Menu

Další

Sjezdové lyžování

SP v alpském lyžování - sjezd žen, Garmisch-Partenkirchen

Vítěz: T. Weiratherová (LIE)

konec

07.03.2015, 10:45 • Garmisch-Partenkirchen, Německo • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Dnešní sjezd v Garmisch-Partenkirchenu je za námi. Po skvělé jízdě jej vyhrála Tina Weiratherová z Lichtenštejnska! Druhá skončila Rakušanka Anna Fenningerová, která zaostala o 51 setin. Na třetím místě se umístila Slovinka Tina Mazeová.

"Bramborovou pozici vybojovala po skvělé jízdě Nicole Hospová, ta ztratila 0,94 setiny. Páté místo obsadila trochu překvapivě další Slovinka Ilka Stuhecová!

Klára Křížová bohužel závod nedokončila a nebyla kvalifikována.

To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (12:36:05)

VÝSLEDKY

1. Tina Weiratherová (LIE) 1:40,94
2. Anna Fenningerová (AUT) +0,51
3. Tina Mazeová (SLO) +0,91
4. Nicole Hospová (AUT) +0,94
5. Ilka Stuhecová (SLO) +1,06
6. Nadia Fanchiniová (ITA) +1,27
7. Lindsey Vonnová (USA) +1,40
8. Lara Gutová (SUI) +1,51
9. Dominique Gisinová (SUI) +1,61
10. Elisabeth Goerglová (AUT) +1,68
11. Larisa Yurkiwová (CAN) +1,78
12. Elena Fanchiniová (ITA) +1,89
13. Alice McKennisová (USA) +1,96
14. Cornelia Huetterová (AUT) +1,99
15. Fabienne Suterová (SUI) +2,02
16. Carolina Ruiz Castillová (SPA) +2,03
17. Nicole Schmidhoferová (AUT) +2,09
18. Johanna Schnarfová (ITA) +2,19
19. Mirjam Puchnerová (AUT) +2,30
20. Regina Sterzová (AUT) +2,33
________________________________
Klára Křížová (CZE) – závod nedokončila

Závod právě skončil

45

Jako poslední se na trať vydala mladá Francouzska Laura Gaucheová, která podobně jako Larrouyová sbírá zkušenosti. Její jízda nebyla povedená a na druhém mezičasu už ztrácela 2,71 sekundy. Poté ale udělala velkou a závod pro ni skončil.

44

Reprezentantka Monaka Alexandra Colettiová také nezajela příliš povedou jízdu. Na první Weiratherovou ztratila 3,55 sekundy a patří ji průběžné 33. místo.

43

Noemie Larrouyová je ročník 1995 a v Ga-Pa hlavně sbírá zkušenosti. Její jízda tomu také odpovídala, na čtvrtém mezičase ztrácela už skoro pět vteřin. V poslední pasáži ale udělal velkou chybu a závod bohužel nedokončila.

42

Další Francouzska Marine Gauthierová zajela hodně nepovedenou jízdu a se ztrátou 4,40 sekundy se řadí na předposlední 35. pozici.

41

Marion Pellissierová také nezajela dobrou jízdu a v cíli ztratila 3,21 sekundy, což ji řadí na 30. pozici.

40

Poslední Švýcarka v závodě Priska Nuferová zajela ještě horší jizdu, než Italka. V cíli ji patří až 29. pozice se ztrátou 3,16 sekundy na vedoucí Weiratherovou.

39

Italka Francesca Marsagliová je už také v cíli. Její jizda byla také hodně nepovedená a s průběžným 27. místem nebude Francesca spokojená.

38

Jennifer Piotová z Francie úspěšně dokončila závod. S výsledkem ale příliš spokojená nebude. Ztráta 2,66 ji zařadila na 25. pozici.

37

Poslední Američankou na startu byla Jacqueline Wilesová. Ani tato závodnice ale závod nedokončí! To už je čtvrtá závodnice v řadě, která závod nedokončila!

36

Ani Švýcarka Jasmine Fluryová se do cíle nepovídá, ta vypadla už uprostřed trati.

35

Češka Klára Křížová dopadla podobně jako Slovinka, Její ztráta se držela okolo tří sekund. V poslední pasáži před cílem se ale nezvládla vejít do jedné z branek a končí!

34

Slovinka Vanja Brodniková nenapodobila výkony svých krajanek a závod vůbec nedokončila. V poslední pasáži před cílem upadla.

