Menu

Futsal

1. Futsal liga

FC Tango Brno – SKP Ocel Třinec

4:2

konec (2:0)

03.11.2014, 20:00 • MSH Brno, Vodova • Adam Havel (@Adam_Havel)

Ode mne je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a budu se těšit u dalších online přenosů z brněnských sportovišť. Pěkný večer, dobrou noc. (21:50:05)
Víc už toho ale ani jeden tým v tomto utkání nezvládne. To je tak pro dnešek vše. Tango v dohrávce pátého kola poráží poslední Třinec. Povinná výhra se však pro Brno nerodila ani trochu lehce. Na tři body se Brňané pořádně nadřeli, když zejména v první půli hrál i nováček soutěže velice dobře. Třetí vítězství v této sezoně si však připisují svěřenci trenéra Bartoška. Naopak Třinec zůstává s bodem na chvostu tabulky.

Konec zápasu.

40

Jan Havel ještě v posledních momentech zápasu dostává žlutou kartu, když si nedovoleně počínal v souboji s Opluštilem.

40

Poslední minuta zápasu už běží a Mareš mířil do opuštěné třinecké brány. O pár centimetrů ji ale netrefil. Hosté znovu v pěti.

39

Třinec se dostal až před brankáře, kde však Przyczko nesmyslně hledal ještě spoluhráče ve chvíli, kdy už měl sám střílet. To mohlo být hodně zajímavé.

39

Ani hostům se kombinace v pěti nepovedla. Ještě mají ale další možnost. Už však jen devadesát sekund.

38

A také hosté sáhli ke hře bez brankáře. Na dva góly ještě mají spoustu času.

38

Hosté se nechtějí pustit šance na minimálně bod a berou oddechový čas.

38

Následně měl Buryan velkou šanci, ale navrátivší Bočánek vyrazil jeho pokus.

37

Janu Havlovi se vůbec nepovedla rozehrávka na vlastní půli a Očadlíkovi připravil tutovku. Ten však nezamířil mezi tři tyče. To mohlo ještě hodně přidat dramatické koncovce tohoto duelu.

37

Hosté však vzápětí zbytečně faulují a talentovaný Záruba se vrací do hry.

37

Domácím se nepovedla kombinace a Záruba, jakožto pátý hráč, se vrací na střídačku a místo přenechává Kubíčkovi.

36

Tango sáhlo ke hře bez brankáře a drží míč daleko od své brány.

36

Brňané si vyžádali oddechový čas. Od výhry a povinných třech bodů je dělí cca čtyři a půl minuty.

35

To stejné se teď stalo Sikorovi po střele Záruby. Také jeho střela byla sražená do zámezí. Oba týmy se snaží dobře bránit jakoukoli střelu

35

Baron zahrál rohový kop na Opluštila, který se z první pokusil překvapit Bočánka, ale ten nakonec vůbec nemusel zasahovat.

34

Bočánek nakopl míč až na Chadzidise, který bránil výhled Sikorovi a Tango získalo míč.

34

Hosté si připisují třetí akumulovaný faul. Tango po delší době na útočném výletě.

33

Przyczko dobře nakopával míč do předbrankového prostotu, kde jej těsně před Kalfasem získal Bočánek. Pokud by si brněnský brankář nevyběhl, tak by to pro Tango nebylo jednoduché.

33

Už to však zase neplatí. Balon mají na nohách Slezané. Sierotova střela sice končí mimo zařízení, ale nic to nemění na tom, že Třinec zůstává u míče.

32

Nyní už se zdá, že se domácí vymanili z tlaku hostí. Jsou na míči a mohou rozehrávat.

32

A hosté vycítili šanci. Ihned po rozehrávce se opět tlačí do útoku a chtějí přidat rychle další zářez. Tango je viditelně zaskočené.

31

Třinec právě vstřelil branku!
Teď už to však se šancemi Třineckých na body vypadá o něco nadějněji. Pár desítek sekund po první brance se prosazuje DAVID KANTOR, který se trefil po podobné akci hostí, jako při předchozí brance. Asistence: Filip Przyczko.

30

Třinec právě vstřelil branku!
A hostům se opravdu povedlo dát gól. Teď už však nejde ani tak o kontaktní, protože Tango přidalo od poločasu dvě branky. Přesto se Slezané blýskli hezkou kombinací. Tu načal Baron, který našel volného JANA OPLUŠTILA, jenž zamířil přesně. Asistence: Lukáš Baron.

