Menu

Hokej

Tipsport extraliga

HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav

2:3

konec (0:0, 0:1, 2:2)

25.11.2014, 18:20 • Hala Rondo, Brno • Adam Havel (@Adam_Havel)

Tipsport: 1.6 4.65 4.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to vše, děkuji za pozornost. Budu se těšit u dalších zápasů Komety nebo jiných brněnských sportů. Mějte hezký večer, dobrou noc. (20:51:01)
Nejlepší hráči utkání: Martin Dočekal (KOM) – Martin Látal (MBL).
Je konec. A s ním i konec bodové šňůry Komety. Úspěšné večery se zasatvily na čísle jedenáct. Nic na tom nezměnila ani branka v posledních pěti sekundách. Mladá Boleslav naopak potvrzuje roli pátého nejlepšího týmu na venkovích kluzištích a o všechny body obírá také brněnskou Kometu.

60:00

Konec zápasu.

KEMPNÝ - 2:3

59:56

Kometa právě vstřelila branku!
A Brňané se opravdu prosazují. Jenže na vyrovnání už je pozdě. Čtyři a půl sekundy před koncem se prosazuje dělovkou od modré MICHAL KEMPNÝ, který dostal tuhle příležitost dvakrát v krátkém sledu. Asistence: Petr Ton.

59:41

Kometa si vyžádala oddechový čas. Na dvě branky ale má jen 19 sekund.

59:41

Zahrají si ještě přesilovku, ale ta pravděpodobně přichází pozdě. Vyloučený je Peter Trška za zdržování hry.

59:17

Brňané se sice nadále snaží, ale jejich snaha přichází vniveč. Jsou to už slabší střely, se kterými neuspějí.

58:30

Tentokrát už se ke střele dostal Káňa, ale Růžička si pohlídal tyč a brněnskému forvardovi nepovolil vstřelit gól. Konec třetí periody se hodně kouskuje.

58:19

Domácí se drží v útoku, ale to jim není nic platné. Zatím se nedostali k pořádné střele a bojují o kotouč především u mantinelu v rozích.

57:45

Kometa už v této chvíli sahá po hře bez gólmana. Šestice hráču před Růžičkou.

57:02

Druhá formace vedená Čermákem získala útočné pásmo a své místo přenechává Koreisovi a spol.

Dnešní utkání sleduje 7056 diváků.

56:27

Kometa je kompletní a má tři a půl minuty, aby něco udělala s výsledkem.

55:55

Hosté střílejí až do ochranné sítě a jsou vykázaní z útočnéh pásma. Nijak zvlášť je to však nemusí mrzet.

55:19

Kometě se nadvakrát podařilo vyhodit puk.

54:27

Jenže domácí si dělají závěr utkání těžší. Jan Káňa fauluje v útoku, když nedovoleně bránil jednoho z hostí. Ten chvilku zůstal ležet na ledě, ale už se zvedá.

54:01

Nyní se hraje ve středním pásmu, což Boleslavi stačí. Kometa ale bojuje o každý puk a ještě to nevzdává.

53:17

Boleslav je nucená k rychlé rozehrávce a vyhazuje přes všechny čáry. Hra se vrací do jejího pásma.

52:10

Další obrovská šance na kontaktní gól. Před Janem Káňou zívala odkrytá kasa, ale puk mu přeskočil hokejku, když ho chtěl zamést za záda Růžičky.

51:41

A Brňané cítí, že ještě není všem dnům konec. Tlačí se do zakončení a Boleslav má co dělat, aby je ubránila. Zatím i díky notné dávce štěstí se jí to daří.

50:59

A mohlo být ještě veseleji, a to když si vybruslil na kruhy Vilém Burian. Mířil do stejného místa jako Čermák, ale trefil tyč.

ČERMÁK - 1:3

50:33

Kometa právě vstřelila branku!
Tak přece jen se dnes Kometa bude radovat. Honejsek svou bojovností získal puk, který následně zpoza branky poslal do předbrankového protoru. Do toho si sjel kapitán Brňanů LEOŠ ČERMÁK, který na vzdálenější tyč poprvé prostřelil výborného Růžičku. Asistence: Antonín Honejsek.

50:13

Po této šanci se hra opět trochu uklidnila. Oba týmy střídají a pouštějí na led čerstvé síly.

49:00

Neskutečné, co dnes domácí nedají. V největší šanci třetiny se zjevil Petr Mrázek, který dostal luxusní nabídku od Martina Dočekala. Mladý brněnský útočník však nastřelil pouze přesunujícího se Růžičku. Parádní zákrok tohoto brankáře.

