. Hosťujúci hokejisti si puk prevzali na svoje hokejky a presunuli sa do pásma, odkiaľ pálil Kroták. Jeho strela bola síce prudká, ale zrazil ju Jánošík.

00:11

Zápas sa začal výherným buly pre domáceho Bartoša. Košičania sa ihneď presunuli aj do útoku a aj keď puk iba nahodili smerom na bránku, tak ho Kostúr pred Jenčíkom radšej prikryl.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Pred začiatkom zápasu si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky v podaní operného sólistu Dvorského.

Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, v ich bránke sa od úvodu predstaví Alexayndr Hylák. Hostia z Popradu budú hrať v bielej farbe a od úvodných sekúnd s Matúšom Kostúrom v bránke.

Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.

Rozkorčuľovanie je v plnom prúde.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Drgoň, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Bondra, Chovan, Lapšanský, Hinďoš

HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali, Fabian (A), Dinda, D. Brejčák, Malina, Gáborčík, Makovský – Gríger, Paukovček, Bartečko (A) – Matis, Takáč, Kroták (C) – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Toma

Rozhodca: D. Konc, Novák – Gajan, Smrek.

Cesta Košíc do semifinále:
Víťaz základnej časti sa vo štvrťfinálovej sérii predstavil proti Piešťanom. Košičania vedeli, že ich súper nemá čo stratiť a môže iba prekvapiť. Presne to sa stalo už v prvom zápase, keď v Steel aréne Havrani zvíťazili 3:1 a ujali sa vedenia v celej sérii. Oceliari boli síce zaskočení, ale hneď na druhý deň reagovali vyrovnaním po jasnej výhre 5:2. Piešťanskí hokejisti však boli jasne odhodlaní zabojovať o veľké prekvapenie a pred domácimi fanúšikmi sa nenechali zahanbiť. V prvom domácom dueli síce prehrali nešťastným gólom, ktorý padol dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby, ale v druhom meraní síl v Piešťanoch už zvíťazili 3:1 a vyrovnali sériu na 2:2. Do Steel arény sa tak po výsledkoch séria vrátila za stavu, ktorý pred jej začiatkom čakal iba málokto. Od tohto momentu už ale v košicko-piešťanskom meraní síl dominovali iba východniari. V piatom zápase sa doma hetrikom prezentoval skúsený útočník Peter Bartoš a výrazne sa tak podpísal na triumfe 7:0. S postupovým mečbalom na svojich hokejkách potom Oceliari celú sériu ukončili v kúpeľnom meste výhrou 3:0. Pri celkovej výhre Košíc nad Piešťanmi v pomere 4:2 padlo dovedna 32 gólov, pričom o 21 z nich sa postarali zverenci trénera Oremusa. Najproduktívnejším z nich bol technicky zdatný útočník Gabriel Spilar, ktorý si do tabuľky produktivity pripísal 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií. O tri kanadské body za ním zaostal Richard Jenčík, ktorý k 3 presných zásahom pridal 5 gólových prihrávok.