29

Záruba se dostal do velké šance, ale při zakončení se pokoušel obhodit Sikoru, který se jen tak lehce nedal.

29

Třinec se ještě pokouší s výsledkem něco dělat, ale vůbec se mu útočná akce nedaří.

28

Tango Brno právě vstřelilo branku!
A domácí se rozjíždějí. K dalšímu útoku se vydala druhá čtyřka domácích. Celou akci na sebe vzal MICHAL MAREŠ, jenž se stějně jako Belej prosazuje podruhé v zápase. Jakožto obránce si obhodil hráče a zpoza něj vypálil. Sikora nejspíš neviděl na míč. Bez asistence.

27

Tango Brno právě vstřelilo branku!
Nedáš – dostaneš. Opět se o tom přesvědčili hráči dnešní dohrávky. Třinečtí nedokázali využít chyby brněnského brankáře, a tak se z následující akce prosazují domácí. MICHAL BELEJ stál s Brůnou osamocený před třineckou bránou, když k nim doputoval odražený míč. Český reprezentant pak v klidu míč uklidil za záda Sikory potřetí a sám si připsal druhý gól v zápase. Bez asistence.

26

Teď však Bočánek nepřesně rozehrál a hostům připravil dobrou možnost na snížení. Naštěstí pro něj Kalfas netrefil odkrytou bránu.

26

Tango je v této část hry o něco aktivnější, ale nedaří se mu vypracovat tu finální přihrávku.

25

Pěknou akci na jeden dotek zakončoval brněnský Mareš. Sikora v třinecké bráně si však lišácky na jeho šajtli počkal.

24

Domácí zkusili dva dlouhé nákopy, ale ani jednou neuspěli. Vzadu hraje za Třinec vysoký Mendrok, který oba míče odhlavičkoval mimo nebezpečí.

23

Poprvé se na hřišti objevil mladý hráč Tanga Ondřej Šidla a hned se dostal do velké šance. Křižnou přihrávku však nedokázal umístit do branky a místo toho sám narazil ve skluzu do tyčky.

23

Na druhé straně se nebezpečně prosadil mezi obránci Przyczko, ale Bočánek byl připravený a šanci na vstřelení kontaktní branky mu sebral.

22

Brůna nejprve vybídl ke střele Chadzidise, ten však zasekl a vrátil přihrávku Brůnovi. Ten už na nic nečekal a z první vyzkoušel štěstí, ale netrefil bránu.

22

Také hosté se pouštějí do útočení, ale přitom si počínají proti pravidlům. Balon si berou zpět domácí.

21

Tango si hned v první minutě druhé půle vytvořilo dobrou příležitost. Jenže Belej se u tyčky nedokázal prosadit.

21

Začal druhý poločas.
První poločas už je minulostí a Tango vede nad nováčkem ze Třince 2:0. Nutno však říct, že obraz hry tomu příliš neodpovídá. Velké šance, zejména v prvních dvanácti minutách, si vytvořili hosté, kteří mohou smutnit pouze ze svého zakončení. Pokud by Slezané využili své šance, Brňané pravděpodobně nevyhrávají. Naopak ale od svého soupeře využili své šance a vedou o dvě branky. Avšak v kabině možná bude živěji u domácích.

První poločas skončil.

20

Nyní už se spíš dohrává první půle, ve které bylo vidět dost šancí na obou stranách.

19

Hned vzápětí se v obrovské šanci zjevil Opluštil. Ten však nevyužil ani nabídku odkryté brány. Bočánek byl po zákroku daleko z brány, když se míč odrazil na nohu třineckého hráče, ale ten míč poslal vysoko nad bránu. Velká škoda pro hosty.

19

Na pravé straně se hezky uvolnil Očadlík, ale jeho střela zamířila pouze do boční sítě.

18

Ve velice dobré pozici se objevil Záruba, ale toho nadvakrát výborně vychytal Sikora. Ten nyní drží pro hosty akcie v tomto zápase.

18

To, co se dlouho nevedlo Tangu, teď nejde Třinci. Hostující rozehrávka skončila dalším neúspěchem a u balonu jsou opět domácí.

18

Na počátku osmnácté minuty si hosté připisují čtvrtý akumulovaný faul.

17

Havel svým důrazem vybojoval míč na polovině hostí. Čistým zákrokem se dostal do přečíslení s Marešem, přičemž druhý jmenovaný střílel. Třinecký gólman si blýskl dobrým zákrokem.

