Menu

Florbal

ČEZ Extraliga žen

K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice

4:6

konec (0:1, 2:2, 2:3)

20.12.2014, 17:00 • SH SportPoint Brno • Tadeáš Mima (@arsenalfanda)

To je už pro dnešek vše. Jsem rád, že jste sledovali tohle nádherné střetnutí ženské extraligy. Přeji příjemný zbytek předvánoční soboty a někdy příště u onlajnů na shledanou. (18:57:17)
STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

Židenice: 10 (18)
Vítkovice: 12 (32)
Máme tu konec krásného střetnutí. Domácí tým se překvapivě velice dlouho držel a hrál s vítkovickými hráčkami vyrovnanou partii. Rozdíl mezi oběma celky nebyl nijak výrazný, ale v závěru se ukázaly zkušenosti a přednosti hostujících hráček, které už vedení udržely na své straně a nyní mohou oslavovat tříbodovou výhru. Ta se ovšem nerodila lehce.
NEJLEPŠÍ HRÁČKY UTKÁNÍ

Židenice: Nikola Příleská
Vítkovice: Hana Sládečková

60:00

Konec zápasu.

59:57

Vítkovice právě vstřelily branku!
Pár chvil před koncem se proběhla až před prázdnou klec vítkovická útočnice ZUZANA HALFAROVÁ a ranou o brankovou konstrukci definitivně rozhodla o osudu dnešního duelu. Bez asistence.

59:02

Domácí hrají v šesti, hru však tvoří hráčky v modrém a napadají rozehrávku domácích, čímž skvěle šetří čas.

58:25

Oddechový čas pro Sokol Židenice.

58:10

Vítkovická florbalistka měla na holi rozhodnutí, jenže zaváhala a nasměrovala děrovaný předmět vysoko nad břevno!

57:50

Před Kubíčkovou se zjevila jedna z domácích útočnic, avšak hostující obránkyně srazila tuhle tvrdou jedovku mimo brankoviště!

57:32

Židenice právě vstřelily branku!
Tohle bude ještě pořádné drama! Raketový průnik Brňanek na útočnou půlku zakončovala přesně KAMILA PRAVCOVÁ. Střelkyně přebrala pas od Zlámalové a s přehledem prostřelila brankářku, která míček nevyškrábla. Asistence: Jessica Zlámalová.

56:51

Dundelová se hnala samotná do ofenzivy. Hráčka Brna byla ovšem florbalistkami v modrém čistě zastavena.

56:18

Odražená dělovka hostujícího celku umožnila Hyksové přemístit se do útoku, ale jedna z Ostravanek vložila míčku do cesty hůl.

55:26

Příleská výhozem hledala kolegyni v úctyhodné dálce. Tohle založení akce úspěch nesklidilo a hrají Vítkovice.

55:23

Obranný blok Židenic zareagoval na dění před klecí a odrazil tvrdý projektil Vítkovic mimo hrací plochu.

54:32

Přihrávka naslepo v podání Kociánové končí na holi brněnské obránkyně. Defenziva domácích odehrává míček co nejdále od gólmanky.

53:56

Šponiarová to zkoušela sama, avšak zamotala se do vlastních kliček a dopředu kráčely domácí. Židenická střela byla zastavena rukou Kubíčkové.

53:07

Hostující se osvobodily a opět se podívaly, jak to vypadá před Příleskou. Sokol se nenechal zahanbit a stačil odvrátit všechny problémy.

52:20

Z první to zkoušela Valehrachová a její rána nebyla vůbec špatná, jenže chyběla jí potřebná přesnost a Kubíčková následně lapila tento odražený pokus.

51:38

Brňanky si během krátké doby vytvořily několik kvalitních příležitostí k palbě, žádná z nich nepronikla za strážkyni vítkovické klece.

51:16

Mirva Laitinenová (Vítkovice) je vyloučena na 2 minuty za nedovolené vrážení.

