Menu

Hokej

KHL

Atlant Moskevská oblast – SKA Petrohrad

1:0

konec (0:0, 0:0, 1:0)

20.02.2015, 17:30 • Arena Mytišči - Ice Palace Mytišči • Tadeáš Mima (@arsenalfanda)

Tipsport: 3.47 4.4 1.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z dnešního famózního zápasu vše. Jsem rád, že jste sledovali tento online přenos, přeji pěkný víkend a někdy příště u onlajnů na shledanou! (19:54:05)
STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

Atlant: 7 (36)
Petrohrad: 12 (31)
Máme tu konec dnešního výborného duelu. Střel bylo k vidění více než dost, jenže téměř bezchybní brankáři udělali z dnešního měření sil neskutečné drama, jenž rozhodovala jediná přesná trefa. Překvapivě střetnutí zvládli domácí a 3 body pro ně budou mít cenu zlata.

60:00

Konec zápasu.

59:55

Gólman dokázal nasměrovat letící jedovku pryč od těch nejcitlivějších míst. Bude se ještě vhazovat před Ježovem.

59:49

Oddechový čas pro Atlant Moskevská oblast.

59:47

Daleký výhoz obránce Atlantu sice zaviňuje icing, ovšem domácí potřebují více času na uklidnění.

59:26

Engren se položil do puku, který nesmlouvavě vypálil Kovalčuk k jedné z tyček, a zachránil naděje domácích na plný bodový zisk! Důležitý zákrok maskovaného hlídače.

59:16

Oddechový čas pro SKA Petrohrad. Bílí cítí potřebu se připravit na poslední sekundy, Ježov už sedí na střídačce.

58:45

Nápor hostů je skutečně silný, brankoviště Atlantu je v jednom ohni a Engren musí předvádět výkon na vrcholu jeho fyzických sil.

58:00

Hlasatel oznámil poslední 2 minuty základní hrací doby a přesně v ten okamžik Engren vyrazil tvrdou dělovku Petrohradu.

57:14

Arťom Černov (Atlant) si půjde na 2 minuty odpočinout na trestnou lavici za hákování a domácí budou čekat krušné chvíle.

57:03

Engren se natáhl s hokejkou po dlouhém nahození SKA a nedopouští ani to nejmenší ohrožení v režii hostujících hráčů.

56:22

Důrazný boj o kotouč vyzněl lépe pro Petrohrad. Ten až kvůli špatnému zpracování na hranici pásma přichází o výhodu držení puku.

55:11

Situace 2 na 3 nemohla vyvést Ježova z míry. Sice došlo ke střeleckému pokusu Moskevské oblasti, ten ale naráží do zadního mantinelu.

54:26

Předávka Gilroye nepřinesla kýžené ovoce. Nikdo z domácích nestál ve správných místech, aby rozvinul útočné počínání na opačné křídlo.

53:32

Engren šel do kolen, protože zamýšlel provést zákrok, ovšem pryž skáče úplně mimo a brankoviště Atlantu rozhodně neohrozí.

53:02

Černov vypíchl kotouč ofenzivně zaměřenému členovi petrohradské formace. Protiútok vedený domácími hráči neobalamutil protivníky.

52:45

Nečekanou ránu vyslal Atlant o kus nad horní hranici konstrukce svatyně. Ježov pohledem kontroluje vysoký puk.

51:34

Zpracování hokejisty Petrohradu se zařadilo do kategorie nepovedených a využít toho chtěl pozorný útočník v modrožlutém. Chtěl přejít do brejku, proti kleštím v podobě 2 neústupných obránců nemohl moc sám udělat.

50:36

Hráči SKA se pohybují na ofenzivních místech. Až Černov skvěle vystartoval k mantinelu a podél prken vyhodil ven.

49:51

Vadim Chlopotov (Atlant) je vyloučen na 2 minuty za hru vysokou holí, což není úplně nejlepší zpráva pro domácí. Tlak Petrohradu znatelně zesiluje.

48:54

Šipačjov přenechával spoluhráči na modré čáře, který ihned posílal touš do ohně, ale pohyblivý blok Atlantu s vypětím všech sil situaci ustál!

48:14

Kombinaci v podání Moskevské oblasti scházela přesnost, a tak přichází chvíle SKA. Tichonov neusměrnil výstřel do chtěných pozic.

48:00

Dnešní utkání sleduje 6900 diváků.

