Menu

Hokej

NHL

Calgary Flames – Colorado Avalanche

3:2

konec (2:1, 0:0, 1:1)

24.03.2015, 02:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 2.1 3.76 3.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

1. David Jones (CGY) (1 + 1)
2. Lance Bouma (CGY) (1 + 1)
3. Gabriel Landeskog (COL) (1 + 1) (04:44:59)
Československá stopa v utkání

Jiří Hudler (CGY) (1 + 0, čas na ledě 18:26, 1 střela)
Jan Hejda (COL) (0 + 0, čas na ledě 18:09, 3 střely)
Více už se toho ale dnes v Calgary nestane. Flames sice vítězí rozdílem pouze jedné branky, ale lze konstatovat, že rozhodně šlo o výhru zaslouženou. Avalanche po většinu duelu dotahovali a nakonec jen snížili na rozdíl jediného zásahu. Calgary inkasovalo hned po svém odskočení do vedení o dva góly, ale k dalším možnostem už hráče z Denveru nepustilo. Jeden gól si připsal také útočník Jiří Hudler, takže i český fanoušek může být v spokojený. Ode me jě to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.

60:00

Konec zápasu.

59:08

Ohlášena poslední minuta základní hrací doby, teď už Avalanche kombinují před brankou. Barriemu pak skočil puk přes hokejku a málem z toho byly pro hosty trable.

58:50

Opakované vhazování ve středním pásmu, Colorado se zatím nemůže dostat do nějakého trvalejšího tlaku, který by hostům pomohl vytvořit šanci na případný gól.

58:15

Teď už Laviny hrají s prázdnou brankou a riskují v šesti mužích, prázdná branka je pochopitelně výzvou pro domácí Calgary Flames.

58:07

Colorado Avalanche v postavení mimo hru. Varlamov sice už vyjel z branky na střídačku, ale bude muset ještě na chvilku zpátky.

57:35

Avalanche vyhráli vhazování v útočném pásmu a už hledají puku nejkratší cestu k brance. Jan Hejda zkusil vypálit, ale jeho šance se odrazila pouze od zadního mantinelu.

56:28

Kotouč v blízkosti klece Semjona Varlamova, teď ale nemusel brankář Colorada vůbec zasahovat, protože puky létají mimo branku.

55:58

Jiří Hudler málem výborně našel rozjetého Gaudreaua, ale druhému jmenovanému odpískáno postavení mimo hru. Jinak by ale malý šikula uháněl sám na branku.

55:31

Hned zase hra přerušna, kotouč skončil sražený na domácí střídačce, puk by měl nyní padat na ledovou plochu opět ve střední části pole.

55:28

Flames už zase útočí a teď jejich rána od modré čáry na poslední chvíli zblokována. Po postavení mimo hru domácích uvidíme ještě jednu krátkou pauzu.

54:50

Mitchell dostal puk od Iginly, ten následně chyboval a puk mu skočil přes hokejku. Na druhou stranu chtěli hned uhánět Monahan a Brodie, ale ani jeden netrefil zařízení.

54:05

Také domácí družina po delší časové odmlce v šanci, ale teď se nedaří Calgary vytvořit stálejší tlak a brát soupeři naděje na body, hrají Avalanche.

53:28

Briere dělal domácím trable na branovišti, ale nakonec nedokázal vystřelit. Navíc měl Karri Ramo zavčas připravený beton o u své pravé tyčky.

52:51

Aktivita Colorada na chvilku pozastavena, hráči v červených trikotech vyhodili kotouč alespoň do středního pásma, aby mohli na led poslat čerstvé síly.

52:10

Ryan O'Reilly ukazuje, že Colorado dostalo po snižovací brance chuť útočit. Ale zatím je stále brana Calgary Flames v klidu a na svém místě.

Gabriel LANDESKOG - 3:2

50:46

Colorado právě vstřelilo branku!
Rychlá odpověď mužstva z Denveru je na světě doslova během několika vteřin. Po konci komerční přestávky dokázali Avalanche vyhrát vhazování v prostřední třetině hracího pole, takže se hned mohli dostat s pukem před Karriho Rama. To se také stalo a týmu Patricka Roye se tentokráte vyplatil slibný důraz na brankovišti. Střeleckou pozici si našel GABRIEL LANDESKOG, jenž našel mezírku na propasírování kotouče do sítě. Zápas bude mít zase zajíavější ráz. Asistence: Ryan O'Reilly, Zach Redmond.

