Menu

Další

Klasické lyžování

SP v běhu na lyžích mužů i žen - Kuusamo

Vítěz: M. Bjöergenová a E. Brandsdal

konec

29.11.2014, 11:55 • Lyžařské středisko Ruka, Kuusamo • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tak to je velké vítězství norské reprezentace! V cílové rovince si to rozdaly dvě dvojice, Eirik Brandsdal (NOR) přespurtoval Northuga (NOR) a obhajuje vítězství z loňské sezóny. Northug je tedy druhý a třetí místo vybojoval mladíček Sondre Turvoll Fossli (NOR), který zvládl souboj s Finnem Haagen Kroghem (NOR). Na posledním a předposledním místě končí oba ruští běžci.

Marit Bjöergenová (NOR) si tedy dojela pro vítězství v prvním podniku Světového poháru a vstupuje do sezóny nejlépe jak mohla. Na druhém místě skončila trochu překvapivě Slovinka Katja Visnarová a třetí nakonec byla Maiken Caspersen Fallaová (NOR). Na celý závod suverénní Öestbergovou (NOR) zbyla nepopulární bramborová medaile. Skvělý výsledek si připisuje díky pátému místu také Američanka Ida Sargentová a celou šestici doplnila na posledním místě ruská závodnice Natalia Matvějevová.

Federico Pellegrino (ITA) opět nastoupil v závěrečném stoupání, ale tentokrát mu nestačily síly v cílové rovince a Fossliho (NOR) doplní do finále Finn Hagen Krogh (NOR). Jako šťastní poražení postoupí třetí a čtvrtý z první jízdy, tudíž Petter Northug (NOR) a Alexej Peťuchov (RUS).

V posledním kopci si nastoupil Erik Brandsdal (NOR) a s přehledem si dojel pro postup. O druhé místo se ještě snažil Petter Northug (NOR), ale Usťugova (RUS) nedokázal předjet a společně s Peťuchovem (RUS) bude čekat na čas.

Kowalczyková (POL) upadla na začátku cílové rovinky, nakonec dojíždí třetí a nepostoupí ani na čas. Celine Brun-Lieovou ještě v závěru předjela Matvějevová (RUS), která doplní Marit Bjöergenovou (NOR) do finále.

Poslední stoupání nakonec nezvládla Gjeitnesová, která odpadla a v cílové rovince navíc Fallaovou předjela Slovinka Visnarová. Norky tak z trojnásobné účasti vytěžily jen jedno přímé postupové místo a Fallaová bude čekat na čas. Z prvního místa postoupila suverénní Öestbergová.

Tak to je neuvěřitelné! V závěrečném stoupání famózně nastoupil Pellegrino (ITA) a dojel si pro vítězství. O druhé místo svedli velký souboj Northug (NOR) s Krjukovem (RUS), který sice vyhrál Tomas Northug, ale Nikita Krjukov doplní Morilova (RUS) jako šťastný poražený a rovněž se představí v semifinále.

Finn Haagen Krogh (NOR) a Sondre Turvoli Fossli (NOR) bez problémů postupují. Halfvarsson nebyl rychlejší než před chvíli zmiňovaní běžci z prvního čtvrtfinále a i pro něj závod končí.

Cílová rovinka vypadala na začátku hodně zajímavě, ale Brandsdal (NOR) s Petersonem (SWE) si nakonec pohlídali postup s velkým přehledem a uvidíme je v semifinále. Nejrychlejší zůstává první jízda a šťastní poražení jsou zatím právě Morilov (RUS) s Kummelem (EST), kteří jeli hned na úvod mužského čtvrtfinále.

V závěru si jako vždy nastoupil Petter Northug (NOR) a urval pro sebe druhé postupové místo. První dojel Northugův kolega Timo Andre Bakken (NOR). Pro ostatní dnešní závod končí.

S naprostým přehledem postupuje ruská dvojice Usťugov, Peťuchov. Překvapivě tak končí vítěz kvalifikace Alexander Panžinskij (RUS), který dojel až předposlední Horší byl bohužel jen Martin Jakš (CZE).

Postup si nakonec s Bjöergenovou (NOR) pohlídala Matvějevová (RUS), ale Docenková (RUS) nemusí smutnit, neboť díky dobrému času postoupí jako šťastná poražená. Druhou postupující jako tzv. Lucky looser je z druhého semifinále Ida Sargentová (USA)

Brun-Lieová (NOR) je jasnou postupující, druhé místo si nakonec s přehledem pohlídala Hanna Falková (SWE). Johaugová (NOR) s Randallovou (USA) stejně jako zbylé dvě běžkyně vinou pomalejšího času končí.

V závěrečném stoupání nastoupila Kowalczyková (POL), která dojela pro druhé místo, první toto čtvrtfinále dokončila norská závodnice Maiken Caspersen Fallaová.

Nejrychlejší závodnicí tohoto čtvrtfinále je s časem 3:01:55 Malvalehtová (FIN), kterou do semifinále doplní Kari Vikhagen Gjeitnesová (NOR).

Z úvodního čtvrtfinále postupuje Ingvild Flugstad Öestbergová (NOR) s Katjou Visnarovou (SLO). Julia Romanová (RUS) s Petrou Novákovou (CZE) budou čekat na čas.

SP v běhu na lyžích mužů i žen - Kuusamo

Vítěz: M. Bjöergenová a E. Brandsdal

konec

Zpět na online