Menu

Hokej

KHL

Avtomobilist Jekatěrinburg – Avangard Omsk

5:2

konec (1:0, 2:1, 2:1)

26.11.2014, 15:00 • KrK Uralec • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Tipsport: 3.48 4.1 1.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (17:20:25)
Byl to velký boj, ale Avtomobilist nakonec tři body doma uhájil. Avangard začal hrát vlastně až po třetím inkasovaném gólu, jinak byl prakticky dvě třetiny utkání horším mužstvem. A ztrátu tří inkasovaných branek už nedohnali ani Sobotka a spol.

60:00

Konec zápasu.

Filipp METLJUK - 5:2

59:36

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
Ještě jeden zásah do sítě hostujícího celku. Avangard špatně rozehrál a vlastně svou chybou nabídl gól přímo na hokejku FILIPPOVI METLJUKOVI, jenž z půlky zakončoval do prázdné brány. Bez asistence.

58:51

Minuta do konce. Musel by se stát zázrak, aby Avangard s výsledkem ještě něco udělal.

58:22

Paršin (OMS) obdržel trest na 10 minut za nesportovní chování. Emoce jsou v plném proudu.

Anatolij GOLYŠEV - 4:2

58:22

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
A je zřejmě rozhodnuto. ANATOLIJ GOLYŠEV dostal přihrávku do útočného pásma od Simakova a pelášil na prázdnou branku, kterou nemohl netrefit. Asistence: Alexej Simakov.

57:52

Kovář musel zasahovat u tyčky, jeden z hostujících forvardů si tam vybruslil. Ale na českého gólmana nevyzrál.

57:45

Hosté zkoušejí power-play!

56:51

Lepistö vyhazuje puk do bezpečí. Omsk bude ve zbývajících minutách tvrdě útočit, soupeř se naopak bude soustředit na bránění jednogólového náskoku.

56:30

Oddechový čas pro domácí.

55:38

Paršin se zase středem hřiště snažil prosadit individuálně. Avšak přes dva obránce neprošel. Puk nakonec skončil pod lapačkou Kováře.

54:43

Na ledě operoval Wandellův útok s Mozerem a Lemťugovem. Kovář je však mezi třemi tyčemi stále pozorný. Je dobře pro Avtomobilist, že v nejdůležitější minuty tohoto střetnutí.

54:19

Omsk nyní míchal s pukem v mezikruží. Jen za cenu urputného bránění se podařilo domácím odolat. Některé zákroky možná byly až za hranou.

53:45

Avtomobilist nyní tlačil svého soupeře u Kostina. Tvrdosti ve hře přibývá. Do konfliktu se dostali Sobotka s Garejevem. I tahle situace se obešla bez vyloučení.

52:55

Palushaj se dostal k samostatnému nájezdu. Na levé straně měl volný prostor, takže se vydal dopředu. Snažil se prostřelit betony Kostina, ty ale secvakly včas. A Trjamkin se poté k dorážce již neprotlačil.

52:34

Kovář a jeho další důležitý zákrok! Pěrežogin střílel z levého kruhu úplně sám, trefil však dobře postaveného muže v plné výstroji.

52:08

Garejev se za brankou soupeře pral jako lev, ale proti třem neměl šanci. Nakonec odešel rychle střídat.

51:11

Bumagin nyní na Kostina nevyzrál. Přesto se alespoň bude vhazovat před hostující brankou.

50:14

Exkluzivní zákrok brankáře Kováře! Tohle hodně smrdělo vyrovnáním. Sobotka se krásně zbavil svého strážce a bekhendem vyzval Paršina. Ten udělal kličku do protipohybu českého gólamana, jemuž však nakonec trefil lapačku. Drží se za hlavu, ví, že tohle měl proměnit.

50:03

V. Popov se nyní dostal do křížku s Berdnikovem, posnutá nakonec byla Kovářova svatyně. Takže se vhazovat bude ve středním pásmu.

