Menu

Florbal

Play-off Extraligy žen

Ne – K1 Florbal Židenice

6:2

konec (1:1, 3:0, 2:1)

07.03.2015, 17:00 • SH Jižní Město • Tadeáš Mima (@arsenalfanda)

To je z dnešního online přenosu vše. S konstatováním, že Herbadent přesvědčivě přehrál brněnského soka a zítra bude útočit na dvoubodové vedení ve čtvrtfinálové sérii, se s vámi loučím. Přeji příjemný zbytek večera, na shledanou! (19:14:33)
STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

Herbadent: 7 (42)
Židenice: 4 (15)

60:00

Konec zápasu.

59:02

Nervy se projevily necelou minutu před koncem dvojitým vyloučením. Denisa Billá (Herbadent) a Andrea Dernerová (Židenice) stráví zbytek hrací doby na trestné lavici za hrubost, respektive za držení.

55:37

Herbadent právě vstřelil branku!
Špatná koordinace defenzivy přinesla šanci LUCII KOŠTURIAKOVÉ, jejíž dělový projektil prosvištěl kolem hráček a skončil uvnitř konstrukce kasy. Asistence: Eliška Krupnová.

53:42

Slavíková neunesla tíhu situace, nezamířila vůbec podle norem. Rozehrání obstarávají Židenice a po křídle pádí dál.

53:17

Oddechový čas pro Sokol Židenice.

53:17

Židenice právě vstřelily branku!
Volný úder rozehrávalo družstvo Brňanek, Svobodová připravila pozici ANDREE DERNEROVÉ, která nalezla nepatrný nedostatek chytající Kuchyňkové. Závěr možná bude ještě zajímavý. Asistence: Lucie Svobodová.

51:29

Alexandra Ferencová (Herbadent) je vyloučena na 2 minuty za bránění ve hře.

49:34

Hostující nemají moc na výběr, a proto jenom vždy zpracují míček a ihned jej vyhodí za půlicí čáru.

47:55

Herbadent právě vstřelil branku!
Před chvílí to BARBOŘE SÁDKOVÉ nevyšlo, nyní ovšem slaví. Pas Elišky Krupnové měl potřebnou přesnost i razanci, a proto střílející dokázala zavěsit podle plánu. Asistence: Eliška Krupnová.

46:44

Sádková hledala vhodné místo pro vypálení, ale cíl nenašla a o znatelný kus přestřeluje, jedovka plachtí za zadní hrazení.

45:42

Sokol se v posledních okamžicích vzpamatoval a dobře zamotal hlavy soupeřícímu týmu. Obrana domácích nedopouští větší ohrožení.

42:46

Herbadent působí koncentrovaným dojmem. Domácí nechtějí nechávat Židenicím ani kousek palubovky navíc.

40:27

Domácí rána neměla potřebné parametry, Příleská pouze pohledem kontroluje vysoký míč.

40:01

Začala třetí třetina.
Hra už neprobíhala v tak jasné režii Herbadentu, avšak stále hlavně pražské hráčky měly na starosti útočení a opačný proces byly přinuceny aplikovat obranné řady Brna. Nevybíravé osobní souboje nabraly na intenzitě a odehrávaly se mnohem častěji než v první dvacetiminutovce.
STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

Herbadent: 13 (35)
Židenice: 7 (11)

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Herbadent právě vstřelil branku!
Bolestivou ránu si přichystalo pražské družstvo. Gól do šatny vypracovala Eliška Krupnová, jež vyhledala ještě lépe stojící LUCII KOŠTURIAKOVOU. Slovenská střelkyně beze strachu překonává všechny překážky. Asistence: Eliška Krupnová.

37:45

Snažení Herbadentu přináší řadu kvalitních situaci. Rivalkám Prahy hraje do karet pouze to, že dokáží odtlačit útočnice až na mantinel.

36:52

Mezi florbalistkami rapidně přibylo tvrdých střetů. Rozhodčí musí často přerušovat hru a nařizovat volné údery.

34:38

Příleská zastavila nebezpečně jevící se akci Židenic. Skryla kulatý předmět pod svou mocí a stačila přenechávat obránkyním.