47:40

Buly opanoval Petrohrad. Střelec nečekal a rovnou zkoušel překvapit Engrena. Modrožlutí zažehnali problémy bleskovým reflexem.

47:17

Atlant chtěl proniknout podél pravého křídla, jenže kotouč neměl podobnou touhu, a proto nabral na rychlosti a píská se zakázané uvolnění.

46:32

I přes zaváhání v rozehrávce dostává SKA předmět hry k Engrenovi. Strážce domácí svatyně v pohodě krotí.

45:43

Kovalčuk to vzal na sebe, zbavil se dotírajících soupeřů a z osy hřiště neohroženě vystřelil. Dělovka nenašla cestu mezi tyče.

45:06

Engren zlikvidoval letící střelbu a nedovolil komplikace po zakončení hostujícího střelce. Ani vhazování nebylo žádnou překážkou pro maskovaného hokejistu.

Igor LEVITSKIJ - 1:0

44:16

Atlant právě vstřelil branku!
V hledišti propukají fanoušci v obrovský jásot. IGOR LEVITSKIJ vyjel zpoza brankové konstrukce, připravil kotouč k vyslání jedovky, našel mezírku v postavení Ježova a síť hostů sklízí první dnešní zářez. Asistence: Arťom Černov, Vitalij Novopašin.

43:58

Ježov v kooperaci s obráncem v bílém dostává černou gumu mimo tyče. Vyhnat domácí z pásma se jim však nedaří podle představ.

43:23

Sprintujícímu útočníkovi domácího celku ujel kotouč a z kvalitně vypracované akce nic velkého nebude.

42:50

Engren dobře věděl o protihráči, který prověřoval jeho připravenost. Modrožlutí přemisťují centrum dění pryč od vlastní klece.

41:54

Hosté se osvobozují a získávají klid na své hokejky do nejbližších chvil.

40:53

Moskevská oblast vystřídala a potom ve vysoké rychlosti prošla kolem soků na útočné území, kde tvrdou ránu Atlantu znemožnil bránící petrohradský zástupce.

40:17

Otevírací útočný průchod hostů zastavili s bravurou hráči Atlantu. Ti předvedli snahu o analogickou situaci, bez úspěchu.

40:01

Začala třetí třetina.
Domácí hokejisté mohou jen litovat, že nedokázali z obrovského tlaku skórovat a převzít otěže zápasu. Petrohrad zásluhou vyloučení a málo důrazné hry nabídl protivníkovi řadu fantastických střeleckých možností, jenž zásluhou famózně chytajícího Ježova nenaplnily gólový potenciál.
STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

Atlant: 22 (29)
Petrohrad: 9 (19)

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Nahození od modré čáry v samém závěru 2. dvacetiminutovky prolétlo kolem všech aktérů utkání a skončilo v bezpečných místech v rohu kluziště.

39:50

Atlant prostrkal kotouč až do prostoru brankoviště, kde mnoho nechybělo a Ježov by nestačil zareagovat, jenže nakonec zapracoval betony a vynutil si vhazování!

39:37

Nikita Bělov (Petrohrad) si odpočine 2 minuty na trestné lavici za sekání.

38:48

Po návratu vyloučeného hokejistu se hra přelévá z jedné strany na druhou. Zákroky brankářů velkou mírou pomáhají defenzivním složkám.

37:26

Série přihrávek v domácím podání připravila pro obranu hostujícího družstva řadu adrenalinových zážitků. Ježov na poslední chvíli lehl na zem a zamezil puku pokračovat dále a následně během krátké doby byl hostující tým nucen nadvakrát odvrátit další palbu Atlantu!

37:06

Maskovaný muž SKA ani na vteřinu nezaváhal a pokryl blížící se puk. Neletěl možná žádnou závratnou rychlosti, avšak nešlo o špatné rozhodnutí.

36:04

Dmitrij Kalinin (Petrohrad) je vyloučen na 2 minuty za sekání. Petrohradští budou čelit další výhodě Atlantu.

35:45

Potapov uháněl plně osamocený na gólmana Petrohradu a mohl těžit také z podpory spoluhráčů. Ježov ovšem výborným skokem do strany vyrazil. Sice se Moskevské oblasti povedlo překonat hostujícího strážce, ale stalo se tomu tak po jasném ataku jednoho z útočících.