48:30

Avtomobilist oslabení přežil velmi slušně. Teď si naopak na druhé straně připsal úspěšný zákrok Kostin.

48:10

Domácí v plném počtu.

47:48

Lazarev se i v oslabení prosmýkl podél pravé strany a najednou byl sám před Kostinem. Ten však svým ramenem nějak zasáhnout dokázal.

47:18

Jekatěrinburg přitvrdil, a právě díky této skutečnosti již podruhé vyhodil puk přes všechny čáry.

46:41

Blaťák se snažil prostřelit hradbu těl od modré čáry, avšak trefil jen prvního stojícího obránce. Omsk se bude muset do pásma dostat znovu.

46:10

Vyloučení mohou rozhodovat. Za držení obdržel menší trest od sudích Viklund (JEK). Velká možnost Omsku, jak stav utkání vyrovnat!

45:20

Avangard se zkusil prosadit středem hřiště, jenže neuspěl. Následn situaci kontroloval Brule, jenž za chvilku puk vyhodil do bezpečí.

44:41

Do konce utkání zbývá ještě spousta času. Jekatěrinburg však od aktivní hře neustupuje, ví, že právě na tohle by mohl soupeř čekat.

Děnis PARŠIN - 3:2

43:24

Avangard právě vstřelil branku!
A drama je na světě. DĚNIS PARŠIN to zkusil individuálně, udělal rychlou kličku Viklundovi a dostal se do blízkosti gólmana Kováře. I z pádu dokázal dostat puk za jeho záda. Byla to opravdu hezká trefa. Asistence: Kirill Ljamin.

42:34

Menší závar před Kostinem. Jeho obránci ale pracují daleko lépe než když mezi třemi tyčemi stál náhradník Barulin.

41:36

Pivcakin se snažil překonat Kováře, ale bezúspěšně. Český gólman bez problémů schoval puk do výstroje. Vhazovat se bude před brankou domácích.

41:06

Kovář měl zřejmě nějaký problém s výstrojí, hra je tak o malinko zdržená.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:41.
Domácí i po této třetině udrželi vedení, dokonce ho o jednu branku navýšili. Jenže Omsk se po třetím inkasovaném gólu nevzdal, dokázal snížit a o pár chvil později přidal ještě jeden zásah. Ten ale sudí asi kvůli posunuté brance nakonec uznat nemohli. Každopádně Avangard bude soupeře ve třetím dějství rozhodně kousat, o vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Na ledě jsou nyní pořadatelé, kteří z neho odstraňují pravděpodobně krev po Viklundovi.

39:58

Viklund nyní dostal hodně nešetrný úder u své branky. Rozhodčí hru přerušili, ale vypadá to, že vylučovat nikoho nebudou.

39:35

Do konce třetiny zbývá jen pár sekund. Jekatěrinburg bude chtít přežít hlavně ve zdraví.

38:31

Tohle mohl být klíčový okamžik celého střetnutí. Uvidíme, zda-li naštvaný Omsk tuhle situaci rychle překousne.

37:33

Mohl to být hodně smolný gól pro Avtomobilist, který nyní inkasoval domácí brankář Kovář. Ten totiž neudržel ve výstroji pumelici od Pivcakina a touš se doslova a dopísmene došoural někam na bankovou čáru. Jestli byl až za ní, pak jen o milimetry. Vše tak museli zkontrolovat sudí na videu, kteří řešili opravdu dost ošemetnou situaci, posnutá totiž byla i branka. A gól nakonec hostům neuznali.

37:33

Puk je za brankovou čárou, nebo ne? Omsku se ho tam podařilo dotlačit, alespoň si to myslí! Jenže situace je tak ošemetná, že jí musí dlouho řešit sudí u videa.

36:59

Vhazovat se nyní bude před Kovářem. Omsk tak trochu chytil druhý dech, uvidíme, jestli se nadechne k nějakému obratu.