50:35

Židenice právě vstřelily branku!
Domácí získaly možnost hry z volného úderu zhruba od půlky hrací plochy. Rozehrávka proběhla bez potíží a Šárka Kusáková nechala děrovaný předmět MARTINĚ INDROVÉ, ta ze střední vzdálenosti překvapila nezkoncentrovanou Kubíčkovou. Asistence: Šárka Kusáková.

49:34

Na vítkovické polovině se toho při útoku červených příliš nestalo, Kubíčková nebyla nijak vyvedena z míry a kryla veškeré možnosti domácích.

48:40

Příleská se díky bleskurychlému pohybu v prostoru brankoviště dostala k volnému míčku a pravou nohou jej odkopla.

48:04

Domácí se nechaly tvrdým nepadáním obrat na útočné polovině o míček. Vítkovice zahajují nový útok.

46:41

Vítkovice právě vstřelily branku!
Do smrtícího samostatného úniku na brankářku se probojovala KLÁRA KOCIÁNOVÁ, navedla si míček na bekhendovou stranu její hole a Příleská se nemohla přemístit v tak krátkém čase na opačnou stranu. Bez asistence.

46:14

Chumel hráček před Příleskou se snažil nějakým způsobem prodrat míček za gólmanku Brna, naopak obránkyně v červeném se s tím nejvyšším vypětím obranných sil snažily odpálit kulatý předmět do zámezí. Vše nakonec rozklíčovala Příleská, která lapila předmět hry!

45:17

Vítkovice právě vstřelily branku!
Florbalistky hostů získávají náskok o 2 branky zpět. V prostoru před brankou dostala až příliš mnoho místa k vyniknutí KAMILA PALONCYOVÁ, jejíž rána tváří v tvář Příleské rozvlnila síť. Asistence: Mirva Laitinenová.

44:52

Postup podél hrazení se domácím nevyplatil, jedna z červených faulovala a nabídla volný úder Vítkovicím.

43:56

Dopředu se vydává tým Brna, hostující celek získává míček na své polovině a nenechává Židenicím ani metr prostoru navíc.

43:35

Léblová vracela míček spoluhráčce, ovšem Brňanka se vrátila včas na její místo v obraně a zabránila dalšímu dění před Příleskou.

42:27

Domácí obranná dvojice uklidňuje hru rozvážnou kombinací. Ženy v červeném před Kubíčkovou příliš škod nenapáchaly a o založení protiakce se snaží modré.

41:53

Miklíková se sice hnala za odraženým míčkem, jenže nemohla u něj být dřív než florbalistka Vítkovic, a proto hrají dopředu hostující.

40:54

Nabídku k ráně ze strany dostala Šponiarová, míček ji však sjel a následně jej poslala jen do boční sítě brněnské kasy.

40:15

Příleská se nenechala zaskočit tvrdými dělovkami, přimáčkla se k tyči a žádná ze střel nemohla projít za její záda.

40:01

Začala třetí třetina.
Dnešní utkání sleduje 88 diváků.
Přestože se v právě uplynulé periodě projevila velká vítkovická síla, mohou být Sokolky s momentálním stavem spokojeny. Židenice totiž dohnaly ztrátu a až díky trestnému střílení se dostaly hostující zpět do těsného vedení. Zajisté se taková vyrovnaná hra nečekala a je jen dobře, že zápas bude mít náboj i v závěrečné dvacetiminutovce.
STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

Židenice: 5 (8)
Vítkovice: 13 (20)
Další třetina začne přibližně v 18:20.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Domácím se daří osvobodit. Hraje se nedaleko od Kubíčkové a již se v této periodě pravděpodobně nic závratného nestane.

39:34

Hostující si připravily několik rychlých pasů a tvrdě pálily, Příleská zasahuje hbitým pohybem ruky.

38:44

Brňanky jsou pod vítkovickým nátlakem. Jediné, na co se zmohou, je vyhazování míčků přes půlku až ke Kubíčkové.

37:57

Sládečková provedla chybu a o míček ji připravila Hyksová. Z počátku to vypadalo, že její samostatný únik bude nebezpečný, jenže hráčka se vrátila a stala se hrdinkou okamžiku.