33:57

Ježov nastavil co největší plochu těla do střelby ze strany a uspěl. I když dlouho to vypadalo hodně dramaticky, černá pryž neposedně poskakovala kolem svatyně SKA.

33:06

Petrohrad dostal kotouč ven až pomocí vyhození po hrazení. Dlouho hra ve střední třetině nezůstala a Atlant přechází do ofenzivy.

32:34

Teď se pořádně zapotil Ježov! Brankoviště patřilo v posledních okamžicích domácím, kteří nejprve vystřelili do nachystaného brankáře, aby posléze Sošnikov mohl z ideálního postavení vyslat nekompromisní dělo. To prolétlo o chlup nad brankou.

31:14

Výpal petrohradského týmu ještě kontroloval maskovaný muž modrožlutých. Dokázal zkrotit touš a připravit protiakci pro spoluhráče.

30:47

Moskevská oblast nemá vůbec jednoduchou pozici při rozehrávce, z čehož vyplynula další šance pro SKA. Engren zachytil ránu.

30:20

Ježov dával bedlivý pozor a pohotovým zasažením vyrazil puk mimo dosah jeho rivalů.

29:43

Dobrý pohyb Bodrova přinutil hostující hráče, aby šli po něm v početní přesile a to bylo přesně to, co hokejista chtěl. Uvolnilo se tak místo před kasou, kam nahrával. Neuspěl.

28:45

Před Sošnikovem se otevřel velký prostor a mohl předvést kvalitní zakončení průniku, ve finále k tomuhle nedojde.

27:39

Hokejisté Atlantu mířili na Ježova ve třech lidech, ani taková početní převaha nestačila a obránci berou kotouč.

26:18

Domácí počkali s rozehrávkou a poté se vydali na zteč, ale na danou akci se bílí připravili bezchybně a jsou to oni, kdo slaví zisk pásma.

25:42

Atlant motal hlavu defenzivním hráčům hostujícího celku, jenže potom se do hry vložil Chochrjakov a uklidnil dění u Ježova.

24:55

Domácí dokázali odpálit puk daleko od Engrena, který nestál v nejvýhodnějším postavení a mohlo dojít k nebezpečné situaci.

24:14

Postup Moskevské oblasti byl v klidném tempu zneškodněn a na opačnou stranu se vydalo SKA. Tam zachytává kotouč obranná dvojka.

23:45

Obrana propustila další protiútok hostí, puk proletěl o kousek nad břevnem a došlo k odrazu od zadního hrazení.

22:50

Rána z dálky v podání Atlantu končí v klidném prostředí lapačky Ježova, jehož blesková rozehrávka posílá Petrohradské blíže k Engrenovi.

21:08

Dojde ke dvojitému vyloučení. Albert Jarulin (Atlanta) a Patrick Thoresen (Petrohrad) míří na trestnou lavici za hákování, respektive za hru vysokou holí.

21:07

Petrohrad opět vlétl do pásma modrožlutých a nekompromisně prověřil domácího brankáře. Ten bezchybnou reakcí zachraňuje dění.

20:34

Bodrov toho moc u mantinelu udělat nemohl, neboť jeho snahu zpacifikovali obránci Petrohradu. Ježov se nemusel ani pohnout.

20:11

Hosté na nic nečekali a vydali se po buly zahrozit Engrenovi. Kovalčuk svým výpalem trefil spojnici tyči a v hledišti to jen zahučelo!

20:01

Začala druhá třetina.
Solidní útočné varianty předváděly oba celky a také díky brankářům nedošlo během 1. dějství ke změně na světelné tabuli. Atlant byl nebezpečný zejména v rámci přesilové hry, kdy Ježov naplno ukázal svou kvalitu a podržel týmové kolegy. Naopak Engren zaznamenal zvýšenou aktivitu ke konci třetiny, kdy procházeli hosté přes modrou čáru s větší lehkostí než v předcházejícím průběhu.
STŘELY – 1. TŘETINA

Atlant: 7
Petrohrad: 10

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:38

Ještě v závěru 1. periody rozjeli útok hráči Petrohradu, akce naneštěstí pro ně příliš přesnosti nepobrala a nenadělala žádné nezkrotitelné problémy.

18:53

Vhazování na útočném území Atlantu přineslo pouze nelítostný boj za Ježovem o kus pryže, jenž ukončuje vyhozením obránce SKA.