50:18

Krátká reklamní přestávka, po jejím skončení by se mělo vhazovat ve středním pásmu.

49:55

Schlemko za brankou zkouší získat puk pro Calgary, aby následně mohli domácí vyhodit a zabránit další problémů. Teď potřebují Flames hlavně nechybovat.

Lance BOUMA - 3:1

48:40

Calgary právě vstřelilo branku!
Důležitý zásah pro domácí mužstvo, který přichází ještě v první polovině třetí části. Nyní totiž budou moci hrát hokejisté v červených trikotech s daleko větším klidem. Je pravda, že Flames se už docela dlouho pohybovali kolem Varlamova a tvořili si šance, tahle rána od modré čáry by ale ruským gólmanem byla pravděpodobně zastavena. Kdyby ji ovšem těsně před brankovištěm netečoval LANCE BOUMA, jenž rozradostnil tribuny v Calgary. Colorado bude muset v závěru základní hrací doby hodně zabrat, jestliže chce pomýšlet na body. Asistence: T. J. Brodie, David Jones.

48:10

Colborne si troufnul udělat v útočné třetině pár kliček navíc a byla z toho zajímavá možnost pro Calgary. Pak už Laviny vyhazují alespoň do středního pásma.

47:36

Russell si dal pozor, aby dobře rozehrál puk na Monahana. Druhý zmiňovaný jedinec pak zkusil zakončit od pravého mantinelu, i kdy se mu střela nakonec vůbec nepovedla.

47:13

První komerční přestávka ve třetí části, po jejím skončení samozřejmě pokračujeme.

46:43

Mitchell a Iginla v šanci an druhé straně, jenže Karri Ramo se pohlídall prostor u pravé tyče, kam mířil puk.

45:55

Jan Hejda nestačil za brankou obrat o puk Stajana, druhý zmiňovaný nádherně našel volného spoluhráče před brankou a byla z toho veliká možnost domácích.

45:25

Brodie a jeho nahození alespoň do středního pásma, tam už se o puk museli starat hráči v bílých dresech. Varlamov následně pro jistotu zadržel kotouč.

44:43

Duchenova střela a následně ještě nahrávka na Iginlu. Druhý jmenovaný ale už zakončovat nestačil, daleko dříve totiž byla u kotouče defenzíva Calgary Flames.

43:56

A zase až možná zbytečně rychlé vyhození Colorada přes všechny čáry, teď se ale o zakázané uvolnění nejednalo. Avalanche chtějí útočit za každou cenu.

43:35

Karri Ramo má puk v rukavici, také ho tam nějakou dobu podrží. Počká si, až proběhne další vhazování po jeho levé ruce.

43:00

Brodie a Stajan se hnali do šance, ale ani oni nebyli dostatečně přesní. Kvalitní obrannou práci naopak předvedl bek české národnosti Jan Hejda.

42:20

Evergberg na útočném výletě, avšak dobře si na něj u matinelu počíhal Schlemko. Vhazovat se za několik okamžiků bude ve střední třetině.

41:53

Nick Holden a jeho vyhození, jenže následně se nikdo v bílém kotouč nedotkl. Takže se jedná o zakázané uvolně, vhazování před Varlamovem.

41:21

Iginlova střela z dálky, ještě by ale potřebovala něčí teč, aby se mohla ujmout. Takhle Karri Ramo s klidem vyrazil, navíc mu zavčas pomohla obrana.

40:50

Snadné vyhození na branku Semjona Varlamova, Matt Duchene a Brad Stuart pak už hledali ce nejkratší cestu do útočné třetiny, zatím marně hledají.

40:13

Úvodní vhazování ve třetí třetině ovládli Avalanche, ale přechod do útočného pásma jim nebyl usnadněn za žádnou cenu.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve druhé třetině

Calgary Flames: 10

Colorado Avalanche: 8
Prostředních dvacet minut už tolik na góly atraktivních nebylo. Oba brankáři zůstali ve druhé části bezchybní, na případné další góly budeme čekat minimálně do startu posledního dějství. Pokračujeme po přestávce mezi třetinami.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:13

Běží poslední minuta prostřední třetiny, Gabriel Landeskog a po něm také Matt Duchene si dělali zálusk na šanci. Ale ani jeden z nich dobře nevystřelil.

38:50

Teď už hrají Flames v plném počtu, také tohle oslabení zvládli bez inkasované branky. Vhazovat se puk na ledovou plochu bude ve středním pásmu.