37:47

Veronika Vývodová (Židenice) je i přes značnou nelibost domácí střídačky nucena usednout na 2 minuty na trestnou lavici za hru rukou.

36:49

Volný úder ale nedopadl podle původních brněnských představ a do protiakce se dostaly hostující florbalistky. Židenické se na poslední chvíli vrátily a ubránily se.

36:35

Miklíková se nenechala jen tak odstavit od míčku a dotlačila jej až do rohu za Kubíčkovou, kde získala pro své spoluhráčky standardní situaci.

35:48

Před Příleskou se znovu ženou Vítkovické. Obrana znovu zažívá silný tlak z produkce Ostravanek.

35:33

Po delší době se červené podívaly na útočnou část hrací plochy, jenže defenziva soupeřek dnes hraje takřka bez chyb a hasí tohle nebezpečí.

34:55

Míček na vítkovických holích. Brnu nezbývá nic jiného, než se bránit a blokovat šance hostujících.

34:05

Nejdříve zkoušela střílet na bránu Enenkelová a poté dorážela Pastušková, avšak ani jedna z modrých nevyzrála na správně postavenou Příleskou.

33:35

Dvě hráčky Židenic solidně napadaly soupeřku a ke střele z osy hřiště se drala Humlová, domácí útočnice zamířila hodně nepřesně.

32:58

Brno faulovalo nedaleko od půlicí čáry a rozehrávají vítkovické florbalistky. Hostující se nenechávají příliš často obrat o míček.

32:33

Znovu drží míček Laitinenová, do kombinace se zapojuje i Mandátová a vyváží hru daleko přes půlku.

32:15

Domácí vyhnaly své protihráčky až ke Kubíčkové, zde byla ale Laitinenová včas a uklidnila situaci před brankou.

31:39

Hyksová zastavila u mantinelu hostující střelkyni. Ta i přes silný náraz udržela kulatý předmět a nahrávky mezi modrými pokračují.

30:59

Brno rozehrává, protože bylo v boji o míček u mantinelu o něco důraznější. Útočný postup Židenic se ovšem do paměti aktérek zápasu nijak nezapíše.

30:36

Halfarová rozjíždí další z vítkovických útočných variant, Příleská byla na místě a odrazila ránu do rohu.

29:40

Kubíčková předvedla kvalitní pohyb v brankovišti a zmocnila se volného míčku, na který žádná z hráček v poli nedosáhla.

28:23

Vítkovice právě vstřelily branku!
MICHAELA ŠPONIAROVÁ zvolila rychlejší tempo, rychle se dostala až do bezprostřední blízkosti svatyně Příleské a s klidem uklidila děrovaný předmět k tyčce. Střela se o konstrukci ještě v závěru otřela. Bez asistence.

28:23

Za nedovolený zákrok Brna v obranné fázi bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch hostujících. Postaví se k němu Michaela Šponiarová.

27:02

Židenice právě vstřelily branku!
Máme opět nerozhodné skóre! LUCIE THEIMEROVÁ stála na konci židenického protiútoku. Byla skoro na ideálním místě ke střele a Kubíčková litovala, že si nepohlídala prostor u tyče. Asistence: Kamila Pravcová.

25:11

Židenice právě vstřelily branku!
Domácí se dostaly do otevřené defenzivy hostujícího týmu a svoji jedinečnou příležitost proměnily v gólovou radost. Jitka Drápalová unikla všem protivnicím a míček naservírovala MARTINĚ BABÁČKOVÉ, která se střelou ze strany do téměř prázdné kasy uspěla. Asistence: Jitka Drápalová.

24:47

Lavička domácích se zlobí. Kubíčková byla již překonána a za její záda plachtil vysoký padáček, jenž se nakonec dokonce dostal až za čáru. Rozhodčí stál však blízko a rozpažil, neboť brána byla posunuta ve chvíli, kdy padl gól!

24:30

Domácí zastavily sérii krátkých vítkovických přihrávek a vydaly se na obrannou část vítkovických florbalistek.

23:38

Hráčka Brna nebyla schopna udržet míček před Kubíčkovou. Kulatý předmět se nakonec dokutálel právě do rukou strážkyně brankoviště a ta ho vyhazuje pryč.