47:42

Honejsek se dobře proháčkoval mezi trojící bránících hráčů, ale v rozhodující chvíli mu ujel puk příliš daleko.

47:04

Naopak Mladoboleslavští hrají zcela v klidu. Nemají kam spěchat a podle toho jejich hra vypadá. Kometa už hraje hop nebo trop.

46:20

Znovu si Jihomoravané vybojovali vhazování v útočné třetině. Hosté se podruhé osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.

45:30

Čtvrtá formace domácích má za sebou výborné střídaní, ve kterém si připravila několik dobrých pozic. Gól však nestřelila a závěru musela čelit nepříjemnému protiútoku. Je ale jasné, že bez otevření hry dnes nemají šanci na úspěch.

44:42

Kometě se nyní nedaří rozehrávka a vymýšlí, jak z útlumu.

43:50

Káňa se dostal ke střele z mezikruží, která ještě Růžičkovi vypadla. K dorážce se dostal Honejsek, ale na usměrnění mu nezbyly síly.

43:26

Po téhle studené sprše se domácí jen těžko hledají na hřišti. Přesto se snaží i za sympatického potlesku domácích fanoušků, vymáčknout ze sebe maximum.

LÁTAL - 0:3

41:45

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
A než se z toho domácí stihli vzpamatovat, hosté se prosazují znovu. Stačilo jim k tomu jen osmatřicet sekund. Akci třetího útoku zakončil za Čiliakova záda MARTIN LÁTAL, který si připisuje druhou branku v utkání. Gól byl hodně šťastný, protože se k němu trochu náhodně odrazil puk, který na něj nemířil. Asistence: Pavel Musil, Dominik Pacovský.

ROBAR - 0:2

41:07

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Hosté podruhé udeřili ve svým vlastním oslabení. Tady je vidět, jak důležité bylo, že Vojtěch Němec na konci druhé třetiny nevyrovnal. Mikulík vypíchl puk obránci Komety a zamířil do útoku. Navázal na sebe dva hráče a uvolnil tak MITJU ROBARA, který se trefil přesně k pravé tyči. Asistence: Milan Mikulík.

40:52

První střela třetí třetiny míří do ochranné sítě. Kometě se krátí přesilovka.

40:21

Zajímavě se puk odrazil k Němcovi, ale brněnský útočník nad ním ihned ztratil kontrolu. Boleslav vyhazuje.

40:01

Začala třetí třetina.
Skončila druhá dvacetminutovka dnešního zápasu. Po ní jsou spokojenější hosté, kteří vstřelili vedoucí branku. Do černého se trefil Martin Látal, který ujel domácí obraně v oslabení. Kometa měla v závěru obroskou šanci na vyrovnání, ale Němec trefil pouze tyč odkryté brány. Do třetí periody nastoupí domácí v pokračující výhodě jednoho muže v poli.
Další třetině začne asi v 20:08.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Neuvěřitelné! První lajna domácích si vytvořila stoprocentní gólovku, ve které se ocitl Vojtěch Němec. Ten však v jasné šanci a možnosti vstřelit gól do šatny selhal. Trefil tyčku.

39:30

Hra se přesunula do protilehlého rohu, kde hosté faulují. Jmenovitě to je Látal, který tak dává Brnu další možnost využít výhody jednoho muže v poli.

39:02

Kometa je opět v útoku, ale zatím honí puk spíš po mantinelu, než by si vytvářela nějaké šance na srovnání.

37:41

Na druhé straně se hnal do přečíslení Mikulík, jenž nakonec zvolil individuální zakončení. Čiliak si připsal důležitý zákrok.

37:00

Po vyhraném buly se do kotouče opřel Jan Hruška, ale střele z pokleku chyběla potřebná razance.

36:55

Kubošovu přihrávku nikdo nezpracoval, ale po odrazu od mantinelu zamířila na hostující branku, kde Růžička přerušuje hru. Vhazování po jeho pravici.

35:59

Druhá přesilovková lajna domácích už neměla tolik času a hraje se 5/5. Na domácích je vidět snaha vyrovnat, ale hosté velice dobře brání.

35:01

Hezká akce domácích, na jejímž konci pálil bez přípravy Kempný. Růžička však proti jeho střele vymrštil svůj levý beton.

34:24

Elitní formaci pro přesilovky se nepovedlo zmást hostující hráče pohybem. Tonův pokus srazili do sítě.

33:50

Druhá lajna domácích teď motala hlavy bruslařům. A vše končí faulem Matěje Stříteského. Divákům se nelíbí, že rozhodčí nepotrestali také druhý sporný zákrok, který se stal při výhodě Komety. I tak si domácí zahrají přesilovku.

