Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC VERVA Litvínov

konec

27.11.2014, 17:00 • Ondřej Moutvička (@@Moutva)

Tisková konference pomalu končí. Byla především o Jakubovi a na otázky ke sporům představitelů klubu s vedení se novináři vůbec nedotazovali. (17:26:37)
Jakub si obléká dres a přistupuje na focení. Je vidět že má originální dres Zbyňka Skleničky, pouze s našitou jmenovkou.
Bude ti něco chybět? JP: Boršč.
JP: Při prvním kontaktu s ledem na mě znovu dýchla ta atmosféra Litvínova. Jsem rád že se pořád hraje na tomhle stadionu, po rekonstrukci vypadá lépe než dřív. Těším se na diváckou návštěvu.
Přemýšlíš o titulu? JP: samozřejmě ta vidina je v Litvínově už dlouho a rád bych byl u toho, ale je teprve polovina sezóny a cílem je momentálně play off.
JP: Nechci být náhradou za kohokoli. V týmu se zapojím tam, kam mě trenér postaví. Franta Lukeš to má své místo a nemám ambice ho nahradit.
Zpět k Jakobovi: Těšíš se na spolupráci s Martinem Ručinským? JP: Samozřejmě se těším. Martin je velkej hráč, mám se do něj ještě co učit. On toho v životě hodně dokázal.
Dotaz na Ing. Kyselu: Neuvažovali jste i o příchodu Vladimíra Emingera? RK: Samozřejmě jsem Vláďu oslovili, ale viděl svou budoucnost ve Spartě. Možná to byly finanční možnosti, možná větší šance dostat se do reprezentace. Asi ho do Sparty vedly stejné důvody jako například Karla Kubáta, když odcházel.
Musel jste se o číslo prát se Zbyňkem Skleničkou? JP: naštěstí ne. Zbyněk je starší a na číslo měl nárok, ale jsem rád, že mi ho uvolnil.
Návrat do Ruska je možný, ale zatím se to neřeším. Třeba podepíšu v Pittsburgh (smích).
Na dotaz o jediné brance za Litvínov okamžitě odpovídá. Branku si pamatuje, skóroval po obtočení se kolem branky a zasunul.
Směrem k reprezentaci se myšlenky Jakuba zatím neubírají. Soustředí se výhradně na první zápas a co přijde potom je budoucnost.
Důvodem pro návrat do Litvínova jsou fanoušci a zázemí. Tady je Jakub doma.
Ke svému dřívějšímu prohlášení, kdy Petružálek uvedl, že se vrátí raději do Plzně než do Litvínova uvádí, že to bylo životní prohlášení v té době, ale to je historie a já žiju současností a ta je taková, že jedinou volbou byl Litvínov.
Pokud jde o charitu, zatím není přesně určeno kam peníze půjdou, ale určitě půjde o podporu psího útulku, dětského domova na Hoře svaté Kateřiny a dalších projektů.
Zpět do Jekatěrinburku se mi nechtělo a Litvínov byl jedinou volbou v lize.
Pokud jde o finanční stránku věci, dohodl jsem se s vedení, že většina mého příjmu půjde na charitativní účely!
Dnes i včera jsem trénoval na ledě a po ranním rozbruslení se uvidí co bude dál. Je možné, že nastoupím už proti Spartě.
Těším se že v téhle atmosféře budu moci nastoupit co nejdřív na ledě.

Tisková konference HC VERVA Litvínov

konec