22:03

Vítkovice právě vstřelily branku!
Krásná kombinace modrých končí ještě hezčím gólem. Před VERONIKOU ENENKELOVOU stála úplně prázdná klec, Příleská byla na zemi a útočnice ukázkově překonala bezmocnou gólmanku. Asistence: Andrea Pastušková.

21:40

Vítkovické se dalekým nahozením prokousávají směrem před Příleskou. Kombinují a snaží se najít pozici k vypálení.

20:43

Dundelová stála na špatném místě a neměla žádnou šanci zpracovat nahrávku od spoluhráčky z levé strany. Ke slovu se dostává znovu celek hostů.

20:16

Buly pro Vítkovice, které na nic nečekají a opět se stěhují před brněnskou branku. Defenziva v červeném zatím stíhá vzdorovat.

20:01

Začala druhá třetina.
STŘELY – 1. TŘETINA

Židenice: 3
Vítkovice: 7
Aktuální výsledek zrovna moc neodpovídá dění na hřišti. Vítkovické byly jasně lepšími hráčkami a Brno se jen s výraznými problémy zvládlo ubránit před množstvím nebezpečných pokusů. Průniky a protiútoky ze židenické dílny byly spíše jen menším rozptýlením, Kubíčková totiž zasahovala s přehledem a bude zajímavé sledovat, jestli hostující florbalistky využijí územní převahy ve 2. dějství.
Další třetina začne přibližně v 17:40.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Hostující obránkyně několikrát za sebou zaváhaly a Sokol chtěl z této chyby zahrozit. Kubíčková byla na svém místě a uhájila svou čest.

19:10

Lucie Svobodová se zkušeně zbavila dotírající soupeřky a přenesla centrum dění na pravý mantinel, jenže ani zde neměla brněnská možnost ty nejlepší podmínky pro přežití.

18:44

Sládečková nechtěla riskovat a vracela míček zpátky na vítkovické obránkyně. Defenzivní dvojice hostujícího celku ale ihned poté nahazuje vpřed.

17:55

Hostující hráčky bez potíží zamezily rozvoji židenické útočné akce. Domácí se musí tryskem vracet před svoji klec, kde naopak ony ničí vítkovickou snahu o střelu.

16:42

Vítkovice právě vstřelily branku!
Početní výhoda byla využita s naprostým přehledem. Obrana Brna byla rozebrána, za brankou se uvolnila Hana Sládečková a objevila na pravé straně plně nehlídanou DENISU RATAJOVOU. Hostující střelkyně se trefovala bez váhání pod břevno. Asistence: Hana Sládečková.

16:13

Vítkovické se usadily před domácí brankou, přihrávají si přesně mezi sebou a čekají na svoji možnost ke smrtelnému útoku.

15:55

Lucie Svobodová (Židenice) je vyloučena na 2 minuty za sekání.

15:23

Brankářka Příleská se výborně zorientovala v nepřehledné situaci, přesunula se po zemi a vykryla místo, kam letěla další ze štípavých vítkovických jedovek.

14:32

Dělo Šponiarové proletělo nad hlavami všech přítomných florbalistek a Příleská jen sledovala, jak ochranná síť zachycuje tuhle ránu.

13:55

Hra se přesunuje na polovinu Vítkovic. Ani zde Brno není dominantní a jen s notnou dávkou štěstí se zatím drží v tomhle herním prostoru.

13:20

Paloncyová se ocitla v dobré vzdálenosti od branky, neváhala a rovnou pálila, jenže nastřelila pouze připravenou hůl brněnské hráčky.

12:46

Přihrávky Brna jsou momentálně hodně nepřesné a tohohle se snaží hostující využívat. Miklíková až v jedné z posledních možných chvil obrala protivnici o kulatý předmět.

12:05

Příleská se mohla pouze ohlédnout a sledovala, jak se míček odrazil od pravé tyče zpět na hrací plochu! Nyní konstrukce kasy pomohla domácím.

