Menu

Fotbal

Belgická Jupiler Pro League

Royal Excel Mouscron – SV Zulte-Waregem

0:1

konec (0:1)

20.12.2014, 20:30 • Stade Le Canonnier (Mouscron) • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 2.6 3.2 2.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno! Velmi vyrovnaný zápas má nakonec sladkou příchuť pro celek Zulte-Waregem, který si díky brance Anekeho z první půle odváží z Mouscronu všechny body. (22:30:08)

90+5

Konec zápasu.

90+5

Míč se nachází ve středu hracího pole a už je jasné, že se domácím hráčům nepodaří vyrovnat, hlavní rozhodčí totiž právě ukončil zápas.

90+3

Červenou kartu po druhé žluté nyní hlavní arbitr ukázal Bolimu a poměr sil na hrací ploše se tak vyrovná.

90+1

Střídání v celku SV Zulte-Waregem ze hřiště odchází aktivní Trajkovski, místo něj si zahraje Plet.

90

Hlavní rozhodčí nastavil v prvním poločase tři minuty nad rámec základní hrací doby.

90

Hosté se přesto dostali do nebezpečného zakončení, když si míč na hranici šestnáctky zpracoval Trajkovski, který se ocitl sám před brankářem. Toho ale nedokázal obstřelit, když míč zasáhl vyběhnuvšího gólmana Crose.

87

Mendy byl potrestán druhou žlutou kartou, když doslova vletěl do Diabyho. Poté logicky následovala karta červená a hosté se po zbytek zápasu budou muset bránit v deseti.

86

Domácí založili šikovnou útočnou akci, na jejímž konci byl ale zdvižený praporek asistenta rozhodčího, ofsajd.

85

Střídání v celku Royal Mouscron-Péruwelz: trávník opouští Jeanvier, na zelený pažit vbíhá Verstraete.

85

Střídání v celku Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Langil, kterého vystřídá Gano.

84

Míč ale uzmuli fotbalisté v bílých dresech, kteří poté postupovali vpřed. Za obranou se ocitl Troisi, který běžel sám na brankáře. Včas se však dokázal vrátit obránce, který záložníkovi Waregemu nedovolil zakončit.

83

Hráči Mouscronu jsou zpět před šestnáctkou Waregemu a toto území teď obléhají.

81

Na opačné straně po přihrávce Messoudiho pronikl do šestnáctky Trajkovski, který se střelou z úhlu pokoušel překvapit brankáře Crose, který míč vyrazil před sebe.

80

Nyní se o průnik pokoušeli hráči domácího celku dlouhým nákopem za obranu, ale ani tato varianta útoku jim nevyšla.

79

Míč mají na kopačkách fotbalisté Mouscronu, kteří se stále pokoušejí vymyslet, kudy by prošli přes obranu Waregemu, která je, zdá se, nedobytná.

77

Hosté mohli své hubené vedení navýšit, jedovatá rána Mendyho z hranice šestnáctky však mířila jen do středu brány, kde se nacházel připravený gólman Cros.

76

Míč se nachází u brankáře Bossuta, který s rozehrávkou vůbec nepospíchá. Není divu, jeho tým vede pouze o jednu branku a tak hráči v bílých dresech šetří čas.

74

Hosté se začínají soustředit na pozornou defenzivu, přesto se nyní dokázali dostat do zakončení. Rána Anekeho ze střední vzdálenosti však nebyla přesně umístěné a míč tak letěl mimo zařízení.

73

Do pokutového území hostů se s míčem snažil vtrhnout Badri, defenziva Waregemu mu v tom ale zabránila.

71

Závěrečná dvacetiminutovka je tady, domácí dobývají bránu soupeře, zatím však marně.

69

Hra je teď velmi rozkouskovaná, což samotnému utkání příliš neprospívá. U míče jsou v tuto chvíli hráči domácího týmu.

67

N'Diaye si při souboji ve středu hřiště počínal nedovoleným způsobem, když si přidržel Diabyho. Záložník hostujícího celku byl za tento zákrok obdařen žlutým kartónkem.

