Menu

Hokej

Tipsport Liga (SR) play-off

HK Poprad – HKM Zvolen

3:1

konec (0:0, 2:1, 1:0)

07.03.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 1.77 4.5 4.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Domáci v tretej tretine pridali ešte jeden gól, z hokejky Arneho Krotáka v 52. minúte. Poprad teda zvíťazil a vyrovnáva stav série na 2:2. Séria sa opäť presunie do Zvolena.

Ďakujem Vám za pozornosť a želám príjemný zvyšok večera. (19:25:54)

60:00

Koniec zápasu.

59:37

Zvolenčania rozvíjajú svoje akcie, no momentálne Popradčania dobre bránia obrannú modrú čiaru a toto by už mali zvládnuť.

59:13

Za Zvolen je vylúčený Puliš a Hraško, obaja dve minúty za hrubosť. Za Poprad už sedí na trestnej lavici Mário Kurali a Jaroslav Kasík. Obe trestné lavice už sú poriadne naplnené, na tej zvolenskej je dokopy šesť hráčov, vyzerá to veľmi zábavne. Jurík si momentálne hľadá miesto na sedenie, no asi ho len ťažko nájde.

59:13

Aktuálne čakáme na deľbu trestov. Rozhodcovská štvorica je pri časomiere.

59:08

Puk sa ocitol pred bránou Popradu, tam sa odohrala menšia strkanica a vzápätí aj ďalšia, hlavný rozhodca dvihol ruku a bude sa aj vylučovať.

59:03

Prichádza ďalšie vylúčenie na strane Popradu. Lukáš Paukovček dostáva dve minúty za nedovolené bránenie. Zároveň tréner hostí Josef Turek si vyžiadal oddychový čas.

59:00

Bagin vystrelil od modrej čiary, no jeho zakončenie bezpečne brankár Kostúr vyrazil svojimi betónmi.

58:37

Brankár Samuel Baroš odchádza na striedačku! Zvolen so šiestimi hráčmi!

58:10

Oba tímy hrajú v tejto chvíli s piatimi hráčmi.

57:37

Opäť vidíme obojstranné vylúčenie. Za Poprad odchádza na trestnú lavicu Samuel Takáč a za Zvolen Emil Bagin. Obaja menší trest za hrubosť.

56:58

Radoslav Suchý iba jednoduchou žabkou poslal puk von z obranného pásma až ku Barošovi, zakázané uvoľnenie to nebolo.

56:10

Hlavní rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu popradského obrancu Daniela Brejčáka a hosťujúceho Michala Chovana. Obaja po dve minúty za hrubosť.

Pohľad z redakčného miesta

55:33

Rapáč sám vytvoril akciu spoza brány, bekhendom sa snažil popri žrdi pretlačiť puk na dvakrát, ale Baroš bezpečne použil svoj betón, aby puk zlikvidoval a vyprevadil ho mimo nebezpečenstva.

54:30

Arne Kroták predviedol krásny individuálny pohyb v útočnom pásme, zbavil sa dvoch hráčov a prihrával do medzikružia na úplne voľného Samuela Takáča, no jeho strelu Baroš pekne vyrážačkou zneškodnil!

53:55

Matej Síkela zrýchlil po pravej strane klziska, pravdepodobne sa snažil na opačnej strane nájsť svojho spoluhráča, ale jeho vzdušná prihrávka sa akosi odrazila na bránu, Kostúra to mierne prekvapilo, ale dokázal puk zachytiť v lapačke.

53:22

Ľuboš Bartečko sa natlačil do zakončenia po pravom krídle, ako ľavák si zakryl puk na bekhend a takto sa snažil prekvapiť Baroša, no obranca Bagin ešte dokázal túto strelu zblokovať na ochrannú sieť.

52:12

Atmosféra na štadióne sa stále čoraz viac stupňuje, domáci fanúšikovia povzbudzujú svojich hokejistov silnejšie aj silnejšie.

KROTÁK - 3:1

51:27

Poprad dal gól!
Domáci hokejisti zvyšujú svoje vedenie! Kasík prihral na pravý kruh ARNEMU KROTÁKOVI, ktorý chcel asi pôvodne servírovať Hvilovi pri opačnej žrdi, no jeho prihrávka sa zakliesnila medzi Barošovými betónmi a následne putoval puk do brány!
Asistencie: Jaroslav Kasík, Štefan Fabian.

50:33

Paukovček sa excelentne natlačil po pravom krídle do zakončenia, následne sa snažil prekvapiť brankára Baroša, ale obrancovia Zvolena, konkrétne Bagin, mu dokázal vypichnúť v poslednej chvíli puk.

50:09

Kamil Brabenec v tomto zápase už končí. Dostáva dve minúty za podrazenie a desať minút za nešportové správanie. Poprad má presilovku.
Dnešné stretnutie sleduje 2693 divákov, no podľa môjho názoru sledujú tento zápas určite aj tri tisíce. Opäť zlý údaj pri spočítavaní lístkov turniketami.

49:11

Jakub Makovský sa netradične z rohu klziska natlačil pred bránu, kde sa snažil ako obranca prekvapiť Baroša, ale brankár Zvolena pozorne zasiahol.