11:04

Na Kubíčkovou letěla přesná dělovka, maskovaná strážkyně brankoviště míček dobře viděla a chytila jej bez problémů do rukou.

10:18

Tlak Vítkovic je zatím více než značný. Průnik domácích hráček možná nebyl myšlen špatně, ale žádná z Jihomoravanek nakonec na děrovaný předmět nedosáhla.

09:44

Nyní se zapotily i Brňanky, nejdříve zasahovala gólmanka a chvíli poté si vyzkoušely defenzivní činnost i domácí obránkyně.

09:15

Sokolky vyprodukovaly kvalitní střelecký pokus, Kubíčková se musela natáhnout, aby míček stihla odvrátit pryč od klece.

08:58

Když už se pokusilo Brno o postup podél mantinelu, byly Vítkovické rychlé a nenechaly žádnou z červených projít přes půlicí čáru.

08:38

Po důrazném boji v rohu za Příleskou se ke kulatému předmětu dostaly Židenice, Sokol si pouze přihrává na své půlce.

07:54

Sládečková se snažila vytočit do volného prostoru a ohrozit Příleskou, florbalistka v červeném si dokázala její postup pohlídat a následně jej znemožnit.

07:10

Rozehrávka od Příleské byla zastavena modrými u levého mantinelu. Znovu mohou útočit Vítkovice, i když ty mají problémy se snahou židenické defenzivy.

06:16

Kubíčková byla hodně vyjetá a domácí se neustále motaly kolem její brankové konstrukce. Veškeré vzrušení je ovšem zbytečné, hostující si poradily.

05:34

Míček na holích hráček hostujícího oddílu. Brno sice dokázalo do této kombinace zasáhnout a přemístit se na útočnou půlku, ale zde vše skončilo.

04:50

Příleská zlikvidovala nepříjemné rány z vítkovické produkce, hostující florbalistky se nezvládly v zajímavých pozicích prosadit.

04:20

Miklíková s Veletovou jsou vysunuty až takřka před brankou hostujících, obránkyně hrají však s přehledem a klidem, a tak dokázaly úspěšně rozehrát.

03:49

K vidění byly 2 střelecké příležitosti Brňanek, hráčky Vítkovic se stačily položit do obou dělovek a znatelně tak pomohly Kubíčkové.

03:05

Vítkovice v rohu si přišly o míček, ovšem zanedlouho poté se jedna z modrých odhodlala k dalekonosnému výpalu od středu hřiště, minula jen o kousek.

02:36

Vobořilová klidní situaci před kasou a nechává postupovat vpřed její kolegyně z útoku. Obránkyně domácího celku zastavily postupný útok.

01:48

Hyksová rozehrála společně s Valehrachovou útočnou akci, které k dokonalosti chybělo velice málo. Po střele jedné z florbalistek zazvonila tyčka za Kubíčkovou!

01:33

Tým hostujících florbalistek si počínal nedovoleně, ve středu hřiště budou hrát nyní Židenice. Ty však nedokázaly překvapit obranný blok soupeřek.

01:04

Po rozehrávce brněnského volného úderu se odrazil míček až za branku Příleské, maskovaná žena Sokolu se natáhla pro míček.

00:34

Domácím se povedlo přečkat další z vítkovických šancí. Snaží se samy prokombinovat dopředu, jenže hostující skvěle napadají.

00:15

Florbalistky Vítkovic ihned po úvodním buly zakládají útočnou akci, Příleská i obranná dvojice zareagovaly včas a zažehnaly nebezpečí.