Cesta Popradu do semifinále:
Popradčania si vo štvrťfinále merali sily so Zvolenom. Predpokladalo sa, že táto séria bude práve tou najvyrovnanejšou, či už výsledkovo alebo herne a rozhodne sa až v siedmom zápase. Tieto tipy sa aj naplnili, hralo sa na sedem stretnutí a okrem jedného sa každé skončilo len jednogólovým rozdielom. Séria sa začala pod Pustým hradom. Zvolen v prvom stretnutí podľahol herne lepšiemu Popradu 3:4. Na druhý deň už Bryndziari nedopustili prehru a popradský celok zdolali 2:1. Do podtatranskej kotliny sa teda išlo za stavu 1:1. V poradí tretí zápas série ovládli zvolenskí hráči, ktorí dokázali s odretými ušami poraziť Kamzíkov 2:3 po samostatných nájazdoch. Do štvrtého zápasu teda mohli nastúpiť o čosi uvoľnenejší. Hráči HK Poprad si však už boli vedomí, čo môže nasledovať po druhej prehre doma, a tak jasne zdolali Zvolen 3:1. Pod Pustým hradom bola teda možnosť získať mečbol. Zvolenčanom sa to aj za pomoci domáceho publika podarilo a porazili súpera 3:4 po predĺžení, čím teda o dva dni cestovali späť do Popradu s možnosťou rozhodnúť. Kamzíci, na čele so svojím neodmysliteľným vodcom Arnem Krotákom, však žiadnu prehru nedopustili, vyhrali tesne 5:4 a práve tri z piatich gólov domácich strelil skúsený kapitán Popradu, čo je na hráča po štyridsiatke chvályhodné sústo. Vo Zvolene, piatok trinásteho, sa podarilo dať definitívnu bodku za sériou Kamzíkom, ktorí v najdramatickejšom zápase série porazili Bryndziarov 1:0 po samostatných nájazdoch a postúpili do semifinále.
Boli sme svedkami skvelej a napätej série, v ktorej sa vyznamenali aj produktívni hráči. Tými najproduktívnejšími boli zvolenský útočník Michal Chovan s bilanciou 4 góly a 3 asistencie a popradský center Samuel Takáč so siedmimi asistenciami. Kráľom strelcov však bol jednoznačne Arne Kroták so šiestimi presnými zásahmi.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! Dnes môžu Košičania vykonať záverečný krok na ich ceste do finále, keďže si pod Tatrami vybojovali postupový mečbal. Poprad ešte určite bude chcieť bojovať, a tak bude tento duel bezpochyby zaujímavý. Buď sa séria vráti do Popradu, alebo Oceliari postúpia do finále a Kamzíci sa rozlúčia so sezónou.

1. zápas: HC Košice – HK Poprad 5:4 (0:2, 2:2, 3:0), stav série 1:0
Góly a asistencie:
 27. Jenčík (Spilár), 33. Sojčík (Kutálek, Hrnka), 56. Bartánus (Suja, Bicek), 58. Suja (Štrbák), 59. Jenčík (Bartoš) – 3. Rapáč (Boltun), 16. Gríger (Suchý, Paukovček), 31. Štrauch (Brejčák), 35. Suchý (Paukovček, Bartečko)
Prvý duel priniesol do košickej Steel arény vynikajúci hokej. Popradčania začali úspešne a už po 3 minútach otvorili skóre zásluhou Rapáča. Na to sa domáci hokejisti rýchlo pokúsili odpovedať, ale ich urputná snaha a tlak stroskotali iba na Kostúrovi. Kamzíci naopak ešte do prestávky zvýšili svoj náskok na rozdiel dvoch gólov, keď sa šikovne presadil Gríger. Druhá dvadsaťminútovka bola ako na hojdačke. Košiciam sa síce dvakrát podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu, ale Poprad takisto skóroval dvakrát a pohodlný náskok si vždy ustrážil. Ako sa ale v záverečnej časti hry ukázalo, popradský náskok až taký pohodlný nebol. Hostia ho totiž trestuhodne stratili a v závere duelu sa presvedčili o tom, aký môže byť hokej krutý. Košičania si najskôr vynútili vyrovnanie a napokon aj zásluhou Jenčíka rozhodli a ujali sa vedenia 1:0 v celej sérii.

2. zápas: HC Košice – HK Poprad 2:1 (1:1, 1:0, 0:0), stav série 2:0
Góly a asistencie:
17. Hrnka (Spilar), 30. Bicek (Suja, Bartánus) – 1. Matis (Kroták)
Druhé meranie síl ukázalo taktiež zaujímavý a pekný hokej. Hosťom sa podarilo v porovnaní s pondelňajším stretnutím otvoriť skóre ešte rýchlejšie, veď v 59. sekunde sa úspešne po Krotákovej prihrávke presadil Matis. Podtatranci však svoj náskok ešte do prvého klaksónu stratili, keď sa v 17. minúte presne trafil Hrnka, ktorému asistoval Spilar. V prostrednej časti hry sme videli viacero šancí, v bráne však skončila iba jedna z nich. Stalo sa tak v 30. minúte, keď si Bicek ukážkovo na bekhend vychutnal Kostúra. V tretej tretine sa Popradčania pokúšali všemožne vyrovnať, ale nepodarilo sa im zopakovať to, čo oceliarom, ktorí predchádzajúci zápas v tretej tretine famózne otočili zápas vo svoj prospech. Košice teda zvíťazili 2:1 a ujali sa vedenia v sérii. Pod Tatry teda cestujú so splneným domácim cieľom.