38:08

Už je necelé půl minuty do návratu vyloučeného Monahana na ledovou plochu, teď už nejsou Laviny v přesilovce tolik aktivní. Navíc ofsajd Landeskoga.

37:24

Už jsou hosté zpátky v útočné třetině a obránci si pohrávají s pukem na modré čáře. Následná rána Barrieho skončila pouze na bruslích bránícího hráče.

36:53

Colorado už si udělalo správné rozestavení v útočné třetině, Barrieho střela ještě málem dorážena Landeskogem. Ale to už Flames vyhazují puk.

36:37

Následuje komerční přestávka, ještě před tím ale vyloučení. Dvě minuty za hákování dostává k nelibosti fanoušků v aréně Sean Monahan (CGY), tan se provinil hákováním.

36:05

Teď už sice Colorado vystřelilo, ale Matt Duchene si vylámal zuby na dnes zatím skvěle chytajícím Ramovi. Calgary dostřídalo a vyhodilo puk.

35:20

Jan Hejda předával už v útočném pásmu puk ne Briera, ale ani jeden z hráčů Colorada nedopravil touš směrem na klec, hrají opět domácí.

34:44

Varlamov vyjel za branku, aby vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Stalo se tak a hned se mohli zkusit Avalanche ubírat směrem do útoku.

33:55

Alex Tanguay vyřešil největší problémy v dané situaci pro Colorado. Sice nakonec nezaložil útok, ale aspoň vyhodil kus černé gumy do bezpečí.

33:05

Mitchellova nabídka pro Duchena, ale druhý jmenovaný nedokázal zavčas vystřelit a překvapit brankáře Rama. Na druhé straně se musel hodně snažit zastavit puk Varlamov.

32:19

Colorado se dostalo pravděpodobně do svého největšího zatlačení soupeře ve druhé třetině. Ale zatím se jedná pouze o optický tlak, žádná lepší střela.

31:30

Ještě další vhazování před stejným brankářem. Sice to byli Laviny, kdo puk vyhazoval mimi plochu, ale někdo z Plamenů do něj ještě strčil hokejku.

31:18

Holden a Stuart pouze s klidem na hokejkách získali pásmo pro Avalanche, na útočníky už ale touš nepropracovali. Následně domácí vyhazují na zakázané uvolnění.

30:44

Gaudreau ukázal jednu ze svých šikovných kliček a nakonec se dostal i do výborného zakočení, pravděpodobně trefil tyčku, protože celá hala po jeho šanci zahučela.

30:22

Buly se bude opakovat v blízkosti ruského brankáře, protože Avalanche řešili situaci kolem branky pouze zakázaným uvolněním.

30:16

Pokračovat budeme za malou chviličku, hned po skončení komerční přestávky.

29:59

Teď už si dávají domácí daleko větší záležet s rozehrávkou od vlastní branky, stejně tak se ale rychle stahují do obrany, když jim teče do bot.

29:18

Na malý okamžik hra také ve střední třetině, ale tam se podle očekávání příliš dlouho nezdržela. Flames hned zakládají útok a snaží se vystřelit.

28:42

Po další ráně od modré čáry musel Ramo vytáhnout svůj pravý beton, ale na zakončení dobře viděl, takže to přo něj nebyl zase takový problém.

28:03

Schlemko a jeho dobré získání útočné třetiny pro Calgary. Pak už ale hru na druhou stranu otočil Barrie, aby zahrozil Ramovi z dálky.

27:25

Z ničeho nic se Avalanche dostali do přečíslení v útočném pásmu a málem bylo vyrovnáno, hosté totiž trefili tyčku Ramovy klece. Gólman Flames měl ale nyní štěstí.

27:07

Colorado řeší trable vyhozením na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude právě před klecí Avalanche.

26:40

Hned po buly další šance, Russell a následně také Wideman zakončoval. Jenže pryž jen těsně minula branku, Varlamov ani nemusel do dráhy puky zasahovat.

26:24

Jooris už si rovnal puk na hokejce ke střele, jenže možná si zakončení připravoval až příliš. Netrefil totiž kotouč, ten mu nakonec sjel z hokejky a bylo po velké šanci na pravém kruhu.

25:55

Stajan se zkusil vytočit sám až do zakončení, to se mu povedlo. Jenže přišla řada také na dorážku, Schlemko ale také nedokázal propasovat touš až za Varlamova.

25:15

Trojice hráčů v červených dresech sice aktivních v útočném pásmu, ale obrana Colorada dobře ví, že inkasovat další gól by bylo zlomové. Proto je důsledná.