Alexandr POPOV - 3:1

35:21

Avangard právě vstřelil branku!
Tak se hostům přece jenom podařilo snížit. Tentokráte byl před Kovářem úplně volný ALEXANDR POPOV, který dostal přihrávku z levé strany od Pěrežogina, jenž se dostal až do prostoru někam k tyčce, a do poloprázdné svatyně pak pohodlně zakončil. Asistence: Alexandr Pěrežogin.

34:51

V. Popov se řítil podél pravé strany, z druhé vlny se mu nabízel jeho spoluhráč, ale ten nakonec na přihrávku v mezikruží nedosáhl.

33:59

Uvidíme, jestli změna gólmana něco přinese. Zatím to totiž nebylo o něm, ačkoli Barulin nechytal úplně nejlépe, ale především o mizerné hře směrem dopředu.

33:03

Změna v brance v týmu Avangard Omsk: za Konstantina Barulina přichází Děnis Kostin

33:03

A emoce jsou v plném proudu, špatně hající Omsk je frustrovaný. Menší mela totiž nyní vznikla před Kovářem.

Gilbert BRULE - 3:0

31:52

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
Vypadá to s hostujícím týmem hodně zle. Těsně před koncem početní výhody nahodil touš od modré čáry GILBERT BRULE, a jelikož Barulin zase dobře neviděl, proklouzl mu snadno mezi betony do brány. Asistence: Sami Lepistö, Anton Lazarev.

31:37

Simakov teď nevyzrál na Barulina. Domácí drželi pásmo, ale Barulin vesměs neměl moc práce.

30:55

Jekatěrinburg vytvořil přesilovkový deštník, zatím ale z početní výhody vytěžil pouze nepřesnou střelu Antonova.

29:57

Druhé vyloučení Omsku v tomto utkání. Podražení se nyní dopustil Kolarik (OMS).

29:42

Pěrvušin se snažil prosadit u pravé tyčky z dorážky, byl ovšem dobře bráněný Žuravlevem, takže Kovář nakonec mohl puk schovat do výstroje.

28:15

Lewandowski se pokusil vypálit od modré čáry, jakmile vjel do pásma, nicméně Barulinovu svatyni trefit nedokázal.

27:45

Sobotkův útok je nyní bráněný velmi pozorně. Jeho formace se vlastně nedostala k ničemu vážnějšímu – jako v těchto vteřinách.

27:10

Gustafsson si nyní chtěl vyšlápnout na Kováře, ten ale jeho střelu z pravé strany dobře viděl a polapil. Český gólman co musí, to chytí.

26:45

Avangardu se nedaří vlastně nic. Je vidět, že soupeř je daleko hladovější. Před Barulina se stěhuje neustále.

24:26

Oddechový čas pro hosty.

24:26

Tohle byla další obrovská možnost pro domácí celek! Simakov se dostal do úniku a blafákem si položil gólmana Barulina. Jenže nezakončil přesně. A Golyšev pak z dorážky trefil jen ležícího brankáře.

24:01

Avtomobilist je i nadále lepším týmem. Barulin se musí mít stále na pozoru.

Vitalij POPOV - 2:0

23:24

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
A další branka v síti hostujícího celku. Nahození z pravé strany od VITALIJE POPOVA nakonec zapadlo za záda gólmana Barulina, poněvadž před ním dobře clonil nikým nehlídaný Garejev. Omský brankář měl zakrytý výhled. Asistence: Arťom Garejev.

22:31

Omsk marně útočil podél mantinelu, u kterého Rasskazov ani Berdnikov nakonec puk nevybojovali.

21:05

Druhá třetina opět začíná jako celý průběh první třetiny. Oba týmy velmi dobře brání.
Další třetina začne přibližně v 15:46.