3. zápas: HK Poprad – HC Košice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1), stav série 0:3
Góly a asistencie:
25. Kroták (Hvila) – 10. Spilar (t.s.), 40. Bicek (Suja, Drgoň), 59. Spilar (Bartoš)
Séria sa presťahovala do podtatranskej kotliny, kde sme vo vynikajúcej atmosfére videli pekný hokej. Začalo sa opatrne, skóre sa menilo v polovici prvej tretiny. Hlavní rozhodcovia nariadili trestné strieľanie pre Gabriela Spilara a ten sa v blafáku nemýlil. V prostrednej časti hry sa domácim hokejistom podarilo pomerne rýchlo vyrovnať, keď v 25. minúte zápasu po peknej akcii skóroval Kroták, ktorému asistoval Hvila. Zdalo sa, že sa do šatní pôjde za vyrovnaného stavu, ale to, že zdanie klame, potvrdil naplno Bicek, ktorý na dva razy prekonal Kostúra deväť sekúnd pred koncom druhej tretiny. V tretej časti hry kamzíci poriadne tlačili na súpera, vytvárali si množstvo šancí, avšak na gól to nestačilo. Košice nakoniec spečatili svoju výhru gólom Spilara z 59. minúty a v sobotu si teda môžu vybojovať postup do okrúhleho 15. finále.

4. zápas: HK Poprad – HC Košice 6:2 (1:0, 3:1, 2:1), stav série 1:3
Góly a asistencie:
17. Paukovček (Bartečko, Kurali), 22. Takáč (Hvila, Kroták), 24. Paukovček (Suchý, Gríger), 25. Rapáč, 49. Kroták (Matis), 54. Boltun – 30. Spilar (Bartoš), 50. Štrbák (Bartoš)
Štvrtý duel východniarskych bojov mohol celú sériu ukončiť. Košičania v ňom mali na hokejkách prvý finálový mečbal, no domáci Kamzíci sa so sezónou rozlúčiť rozhodne nechceli. Popradčania vybehli na súpera aktívne a už pred prvou prestávkou sa ujali vedenia zásluhou Paukovčeka. To ale hokejisti spod Tatier vyšperkovali v strednej časti hry, kedy po obrovskej ofenzívnej smršti dostali súpera na kolená. Za stavu 4:0 v prospech Popradu sa Košičanom bojovalo iba ťažko. Aj napriek tomu to síce Oceliari nevzdali, ale napokon im to nebolo nič platné. Spilar síce znížil na 1:4, no na tento presný zásah prišla odpoveď v podobe skúseného Krotáka. Podobná situácia sa zopakovala aj pri následnom znížení skóre z hokejky hosťujúceho Štrbáka, avšak na jeho gól odpovedal Boltun a Poprad sa tešil z prvého triumfu v semifinálovej sérii.


Termíny série:
16.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
17.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
20.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
21.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
24.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
26.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
28.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)

Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HC Košice – HK Poprad

3:2

konec (0:2, 0:0, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 43. Štrbák (Spilar), 46. Spilar (Bartoš, Philipp), 59. Marek Bartánus (Juraj Cebák) – 6. Paukovček (Toma, Suchý), 17. Kroták (Matis, Fabian)

HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Drgoň, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Bondra, Chovan, Lapšanský, Hinďoš

HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali, Fabian (A), Dinda, D. Brejčák, Malina, Gáborčík, Makovský – Gríger, Paukovček, Bartečko (A) – Matis, Takáč, Kroták (C) – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Toma

Rozhodčí: D. Konc, Novák – Gajan, Smrek

Diváci: 6098

Průběh zápasu
1. třetina
05:12
16:47
Po 1. třetině
2. třetina
22:39
35:36
Po 2. třetině
3. třetina
43:00
45:29
48:38
52:08
58:53
Konec