67

Centrem do vápna se na opačné straně prezentoval Trajkovski, ale míč odvrátila pozorná defenziva Péruwelzu.

66

Domácí plejeři získali výhodu rohového kopu, kterou ale zužitkovat nedokázali, když se k míči po odrazu dostal brankář Bossut, který jej následně rozehrál přes své spoluhráče v poli.

64

Defenzivy obou celků jsou velmi pevné a dnes na hřišti dominují. Příliš nebezpečných střeleckých příležitostí tak k vidění nebylo.

62

Utkání se nám přehouplo do své závěrečné třetiny, domácím tak zbývá už jen necelá půlhodina hry na vyrovnání. Dočkají se ho?

61

Dalším hráčem potrestaným žlutou kartou je Boli, který na pútočné polovině nedovoleně atakoval Verbooma.

58

Fotbalisté domácího celku byli nečekaně blízko vyrovnání, když po odraženém centru z přímého volného kopu orazítkovali horní část břevna.

56

Peyre podrazil nohy útočícímu hráči Syllovi, čímž zastavil slibně se rozvíjející akci hostujícího celku a po zásluze si zblízka prohlédl žlutou kartu.

55

Centr z rohového kopu byl k vidění také na opačné straně hřiště a postarali se o něj hráči Waregemu. Míč ale vyboxoval brankář Cros a po dalším centru ze hry byl odpískán ofsajd.

53

Karetním trestem žluté barvy byl potrestán Dingome.

53

Diaby se vydal směrem k pokutovému území hostujícího celku a pro svůj tým vybojoval rohový kop. Centrovaný míč ale ve vápně defenziva Waregemu odvrátila do bezpečí.

51

Střídání v celku Royal Mouscron-Péruwelz: hřiště opouští Contout, na jeho místo přichází Badri.

50

Hra je zatím velmi nezáživná, hraje se především ve středu hracího pole nebo po obě šestnáctky. K vidění bylo také několik nepřesných přihrávek, které kazí celkový dojem ze hry.

48

Útočnou akci chtěl podél levé postranní čáry založit Trajkovski, ale jeho výpad zblokovala obrana soupeře, která míč odkopla do zámezí.

46

Fotbalisté obou celků v úvodu druhé půle podnikli po jednom ofenzivním tažení. Výborně však zapracovaly obrany, které útočící hráče nenechali vystřelit.

46

Začal druhý poločas.
První poločas byl velmi vyrovnaný. Padla v něm jediná branka, kterou vsítil Aneke, díky jehož trefě se hosté ujali vedení a do kabin tak odcházejí spokojenější právě fotbalisté Zulte Waregemu.

45+1

První poločas skončil.

45

Hlavní arbitr nastavil v prvním poločase jednu minutu. Domácí již v tomto nastaveném čase zahrávali rohový kop, úspěchu v podobě vyrovnání se však v závěru první půle nedočkali.

44

Prohřešku proti pravidlům se uvnitř středového kruhu dopustili hráči v bílých dresech, domácí tak mohou založit útočnou akci.

42

Hráči v bílých dresech se opět pokoušeli dostat do střelecké pozice, jejich plán jim však zhatila pozorná obrana domácího celku a Troisi se tak už k míči nedostal.

39

Waregem právě vstřelil branku!
Fotbalisté hostujícího otevírají skóre utkání a ujímají se vedení. Na centrovaný míč z přímého kopu si naskočil CHUKWUEMEKA ADEMOLA AMACHI ANEKE, na jehož pokus si sice Cros sáhl, zabránit míči v cestě do brány však už brankář domácího celku nedokázal.

39

Po zblokované přihrávce Skúlasona zahrál Contout rukou, hosté budou zahrávat přímý volný kop.

37

Fotbalisté domácího celku kombinovali na útočné polovině, kde po autovém vhazování došlo ke střeleckému pokusu z ostrého úhlu. Střela mířící na zadní tyč, kterou vyslal Dingome, však postrádala potřebnou přesnost.

35

Domácí pronikli k pokutovému území, kde na jeho hranici došlo k přízemnímu střeleckému pokusu, Míč však směřoval mimo tři tyče a brankář Bossut měl ránu pod kontrolou.