33

Předposlední Američanka Julia Fordová má svůj závod také za sebou. Jízda se ji ale vůbec nepovedla, postupem nabrala ža tří sekundovou ztrátu a kupila další chyby. V cíli zaostala za Weiratherovou o 4,41 sekundy a řadí se na polsední 31. pozici.

32

Němka Michaela Wenigová byla hodně podoporována domácími fanoušky. Nicméně se svou jízdou příliš spokojená nebude. Ztráta 3,65 ji řadí až na 29. pozici.

31

Na trať se vydala Francouzska Margot Bailetová, která nezačala přiliš dobře a od začátku ztrácela. Do cíle její ztráta narostla na 2,55 sekundy, což ji řadí až na 21 pozici.

30

Jako třicátá vjela do závodu Rakušanka Nicole Hospová, která jela od začátku velmi dobře a její ztráta se pohybovala okolo 80 setin! V cílové rovince lehce ztratila, nicméně se ztrátou 94 setin se řadí na výborné čtvrté místo! Rakušnka bude s touto jízdu určitě spokojená!

29

Italce Vereně Stufferové se jízda také příliš nepovedla. Na první závodnici ztratila 2,64 sekundy a řadí se až na 21. pozici.

28

Jako další se na trať vydala Rakušanka Regina Sterzová, která od začátku nejela vůbec špatnou jízdu. Ztráta na druhém mezičase činila 1,13 sekundy. Prostřední pasáž ale nezajela příliš povedeně a ztráta narostla na 1,62. Poté ale přišlo pár chyb ve spodní pasáži traťi a Sterzová ztratila na Weiratherovou 2,33 sekundy, to ji řadí až na průběžnou 19. pozici.

Pád Maďarky Miklošové

27

Maďarka Edit Miklošová začala velmi dobře a na druhém mezičase ztrácela pouze 8 setin! Poté ale přišla menší chyba a ztráta narostla na 68 setin. Urpostřed traťi ale neustála jednu ze zatáček a ošklivě upadla! Ihned po pádu se ale zvedla a měla by být v pořádku!

26

Rakušanka Andrea Fischbacherová také výrazně ztratila a na traťi udělala pár větších chyb. V cíli z toho byla ztráta přes tři vteřiny a průběžné 22. místo.

25

Španělce Ruiz Castillové se včera povedl trénink a skončila pátá. Dnešní jízda ale už tak dobrá nebyla. Na Weiratherovou ztratila 2,03 sekundy a patří ji až 15. pozice.

24

Další Rakušanka Siebenhoferová také nezajela povedenou jízdu. Od začátku jela hodně opatrně a v cíli se to také projevilo na její ztrátě. Na Weiratherovou ztratila 3,27 sekundy a patří ji až 21 pozice!

23

Italka Johanna Schnargová přední příčky rozhodně neohrozila, její jízda nebyla příliš povedená a v cíli ztratila 2,19 sekundy a řadí se až na 16. místo. Další zklamání italské závodnice.
Máme za sebou 22 závodnic! V průběžném vedení je Tina Weiratherová, která zajela hodně povedenou jízdu. Hned za ní je Rakušanka Anna Fenningerová, která ztratila 51 sekundy. Na třetím místě je Slovinka Tina Mazeová se ztrátou 91 setin. Na "bramborové" pozici je její krajanka Ilka Stuhecová, která je zatím největším překvapením dnešního sjezdu!

22

Anna Fenningerová v průběhu traťi potvrzovala svou výbornou formu. Na druhém mezičase sice ztrácela 42 setin, ale jela velmi dobře. Na třetím mezičase ale byla její ztráta stále 40 setin! Těsně před cílem ale lehce podjela jednu zatáčku a v cíli ztratila 51 setin a řadí se na druhé místo!

21

Velká favoritka Lindsey Vonnová nezačala příliš dobře , na druhém mezičase ztrácela 71 setin a její jízda nebyla vůbec ideální. Na jednom z horizontů skoro spadla a její ztráta narůstala. Na čtvrtém měřeném úseku to bylo už 1,37 sekundy. V cílové rovince ještě ztratila 3 setinky a v cíli je z toho až průběžná pátá pozice!

20

Italka Elena Fanchiniová se do branek pustila podobně agresivně jako Weiratherová a na druhém mezičase ztrácela 33 setin. Spodní pasáž hry ji ale vůbec nevyšla a začala ztrácet. V cíli je to až deváté místo se ztrátou 1,89 sekundy. Od této závodnice jsem určitě čekali více!