00:01

Utkání právě začalo.
Židenice mají své tradiční dresy červené barvy, hráčky Vítkovic oblékly modrou kombinaci.
Úvodní sestavy:

EUROCOMPANIES Brno Židenice: Příleská (Kouřilová) – J. Svobodová, L. Svobodová, Hyksová, Babáčková, Švecová, Veletová, Kusáková, Dundelová, Miklíková, M. Svobodová, Vývodová, Pravcová, Indrová, Drápalová, Humlová, Zlámalová, Valehrachová, Theimerová

1. SC Vítkovice Oxdog: Kubíčková (Ranochová) – Šponiarová, Šupáková, Šrotová, Halfarová, Ferenčíková, Klapitová, Mandátová, Pastušková, Sládečková, Enenkelová, Léblová, Kociánová, Ratajová, Vobořilová, Paloncyová, Laitinenová

Rozhodčí: Filip Drápal a Jakub Pospíšil.
LETOŠNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Oba celky se potkaly 8. listopadu, kdy se hrálo 8. kolo soutěže. Vítkovice sice s Brňankami doma prohrávaly 0:3 po 10 minutách, ale ještě zabraly a zvítězily v klidu 9:4.
BODOVÁNÍ – VÍTKOVICE

1. Hana Sládečková (20+14)
2. Denisa Ratajová (17+16)
3. Denisa Ferenčíková (11+15)
BODOVÁNÍ – ŽIDENICE

1. Andrea Dernerová (11+5)
2. Linda Hyksová (9+2)
3. Jana Švecová (6+4)
1. SC VÍTKOVICE OXDOG

To hostující družstvo je na tom ještě o kus lépe. Úřadující mistryně letos nastoupily ke 13 ligovým soubojům a vždy odešly z hrací plochy v pozici vítězek.

Díky nejlepší ligové obraně (29 inkasovaných gólů) a 37 nasbíraným bodům se hráčky z Ostravy aktuálně nachází na 3. místě za Herbadentem a Chodovem, jenž má nahraný stejný počet bodů. I když Židenice nejsou slabým týmem, dá se očekávat, že hostující florbalistky tohle střetnutí zvládnou.
SOKOL ŽIDENICE EUROCOMPANIES

Brněnský tým zatím je tam, kde se před sezónou chtěl pohybovat. Výkony z předešlých utkání přinesly Židenicím 6 výher a při součtu všech bodů číslo v brněnské kolonce vystoupá až k hodnotě 20. Sokol je sice šestý, ovšem o příčku výše figurující Liberec má pouze lepší brankový rozdíl.

Z posledních 3 duelů vytěžily domácí 4 body za prohru po prodloužení s Elite a díky vítězství 5:3 na jičínské palubovce připutovaly do spárů Brna další bodíky. Devátá Ostrava ztrácí na Židenice 9 bodů, což znamená, že domácí nemusí hrát pod tlakem, neboť zatím bezpečně brázdí vody kolem příček, které zaručují postup do play-off.
Pěkný den z haly SportPoint. Dnes se odehrají 3 zápasy 15. kola florbalové Extraligy žen a v rámci tohohle přenosu můžete sledovat počínání Židenic, které na své palubovce přivítají velmi silné soupeřky z Vítkovic.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice

4:6

konec (0:1, 2:2, 2:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Babáčková (Drápalová), 28. Theimerová (Pravcová), 51. Indrová (Kusáková), 58. Pravcová (Zlámalová) – 17. Ratajová (Sládečková), 23. Enenkelová (Pastušková), 29. Šponiarová, 46. Paloncyová (Laitinenová), 47. Kociánová, 60. Halfarová

K1 Florbal Židenice: Příleská (Kouřilová) – J. Svobodová, L. Svobodová, Hyksová, Babáčková, Švecová, Veletová, Kusáková, Dundelová, Miklíková, M. Svobodová, Vývodová, Pravcová, Indrová, Drápalová, Humlová, Zlámalová, Valehrachová, Theimerová

1. SC TEMPISH Vítkovice: Kubíčková (Ranochová) – Šponiarová, Šupáková, Šrotová, Halfarová, Ferenčíková, Klapitová, Mandátová, Pastušková, Sládečková, Enenkelová, Léblová, Kociánová, Ratajová, Vobořilová, Paloncyová, Laitinenová

Rozhodčí: Filip Drápal a Jakub Pospíšil

Diváci: 88

Průběh zápasu
1. třetina
15:55
16:42
Po 1. třetině
2. třetina
22:03
25:11
27:02
28:23
37:47
Po 2. třetině
3. třetina
45:17
46:41
50:35
51:16
57:32
59:57
Konec