33:17

Útočnice hostů se drží za hlavu! Měla skvělou příležitost pozměnit rozdíl v průběžném výsledku, ale tyč její přání zhatila!

32:38

Obraz hry je stále hodně podobný. Objevují se jen ojedinělé výpady Brna, jinak hru kontroluje Herbadet, který neustále štiplavě pálí.

32:00

Dnešní utkání sleduje 76 diváků.

30:52

Aktivní hra domácího celku pokračuje. Sokol je odsouzen k postavení v bránícím valu, což Brňankám zrovna moc nadějí nedává.

29:32

Herbadent právě vstřelil branku!
Favoritky opět zatopily pod kotlem a protivnice nenašly potřebný defenzivní recept. MONIKA SLAVÍKOVÁ měla dostatek místa k tomu, aby její prověření brankářky mělo gólové vyústění. Asistence: Zuzana Hubáčková.

27:33

Domácí úřadovaly na ofenzivní polovině palubovky, přesto se jim nepovedlo obalamutit klečící ženu a objevit její slabé místo.

27:04

Židenické útočící florbalistce utekl děrovaný předmět od čepele a rozehrání mohou provést reprezentantky Herbadentu.

26:28

Nehlídaná Sádková těžila z nepozornosti obránkyň a pokusila překvapit Příleskou, ve finále trefuje jen tyčku!

25:16

Herní projev obou soupeřů v posledních minutách získal obohacení v podobě tvrdých osobních soubojů podél hrazení.

23:13

Herbadent právě vstřelil branku!
Vedení se přelévá do tygří moci. Židenice nedorozumění před obrannou částí hřiště skončilo pražským převzetím volného míčku, bleskovým protiútokem a vrcholem se stalo pěkné vypálení MONIKY SLAVÍKOVÉ mimo dosah gólmanky. Asistence: Martina Čapková.

23:06

Po delší době je ve hře i Kuchyňková. Kulatý předmět její zrak nenechal ani pro malou chvíli bez dozoru a podržela spoluhráčky.

22:35

Hostující celek vystřídal. Sokol projevoval snahu o klidnou rozehrávku, tu napadáním znepříjemnily vysunuté Pražanky.

21:23

Hráčky domácích rozjely postup po levém křídle. Černé si trpělivě nahrávají a snaží, aby Židenice neměly téměř žádnou šanci kazit tyhle herní poměry.

20:19

Domácí akce selhala na nepřesné nahrávce a na pečlivé práci Brna kolem gólového území. Stále však pokračuje mírný pražský tlak.

20:01

Začala druhá třetina.
Herbadent byl jasně lepším celkem a dával to znát zejména častými střeleckými pokusy, přesto nedokázal i ve vyložených možnostech vyzrát na připravenou maskovanou Příleskou. Též díky ní je skóre aktuálně vyrovnané. Naskýtá se pouze otázka, jak na průběh hry odpoví oba výběry po přestávce.
STŘELY – 1. TŘETINA

Herbadent: 22
Židenice: 4

20:00

První třetina skončila.

19:27

Nápor domácích je znát. Snaží se rozpohybovat obrannou formaci a uštědřit nečekaný výpal. Brňanky prozatím práci plní znamenitě.

18:57

Andrea Dernerová (Židenice) je vyloučena na 2 minuty za hru bez hole.

17:43

Herbadent právě vstřelil branku!
Sokolská družina nátlak nevydržela. Kombinace doputovala přes Terezu Pilíkovou až k ZUZANĚ HUBÁČKOVÉ, jenž zamířila přesně do odkrytého místa a nabídnutou šanci s přehledem proměňuje ve vyrovnání. Asistence: Tereza Pilíková.

17:35

Proběhla snaha Židenic o udržení útočné poloviny, neúspěšně. Obrana hostujících musí pozorně bránit pohledné ofenzivní situace.

17:12

Příleská dalekou ránu viděla a stačila za asistence defenzivně laděných spoluhráček vyřešit všechny problémy.

