Menu

Další

Losování soutěží

Losování play-off fotbalové Ligy mistrů

konec

15.12.2014, 12:00 • Nyon (SUI) • Daniel Ryl (@D_Ryl)

Osmifinálový los Ligy mistrů máme za sebou, ale ještě se s vámi neloučím, jelikož nás od 13 hodin čeká los Evropské ligy. Také ten vám přineseme v podrobném on-line přenosu. (12:36:26)
V osmifinále se budou opakovat dva souboje z minulého ročníku, protože na sebe narazí Citizens s Barcelonou a Schalke s Realem. V repríze čtvrtfinále čeká Chelsea francouzské Paris St. Germain.

Velký kámen ze srdce určitě spadl Tomáši Rosickému v Arsenalu. V předešlých dvou letech totiž Arsenal narazil na Bayern, ale tentokrát byl los příjemnější. Soupeřem Arsenalu bude francouzské Monaco, což ale nebude rozhodně nic lehkého.

Spokojení mohou být v Basileji. Tomáš Vaclík s Markem Suchým si totiž zaletí do Portugalska a utkají se s Portem. To bude mírným favoritem, ale rozhodně je pro švýcarský celek přijatelným soupeřem.

Dvojice pro osmifinále:

Chelsea (ENG) – Paris St. Germain (FRA)
Manchester City (ENG) – Barcelona (ESP)
Bayer Leverkusen (GER) – Atlético Madrid (ESP)
Juventus (ITA) – Borussia Dortmund (GER)
Schalke (GER) – Real Madrid (ESP)
Šachtar Doněck (UKR) – Bayern Mnichov (GER)
Arsenal (ENG) – Monaco (FRA)
Basilej (SUI) – Porto (POR)
To znamená, že švýcarskou Basilej čeká Porto! Portugalský celek bude mírným favoritem, ale pro tým Tomáše Vaclíka a Marka Suchého se ale jedná o velmi přijatelný los.
Tentokrát byl vytažen Arsenal a následně k němu bylo přiřazeno Monaco. Po dvou letech s Bayernem je to přijatelný los.
Další týmem bude Šachtar Doněck, který bude hostit Bayern Mnichov, velkého aspiranta na celkové vítězství.
Na Schalke asi radost příliš nemají. Jejich osmifinálovým soupeřem bude stejně jako v minulém ročníku Real Madrid. Schalke tehdy doma prohrálo 1:6 a v madridské odvetě padlo 1:3.
... a Juventus se utká s Dortmundem. To bude velmi zajímavý duel, ve kterém bude vzhledem k aktuálnímu rozpoložení BVB favoritem italský tým.
Další byl vytažen Juventus, což zajímá české fanoušky. Mezi funkcionáři totiž sedí také Pavel Nedvěd, který bedlivě sleduje, koho mu Karl-Heinz Riedle vytáhne...
Třetí dvojicí je Bayer Leverkusen a Atlético Madrid.
Další dvojici vytvoří Manchester City s Barcelonou a opět se opakuje historie. Oba týmy se v osmifinále střetly už v minulé sezoně. Z postupu se tehdy radovala Barcelona, která v Anglii vyhrála 2:0 a doma stvrdila postup výhrou 2:1.
Chelsea s Petrem Čechem! Repríza loňského čtvrtfinále a pikantní duel pro Petra Čecha, jehož jméno je skloňováno právě s PSG.
První Paris St. Germain. Koho dostane francouzský celek v čele se Zlatanem Ibrahimovičem?

Začínáme!
Ještě k termínu zápasů. V jeden den se budou hrát pouze dva zápasy. První zápasy jsou na programu 17. a 18. února, další dva o týden později a odvety vypuknou 10. března.
Po představení všech týmů přišel na řadu medailonek Karla-Heinze Riedleho. Toho uvítal potlesk sálu a Riedle v krátkém rozhovoru zavzpomínal na svůj triumf s Dortmundem.
Úvodní slovo si vzal Gianni Infantino, který všechny uvítal a zmínil některá fakta, o kterých jsme si už říkali.

Co vám ale dlužím jsou termíny zápasů. Osmifinále se bude hrát v únoru a březnu. Vítězové skupin budou hrát odvety na svém hřišti a finálový zápas se odehraje v Berlíně.

Losování play-off fotbalové Ligy mistrů

konec