20:01

Začala druhá třetina.
Avtomobilist byl během prvního dějství určitě lepším mužstvem a poprávu se ujal vedení. Výkon Omsku je zatím hodně tristní a hlavně překvapující. Vždyť před pár dny venku bez větších problémů smetl z povrchu zemského Magnitogorsk. Musí se zlepšit, jinak neuspěje.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Puk míří do středního pásma, Jekatěrinburgu se podařilo touš vyhodit do bezpečí.

19:11

Druhá lajna Jekatěrinburgu zlobí Omsk asi nejvíce. Palushaj je stále aktivní, Brule mu notuje. Teď byla střela prvního jmenovaného zablokována.

18:48

Něco přes minutku zbývá do konce této třetiny. Rozhodčí hru přerušili, hra se bude stěhovat před Kováře.

18:12

Trjamkin vypálil od modré čáry, Barulin musel být rozhodně na pozoru. Hostující gólman má o poznání větší práci než Kovář na druhé straně.

17:31

Ani z téhle akce se malátný Omsk neprosadil. Antonov nyní čeká za brankou na spoluhráče, aby rozehrál.

16:53

I jekatěrinburgské publikum ožívá! Jejich miláčci svého soupeře i nadále tlačí. Teď si Barulin musel poradit s nahozením Lazareva.

15:46

Avtomobilist povětšinu času v posledních několika minutách nastěhovaný v útočném pásmu. Teď se Brule snažil najít u tyčky spoluhráče, ale neuspěl.

14:27

Domácí úvodní gól nakopl a nyní jsou na ledě lepším mužstvem. Trjamkin nyní svým nahozením od modré čáry nadělal soupeři problémy.

Sami LEPISTÖ - 1:0

13:17

Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
Domácí se prosazují z ničeho nic! Barulin na jakési nahození Lepistöho od modré čáry moc neviděl, takže i když rána neměla nijak silnou razanci, byla tečovaná GILBERTEM BRULEM a podklouzla hostujícímu gólmanovi pod betony. Kdyby jí vyrazil, číhal by navíc před brankou Palushaj, jenž si nakonec připsal alespoň asistenci. Asistence: Sami Lepistö, Aaron Palushaj.

12:54

Až nyní byla hra přerušená, opravdu po velmi dlouhé době. v Jekatěrinburgu se hraje bez branek, na vyloženější příležitost stále čekáme.

12:04

Dalo se to čekat, oba mančafty stále velmi pozorně a hlavně čistě brání. Moc gólu pravděpodobně v tomhle utkání neuvidíme.

11:07

Simakov předal puk hezky do tandemu na Guseva, jeho rána ale skončila vedle. A nebo jí Barulin musel opravdu jen lehce tečovat.

09:46

Zatím dost krkolomné jsou akce ze strany obou celků. Ne že by se nehrálo v rychlém tempu, jenže soustavnější tlak si ani jeden vytvořit nedokáže.

08:59

Pivcakin čekal u levé tyčky na přihrávku, ovšem k puku se bohužel nepropracoval.

08:09

Hosté v plném počtu.

07:42

Avtomobilist první početní výhoda moc nevychází. I v tuto chvíli se soupeři podařilo vyhodit puk přes všechny čáry.

06:45

Trjamkin si sjel podél modré čáry do středu a odtud tvrdě vypálil. Barulin ovšem jeho pumelici dokázal vytěsnit.

06:09

Podražení se nyní dopustil jeden z hostujících hráčů, konkrétně Mozer (OMS), který odešel na 2 minuty na trestnou lavici za podražení.

05:37

Ljamin nahodil puk od modré čáry, Kovář na jeho střelu úplně dobře neviděl, ale podařilo se mu jí bezpečně vykrýt.

05:24

Domácí v plném počtu.

04:48

Avtomobilist vyhazuje, zatím brání velmi dobře. Kovář nepředvedl mezi třemi tyčemi jediný těžší zákrok.

03:58

Pěrežogin se snažil kombinovat na pravé straně, do střelecké pozice se ale nedostal. Následně se kotouč ocitl někde před modrou čárou, ale domácí se ubránit dokázali.