48:31

Bartečko prenechal Grígerovi puk na pravom kruhu, následne druhý menovaný popradský hokejista vystrelil, ale strela smerovala iba do bočnej konštrukcie brány.

47:41

Petr Obdržálek sa pekne dokázal natlačiť z obranného pásma až do útočného, následne tam prenechal puk spoluhráčom, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.

46:48

Boltun smeroval do útočného pásma po ľavej strane, následne mu však niekto z jeho spoluhráčov vnikol do pásma, čo znamená ofsajd.

46:14

Domáci hokejisti sú stále natlačení v útočnom pásme, v tejto fáze presilovej hry si však puk posúvajú iba po mantineloch, čo účinné nie je.

44:51

Kurali vypálil príklepom z osi ihriska na modrej čiare, Baroš vyrazil strelu pred seba, kde bol Suchý, ale nedokázal už dorážať.

44:25

Poprad bude hrať v presilovke. Na trestnú lavicu za napadnutie odchádza Frederik Fekiač.

43:52

Arne Kroták získal puk dobrým pohybom v útočnom pásme, dostal sa šikovne do medzikružia a vystrelil, ale brankár Baroš excelentne zasiahol aj proti tejto strele.

43:06

Paukovček smeroval s Grígerom spoločne do prečílsenia, najprv mal puk na hokejke na ľavom kruhu, vyčkával a potom sa snažil nejako prihrávať, no obranca Juraško dokázal rýchlo a účinne zastaviť puk svojím telom.

42:40

Richard Rapáč vystrelil z ľavého kruhu švihom, jeho prudké zakončenie smerujúce k bližšej žrdi však Baroš vyrážačkou poslal na pleksisklo.

42:09

Obranca Daniel Brejčák sa šikovne z ľavej strany natlačil poza bránu, následne prenikol až pred bránkovisko, ale jeho zakončenie smerovalo mimo brány.

41:53

Štefan Fabian nahodil od modrej čiary ľahký puk, s ktorým gólman Samuel Baroš nemal veľké problémy a s istotou ho tak dokázal zachytiť vo svojej výstroji.

41:27

Arne Kroták strieľal z medzikružia, lenže jeho strelecký pokus dokázali hostia bezpečne zblokovať.

40:53

Pri zvolenskej bráne nastala znovu nejaká strkanica, Paločko tam bol zozadu obkolesený Hraškom a Obdržálkom, no napokon hlavní rozhodcovia nikoho nevylučujú.

40:18

Domáci hokejisti sa okamžite snažili o prekvapivý útok, Paukovček prihrával po odohratí stretu s Brabencom do medzikružia, odkiaľ mohol strieľať Bartečko, ale nepodarilo sa mu to.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Štatistiky po druhej tretine:
Góly: 2:1
Vylúčení na dve min.: 3:4
Presilovky: 0:1
Oslabenia: 0:0
Strely: 26:11
Úspešnosť brankárov: 90.9%:92:3%
Počas prostrednej časti hry sme už videli aj gólové zásahy, boli tri. Najprv v 23. minúte otvoril skóre Boltun, no hosťom sa podarila pomerne rýchla odpoveď, keď v priebehu 28. minúty Puliš vyrovnal. Domáci však pokračovali dobre aj naďalej, keďže strelili gól, a to z hokejky Rapáča štyri minúty pred koncom.
Tretia dvadsaťminútovka začne približne o 18:42.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:42

Píska sa ešte zakázané uvoľnenie, po ktorom uvidíme vhadzovanie v obrannom pásme Zvolena.

39:09

Zvolen už v tejto chvíli hrá s piatimi hráčmi, Popradčania boli vytlačení do obranného pásma. Kurali rozohráva záverečnú akciu.

38:22

Obranca Suchý chcel krížne prihrávať na modrú čiaru Bartečkovi, jeho pas však preletel cez Bartečkovu hokejku až do obranného pásma domácich, smola.

37:44

Suchý už naskočil na ľadovú plochu, Poprad teda hrá presilovku o dvoch hráčov. Kroták tentokrát šikovne našiel v medzikruží Fabiana, ale jeho strelu bezpečne Baroš vyrazil.

37:08

Poprad bude hrať 26 sekúnd presilovku štyroch proti trom. Andrej Podkonický odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.

36:42

Arne Kroták tvrdo vypálil príklepom spoza obrancu z modrej čiary, gólman Samuel Baroš však s maximálnou pozornosťou zachytil strelu vo výstroji.

36:25

Zvolenská presilovka sa končí. Matej Síkela sa previnil útočného faulu, presnejšie to bolo hákovanie.

35:47

Hvila účinne zachytil Brabencovu nepresnú prihrávku a vyhodil puk cez všetky čiary až ku brankárovi Barošovi.

35:34

Poprad sa však teraz bude musieť brániť. Radoslav Suchý odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.

R. RAPÁČ - 2:1

35:06

Poprad dal gól!
Aktér prvého popradského gólu Boltun šikovne prečítal rozohrávku hostí, prihral z medzikružia na pravý kruh Hvilovi, ktorý si všimol pred bránkoviskom RICHARDA RAPÁČA a ten okamžitým zakončením poslal svoj tím dovedenia!
Asistencie: Lukáš Hvila, Peter Boltun.