19

Rakušance Elisabeth Goerglové se tato jízda přiliš nepovedla. Už v horní pasáži ztratila na Weiratherovou více než jednu sekundu a její ztráta narůstala. Na čtvrtém mezičase už ztrácela 1,79 sekundy. Do cíle dorazila na průběžném sedmém místě, s tímto umístěním Rakušanka určitě nebude spokojená.

18

Vítězka včerejšího tréninku Tina Weiratherová z Lichtenštejnska začala velmi dobře, když na prvním mezičase vedla o 13 setin. Na druhém mezičase vedla už o 63 setin a nadále zrychlovala! Na třetím nadělila Mazeové skoro sekundu! Do cíle dojela Weiratherová s náskokem 91 setiny a máme novou vedoucí závodnici!

17

Hned po Mazeové se vydala do závodu další favoritka Lara Gutová. Švýcarka působila na startu hodně nabuzeně, nicméně horní pasáž se ji příliš nepovedla. Na druhém mezičase ztrácela na Mazeovou 46 setin. Poté se snažila zrychlit, ale začala kupit lehké chyby a na čtvrtém místě už ztrácela 93 setin. Do cíle ale ještě nějaké setinky ukrojila a v cíli je z toho čtvrté místo!

16

Favoritka Tina Mazeová vjela na trať velmi agresivně a na prvním mezičase vedla o 18 setin. Další část se ji ale nepovedla a na svou krajanku ztrácela 22 setin. Poté začala více riskovat a na mezičasích to bylo znát, na tom čtvrtém vedla už o 36 setin! Mazeová to dokázala a v cíli nadělila své krajance 15 setin a máme novou vedoucí závodnici!
Máme za sebou prvních patnáct jízd. Jako úplně první vjela na trať Slovinka Ilka Stuhecová, která zajela čas 1:42,00 a je zatím průběžně první! Uvidíme, zda-li na této pozici vydrží i po jízdách Mazeové, Vonnové, či Fenningerové!

15

První velká favoritka závodu Dominique Gisinová zajela velmi dobrou jízdu. Uprostřed trati udělala malou chybičku, i přesto ale na třetím mezičase vedla o 18 setin! Na čtvrtém mezičase ale ztrácela 21 seitn. Spodní pasáž se ji ale vůbec nevydařila a na Slovinku ztratila 55 setin, což ji řadí až na třetí místo!

14

Už třetí Američnanka v řadě. Jízda Julie Mancusové nebyla vůbec povedená, od prvních branek u ní nebylo vidět žádné nadšení, či agresivita a to se projevilo na mezičasích. V cíli ztratila 2,22 sekundy a řadí se až na 12. místo! Velké zklamání!

Pád Američanky Rossové

13

Další Američanka Laurenne Rossová jela od začátku výborně. Do branek vjela velmi agresivně a na všech mezičasích vedla! Poté ale těsně před cílovou rovinkou nezvládla jednu ze zatáček a závod pro ní končí! To je velká škoda pro Američanku!

12

Jízda Američanky Stacey Cookové byla od prvních branek velmi opatrná, což se projevilo i na mezičasích. Postupně se dostávala až ke ztrátě jedné sekundy. Ve spodní pasáži svou ztrátu ještě navyšovala a s průběžným devátým místem Američanka určitě spokojená nebude. Za Stuhecovou zaostala o 1,54 sekundy.

11

I třetří Švýcarka Suterová na startu odstartovala velmi dobře, na prvním mezičase byla rychlejší o pět setin! Suterová na třetím mezičase stále vedla. Spodní pasážji ale nevyšla, pár branek lehce podjela a v cíli je z toho průběžné šesté místo. Ztráta na Slovinku Stuhecovou činila 96 setin!

10

Rakušanka Huetterová měla výborný start, na prvním mezičase vedla o sedm setin. Další pasáž ale tak povedená nebyla, neboť ji byla ztráta 25 setin. Rakušanka ale zrychlila a na třetím mezičase už ztrácela pouze dvě setiny. Dojezd ji ale nevyšel dle představ a v cíli ztratila 93 setin na vedoucí Slovinku. Průběžně ji patří až páté místo.

9

Do branek se vydala i první Rakušnka Nicole Schmidhoferová, ta jela velmi podobnou jízdu jako Kanaďanka. Ve spodní části ale nabrala větší ztrátu a v cíli je z toho až páté místo se ztrátou 1,03 sekundy.