32:55

Petr Ton dostal parádní přihrávku mezi kruhy, což je jeho obíbené místo ke střele. Puk ale sklouzl po čepeli a ani ńevystřelil. Velká škoda pro Brno.

32:16

Ihned po vhazování mířil na branku Jiří Kučný. Jeho střela byla několikrát tečovaná a nakonec ji brněnský gólman vyrazil maskou.

32:11

Už kompletní Kometa si oddychne. Hostující obránce totiž trefuje ochrannou síť a sudí dávají pokyn ke komerční přestávce.

31:37

Boleslavští jsou sice nastěhovaní v útoku, ale vůbec nestřílejí. Brno jim k tomu nedává možnost, když dobře brání.

30:32

Domácí se ubránili. Jsou ve čtyřech a vyhazují přes všechny čáry.

30:19

Hostům zatím ani podruhé v zápase nevychází přesilovka pět na tři. Brněnská trojice si počíná velmi dobře.

29:59

Jenže sama si situace komplikuje. Byť se ještě vlastně nehrálo před její brankou, tak se znovu proviňuje proti pravidlům. Petr Kuboš dostal dvě minuty za vysokou hůl.

29:41

A to platí i nadále. Kometa si navíc v pohodě vystřídala a minutu si už odbránila.

29:08

Mladoboleslavským se zatím přesilovka nedaří podle představ. Před domácí brankou se ještě neusadili.

28:33

A hned nato jde Kometě do čtyř. Dvě minuty za hákování dostává Jakub Koreis. Ten jde na trestnou lavici podruhé v zápase.

LÁTAL - 0:1

27:48

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Hosté se prosazují v oslabení. Kometa neproměnila dvě velké šance a následně kapituluje. Robar dostal puk, který poslal na MARTINA LÁTALA. Ten se zbavil obránce a jel sám na gólmana. Kličkou do forhendu přechytračil Čiliaka a posílá hosty do vedení. Asistence: Mitja Robar, Milan Hruška.

27:35

Čermák ještě zachytil vyhození hostí a připravil další dobrou možnost Káňovi, jeho střelu si však pohlídal Růžička.

27:15

Teď už se Brnu povedlo hosty uzamčít v jejich pásmu. Následně Honejsek míří od modré čáry do tyče! Ani tentokrát se tedy neprosazuje poprvé v brněnském dresu.

26:40

Na dělovku Ptáčka hostující brankář viděl a bez problému ji vyrazil. Následně míří Kometa pro puk až k vlastnímu gólmanovi.

26:13

Kometa sice vyhrála buly, ale ihned po něm si puk získali Boleslavští a posílají jej až k Čiliakovi.

26:03

Nejprve se cpali do přečíslení dva na jednoho hosté, ale puk se nakonec odrazil na hokejku Vojtěcha Němce, který se vydal do souboje jeden na jednoho. Peter Trška jej při jeho akci podrazil a odchází na trestnou lavici.

25:07

Z buly zamířil mezi obránce Komety Richard Jarůšek, který se dostal až ke střele, ale mířil o něco výš, než by potřeboval.

24:42

Koreis hledal bekhendem na útočné modré Buriana, ale ten přejel do útočného pásma moc brzo. Píská se ofsajd.

24:01

Druhá lajna Komety v obranném pásmu zbytečně zazmatkovala a vyhazuje na zakázané uvolnění. Zrovna ve chvíli, kdy měla dostatek času pro rozehrávku.

23:20

Teď se to povedlo Němcovi s Hruškou, ale nakonec ani jeden z nich nezakončil. Prvně jmenovanému ujel puk až pod lapačku Růžičky.

23:01

Kometa přečkala dvojnásobné oslabení, ale zatím se nedostala pořádně k puku, aby hru přenesla na druhou stranu.

22:40

Brno už je kompletní, ale hosté si připravili další dobrou možnost. Na jejím koncí stál Dominik Pacovský, který však z první míří kousek nad branku domácích.

21:57

Ještě jednou pálil hostující kapitán po pěkné kombinaci celé přesilovkové lajny. Ale trefil pouze boční konstrukci.

21:18

David Výborný si udělal místo na pravé straně, odkud mířil do růžku. Čiliak ale o této možnosti věděl a pohlídal si ji.