33

Waregemu se po centru z přímého kopu podařilo zakončit, ovšem hlavičkový pokus postrádal potřebnou přesnost. Cros tak proti této střele nemusel vůbec zasahovat.

32

Útočnou akci hostujícího celku zastavil nedovoleným zákrokem před pokutovým územím Jeanvier, který poslal k zemi N'Diayeho.

30

Hostující hráči díky dlouhému nákopu k bráně Mouscronu založili protiútok, ale Sylla si při souboji počínal v rozporu s pravidly, když postrčil obránce a dopustil se tak útočného faulu, což samozřejmě neuniklo pozornosti všímavého hlavního arbitra.

29

Ti ovšem přišli o míč a směrem k bráně Zulte se hnali domácí, ovšem i jejich útočná akce byla zastavena.

28

Monteyne ve středu hracího pole fauloval Syllu, což znamená, že s míčem mohou kombinovat fotbalisté v bílých dresech, tedy hráči Zulte Waregemu.

26

Domácí se dostali nebezpečně blízko pokutovému území, do kterého po sérii narážeček pronikli. Fotbalisté Mouscronu se poté prezentovali dvěma centry do vápna, ovšem ani jeden z nich nebyl přesný a následná přihrávka šla do ofsajdu.

25

Míč se nachází na kopačkách fotbalistů v červených dresech, kteří se snaží najít skulinu v obraně hostujícího celku. Zatím se jim to však příliš nedaří a defenziva Waregemu odolává.

23

Mendy těsně za půlící čárou zastavil rozvíjející se akci soupeře, když nedovoleně atakoval rozběhnutého Diabyho, za což uviděl karetní trest žluté barvy.

22

Zpoza pokutového území se dostal do střeleckého zakončení Langil, ale nastřelil pouze svého spoluhráče stojícího v trajektorii své střely.

21

Nedovoleného zákroku se ve středu hřiště dopustil Jeanvier, hosté rychle rozehráli, avšak nepřesně. U míče tak jsou opět hráči Mouscronu.

19

Hráči Zulte ale v ofenzivní kombinaci pokračovali pomocí autového vhazování a v pokutovém území se do zakončení málem dostal Messoudi, byl ale tísněn obráncem a tak nestačil vypálit.

18

Hosté podnikli ofenzivní výpad, který dokázal dobrým obranným zákrokem zastavit Peyre, jenž obral o míč Messoudiho.

16

Hostující obránce si při rozehrávce neporozuměl s brankářem, čehož se snažil využít Vandendriessche, k míči se však tento záložník nedostal.

14

Hostům se po pár desítkách vteřin podařilo dostat až k šestnáctce Royalu, centr z levé strany byl však příliš přetažený a pokutovým územím pouze proletěl.

13

Hráči v červených dresech se však provinili útočným faulem, po kterém budou hrát s míčem fotbalisté Waregemu. Těm se však nedaří proniknout přes středovou čáru.

11

Po souboji s protihráčem zůstal na hrací ploše v nepříjemné pozici ležet hostující útočník Sylla, který poté odešel za postranní čáru, ale nyní je už zpět ve hře a pomáhá svým spoluhráčům v bránění útočné akce, kterou vedou fotbalisté domácího celku.

10

Fotbalisté domácího mužstva se pokusili založit další ze svých ofenzivních akcí, tentokrát ale ztroskotali na příliš dlouhé přihrávce, po které se míč došoural vedle brankové čáry, odkop tak provede brankář Bossut.

9

Podél levé postranní čáry unikl hostující obraně Langil, který následně vyslal centr do šestnáctky Waregemu, ale míč hostující defenziva odvrátila do bezpečí.

7

Troisi se na polovině Waregemu dopustil útočného faulu, když u postranní čáry zezadu postrčil Contouta. Domácí tak budou zahrávat přímý volný kop.

6

O ofenzivní výpad vpřed se pokoušeli také fotbalisté Mouscronu, ale jejich útočné tažení bylo zastaveno vinou ofsajdového postavení.