24:45

Diazova střela od modré z první, ale ve skutečnosti obránci Flames vůbec nesedla, jelikož s ní hokejista Calgary původně nepočítal. Buly po levé ruce Varlamova.

24:20

Poslední vteřinky z trestu Colborna, ani další šance Colorada se neujala. Naopak se hned po skončení oslabení vydali domácí do protiútoku.

23:43

Také další vhazování v útočném pásmu hosté zvládli celkem bez problémů, se střelami v přesilovce už je to ale horší. Za chvilku budou domácí kompletní.

22:58

Wideman za brankou zabrzdil šance soupeře. Tyson Barriea pak musel znovu zavážet do pásma, aby měli Avalanche příležitost dostat se do zakončení.

22:25

Bude se podruhé v zápase vylučovat na straně domácího mužstva. Joe Colborne (CGY) dostává od hlavního arbitra duelu trest za vražení na hrazení, Calgary se bude muset bránit ve čtyřech.

21:39

Iginla v souboji o kotouč za branku úspěšnější, ale nedokázal vypracovat šanci pro své spoluhráče. Flames pak nahodili alespoň do středu hřiště, aby mohli zamířit vystřídat.

21:09

Tanguay a jeho šance na druhý gól zápasu, ani další jeho pokus nabyl špatný. Jenže když mířil mezi betony, brankář Karri Ramo stihl zavčas utěsnit mezírku. Vhazování po jeho pravici.

20:20

Jako první se ve druhé třetině dostali na puk hosté, ale vše vyřešil u své branky Brodie, takže nakonec žádné trable pro Calgary.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v první třetině

Calgary Flames: 8

Colorado Avalanche: 9
Začátek duelu poměrně opatrný, ale potom už bylo na co koukat. Celkem tři branky nabídla zahajovací třetina mezi Calgary a Coloradem, čeká nás nejspíše ještě zajímavý zbytek duelu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

Jiří HUDLER - 2:1

19:44

Calgary právě vstřelilo branku!
Domácí ale prostě chtějí za každou cenu ukořistit vedení po skončení zahajovací dvacetiminutovky, nyní to jasně ukázali. Avalanche už se možná pomalu chystali do kabiny, ale ještě bylo příliš brzy. Vyhrané vhazování v útočném pásmu znamenalo pro Plameny počátek úspěchu, výborná střela domácích a následná teč českého útočníka JIŘÍHO HUDLERA okamžitě po vhazování, najednou zaplachtila až za Semjona Varlamova. Ten neměl moc šancí na to, aby puk chytil, protože se jedalo o vskutku rychlou palbu. Asistence: Dennis Wideman, Sean Monahan.

19:35

Ještě minimálně jedno vhazováno v první třetině, Semjon Varlamov musel krýt střelu z pravého kruhu nakonec proti šanci vytáhl svou lapačku.

Alex TANGUAY - 1:1

17:46

Colorado právě vstřelilo branku!
Na kostce v Albertě je vyrovnáno ještě v první třetině, domácí družina nezvládla nepřehlednou situaci kolem svého zařízení, kotouč poskakoval hodně zajímavě a ani Karri Ramo si nevěděl s neposednou pryží rady. Gólman Calgary Flames ještě kotouč dokázal zastavit u tyče, když se pro něj natáhl na poslední chvíli. Následně ale přistál puk na hokejce muži jménem ALEX TANGUAY, který možná i trochu se štěstím poslal za nepřehledného provozu před bránou puk do sítě. Ale branka pochopitelně platí. Asistence: Gabriel Landeskog, Ryan O'Reilly.

17:22

Kotouč v obranné třetině Colorada, Granlund si dělal nejdříve naděje na zakočení. Ale pak kotouč ztratil a znovu hráli obránci v bílých trikotech.

16:55

Ještě jedna komerční přestávka v zahajovací dvacetiminutovce, za malý okamžik samozřejmě pokračujeme.

16:45

Sřela Boumy z prostoru na pravém kruhu, Jan Hejda ji ale výborně zblokoval. Stejný hostující obránce také o několik vteřin později rozehrával puk.

15:50

Karri Ramo a práce pro něj, Duchene nadělal pořádné neplechy kolem zařízení soupeře. Ale zatím je brankář Calgary bezchybný, Flames jen nahazují puk do středu.

15:09

Už se hraje v plném počtu na obou stranách, na případné branky v přesilovkách si tedy ještě musíme počkat. Colorado rozehrává od své svatyně.