8

Kanaďanka Larisa Yurkiwová se do branek pustila hodně agresivně a na mezičasích si držela ztrátu kolem 20 setin. Ve spodní pasáži už ale její ztráta byla 39 setin. Při dojezdu do cíle ale trochu ztratila a řadí se až na třetí místo!

7

Francouzska Jay Marchandová se svou jízdou asi příliš spokojená nebude. Spodní pasáž traťi ji vůbec nevyšla a do cíle dorazila se ztrátou 1,75 sekundy, což ji řadí až na šesté místo.

6

Další Švýcarka Marianne Abderhaldenová se do branek nepustila tak odvážně jako Italka a na mezičasích to bylo poznat. Ve spodní pasáži se ale jen tak tak vešla do jedné z branek a hodně ztratila. V cíli je z toho průběžné poslední místo se ztrátou 2,83 sekundy.

5

Italka Nadia Fanchiniová se do branek pustila velmi ostře. Na prvních dvou mezičasích ještě ztrácela, ale na třetím už vedla o 25 setin! Ve spodní části ale přišla malá chybička při skoku a v cíli ztratila 21 setin a je z toho průběžnné druhé místo!

4

První Švýcarka v závodě Nadja Jnglin-Kamerová na druhém mezičase dokonce vedla o 14 setin, poté ale podjela pár branek a v cíli je z toho čtvrté místo se ztrátou 1,58 sekundy na vedoucí Slovinku.

3

Jízda Američanky nebyla vůbec špatná v horní pasáži traťi si držela ztrátu okolo dvaceti sekund. Spodní část ji ale nevyšla úplně dle představ, nicméně do cíle dorazila se ztrátou 90 setin a střídá Puchnerovou na druhém místě!

3

Alice McKennisová měla v průběhu letošní sezóny problémy se zraněním, dokázala se ale vrátit a právě vyrazila do dnešního závodu!

2

Rakušanka Mirjam Puchnerová na prvním mezičase byla rychlejší o dvě setiny. Na dalším mezičase už ale ztrácela pět setin. Prostřední část traťi ale zvládla velmi dobře a na další mezičase ztrácela jen sedm setin. Spodní pasáž ale byla z pohledu Rakušanky velmi nepovedená a v cíli ztratila na Stuhecovou 1,24 sekundy a řadí se na průběžnou druhou pozici.

1

Stuhecová udělala malou chybu na jednom z horizotnů, zbytek trati ale zvládla velmi dobře a výsledný čas 1:42 minuty ji řadí pochopitelně na první místo.

1

Jako první se na svah vydala Slovinka Ilka Stuhecová!

Závod právě začal!
Hezké sobotní ráno! Světový pohár v alspkém lyžování má před sebou pár posledních závodů před samotným finále SP, které se bude konat ve fancouzském Marbel. My se dnes společně zaměříme na sjezd žen z Garmisch-Partenkirchenu. První závodnice by se měla vydat na trať v 10:45. U textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
VČEREJŠÍ TRÉNINK

Děvčata včera absolvovala meřený trénink, kterého se zúčastnilo 53 závodnic. Nejlépe trať zvládla Tina Weiratherová z Lichtenštejnska. Jako druhá v pořadí se umístila Slovinka Tina Mazeová, která ztratila 56 setin. Třetí byla trochu překvapivě Regina Sterzová z Rakouska, ta zaostala o 76 setin.

Čtvrtý čas zajela rakouská hvězda Anna Fennigerová, ta ztratila 1,10 sekundy. Umístění na páté místě bylo velkým překvapením. Španělka Carolina Ruiz Castillová zajela velmi dobrou jízdu a v cíli ztratila 1,16 sekundy a můžeme být zvědavy, jak se s traťí popasuje dnes.
Jedinou českou závodnici na startu bude Klára Křížová. Slovensko žádnou reprezentantku v závodě nemá.
FAVORITKY DNEŠNÍHO ZÁVODU

Největší favoritkou dnešního závodu je Rakušanka Anna Fenningerová. Rodačka z Halleina má v poslední době formu jako hrom, což předvedla na minulém podniku v Bansku, kde ovládla kombinaci i superG. Ve sjezdu má stále šanci na malý křišťálový glóbus. Z druhého místa na vedoucí Vonnovou ztrácí 79 bodů. V celkovém pořadí začíná ohrožovat vedoucí Mazeovou, na tu ztrácí už jen 44 bodů.