34:45

Zvolenčania nepredviedli úspešnú rozohrávku, keďže čiaroví rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.

34:19

Puliš nahodil puk zo stredného pásma smerom na Kostúra, popradský brankár pre istotu zachytil puk do svojej lapačky a hra bola prerušená.

34:11

Arne Kroták predviedol pekný kružnicový oblúk, nakorčuľoval si s pukom z ľavej strany, prešiel okolo brány, cez medzikružie až späť na opačný kruh, ale Baroš jeho strelu vyrazil na ochrannú sieť!

33:11

Gríger chcel nenápadnou prihrávkou spoza brány nájsť pred bránkoviskom Paukovčeka, ale puk sa napokon odrazil od korčule niektorého zo zvolenských hokejistov.

32:46

Paukovček prihrával po šírke ľadovej plochy na Radoslava Suchého, ale tomu sa nepodarilo tento pomerne ťažký puk spracovať a vystreliť.

32:13

Martin Sloboda zrýchlil po pravom krídle, dostal sa do zakončenia, ale jeho strela smerujúca ku opačnej žrdi bola nepresná.

31:23

Pomaly sa schyľuje ku koncu popradskej presilovky, ktorý už pravdepodobne bude nevyužitá. Domácim sa opäť nepodarilo kvalitne usadiť v útočnom pásme a vyvinúť kolotoč.

30:54

Kroták chcel z pravého kruhu prihrať na modrú čiaru Fabianovi, no vtedy sa tam objavila rýchla hokejka Mateja Síkelu, ktorá zabránila prechodu puku na popradského obrancu.

30:04

Popradčania si nerozumeli počas rozohrávky v strednom pásme, následne teda bude musieť Suchý rozohrávať akciu opäť.

29:30

A Poprad bude hrať v početnej prevahe. Radovan Puliš odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie.

29:21

Matis prihral z pravého kruhu šikovne Tomášovi Sýkorovi do medzikružia, ktorý pálil z dobrej vzdialenosti, ale napokon Baroš aj za pomoci žŕdky vytlačil puk do rohu klziska!

28:46

Ľubomír Dinda vypálil z osi ihriska na modrej čiare, následne sa jeho strelu snažiť tečovať alebo dorážať Matúš Matis, no napokon neúspešne.

28:40

Kroták z rohu klziska nahral Takáčovi na ľavý kruh bližšie pred bránu, gólman Baroš však dokázal tento strelecký pokus zastaviť na svojej výstroji.

28:16

Samuel Takáč iba poľahky nahodil do útočného pásma, brankár Baroš však bezpečne prikryl puk pod svoju lapačku. Poprad získava vhadzovanie v útočnom pásme.

PULIŠ - 1:1

27:29

Zvolen dal gól!
Zvolenskí hokejisti vyrovnávajú stav stretnutia! Brabenec si vymenil na pravom kruhu puk s RADOVANOM PULIŠOM, ktorý neváhal a vyskúšal vystreliť, strela napokon dobre prenikla popri pravej žrdi až do brány!
Asistencia: Kamil Brabenec.

27:21

Hostia to opäť hrali cez Juraška na modrej čiare, tentokrát tento obranca prvej formácie pálil tvrdo, ale brankár Matúš Kostúr s istotou zastavil puk vo svojej výstroji.

27:05

Michal Juraško na dvakrát pálil od modrej čiary, ale obe jeho zakončenia dokázal Kostúr s pomocou obrancov zlikvidovať.

26:48

Zvolen bude hrať presilovú hru. Jaroslav Kasík odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.

26:17

Rapáč získal puk na ľavom kruhu, následne ho presunul po šírke klziska na Hvilu, ktorý chcel ešte dávať Boltunovi, ale cez ležiaceho obrancu sa mu to nepodarilo.

Pohľad na Popradský štadion

25:45

Hostia smerovali do zakončenia, Podkonický si spracoval prihrávku na útočnej modrej čiare, ale následne bol z toho iba ofsajd.

25:27

Zvolenčania sa usídlili v útočnom pásme, následne však posunuli bránu, čo znamená, že hra bola prerušená a čiaroví rozhodcovia ju musia vrátiť na pôvodné stanovište.

24:58

Obrovskú šancu mali teraz aj hostia, keď sa po pravom krídle do zakončenia vyrútil Lukáš Jurík, ktorý prihral na ľavý kruh Chovanovi, ten Juríkovi vracal naspäť, no brankár Kostúr bravúrne zastavil strelu svojou výstrojou!

24:38

Lukáš Paukovček vystrelil z pravého kruhu, následne Baroš nevedel, kde sa puk odrazil, prišiel ku opačnej žrdi Bartečko, ale dorazil iba mimo brány!

23:56

Tentokrát mali bryndziari bližšie ku gólu, keď z priestoru pravého kruhu vystrelil Dalibor Bortňák, Kostúrovi strela prepadla za chrbát, ale dokázal ju šikovne prikryť!

23:35

Napraviť situáciu sa ihneď snažil Radovan Puliš, ktorý sa natlačil po pravom krídle do zakončenia, no jeho strela bola zblokovaná.