14:33

Ještě jednou se zkoušel Wideman v přesilovce prosadit, nyní technickým způsobem. Ale klička za modrou čárou mu úplně nevyšla, takže Avalanche mohli vyhodit.

13:58

Už probíhá zkrácená přesilová hra Calgary Flames. Wideman obdržel kotouč na modrou čáru a hned pálil, Varlamov si jeho tvrdý pokus ovšem někde našel a přerušil hru lapačkou.

13:28

Při hře čtyři na čtyři Varlamov trochu zariskoval a rychle vyjel k rozehrávce za branku. Ale vyplatilo se, byl u puku jako první a hledal své spoluhráče.

12:49

Počet hráčů na ledové ploše se ale srovná, kapitán Colorada Gabriel Landeskog (COL) inkasuje dvě minuty za vysokou hokejku a musí pykat.

12:27

Landeskog obdržel od O'Reillyho sice rychlou, ale nepřesnou přihrávku. K další střele se tedy hosté v početní výhodě zatím nedostali, ale Calgary až více jak po minutě oslabení vyhodilo.

11:59

Hosté nezačali přesilovou hru vůbec špatně, dlouho si předávali kotouč skrz celé pásmo. Pak se ke střele odhodlal Barrie, ještě lepší lapačku ale předvedl Karri Ramo.

11:31

První vyloučení dnešního zápasu, přesilovou hru si zahrají Colorado Avalanche. Na dvě minuty odchází do boxu trestoměřičů Josh Jooris (CGY), podle soudu rozhodčího totiž podrazil soupeře.

11:26

Nyní už daleko větší šance pro Colorado a Karri Ramo musel proti střele z levého kruhu vytáhnout pravý beton. Bude se ale vylučovat.

10:40

Spoluhráči Jiřího Hudlera hledali českého útočníka na modré čáře, tam byl ale šikula zblokovaný a nedostal možnost unikat na branku. Jinak šlo ale o dobrou možnost.

10:03

Landeskog zkusil vystřelit alespoň z dálky, když se jeho družina nemůže dostat až před branku. Ale tahle nepřesná rána neměla moc šancí se ujmout.

09:15

Redmondovy kličky ve střední třetině, ale tam následně po svém umění s hokejkou o kotouč přišel. Ani teď se Colorado do pásma s pukem nepodívá a hraje Calgary.

08:41

Rozehra hostující obránců hodně pečlivá, ale Avalanche už by se potřebovali dostat do lepšího zakončení, které by jim umožnilo ohrozit Rama. Zatím se tak nestalo.

08:06

Domácí opět v blízkosti zařízení Colorada, teď už je ale brankář Varlamov v klidu, zasahovat nemusel.

David JONES - 1:0

06:18

Calgary právě vstřelilo branku!
Málo šancí na samotném začátku utkání, ale tahle pohledná kombinace opravdu stála za počkání si. Dlouho se zdálo, že Calgary bude mít problém s přechodem do útočné třetiny, pak ale dvojice jejich šikulů vymyslela parádní souhru, která končí zahajovací brankou dnešního setkání. Přečíslení dva na jednoho snad nešlo ze strany kanadského klubu vyřešit lépe, nádhernou přihrávku před polovinu prázdné svatyně na hokejku obdržel DAVID JONES. Ten doklepl kotouč za v tu chvíli bezmocného Semjona Varlamova. Asistence: Lance Bouma, Markus Granlund.

05:43

Hra rychle plyne a téměře se nepřerušuje, Semjon Varlamov musel dávat pozor před sebou na levém kruhu. Střela jednoho z domácích ale do sítě neletěla.

05:08

Everbegrovo nahození o mantinel obranu domácích nikterak nezaskočilo, pevná defenzíva nechala kotouč projít pouze k modré čáře, dále už ne.

04:30

Kotouč původně letěl na zakázané uvolnění, ale nakonec vyjel brankář Karri Ramo z branky ještě k rozehrávce, jelikož rozhodčí přestupek proti pravdilům nesignalizoval.

03:50

Holden získal kotouč v útočném pásmu poté, co jej jeden z jeho spoluhráčů vyhrál na buly. Ale Flames hned vyhazují přes všechny čáry, takže bylo po šanci.

02:52

V obranné třetině Calgary dělal neplechu Barrie, jenže ani jemu se nedostala dostatečná podpora spoluhráčů. Zatím to vypadá, že su budeme muset v první části na šance počkat.

02:04

Cliche viděl, že z dálky může střílet. Ale bylo potřeba, aby jeho šanci ještě někdo tečoval, takhle kotouč jen sotva proskotačil na branu a nenadělal Ramovi trable.