18:00

Čudinov projel kolem všech domácích obránců a ocitl se relativně volný na levém křídle, Engren zatarasil puku cestu do klece.

17:15

Judin zkusil štěstí střelou z příklepu, do trajektorie mocné rány vložil včas tělo jeden z obránců Moskevské oblasti a zastavil šanci.

16:15

Nejaktivnějším hráčem u mantinelu se stal Jarulin. Kolem obránce se ale během chvíle slétlo hejno hostujících supů a odzbrojilo jej v plné parádě.

15:29

Teď se dostali domácí ke 2 výstřelům po sobě, a proto pro stoprocentní jistotu brankář v bílém kotouč chytil a zastavil hru.

14:20

Hosté klepou na dveře domácí defenzivní formace, avšak ta prozatím odolává a ničí možnosti favorita.

13:33

Atlant důraznou hrou obral Petrohrad o puk a sám se usadil na několik okamžiků v blízkosti Ježova. Nakonec k ničemu vážnějšímu nedojde.

13:28

Burdasov našel vhodné místečko ke střelbě, Engren se přemístil včas na malém prostoru a skryl černou pryž ve výstroji.

13:05

Nepřesný pokus Moskevské oblasti sice donutil Ježova jít k zemi, dále ovšem útočník nerozvinul ofenzivní akci.

12:03

Útočníkovi Atlantu utekl touš a ihned se jej zmocnilo SKA. I když obránce v bílém později chyboval a ztratil předmět hry, domácí z téhle situace nebyli schopni trestat.

11:38

Jermakov se navrací na ledovou plochu a na hře hostujícího družstva to je znát. Engren likvidoval další příležitost, ani tentokrát palba z levé strany v podání Dadonova nezaznamenává úspěch.

11:06

Petrohrad postupoval ve dvou na takřka osamoceného Engrena, Vadim Šipačjov se dral do zakončení ze strany, jenže máchl do prázdného prostoru, puk zůstal úplně nedotčen.

10:15

Dělovka útočícího hokejisty se otřela o plexisklo za brankou. I poté musí Ježov zapojit všechny reflexy.

09:35

Domácí formace rozjížděla nadějnou kombinaci v útočné zóně, až hození hokejky Andreje Jermakova zastavilo tuhle akci a hráč usedne na 2 minuty na trestnou lavici.

09:17

Nahrávka petrohradského hokejisty nabrala příliš velkou rychlost a rozhodčí signalizují icing. Hra se přesunuje k Ježovovi.

08:01

Taratuchin zkoušel využít zaváhání v rozehrávce hostující party a usměrňoval puk směrem na bránu, ale ve finále brankář SKA nemusí ani zasahovat.

07:49

Tentokrát musel být v pozoru Ježov. Defenzivní složka SKA mu však zkušeně pomohla a snažení Moskevské oblasti nemohlo mít gólové vyústění.

07:22

Petrohrad dlouho mimo obranné pásmo Atlantu nezůstal. Hosté opět zkrotili kotouč na svých holích a pozdravili brankáře v modrožlutém.

06:35

Ke Kovalčukovi se odrazila jedna z ran hostů a ruský střelec zkoušel bekhendovým pokusem překvapit Engrena, pálí o kousek vedle.

05:45

Souboj u mantinelu zvládl Tjuljapkin a za pomoci jeho kolegy z obrany založil akci, která končí až přesným zásahem petrohradského bránícího hráče.

04:44

Moskevská oblast bez potíží exportovala kotouč pryč od brankoviště, ovšem Ježov nemusí předvádět zákrok a sbírá odraženou černou gumu za kasou.

04:28

Ježov kvalitními zásahy zneškodnil veškeré potenciální nebezpečí a dovolil jeho spoluhráčům provést podobný brejk. Engren musel krýt lapačkou.

03:57

Defenzivní člen petrohradské sestavy byl u kotouče nejdříve ze všech, avšak kvalitním napadáním udrželi domácí pásmo a trápí hosty.

03:12

Vhazování zvládli domácí a pomalu přechází dopředu. Obránci SKA vystavili postupujícím útočníkům stopku u modré čáry.

02:09

Atlant vyhnal SKA ze své části hrací plochy a hostující mužstvo musí začínat od nuly. Postup dopadl podle jejich představ, ale nic dalšího už z útoku nevytěžili.