BOLTUN - 1:0

22:49

Poprad dal gól!
Popradskí hokejisti sa ujímajú vedenia v tomto zápase! Kasík dostal puk na modrú a okamžite strieľal z modrej čiary. Pred bránou šikovne clonil PETER BOLTUN, ktorý ľahkým tečom posiela svoj tím do vedenia!
Asistencie: Jaroslav Kasík a Lukáš Hvila.

22:35

Zvolenskí hokejisti tentokrát nepredviedli úspešnú akciu, tá sa skončila zakázaným uvoľnením a vhadzovať sa bude po ľavici brankára Baroša.

21:53

Matúš Paločko si našliapol po ľavej strane a vystrelil spoza obrancu, jeho zakončenie však smerovalo mimo brány bryndziarov.

21:06

Zvolenčania chceli preniknúť do útočného pásma, no nakoniec zaznamenali iba postavenie mimo hry, a tak sa vhadzuje v strednom pásme.

20:27

Paukovček okamžite po vyhratom buly potiahol akciu svojho tímu do útočného pásma, tam si pár popradských hokejistov vymenilo puk, ale Baroš nezaznamenal žiaden zákrok.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Štatistiky po prvej tretine:
Góly: 0:0
Vylúčení na dve min.: 1:1
Presilovky: 0:0
Oslabenia: 0:0
Strely: 16:7
Úspešnosť brankárov: 100%:100%
V úvodnej časti hry sme videli okamžitú úvodnú nátlakovú hru Popradčanov, ktorí si, opäť ako včera, vytvorili viacero dobrých šancí, no nedokázali ich premeniť na góly. Zvolenčania hrali pasívnejšie.
Druhá tretina sa začne približne o 17:48.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:50

Puk je v obrannom pásme Popradu na na hokejkách ho majú domáci, už sa nič veľmi neudeje.

19:20

Ľuboš Bartečko sa poľahky natlačil z rohu klziska až pred bránku, odkiaľ však nedokázal nič gólové vymyslieť. Zvolenčania ho ubránili s istotou.

18:36

Zvolen hrá s piatimi hráčmi, domáci hokejisti teda nevyužili prvú presilovku v tomto zápase.

18:27

Hvila prihrával od modrej čiary krížne do predbránkového priestoru, kde bol Fabian s Krotákom, ale ani jeden nedokázal zasiahnuť puk prípadne zachytiť.

17:37

Kroták prihral Sýkorovi po šírke ihriska, následne Tomáš Sýkora strieľal, ale Baroš s istotou vyrazil strelu svojou vyrážačkou.

16:52

Kurali nepresvedčivo strieľal od modrej čiary, Jurík dokázal zachytiť puk a následne oslobodil Zvolenčanov vyhodením puku.

16:36

Poprad bude hrať po prvý raz v tomto zápase v početnej prevahe. Kamil Brabenec dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.

16:17

Paločko si nevšimol, že Fabian rozohráva útočnú akciu, napokon z toho icing nebol a dokonca z toho bola aj sľubná akcia Popradu. Takáč sa zmocnil puku v medzikruží, ale Baroš so svojím betónom šikovne vyrazil strelu do rohu klziska.

15:38

Sloboda nedokázal udržať puk v útočnom pásme, Paločko s pomocou Krotáka mu ho odobrali z hokejky a vyslali hostí do stredného pásma.

14:40

Matis bol zbavený prilby pri zvolenskej bráne, pravdepodobne mu ju sňal z hlavy Hraško. Žiaden trest sa však neudeľuje.

13:52

Zvolenský útočník Andrej Podkonický sa dostal s pukom do medzikružia, vystrelil spoza obrancu, ale brankár Kostúr bezpečne zastavil puk vo svojej lapačke a prikryl ho.

13:33

Lukáš Hvila potiahol akciu Popradu cez stred klziska, dostal sa na útočnú modrú čiaru, odkiaľ vyslal na Baroša poriadne silný projektil, ale zvolenský brankár s prehľadom odolal.

13:12

Kapitán Popradu Kroták šikovne a ľahko vyviezol puk z obranného pásma, následne sa ešte na ľavom kruhu snažil hľadať Takáča, ale jemu puk na hokejku nesadol. Následne už hrá domáce mužstvo v plnom počte.

12:30

Zakončoval aj Petr Obdržálek, no jeho strelecký pokus taktiež spomedzi kruhov napokon mieril už presne. Kostúr však použil stopercentne svoju vyrážačku.

12:18

Peter Hraško vypálil tvrdo z medzikružia, strelu sa však podarilo popradským hokejistom zblokovať.

11:31

Michal Chovan nahodil od modrej čiary na bránu, puk sa však odrazil niekde do rohu klziska, kde ho získal Hvil, ktorý následne oslobodil Poprad.

11:19

Prvú presilovku v tomto zápase si zahrajú hostia. Matúš Paločko odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.

11:01

Arne Kroták sa šikovne a skúsene obtočil okolo Barošovej brány a z tesnej blízkosti zakončoval, no jeho strela bola zblokovaná.

10:19

Vyzeralo to tak, že Paukovček spáchal na Ďalogovi útočný faul, keďže ho zrazil k zemi pri rozohrávke, ale napokon rozhodca Jonák jasným gestom dal najavo, aby sa hralo ďalej.