16:33

Lucie Svobodová rozehrála na bránící kolegyni, která rychlým nahozením získala alespoň na několik okamžiků územní převahu pro Moravanky. Tygřice následnou neplechu uhasily.

15:18

Pražská proběhla okolo bránící hráčky a drala se také k brankové čáře, ale neusměrnila míček přesně a míří po zemi těsně vedle.

14:06

Herbadent hledal místo, odkud by mohl prověřit pohotovost červené defenzivy, avšak černé neprocpaly nahrávku skrz.

12:54

Brankářka ve službách Židenic ustála svou roli, zkrotila kutálející se míček a bez váhání rozehrává na čekající spoluhráčku.

11:59

Zajímavě myšlená protiakce hostujícího týmu znovu nadělala potíže Herbadentu. Kuchyňková stála u tyčky a nedopustila vážnější komplikace.

11:43

Teď defenzivní složka židenického družstva nezapracovala správně a maskovaná žena vytahuje zákrok, střela mizí v rukou hlídačky.

10:26

Tentokrát pálila útočnice Prahy. Míček neměl ideální směr, proto není Příleská nucena předvádět žádný zásah proti pokusu.

09:07

Židenice právě vstřelily branku!
Rychlý přechod provedly červené podle představ a defenziva Herbadentu nestíhá reagovat. Pražanky ztratily děrovaný předmět a nabídly Sokolu možnost proklouznout skulinou vpřed. Dernerová přenechala LINDĚ HYKSOVÉ, jejíž počínání v blízkosti Kuchyňkové bylo odměněno gólem. Asistence: Andrea Dernerová.

08:16

Na ofenzivní část přestěhovaly pole působnosti hostující hráčky, nepobyly však zde dlouho a přesné vypíchnutí nutí Brno opustit vysněné pozice.

05:48

Zástupkyně Herbadentu obsadily útočnou půlku hrací plochy a několikrát si kvalitně mezi sebou přihrály. Vznikla tak příležitost, přesto využití nebylo na pořadu dne.

05:18

Pražanky jsou zatím aktivnější. I přes tenhle fakt hostující zachraňují a odvrací jedovatou dělovku pryč z prostoru brány.

04:59

Akce Herbadentu naráží na pozornou brankářku Židenic. Strážkyně klece podržela solidně načasovaným zachycením a odolala i dorážce.

04:05

Břevnu židenické konstrukce uštědřila tvrdou ránu Čapková. Zásluhou něj letí kulatý předmět zpět do hřiště!

03:03

Nepřesná palba domácích útočnic nemohla zaznamenat úspěch. Míček změnil směr po nárazu do jedné z brněnských florbalistek a opustil hrací plochu.

02:30

Židenické tvrdou hrou zažehnávají nebezpečí za brankou. Obránkyně Brna zvládají přemístit hru daleko od jejich svatyně.

02:15

Bleskový protiútok připravovaly hráčky hostů. Červené v početní přesile běželi vstříc Kuchyňkové, ovšem zónu u kasy nenavštívily.

01:05

Střelu od brankoviště Příleské pohlídala právě maskovaná žena sokolské organizace. Schytala sice také nepříjemný střet, ale může ve hře pokračovat.

00:34

Průnik chtěly zrealizovat florbalistky hostujícího celku, jenže pouhé nahození o mantinel nemohlo vyvést z klidu obranu Herbadentu.

00:08

Odstartování prvního čtvrtfinále zvládly lépe domácí, které mohou postupovat na polovinu Brňanek.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Herbadent Praha 11 SJM: Kuchyňková (Červová) – Hubáčková, Pilíková, Krupnová, Sádková, Ziminaová, Steinbachová, Billá, Slavíková, Kubišová, Košturiaková, Čapková, Ferencová, Kleinová, Polívková

EUROCOMPANIES Brno Židenice: Příleská (Kouřilová) – Rozenbergová, Svobodová, Hyksová, Babáčková, Švecová, Veletová, Kusáková, Dundelová, Miklíková, Pravcová, Indrová, Drápalová, Zlámalová, Valehrachová, Dernerová, Obrovská

Rozhodčí: Tomáš Kostinek, Martin Reichelt.
VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Čtvrtfinále ještě ani neodstartovalo, přesto již v tuhle chvíli mají obě družstva za sebou nadprůměrný počet odehraných střetnutí. Samozřejmým letošním měřením sil se staly ligové souboje, které v obou případech přinesl bodovou odměnu Pražankám (doma vyhrály 12:3, v Brně 8:3), avšak kromě nich došlo k semifinálovému setkání v rámci pohárové soutěže, kdy na hale SportPoint Brňanky podlehly 2:7.