20:28

Boleslav se ihned nacpala do útoku a svírá domácí. Jako první pálil od modré čáry Stříteský. Čiliak předvedl dobrý zákrok betonem.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dvacetiminutovka je minulostí a je potřeba říct, že nic zvláštního jsme v ní neviděli. Kometa ani Boleslav si nepřipravili žádnou výraznější šanci a podle toho vypadá i skóre. Po delší době se první třetina v Brně obešla bez branek. Zajímavou šanci na vedoucí gól však mají hosté hned na startu té další. Devětaosmdesát sekund totiž budou hrát přesilovku 5/3.
Další třetina začne asi v 19:12.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

20:00

Boleslavi se sice nepovedlo zakončit, ale současně se sirénou si ještě řekla o další faul. Martin Dočekal obdržel dvouminutový trest za sekání. Kometa tak začne další třetinu ve třech.

19:29

V útoku sice byli domácí, ale Jakubu Koreisovi se puk zamotal pod brusle, a když chtěl následně puk odehrát někomu ze spoluhráčů, tak podrazil hráče Mladé Boleslavi. Dostává dvě minuty a na konci první třetiny si zahrají i hosté přesilovku.

18:28

Němec našel zcela volného Tona před brankou Růžičky. Nejlepší střelec ligy si puk ještě posunul a chtěl přehodit ležícího Růžičku, ale do zakončení mu strčil hokejku jeden z hostí a zamezil mu tak přidat další gól.

17:56

Následně se Kometa vystavila ofsajdu a sudí jej ohodnotili jako úmyslný. Hra se stěhuje před Čiliaka.

17:44

Dočekal zachytil puk na útočné modré a do jízdy přihrál Mrázkovi. Ten ještě mohl posunout puk na Ostřížka, ale místo toho zvolil střelu, kterou trefil první bránícího hráče.

16:34

A opět se Brnu nepovedlo rozehrát přesně. Hanzlík hledal někoho z Komety ve středním pásmu, ale místo toho našel pouze hokejku protihráče. Ten však neměl dostatečnou rychlost, aby Kometě zahrozil.

15:38

Ani jednomu týmu se nedaří rozehrávka a přechod přes střední pásmo. Hosté spoléhají na zabezpečenou obranu a Kometa s ní má velké problémy.

14:17

Lenc a po něm ještě Jarůšek se dostali ke střele na Čiliaka, ale brněnský brankář si všechny pokusy hostí pohlídala a na zteč posílá své spoluhráče.

13:20

Tak největší šanci si Brňané připravili až po skončení přesilovky. Po buly si vzal puk Tomáš Vondráček, který se obtočil kolem branky a mířil do víka na bližší tyč. Boleslavský gólman si však tuto situaci pohlídal.

13:02

V přesilovce se Kometě nepovedlo dostat hosty pod tlak. Hraje se už standardně 5/5. Vhazovat se bude po pravici Růžičky.

12:07

To už nyní neplatí, když se na modré čáře napřáhl Petr Kuboš. Jeho ránu ještě tečoval jeden z hostí, na což by Růžička jen těžko reagoval, ale puk skončil mimo zařízení.

11:18

Domácím se v početní výhodě vůbec nedaří dostat do útoku. Zatím jedinou střelu obstarali hosté na Čiliaka.

10:55

Kuriózní moment v Brně. Mladá Boleslav ihned vyhodila přes všechny čáry a rozhodčí odpískali zakázané uvolnění, byť hosté hrají v oslabení. Sudí se ale omluvili a vhazovat se bude ve středovém kruhu.

10:46

Jan Hruška si dělal místo pro zakončení, stejně jako pár minut zpět, přičemž ho fauloval Luka Vidmar. Kometa si tak zahraje první přesilovku.

10:06

Velká chyba domácích. Hokejistům Komety se nepovedla rozehrávka a dobrou šanci na první branku dala Jiřímu Rysovi. Ten však svou střelou taháčkem z mezikruží neuspěl.

09:35

Střela Ptáčka skončila až v ochranné síti, když ji mladoboleslavští dokázali zblokovat.

08:28

Teď už jsou k vidění přece jen nějaké hokejové momenty. Káňa hledal najíždějícího Honejska, ale tomu puk přeskočil hůl.

08:05

Mikulík vyvezl puk a ještě zvládl dobře vystřelit. Čiliak na jeho střelu neviděl dobře, ale nakonc si s ní poradil.

07:24

Brněnský protiútok se prodloužil na víc než minutu před Růžičkou. V největší šanci se objevil Petr Ton, ale hostující brankář se stihl dobře přemístit.

06:30

Výborný získal puk v rohu a ihned jej posílal na Ryse před bránou. Těsně před ním ale do přihrávky vložil hokejku jeden z domácích.

06:03

Ani teď se to nedaří. Dočekal sice měl k dispozici dva spoluhráče, ale zakončení chtěl vzít na sebe a místo toho jen puk dovezl do rohu kluziště, kde o něj přišel.