03:24

První vyloučení na straně domácího celku. Popov (JEK) byl potrestaný na 2 minuty za držení.

02:24

Michnov se snažil vymyslet něco za brankou soupeře, jenže o puk brzy přišel. Avtomobilistu z téhle akce nezbylo nic.

01:45

Ani jeden z týmů se zatím nedostal do vážnější možnosti. Omsk je sice více na puku, nicméně Kováře mezi třemi tyčemi neohrozil.

00:45

Omsk podnikl svůj první výpad, skončil ale neúspěšně. Další rozehraje Gustafsson, který číhá za svou brankou.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin) – Lepistö, Viklund, Antonov, Metljuk, Gusev, Trjamkin, Jegin, Žuravlev – Lazarev, Brule, Palushaj – Simakov, Rybakov, Golyšev – Bumagin, Lewandowski, Michnov – Garejev, V. Popov, Komarov

Avangard Omsk: Barulin (Kostin) – Blaťák, Gustafsson, Kuljaš, Ljamin, Gluchov, Pivcakin, Vasiljev – Kalinin, Sobotka, Paršin – Mozer, Wandell, Lemťugov – Kolarik, A. Popov, Pěrežogin – Berdnikov, Rasskazov, Pěrvušin – Semjonov

Rozhodčí: Anisimov, Beljaev – Majtak, Pronskich.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Uvidíme, zda-li za domácí mezi třemi tyčemi nastoupí Jakub Kovář. A kdyby ano, bude muset pravděpodobně čelit Vladimíru Sobotkovi a Miroslavu Blaťákovi, jež oba obékají hostující dres.
Avangard se naopak snaží dohnat Kazaň, která je na vedoucí příčce. Hosty čeká už třetí zápas venku v řadě, ten minulý však zvládli s bravurou. Magnitogorsk, s nímž se vlastně bodově dělí o druhou pozici, porazil hladce 4:0. Na tenhle výkon bude chtít rozhodně navázat i nyní.
Avtomobolist je na Východě na sedmém místě a tvrdě bojuje o vstupenky do play-off. Pořád se mu nedaří vytvořit jakousi šňůru vítězství, na druhou stranu jeho forma má stoupající tendenci. Za posledních šest utkání získal na své konto hned čtrnáct bodů.
Souboj z Východní konference rozhodně slibuje zajímavou podívanou. Ačkoli favoritem tohoto utkání budou hosté, nemusí být vše tak jednoznačné, jak se na první pohled do tabulky může zdát. Jekatěrinburg například loni Omsk dvakrát porazil.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Avtomobilist Jekatěrinburg – Avangard Omsk

5:2

konec (1:0, 2:1, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Brule (Lepistö, Palushaj), 24. V. Popov, 32. Brule (Lepistö, Lazarev), 59. Golyšev (Simakov), 60. Metljuk – 36. A. Popov (Pěrežogin), 44. Paršin (Ljamin)

Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin) – Lepistö, Viklund, Antonov, Metljuk, Gusev, Trjamkin, Jegin, Žuravlev – Lazarev, Brule, Palushaj – Simakov, Rybakov, Golyšev – Bumagin, Lewandowski, Michnov – Garejev, V. Popov, Komarov

Avangard Omsk: Barulin (34. Kostin) – Blaťák, Gustafsson, Kuljaš, Ljamin, Gluchov, Pivcakin, Vasiljev – Kalinin, Sobotka, Paršin – Mozer, Wandell, Lemťugov – Kolarik, A. Popov, Pěrežogin – Berdnikov, Rasskazov, Pěrvušin – Semjonov

Rozhodčí: Anisimov, Beljaev – Majtak, Pronskich

Průběh zápasu
1. třetina
03:24
06:09
13:17
Po 1. třetině
2. třetina
23:24
29:57
31:52
35:21
Po 2. třetině
3. třetina
43:24
46:10
58:22
58:22
59:36
Konec