Další favoritkou je právě Slovinka Tina Mazeová. Královna mistrovství světa se v poslední době nenachází v příliš ideální formě. Na "svěťáku" v Mariboru neunesla tíhu očekávání a ani v jednom závodě neprotnula cíl. V Bansku si ale spravila chuť a dojela v kombinaci i v superG na druhém místě. V obou případech se dívala na radující se Fenningerovou.

Třetí favoritkou je Američanka Lindsey Vonnová. Americká hvězda ale také nevstupuje do "finiše" světového poháru v idální formě. V Mariboru stejně jako Mazeová ani jeden závod nedokončila. V Bansku měla smůlu na špatné podmínky a kombinaci nezajela vůbec dobře. V pondělním superG ale dojela na třetím místě, což byla jistá satisfakce za nepovedený nedělní závod.

Můžeme být zvědavy na výkon Tiny Weiratherové, která ovládla včerejší trénink. Velká očekávání budou také kladena na švýcarské duo Gisinová – Gutová. Díky pátému místu v tréninku bude hodně sledovaná Španělka Ruiz Castillová.

Sjezd je ale ošemetná disciplína a každá závodnice na startu může překvapit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:45.

SP v alpském lyžování - sjezd žen, Garmisch-Partenkirchen

Vítěz: T. Weiratherová (LIE)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Statistiky
VÝSLEDKY

1. Tina Weiratherová (LIE) 1:40,94
2. Anna Fenningerová (AUT) +0,51
3. Tina Mazeová (SLO) +0,91
4. Nicole Hospová (AUT) +0,94
5. Ilka Stuhecová (SLO) +1,06
6. Nadia Fanchiniová (ITA) +1,27
7. Lindsey Vonnová (USA) +1,40
8. Lara Gutová (SUI) +1,51
9. Dominique Gisinová (SUI) +1,61
10. Elisabeth Goerglová (AUT) +1,68
11. Larisa Yurkiwová (CAN) +1,78
12. Elena Fanchiniová (ITA) +1,89
13. Alice McKennisová (USA) +1,96
14. Cornelia Huetterová (AUT) +1,99
15. Fabienne Suterová (SUI) +2,02
16. Carolina Ruiz Castillová (SPA) +2,03
17. Nicole Schmidhoferová (AUT) +2,09
18. Johanna Schnarfová (ITA) +2,19
19. Mirjam Puchnerová (AUT) +2,30
20. Regina Sterzová (AUT) +2,33
________________________________
Klára Křížová (CZE) – závod nedokončila
STARTOVNÍ LISTINA
1. Ilka Stuhecová (SLO)
2. Mirjam Puchnerová (AUT)
3. Alice Mickennisová (USA)
4. Nadja Jnglin-Kamerová (SUI)
5. Nadia Fanchiniová (ITA)
6. Marianne Abderhaldenová (SUI)
7. Marie Jay Marchand-Arvierová (FRA)
8. Larisa Yurkiwová (CAN)
9. Nicole Schmidhoferová (AUT)
10. Cornelia Huetterová (AUT)
11. Fabienne Suterová (SUI)
12. Stacey Cooková (USA)
13. Laurenne Rossová (USA)
14. Julia Mancusová (USA)
15. Dominique Gisinová (SUI)
16. Tina Mazeová (SLO)
17. Lara Gutová (SUI)
18. Tina Weiratherová (LIE)
19. Elisabeth Goerglová (AUT)
20. Elena Fanchiniová (ITA)
21. Lindsey Vonnová (USA)
22. Anna Fenningerová (AUT)
23. Johanna Schnarfová (ITA)
24. Ramona Siebenhoferová (AUT)
25. Carolina Ruiz Castillová (ESP)
26. Andrea Fischbacherová (AUT)
27. Edit Miklošová (HUN)
28. Regina Sterzová (AUT)
29. Verena Stufferová (ITA)
30. Nicole Hospová (AUT)
31. Margot Bailetová (FRA)
32. Michaela Wenigová (GER)
33. Julia Fordová (USA)
34. Vanja Brodniková (SLO)
35. Klára Křížová (CZE)
36. Jasmine Fluryová (SUI)
37. Jacqueline Wilesová (USA)
38. Jennifer Piotová (FRA)
39. Francesca Marsagliová (ITA)
40. Priska Nuferová (SUI)
41. Marion Pellissierová (FRA)
42. Marine Gauthierová (FRA)
43. Noemie Larrouyová (FRA)
44. Alexandra Colettiová (MON)
45. Laura Gaucehová (FRA)