09:38

Kamzíci nepredviedli dobrú rozohrávku, stalo sa im to po prvý raz v tomto stretnutí. Bolo z toho zakázané uvoľnenie, a tak môžu Zvolenčania zaútočiť ihneď po buly.

09:23

Hra bola prerušená, pretože si jeden z dvojice hlavných rozhodcov všimol, že niečo nie je v poriadku s Barošovou bránou. Čiarový rozhodca to prišiel napraviť a vhadzuje sa v strednom pásme.

09:03

Popradskí hokejisti pokračujú ďalej v neustálom tlaku, teraz Jaroslav Kasík po prihrávke od Hvilu vypálil od modrej, ale spoľahlivý Baroš znovu bol mužom pri čine a v lapačke zachytil puk.

08:41

Zvolenskí hokejisti sa hádam prvýkrát previnili zakázaným uvoľnením v tomto zápase. Vhadzuje sa po pravej ruke brankára Baroša.

08:27

Tentokrát druhý popradský útok bol v akcii opäť, Paločko našiel po šírke ihriska Krotáka, ktorý vystrelil forhendom, ale jeho zakončenie bezpečne Baroš aj s nadskočením zachytil v lapačke.

07:56

Pekná a pozoruhodná akcia Popradčanov. Paločko prihral na útočnú modrú čiaru Takáčovi, ktorý vnikol do útočnej tretiny a prenechal Bartečkovi. Jeho delovku však Baroš bezpečne zastavil vo svojej výstroji.

07:02

Malina síce inštinktívne získal puk v strednom pásme, ale ďalej ho nemal komu posunúť, keďže zvyšok jeho spoluhráčov odišiel striedať.

06:25

Juris Stals našiel z rohu klziska perfektnou prihrávkou pred medzikružie Matúša Matisa, ktorý však nedokázal z prvej trafiť puk a následne už žiadne zakončenie nebolo!

06:09

Domáci kamzíci nahodili do útočného pásma, následne sa tam puku za bránou zmocnil Richard Rapáč, ktorý si vytvoril miesto pri pravej žrdi a vyskúšal brankára Baroša. Ten však bez ťažkostí zlikvidoval svojou výstrojou aj tento strelecký pokus.

05:16

Hokejisti Zvolena zatiaľ nie sú príliš útočne aktívni, tentokrát Sloboda zo stredného pásma iba nahodil do útoku, ale obranca Fabian už bol okamžite pri puku.

04:49

Popradský útočník Samuel Takáč sa zmocnil puku na ľavom kruhu, neváhal ani sekundu a vystrelil na bránu. Baroš si s touto ľahkou strelou bez problémov poradil.

04:15

Ľuboš Bartečko sa s pukom pohyboval dopredu po strede ihriska, následne sa dostal do medzikružia, ale tam sa dostal do obkľúčenia dvoch hráčov – Bagina a Juraška, ktorí ho poslali k ľadu, ale faul to nebol.

03:53

Lukáš Paukovček sa dokázal po pravom krídle natlačiť až pred Baroša, brankár hosťujúceho mužstva však strelu bezpečne prikryl pod svojou lapačkou.

03:04

Domáci sa zamkli s pukom za bránou, obrancovia čakajú na čerstvé sily zo striedačky a hostia zase vyčkávajú na možnosť napadnutia útoku.

03:01

Juris Stals nahodil vyššie z medzikružia na bránu, Samuel Baroš však dokázal s istotou tejto strele odolať, a to vyrazením ju svojou hokejkou.

Šanca Popradu

02:28

Obrovská šanca pre Poprad! Hvila sa dostal k puku pred bránkoviskom, chcel páliť príklepom, puk mu však sklzol pred neho, no tesne pred Barošom sa objavil Rapáč, ktorý posúval puk smerom do brány, ale zvolenský gólman odolal!

02:00

Daniel Brejčák si na modrej čiare spracoval prihrávku od Arneho Krotáka a okamžite pálil príklepom, no nepodarilo sa mu prestreliť Lukáša Juríka.

01:03

Domáci hokejisti už od úvodu zápasu idú ofenzívne maximálne dopredu, tentokrát sa do tesnej blízkosti brány natlačil Bartečko, no pozorný Baroš bezpečne puk vyrazil do bezpečia.

00:39

Dávid Gríger si spracoval ťažký puk na pravom kruhu posunutý po mantineli od Bartečka, následne však neprešiel cez obrancu Michala Juraška.

00:08

Na úvodnom vhadzovaní dnešného stretnutia zvíťazil domáci Lukáš Paukovček, hokejisti Popradu okamžite chceli ísť do útoku, ale dopustili sa postavenia mimo hry.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Pred dnešným stretnutím si ešte vypočujeme aj slovenskú štátnu hymnu, potom už bude všetko pripravené na začiatok stretnutia medzi Popradom a Zvolenom!

