Menu

Motorsport

Formule 1

Velká cena USA

Vítěz: L. Hamilton

konec

02.11.2014, 21:00 • Okruh: Austin, Texas, USA • Michal Šandor

Máme za sebou Velkou cenu USA, kterou opanoval Lewis Hamilton, jenž se díky tomuto vítězství nesmazatelně zapsal do dějin britské formule 1. Jako první Brit v historii královny motorsportu vyhrál deset závodů v jedné sezóně, navíc se zařadil do společnosti Jimiho Clarka a Nigela Mansella, protože oslavil pátý primát v řadě. Druhý dojel Nico Rosberg a stupně vítězů uzavřel Daniel Ricciardo. Další závod je na programu už za týden, kdy se na Interlagosu pojede Grand Prix Brazílie. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji dobrou noc. (22:59:06)
Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
Konečné pořadí Velké ceny USA: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Ricciardo, 4. Massa, 5. Bottas, 6. Alonso, 7. Vettel, 8. Magnussen, 9. Vergne, 10. Maldonado. Závod nedokončili Pérez, Sutil a Hülkenberg.

Konec závodu.

56

LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně USA! Druhý dojel Nico Rosberg a třetí Daniel Ricciardo.

56

Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně USA!

55

Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Ricciardo, 4. Massa, 5. Bottas, 6. Alonso, 7. Magnussen, 8. Vergne, 9. Maldonado, 10. Vettel.

54

Pastor Maldonado aktivoval systém DRS a předjel Jensona Buttona. Britského jezdce vzápětí překonal také Sebastian Vettel.

53

Incident mezi Grosjeanem a Vergnem budou sportovní komisaři vyšetřovat až po závodě. Oba kohouti tak půjdou na kobereček.

53

Daniil Kvjat zamířil do boxů. Rus má zřejmě nějaké problémy s autem.

52

Další předjížděcí manévr předvedl Kimi Räikkönen, který za sebou nechal Daniila Kvjata.

51

Vergne si vyšlápl na Romaina Grosjeana, kterého vytlačil z trati a posunul se před něj. Grosjeana navíc předjel také Pastor Maldonado.

50

Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Ricciardo, 4. Massa, 5. Bottas, 6. Alonso, 7. Magnussen, 8. Button, 9. Grosjean, 10. Vergne.

49

Daniil Kvjat atakoval Kimiho Räikkönena, který neodolal a propadl se o příčku dozadu. V boxech mezitím Vettel.

48

Velkou cenu USA si nenechala ujít ani herečka Pamela Anderson. Vzácný to host americké Grand Prix.

47

Na desátém místě, za které se připisuje jeden bod, se aktuálně nachází Romain Grosjean.

46

Alonso svoji předchozí chybu napravil, protože aktivoval systém DRS a prohnal se kolem Sebastiana Vettela.

45

Fernando Alonso udělal chybu, jenže tuto hozenou rukavici nedokázal zvednout Kevin Magnussen, který tak i nadále zůstává za Alonsem.

45

Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Ricciardo, 4. Massa, 5. Bottas.

Velká cena USA

Vítěz: L. Hamilton

konec

Zpět na online