05:39

Nepřesnosti ve hře obou mužstev ukončuje Mladá Boleslav vyhozením puku přes všechny čáry. Utkání zatím chybí jakákoli střela a následné ohrožení branky.

05:08

Za Kometu se řítil v rychlosti do útoku Burian, ale osudná mu byla klička na modré čáře.

04:29

Mikulík si dělal prosor pro zakončení, ale nakonec zvolil přihrávku, jíž ale nikdo z jeho spoluhráčů neočekával.

03:34

Až teď hostujícín brankář poprvé přerušuje hru, kotouč se k němu dostal ale po několika odrazech a jednalo se spíš o nahození.

02:56

Teď už v útočném pásmu úřaduje první lajna domácích. Hruška hledal před brankou Tona, ale první u puku byl boleslavský obránce. Domácí stále nevystřelili.

02:17

Čtvrtá lajna domácích bojovala o kotouč za bránou hostí, ale ti byli v tomto souboji úspěšnějí. Na led skáčou zpět první formace obou mužstev.

01:44

Na druhé straně se do zakončení tlačil rozjetý Vondráček, ale na poslední chvíli si jej pohlídali boleslavští zadáci, kteří odvrátili první střelu Brna.

01:04

Poprvé se puk dostal nebezpečně do brankoviště Marka Čiliaka, ale betonem a s pomocí spoluhráčů jej poslal mimo.

00:25

Dnes Kometa nezačíná útočným výpadem jako v Třinci. Hraje se zatím u mantinelu.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek.
Trenér: Vladimír Kýhos

BK Mladá Boleslav: Růžička (Rittich) – Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Kučný, Robar, Trška, R. Čermák – Mikulík, Pabiška, Klimenta – Jarůšek, Výborný (C), Lenc – Látal, Musil, Pacovský – Rys, Vrbata, Kubica.
Trenér: František Výborný

Rozhodčí: Vladimír Baluška, Robert Müllner – Vít Komárek, Jiří Ondráček.
HC Kometa Brno

Hokejisté Komety stoupají tabulkou vzhůru. Naposledy vyhráli na ledě lídra z Třince a nálada v brněnské kabině je výborná. Brňané už jedenáct zápasů nepoznali soupeře, který by ji vzal všechny tři body. Díky této impozantní sérii se svěřenci trenéra Kýhose vyhoupli do elitní čtveřice ligy. Jihomoravané ji chtějí natáhnout i v souboji s bruslaři, které už letos jednou porazili. Utkání se hrálo v Mladé Boleslavi, odkud si Kometa přivezla dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech.
BK Mladá Boleslav

Nováček z Mladé Boleslavi nebyl před sezonou pasován mezi favority, proto jej můžeme prozatím považovat za příjemné překvapení soutěže. Svěřencům zkušeného trenéra Výborného se daří pravidelně bodovat, a to především na soupeřových kluzištích. Z jedenácti venkovních utkání vytěžili bruslaři dvacet bodů, což je v tabulce venkovních zápasů řadí na 5. místo. Pro Boleslav mluví i současná forma. Poprvé v sezoně drží svěřenci trenérů Výborného a Jelínka třízápasovou bodovou sérii.
Hezký úterní podvečer, vítám Vás u sledování čtyřiadvacátého kola hokejové extraligy. Brněnská Kometa, která už dlouhých jedenáct zápasů v řadě boduje, doma přivítá celek Mladé Boleslavi. Nováček soutěže vyhrál poslední tři body a je jedním z nejlepších týmů na venkovních kluzištích. Kdo uspěje v tomto souboji, který si vybrala také Česká televize?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.

HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav

2:3

konec (0:0, 0:1, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 51. Čermák (Honejsek), 60. Kempný (Ton) – 28. Látal (Robar, Hruška), 42. Robar (Mikulík), 42. Látal (Musil, Pacovský)

HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos

BK Mladá Boleslav: Růžička (Rittich) – Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Kučný, Robar, Trška, R. Čermák – Mikulík, Pabiška, Klimenta – Jarůšek, Výborný (C), Lenc – Látal, Musil, Pacovský – Rys, Vrbata, Kubica. Trenér: František Výborný

Rozhodčí: Vladimír Baluška, Robert Müllner – Vít Komárek, Jiří Ondráček

Diváci: 7056

Průběh zápasu
1. třetina
10:46
19:29
20:00
Po 1. třetině
2. třetina
26:03
27:48
28:33
29:59
33:50
39:30
Po 2. třetině
3. třetina
41:07
41:45
50:33
54:27
59:41
59:56
Konec