01:33

Po krátké kombinaci v obranné třetině vyráží hosté vstříc Engrenovi. Gólman se protáhl a odvrátil vyrážečkou.

01:10

Nahození domácích nepatřilo mezi ty nepřesnější. Brankář Petrohradu odpaluje puk podél mantinelu co nejdále.

00:34

Poprvé se ofenzivní snahou prezentovali i hráči Atlantu, Ježov byl na potřebném místě včas a zastavuje kotouč.

00:17

Puk putuje mezi hosty. Ti se na úvod pokusili o rozvinutí útoku, jenže útočnou modrou kvůli ofsajdu nepřešli bez úhony.

00:01

Utkání právě začalo.
Atlant bude dnes hrát ve své modrožluté kombinaci, na dresech Petrohradu převládá bílá barva.
Úvodní sestavy:

Atlant Moskevská oblast: Engren (Krasikov) – Korobov, Gilroy, Novopašin, Babčuk, Tjuljapkin, Jarulin, Sorokin – Potapov, Sošnikov, Šmeljov – Chlopotov, Bodrov, Levitskij – Kozlov, Taratuchin, Černov – Voronin, Junkov, Pugolovkin, Leščenko

SKA Petrohrad: Ježov (Koskinen) – Rukavišnikov, Kalinin, Bělov, Kutějkin, Chafizullin, Čudinov, Judin, Jermakov – Kovalčuk, Ericsson, Červenka – Ketov, Dadonov, Šipačjov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Kablukov, Burdasov, Chochrjakov

Rozhodčí: Bělov, Rogačjov – Sazonov, Čubykin.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

BODOVÁNÍ – PETROHRAD

1. Artěmij Panarin – 62 bodů (26+36)
2. Ilja Kovalčuk – 54 bodů (25+29)
3. Vadim Šipačjov – 54 bodů (12+42)
BODOVÁNÍ – ATLANT

1. Sergej Šmeljov – 36 bodů (9+27)
2. Andreas Engqvist – 34 bodů (17+17)
3. Arťom Černov – 31 bodů (15+16)
SKA PETROHRAD

Dění v Západní konferenci má mnohem kladnější vyústění pro Petrohrad. Milionářský klub zvládá pravidelně krást svým soupeřům body, z posledních 5 duelů prohrál pouze jednou a po zásluze drží 2. pozici za ještě suverénnějším moskevským CSKA. Hosté si už pravděpodobně aktuální postavení nenechají vzít, přesto by pochopitelně chtěli Kovalčuk a spol. setřást dotírající Dynamo Moskva, která má ztrátu na SKA 5 bodů.
ATLANT MOSKEVSKÁ OBLAST

Moskevská oblast nebude patřit v tomhle duelu zrovna do role favorita. Atlant nehrál v poslední době vůbec špatný hokej, až na středeční prohru s Jokeritem domácí celek v předchozích zápasech pravidelně bodoval a zařadil se do boje o poslední postupovou příčku v Západní konferenci. Zatím ale ztrácí 4 body na osmý HC Soči a v jeho zájmu je nutností co nejdříve ztrátu smazat.
Příjemné pozdní odpoledne. Do konce základní části KHL zbývá již pouze malá porce zápasů, jeden z nich bude odehrán dnes na ledě Atlantu. Domácí přivítají silný Petrohrad.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Atlant Moskevská oblast – SKA Petrohrad

1:0

konec (0:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 45. Levitskij (Černov, Novopašin)

Atlant Moskevská oblast: Engren (Krasikov) – Korobov, Gilroy, Novopašin, Babčuk, Tjuljapkin, Jarulin, Sorokin – Potapov, Sošnikov, Šmeljov – Chlopotov, Bodrov, Levitskij – Kozlov, Taratuchin, Černov – Voronin, Junkov, Pugolovkin, Leščenko

SKA Petrohrad: Ježov (Koskinen) – Rukavišnikov, Kalinin, Bělov, Kutějkin, Chafizullin, Čudinov, Judin, Jermakov – Kovalčuk, Ericsson, Červenka – Ketov, Dadonov, Šipačjov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Kablukov, Burdasov, Chochrjakov

Rozhodčí: Bělov, Rogačjov – Sazonov, Čubykin

Diváci: 6900

Průběh zápasu
1. třetina
09:35
Po 1. třetině
2. třetina
21:08
36:04
39:37
Po 2. třetině
3. třetina
44:16
49:51
57:14
Konec