Silně negativní bilance hostujících hráček tak dává domácím florbalistkám oprávněně vysoké naděje k bezproblémovému zvládnutí prvního kola play-off.
BODOVÁNÍ ZČ – ŽIDENICE

1. Andrea Dernerová – 30 bodů (23+7)
2. Linda Hyksová – 16 bodů (12+4)
3. Monika Dundelová – 11 bodů (8+3)
4. Jana Švecová – 11 bodů (7+4)
5. Žaneta Veletová – 11 bodů (6+5)
BODOVÁNÍ ZČ – HERBADENT

1. Lucie Košturiaková – 33 bodů (17+16)
2. Eliška Krupnová – 32 bodů (17+15)
3. Martina Čapková – 30 bodů (14+16)
4. Monika Slavíková – 29 bidů (22+7)
5. Barbora Sádková – 28 bodů (15+13)
SOKOL ŽIDENICE EUROCOMPANIES

Na své poměry prožívají velice úspěšnou sezónu také Židenice. Brněnský tým dokázal pravidelně krást body jak doma, tak i na venkovní půdě a nahromadil do zásoby solidní množství 36 bodů. Žádné zásadní výkyvy formy vynesly Brňanky na 5. příčku mezi ligovou konkurencí, což bylo pouhé potvrzení toho, že hostující na základě dobrého herního projevu splnily s přehledem základní cíl v podobě překonání minulých let.
HERBADENT PRAHA 11 SJM

Před úvodem ročníku někteří tvrdili, že Herbadent nebude letos dominantní a ustoupí spíše do stínu Chodova či Vítkovic. Že zmiňované celky patří k české elitě je zajisté pravda, jenže Pražské přesvědčily kvalitní sérií výsledků o svých kvalitách a zajistily si nejvyšší ligové postavení po 22 kolech. Téhle mety dosáhl tým z hlavního města ziskem 64 bodů a výrazně pomohl také fakt, že domácí během dlouhodobé soutěže ani jednou neodešly z palubovky bez bodu.
Zdravím vás u onlajnu z florbalové Extraligy žen. Nejvyšší ženská soutěž se přehoupla do vyřazovací nadstavbové části, tenhle přenos přinese informace z duelu mezi Herbadentem a Židenicemi.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Ne – K1 Florbal Židenice

6:2

konec (1:1, 3:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Hubáčková (Pilíková), 24. Slavíková (Čapková), 30. Slavíková (Hubáčková), 40. Košturiaková (Krupnová), 48. Sádková (Krupnová), 56. Košturiaková (Krupnová) – 10. Hyksová (Dernerová), 54. Dernerová (Svobodová)

Ne: Kuchyňková (Červová) – Hubáčková, Pilíková, Krupnová, Sádková, Ziminaová, Steinbachová, Billá, Slavíková, Kubišová, Košturiaková, Čapková, Ferencová, Kleinová, Polívková

K1 Florbal Židenice: Příleská (Kouřilová) – Rozenbergová, Svobodová, Hyksová, Babáčková, Švecová, Veletová, Kusáková, Dundelová, Miklíková, Pravcová, Indrová, Drápalová, Zlámalová, Valehrachová, Dernerová, Obrovská

Rozhodčí: Tomáš Kostinek, Martin Reichelt

Diváci: 76

Průběh zápasu
1. třetina
09:07
17:43
18:57
Po 1. třetině
2. třetina
23:13
29:32
39:50
Po 2. třetině
3. třetina
47:55
51:29
53:17
55:37
59:02
Konec