Prajeme Vám pekný hokejový zážitok!
Ako prvý vychádzajú zo šatní na ľadovú plochu popradskí hokejisti za obrovského potlesku. Po nich už na ľad nastupujú aj bryndziari, ktorých zase víta fanúšikovský tábor Zvolenčanov.
Želám Vám príjemné popoludnie tu z popradského zimného štadióna, kde sa zatiaľ pomaličky zapĺňajú miesta. Dnes Zvolenčania organizovali aj výjazd, v sektore hostí je dokopy už viac fanúšikov, ako ich tu bolo včera. Samozrejme pre atmosféru na štadióne je to len pozitívum. Prezrite si úvodné zostavy, nenastala žiadna výrazná zmena, iba jedna drobná korekcia v popradskom celku. Tomáš Sýkora sa presunul do štvrtej formácie, kde nahradil Dávida Grígera, ktorý putuje do prvého útoku ku Bartečkovi a Paukovčekovi. Ostaňte s nami.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Makovský – Kasík, D. Brejčák – Malina, Dinda – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Sýkora, Stals, Matis

HKm Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Sloboda – Pichnarčík, F. Fekiač – Popela, Pokovič – Jaroš, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Bortňák, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Síkela

Rozhodca: Jonák, Müllner – Junek, Šefčík.

Rozcvička už začala

Cesta Zvolena do štvrťfinále:
Zvolenskí "Bryndziari" zažili v porovnaní s predchádzajúcou sezónou oveľa vydarenejšiu základnú časť. Kým v ročníku 2013/14 obsadili hokejisti HKM až konečné siedme miesto, teraz sa im podarilo prebojovať do prvej štvorky, aj keď takmer až do posledného kola o ňu zvádzali boj predovšetkým so svojím štvrťfinálovým súperom – Popradom.
Treba povedať, že Zvolenčania nemali počas dlhodobej časti sezóny výraznejšie výkonnostné výkyvy.
Pozitívom je aj skutočnosť, že vedenie nemuselo pod Pustým hradom ani jedinýkrát meniť trénerov a počas celého ročníka koučoval Zvolenčanov tandem Josef Turek – Ivan Černý.
Ako som už spomínal, zvolenskí rytieri obsadili s 99 bodmi na konte dobré 4. miesto a navyše, ovládli individuálne štatistiky celej ligy. Najproduktívnejším hráčom a zároveň najlepším nahrávačom sa stal Kamil Brabenec, kráľom strelcov Radovan Puliš a ligovým obrancom vládol Peter Hraško.
Čo sa týka pohybov v kádri, viac sa hovorilo o odchodoch ako príchodoch. Smerom dnu prišla pred sezónou dvojica Petr Obdržálek a Martin Sloboda. Ku koncu sezóny prišiel do Zvolena Lukáš Popela (Prešov) a formou striedavých štartov brankár Samuel Baroš. Naopak, počas sezóny opustili Zvolen dvojica Slovincov – Andrej Hebar a Damjan Dervarič. Pod Pustým hradom dlho nepôsobili ani Slavomír Tomko, či Tomáš Varholík. Matej Síkela absolvoval krátkodobé hosťovanie v Žiline, ale na konci prestupového obdobia sa vrátil späť pod Pustý hrad.
Zvolenčania sa vyznačovali svojou obrovskou ofenzívnou silou, veď strelili až 175 gólov, čo ich radí za Nitru a Banskú Bystricu na tretie miesto. Treba však dodať, že naopak, veľkou slabinou je obrana, čo dokumentuje až 161 inkasovaných gólov. Viackrát ťahali puk zo svojej siete iba brankári Piešťan, Skalice a Žiliny.
Výhodou pre Zvolen môže byť, že minimálne v 1. kole play-off bude mať výhodu domáceho prostredia v prípadnom siedmom dueli.

Cesta Popradu do štvrťfinále:
Od prvej sezóny v extralige patria popradskí hokejisti ku každoročne postupujúcim tímom do vyraďovacej fázy. Nestalo sa tak iba jediný raz, a to v sezóne 2008/2009, keď kamzíci museli hájiť svoje pôsobenie v našej najvyššej súťaži formou baráže. Poprad však ešte nikdy nedvihol nad hlavu titul Majstra Slovenska v hokeji. Podarilo sa mu dvakrát dostať do finále, a to v sezónach 2005/06 a 2010/11, no vtedy ich dokázala poraziť Žilina, respektíve Košice. Podtatranci teda stále čakajú na svoj prvý triumf.
Tento rok, rovnako ako predošlý, ukončili základnú časť na piatom mieste. Nazbierali dokopy 98 bodov. Pohybovali sa v tabuľke aj vyššie, dokonca v novembri sa na istý čas ocitli aj na prvom mieste, ktoré si delili s majstrovskými Košicami o skóre. Postupne však mierne upadala jesenná forma a Popradčania sa ocitli až na záverečnej piatej priečke. Najproduktívnejším hráčom základnej časti sa stal Tomáš Sýkora, ktorému sa podarilo nazbierať 47 bodov za 24 gólov a 23 asistencií. Medzi dôležitého muža v popradskom tíme sa považuje aj gólman Kostúr, ktorý patrí medzi najlepších v lige, aspoň v základnej časti tomu tak bolo. Podľa priemeru obdržaných gólov (2.11 na zápas) a úspešnosti zásahov (rovných 92%) sa ocitol na 5. pozícii, no napríklad podľa počtu shootoutov sa umiestnil na tretej priečke a najlepší bol v počte víťazných zápasov, keď ich v základnej časti nazbieral presne 26. Hokejisti spod Tatier sa nepovažujú za veľkého favorita na zisk pohára, ale so Zvolenom môžu odohrať zaujímavé a aj dobré zápasy.
Vážení športoví fanúšikovia, prajeme vám príjemný sobotňajší večer a vítame vás pri sledovaní play-off 2015! V dnešnom ôsmom hracom dni sa odohrajú dva štvrťfinálové zápasy, tak ako včera. Banská Bystrica bude môcť využiť svoj postupový mečbol a pod Tatrami sa budú kamzíci usilovať o vyrovnanie stavu série na 2:2.

1. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 3:4 (1:1, 2:1, 0:2), stav série 0:1
Góly a asistencie: 15. Michal Chovan (Obdržálek), 25. L. Jurík (Michal Chovan, F. Fekiač), 33. Škvaridlo (Juraško, Bortňák) – 12. Fabian, 31. Matis (Štrauch), 44. Kroták, 45. Gríger (T. Sýkora, S. Takáč)

Úvodné stretnutie série medzi Zvolenom a Popradom prinieslo skvelé útočné predstavenie oboch mužstiev a 7 gólov. 
Prvá tretina bola vyrovnaná ako herne, tak výsledkovo. Skóre duelu otvoril v 12. minúte Štefan Fabian, keď vybojoval puk v strednom pásme a ľahkou strelou švihom spoza obrancu Ťavodu prekonal gólmana Šimka. O tri minúty neskôr však už bolo vyrovnané. Puk do jazdy dostal Michal Chovan a pekným forhendovým blafákom nedal šancu na úspech Kostúrovi. 
V úvode druhej tretiny prevzali do svojich rúk iniciatívu domáci, ktorí sa v 25. minúte zásluhou kapitána Lukáš Juríka dostali prvýkrát v zápase do vedenia. Po strelenom góle Zvolenčania ožili a vypracovali si viacero šancí na zvýšenie svojho náskoku, ale gólman Kostúr tlaku HKM odolával. Na opačnej strane sa však do jednej z mála šancí počas druhej časti hry dostali hostia a okamžite potrestali zmätky v defenzíve Zvolena, pred Šimkom sa najlepšie zorientoval Matúš Matis. Bryndziari však ešte raz do záveru druhej tretiny strhli vedenie opäť na svoju stranu. V 33. minúte nahodil puk na popradskú bránu Juraško a tesne pred Kostúrom ho tečoval Tomáš Škvaridlo. 
Tretiu tretinu naplno ovládli Popradčania, ktorí otočili výsledok vo svoj prospech a víťazstvo už do konca stretnutia nepustili z rúk. O vyrovnávajúci gól sa postaral výkonmi stále "mladík" Arne Kroták, ktorý sa v 44. minúte pri vlastnom oslabení dostal do úniku a prekonal zvolenského brankára. Netrvalo dlho (presne 83 sekúnd) a po ďalších zmätkoch vo zvolenskej obrane dostal popradských kamzíkov do rozhodujúceho vedenia Dávid Gríger. Zvolenčania sa nezmohli v závere zápasu na žiadny výraznejší tlak a tak si hostia pohodlne postrážili síce tesné, ale o to dôležitejšie úvodné víťazstvo celej štvrťfinálovej série. 

2. zápas: HKm Zvolen – HK Poprad 2:1 (1:0, 0:0, 1:1), stav série 1:1
Góly a asistencie: 19. L. Jurík (Michal Chovan, Obdržálek), 53. Michal Chovan (Obdržálek, Hraško) – 46. Fabian (S. Takáč)

Druhé stretnutie pod Pustým hradom už nebolo na góly bohaté, no zato sme boli svedkami kvalitného hokeja popretkávaného množstvom gólových šancí a pekných akcií.
Videli sme iba tri presné zásahy, a to dva z hokejok Zvolenčanov a jeden od popradských hokejistov. Zápas sa začal v jemnom tempe, tímy nechceli opäť zo začiatku nič riskovať. Domácim hokejistom sa naskytla prvá väčšia šanca v priebehu 14. minúty, keď bol v možnosti strelenia čistého gólu Petr Obdržálek, ale jeden z Popradčanov ho fauloval, a tak mohol Obdržálek poslať svoj tím do vedenia formou samostatného nájazdu. Bránu však netrafil a stav ostal nezmenený. To však neplatilo dlho, keďže na konci predposlednej minúty prvej tretiny sa „bryndziari“ blysli ukážkovou kombináciou, v ktorej Chovan prihrával pred bránu Juríkovi a ten z prvej prekonal Kostúra.
V priebehu druhej časti hry sa snažili hostia hneď v úvode vyrovnať, keď ukázal svoj pekný individuálny pohyb s pukom Arne Kroták, ale v blafáku skvelého Baroša neprekonal. Následne mali Popradčania možnosť na vyrovnanie v početnej prevahe o dvoch hráčov, no v nej zase Tomáš Sýkora triafal z tesnej blízkosti iba žŕdku zvolenskej svätyne. V závere dvadsaťminútovky ešte výrazne pohrozil aj Hvila, ale Baroš opäť šikovne vymrštil svoj betón a nedal šancu popradskému útočníkovi.
Tretia tretina bola teda dokonalým rozuzlením zápasu, v ktorej padli dva góly. Hosťom sa podarilo vyrovnať v priebehu 46. minúty, keď Fabian nenápadnou strelou od modrej čiary prekvapil brankára Baroša. Po vyrovnávajúcom góle sa tempo hry upokojilo a znovu sa hralo rýchlo po vedúcom góle Zvolena, ktorý strelil v priebehu 53. minúty Michal Chovan, keď svojou hokejkou šikovne tečoval delovku z hokejky Petra Obdržálka. Kamzíci v závere poriadne tlačili a dusili domácich v pásme, no nenašli druhýkrát v zápase recept na bravúrneho brankára Samuela Baroša, ktorý bol v ten deň mužom Zvolena priamo pri čine. Poprad teda ani v power-play nevyrovnal, Zvolenčania neskórovali do prázdnej brány, a tak Zvolen po víťazstve 2:1 vyrovnal stav série na 1:1.