16

Z následného rohu se do míče z voleje opřel Buršík, ale svou střelu neumístil moc dobře. Ta končí v ochranné síti za bránou Sikory.

16

Rozehrál ho Jan Havel, jenž míč posunul Michalu Marešovi, který sice netrefil zeď, ale Sikora byl připravený.

16

Domácí si berou před zahráním přímého volného kopu oddechový čas.

16

Třinečtí nestíhali dozadu a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Buryan. Po zásluze za svůj nedovolený zákrok vidí žlutou kartu.

15

Hostům se však pomyšlení na obranu příliš nezamlouvalo a už opět vytahují pressing. Hned získali míč a nyní kombinují na útočné polovině.

14

A náhle se obraz hry přece jen trochu změnil. Třinec se musel stáhnout, protože Tango ukázalo, že nehodlá jen bránit hubený náskok.

13

Chvilku nato měl další dobrou příležitost Radim Záruba, ale z voleje míč poslal příliš nahoru.

13

Tango Brno právě vstřelilo branku!
Dlouho to však brněnského snajpra mrzet nemuselo. Hned z další akce se totiž MICHAL BELEJ prosazuje. Diváci už mu tleskají a pořvávají: "Bely, gól." Krásná individuální akce Beleje. Bez asistence.

12

Změnit to chtěl Belej, ale když už se zdálo, že bude střílet, tak hledal svého spoluhráče, který byl u míče pozdě. Sikora si dobře vyběhla a přihrávku pohlídal.

12

Snad poprvé v zápase se hraje delší dobu na středu. Ani jeden tým se nežene do zakončení.

11

Následně už se to Brnu povedlo lépe. Ale Belejovu nabídku před branku Buršík o krok nestihl.

10

Také Tango se po delší době snažilo o kombinaci. Tu však hosté brzy zachytili a otočili útok na druhou stranu. Dobře stříel Sierota, ale balon se třepotal pouze v boční síti.

10

Tentokrát hledal Opluštil střílenou přihrávkou Barona, ale tomu se nepovedlo do jeho pokusu sáhnout a míč tak proletěl až do zámezí.

9

Opět se hosté ocitli ve slibné pozici. Očadlík dostal míč do předbrankového prostoru, kde na chvilku zůstal zcela nekrytý. Na poslední chvíli mu do střely vlétl jeden z hráčů Tanga.

9

Brňané opět zbytečně faulují na polovině hřiště a už nyní si připisují třetí akumulovaný faul.

8

Znovu to jen potvrzuje Przyczko, který se dostal do samostatného úniku, ale míč si příliš posunul a Bočánek stihl vyběhnout, přičemž mu téměř znemožnil přesně zakončit.

8

Hostující Třinec je v tuto chvíli daleko víc na míči a drží otěže hry. Tango může být rádo, že se svými šancemi Slezané nenakládají lépe.

7

A znovu se hosté nebezpečně uvolnili. Zase přitom byl Očadlík, který tentokrát odvedl černou práci a ještě stihl zakončit. Míč z jeho nohy letěl jen těsně mimo.

6

Teď však naopak nestíhali Jihomoravané vzadu a mohli jen děkovat hostujícímu Očadlíkovi, že dobře netrefil balon. Od Barona totiž dostal perfektní přihrávku, kterou stačilo usměrnit mezi tři tyče.

6

Havel na půlce vystihl rozehrávku Třineckých a už už se dostával do přečíslení spolu s Tachtadzisem, než jej zastavil nedovoleně Baron. Ten dostává první žlutou kartu zápasu.

5

Na druhé straně nebezpečně pálil Mareš, ale ani Bočánkův protivník si na míč nesáhl. Střela z kopačky brněnského hráče zamířila kousek vedle levé tyče.

5

Očadlík tak dlouho trápil Brňany na rozehrávce, až získal míč. Dokázal jej posunout na Sierotu, jenž už chtěl střílet, když se mu do dráhy postavil Mareš. Bočánek nemusel zasahovat.

4

Tango si to nechce nechat líbit, ale jak Belejovi, tak Zárubovi se v útoku nedaří. Třinec si bere míč nazpět.

4

Przyczko se dostal ke střele z vrcholu vápna, ale Bočánek měl dobrý výhled a jeho pokus bez problému vyrazil.

3

Slezané se snaží po inkasované brance trochu zatlačit Tango, aby mu úder vrátila, ale zatím bez většího efektu. Obrana domácích v čele s brankářem stíhá veškerou snahu hostí.