01:34

Varlamovova lapačka se dnes poprvé mohla ukázat, i když teď nešlo o tolik těžký zákrok pro ruského gólmana. Vhazovat se za okamžik bude po jeho levé ruce.

00:50

O'Reillyho nahození z dálky, nikdo ale jeho nápad nevystihl, takže se o větší šanci pro Colorado Avalanche nejednalo. Na první střelu zápasu čekáme.

00:15

Na úvodním vhazování si lépe vedli domácí hokejisté, ti hned chtěli okusit útočné pásmo. Ale nakonec jen nahodili kus černé gumy.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Calgary Flames: Ramo – Wideman, Russell, Engelland, Brodie, Diaz, Schlemko – Hudler, Monahan, Gaudreau – Jooris, Backlund, Colborne – Jones, Granlund, Bouma – Bollig, Stajan, Raymond

Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Briere, Hamilton, Caron.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dnešního utkání zámořské National Hockey League. Utkají se týmy ze Západní konference, které by rády zabojovaly o účast v play-off. Nečeká je ale snadná úloha, o vyřazovací boje na západě je obrovský zájem. Budou dnes úspěšnější Calgary Flames nebo o šanci zápolící Colorado Avalanche?
Československá stopa v utkání

Jiří Hudler (CGY) (26 +38)
Jan Hejda (COL) (1 + 12)
Předchozí vzájemné utkání

Není to tak dávno, co se oba mančafty potkaly, bylo tomu ještě dokonce v aktuálním měsíci březnu. Calgary zavítalo do Denveru a Colorado Avalanche ovládli duel těsným poměrem 3:2.
CALGARY FLAMES

Jedno z největších překvapení letošní základní části, o tom už nyní není pochyb. Ale zúčastní se nakonec Plameny vytouženého play-off? Ještě před rokem v tuhle dobu si mohli v Albertě nechat o vyřazovacích bojích pouze zdát, teď je situace zcela jiná. Velikou zásluhu za tažením Flames má třeba také český útočník Jiří Hudlera, jenž si užívá ročník 2014/2015. Nyní Calgary postává na osmé příčce Západní konference, tedy na hranici postupu do play-off. Ale ještě ani zdaleka nemohou být muži v červenobílých trikotech v klidu. Zespodu se tlačí spoustu zájemců o postupové pozice, mezi nimi i poslední vítěz Stanley Cupu Los Angeles Kings. Plameny ale v předchozích třech případech uspěly pouze jednou, minule nestačily na Columbus Blue Jackets. Dnes mají ale k dispozici výhodné domácí prostředí.
COLORADO AVALANCHE

Jaká je asi nálada v kabině mančaftu z Denveru? Laviny zažily senzační základní část uplynulé sezóny 2013/2014, tento ročník je ovšem nezastihl v takové formě. Ve své divizi Avalanche postávají na druhé nejhorší příčce, v Západní konferenci stejné družině náleží desátá příčka. Play-off ale pro Colorado úplně ztraceno není, svěřenci Patricka Roye stále mají příležitost se prodrat mezi nejlepší osmičku na západě. Vždyť Laviny vlastní na kontě smírný počet bodíků jako třeba jeden z předsezónních favoritů na hru v dlouhodobé sezóně San Jose Sharks. Avalanche zvládli tři z posledních čtyř duelů, v minulém hracím kolem však neodolali tlaku silného Anaheimu, Kačerům podlehli 2:3 v prodloužení. Jak se bude dařit Coloradu na kluzišti kanadského zápolitele?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Calgary Flames – Colorado Avalanche

3:2

konec (2:1, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Jones (Bouma, Granlund), 20. Hudler (Wideman, Monahan), 49. Bouma (Brodie, Jones) – 18. Tanguay (Landeskog, O'Reilly), 51. Landeskog (O'Reilly, Redmond)

Calgary Flames: Ramo – Wideman, Russell, Engelland, Brodie, Diaz, Schlemko – Hudler, Monahan, Gaudreau – Jooris, Backlund, Colborne – Jones, Granlund, Bouma – Bollig, Stajan, Raymond

Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Briere, Hamilton, Caron

Rozhodčí: Charron, Kozari – Cvik, Pancich

Diváci: 18 613

Průběh zápasu
1. třetina
06:18
11:31
12:49
17:46
19:44
Po 1. třetině
2. třetina
22:25
36:37
Po 2. třetině
3. třetina
48:40
50:46
Konec