3. zápas: HK Poprad – HKm Zvolen 2:3 s.n. (2:0, 0:2, 0:0 – 0:0 – 0:1), stav série 1:2
Góly a asistencie: 8. Kroták, 18. Gríger (S. Takáč, Kasík) – 25. Brabenec (Puliš), Bortňák (Podkonický), rozh.náj. Michal Chovan

Tretí zápas, ktorý sa odohral pod Tatrami, začal v dobrom tempe a skvelej atmosfére. Už od úvodu boli domáci častejšie pri puku a aj viackrát sa im podarilo ohrozovať brankára Baroša. V 8. minúte však už Arne Kroták dokonale prečítal rozohrávku súpera a v samostatnom zakončení nezaváhal. Už od úvodu stretnutia hráčom postupne viac a viac tiekli nervy a každú chvíľu sa odohrala nejaká menšia strkanica. Všetko sa však zaobišlo bez vysokých trestov. Skóre stretnutia sa následne menilo až v závere prvej tretiny, keď šikovnou prihrávkou našiel Takáč Grígera pri opačnej žrdi a ten strelou z prvej nedal šancu Barošovi.
Na druhú tretinu tréner Josef Turek ako keby vymenil svojich hráčov, pretože na ľad naskočili bryndziari vo vysokom nasadení a tempe, čo vyústilo v prvý gól hostí. Ten strelil v priebehu 25. minúty Kamil Brabenec, ktorý unikol popradskej obrane a v blafáku sa nemýlil. Hostia následne pokračovali v tlaku a podarilo sa im vyrovnať už minútu nato. Bortňák sa šikovne natlačil z rohu klziska pred bránu a drzým spôsobom pretlačil puk poza chrbát brankára Matúša Kostúra. Pästných výmien bolo viac a viac, Zvolenčania sedeli častejšie na trestnej lavici, no domácim hokejistom sa v presilovkách nič zmysluplné nedarilo tvoriť, a tak sa išlo do šatní za stavu 2:2.
V tretej časti hry sa hralo veľmi opatrne, Poprad vyvíjal bohapustý tlak na Zvolenčanov. V 47. minúte Sýkora trafil žrď a o minútu mal veľkú možnosť aj Boltun, no z blízkosti brány Baroša neprekonal. Kamzíci hrýzli stále čoraz intenzívnejšie, šance mal v priebehu 54. a 55. minúty Arne Kroták, ale nedokázal využiť svoje skúsenosti na to, aby sa presadil proti skvelému brankárovi Barošovi. V tretej tretine sa teda nerozhodlo a nasledovalo predĺženie.
V ňom, ako poväčšine celý zápas, boli aktívni domáci hokejisti, ktorí začali v dobrom tempe, ale k výraznejším šanciam sa dostali až na konci tohto desaťminútového predĺženia, keď Bartečko v samostatnom zakončení trafil iba Barošov betón a v samotnom závere Hvila a Rapáč taktiež neboli úspešní.
Rozuzlenie teda prišlo v samostatných nájazdoch, kde Podtatranci nestrelili ani jeden gól, hostia sa presadili raz, a to bolo rozhodujúce. O víťazstve Zvolena 2:3 po samostatných nájazdoch rozhodol Michal Chovan.

Termíny série:
2.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP 
3.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
6.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
7.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
9.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP
11.3.2015 (ZŠ Poprad): PP – ZV
13.3.2015 (ZŠ Zvolen): ZV – PP

Všetky štatistiky zákldnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Poprad – HKM Zvolen

3:1

konec (0:0, 2:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Boltun (Kasík, Hvila), 36. R. Rapáč (Hvila, Boltun), 52. Kroták (Kasík, Fabian) – 28. Puliš (Brabenec)

HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Makovský – Kasík, D. Brejčák – Malina, Dinda – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Sýkora, Stals, Matis

HKM Zvolen: Baroš (Šimko) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Sloboda – Pichnarčík, F. Fekiač – Popela, Pokovič – Jaroš, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík ("C"), Michal Chovan ("A") – Podkonický, Bortňák, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, Síkela

Rozhodčí: Jonák, Müllner – Junek, Šefčík

Diváci: 2693

Průběh zápasu
1. třetina
11:19
16:36
Po 1. třetině
2. třetina
22:49
26:48
27:29
35:06
35:34
36:25
37:08
Po 2. třetině
3. třetina
44:25
50:09
51:27
56:10
57:37
59:13
Konec