5

Kupředu se po zisku míče ve středu hřiště tlačili také hosté, centr z levé strany ovšem přistál jen v náruči gólmana Crose, který si míč sebral ze vzduchu.

3

Aktivita je jasně na straně hráčů v červených dresech, ti nyní založili ofenzivní akci podél pravé postranní čáry, odkud do pokutového území přišel centr a následné hlavičkové zakončení těsně nad břevno.

2

Domácí táhli útočnou akci po pravé straně, odkud přišla přihrávka na střed hřiště. Vyprodukovaná střela však byla dobře postaveným obráncem hostujícího celku zblokována.

1

Hlavní rozhodčí foukl do píšťalky a zahájil tak dnešní zápas. Úvodního výkopu se zhostili hráči domácího celku, kteří do utkání nastoupili v červených dresech, hosté oblékli dresy bílé barvy.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou celků se již společně s rozhodčími nacházejí na hrací ploše, utkání tak začne za malou chvíli.
Úvodní sestavy:

Royal Mouscron-Péruwelz: Cros – Boli, Peyre, Mézague, Monteyne – Jeanvier, Contout – Vandendriessche – Dingome, Diaby, Langil
Náhradníci: Verstraete, Gano, Badri, Delacourt, Houzé, Adrien

SV Zulte-Waregem: Bossut – N'Diaye, Mendy, D'Haene, Verboom – Messoudi, Skúlason, Troisi, Aneke – Sylla, Trajkovski
Náhradníci: Plet, Hazard, Bruzzese, Bongonda, Paye, Brebels, Ekangamene

Rozhodčí: Visser – Cremers, Dens.
Rozhodčí

Hlavním arbitrem dnešního duelu bude Lawrence Vissel, jemuž s řízením utkání budou pomáhat asistenti Jimmy Cremers a Tom Dens. Čtvrtým delegovaným rozhodčím bude Stéphane Gleton.
Nejlepší střelci týmů

Royal Mouscron-Péruwelz:

12 – Diaby (nejlepší střelec soutěže)
6 – Badri
3 – Vandendriessche

SV Zulte-Waregem:

5 – Sylla
4 – Troisi
3 – Bongonda, Verboom
Poslední vzájemný zápas

K poslednímu vzájemnému měření sil došlo na konci srpna. Tehdy se na stadionu Waregemu ujali vedení hosté, kteří však krátce před koncem úvodního poločasu přišli o vyloučeného Delacourta a druhou půli tak dohrávali v deseti. Početní výhodu dokázali domácí využít až v 89. minutě, kdy na konečných 1:1 srovnal Aneke.
Hezký sobotní večer přeji všem fanynkám a fanouškům belgického fotbalu. Belgická nejvyšší soutěž zvaná Jupiler Pro League má na programu 20. kolo, v jehož rámci na sebe narazí tabulkový sousedé, Royal Mouscron-Péruwelz na svém hřišti přivítá SV Zulte-Waregem. Zápasem, jehož úvodní výkop je naplánován od 20:30, Vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Royal Excel Mouscron – SV Zulte-Waregem

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 39. Aneke

Karty:   32. Jeanvier (MOP), 53. Dingome (MOP), 56. Peyre (MOP), 61. Boli (MOP) – 23. Mendy (WAR), 67. N'Diaye (WAR)   90+3. Boli (MOP) – 87. Mendy (WAR)

Royal Excel Mouscron: Cros – Boli, Peyre, Mézague, Monteyne – Jeanvier (85. Verstraete), Contout (51. Badri) – Vandendriessche – Dingome, Diaby, Langil (85. Gano)
Náhradníci: Verstraete, Gano, Badri, Delacourt, Houzé, Adrien

SV Zulte-Waregem: Bossut – N'Diaye, Mendy, D'Haene, Verboom – Messoudi, Skúlason, Troisi, Aneke – Sylla, Trajkovski (90.+1 Plet)
Náhradníci: Plet, Hazard, Bruzzese, Bongonda, Paye, Brebels, Ekangamene

Rozhodčí: Visser – Cremers, Dens