2

Tango Brno právě vstřelilo branku!
Ihned z protiútoku domácí otevírají účet dnešního skóre. Havel našel na pravé straně MICHALA MAREŠE, jenž na nic nečekal a balon napálil na bránu. Třinecký brankář možná neviděl dobře na střelu a pouští možná trochu slabší míč za svá záda. Asistence: Jan Havel.

2

K první střele se dostávají také hostí, a to zásluhou Opluštila. Ten si dokázal před brankou udělat dostatek prostoru, ale nezamířil přesně.

1

Třinečtí získali balon, ale vzápětí o něj přichází. Následná Marešova střela končí daleko vedle brány.

1

Zápas začal s mírným zpožděním, ale výkop je za námi. U míče jsou domácí, jejichž první čtyřka se snaží o první útočnou kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Tango Brno: Bočánek (Kubíček) – Chadzidis, Vlček, Mareš, Brůna, Buršík, Šidla, Belej, Záruba, Havel, Cenek, Tachatadzis, Chlad.
Trenér: Vlastimil Bartošek

SKP Likop Třinec: Sikora (Kreželok) – Mendrok, Opluštil, Očadlík, Kalfas, Przyczko, Baron, Sierota, Buryan, Kantor.
Trenér: Josef Cieslar st.

Rozhodčí: Michal Gasnárek, Petr Zdeněk, D: Radek Venc.
FC Tango Brno

Tango po reprezentačním srazu už jeden zápas odehrálo. A to v pátek, kdy zavítalo na palubovku Kladna. Hráči z města pod Špilberkem do tohoto utkání vstupovali jako favorité, nakonec si z něj však odnesli jen bod za remízu 2:2, když se o obě branky Brna postaral Mareš, přičemž vyrovnávající gól vstřelil až dvě minuty před koncem hrací doby. Tango se tak nyní v tabulce nachází na sedmém místě se ziskem 7 bodů.


SKP Likop Třinec

Třinec svůj poslední zápas datuje také k pátku 31.10. Tehdy doma přivítal tým Benaga ze Zruče nad Sázavou a i přes svou roli jasného outsidera s ním dokázal odehrát velmi vyrovnané utkání. Ještě tři minuty před koncem totiž držel bod za remízu, jenže na vyrovnávací branku Lukáše Barona dokázalo Benago znovu rychle odpovědět a nakonec si se Slezska odvezlo plný počet bodů. Třinec tím pádem nijak nenavýšil svůj bodový účet a s pouhým jedním bodem mu v tabulce patří předposlední místo. To se ale určitě bude snažit změnit už dnes tady v hale Vodova.
Utkání mezi těmito dvěma mančafty by se za normálních okolností uskutečnilo už o týden dříve, jenže vzhledem k účasti některých brněnských hráčů na reprezentačním srazu v Kuvajtu na Continental Cupu bylo odloženo na pozdější termín. Co se týče právě naší reprezentace, ta si u Perského zálivu vedla velmi dobře. Skončila totiž na druhém místě, když nestačila až ve finále na nakonec vítěznou Argentinu. Jakožto zástupce Tanga na turnaj vyrazila trojice Kovács, Záruba, Belej a poslední jmenovaný ve spolupráci s bývalým Brňanem Seidlerem se podepsali i pod několik důležitých branek českého výběru. Teď už se ale zase všichni musí začít soustředit na nejvyšší českou futsalovou soutěž.
Dobrý den, vítám Vás u dohrávky zápasu 5. kola mezi týmy FC Tango Brno a SKP Likop Třinec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FC Tango Brno – SKP Ocel Třinec

4:2

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 2. Mareš (Havel), 13. Belej, 27. Belej, 28. Mareš – 30. Opluštil (Baron), 31. Kantor (Przyczko)

Karty:   16. Buryan (TAN), 40. Havel (TAN) – 6. Baron (TRI)

FC Tango Brno: Bočánek (Kubíček) – Chadzidis, Vlček, Mareš, Brůna, Buršík, Šidla, Belej, Záruba, Havel, Cenek, Tachatadzis, Chlad. Trenér: Vlastimil Bartošek

SKP Ocel Třinec: Sikora (Kreželok) – Mendrok, Opluštil, Očadlík, Kalfas, Przyczko, Baron, Sierota, Buryan, Kantor. Trenér: Josef Cieslar st.

Rozhodčí: Michal Gasnárek, Petr Zdeněk, D: Radek Venc