Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

FC Twente – SC Heerenveen

2:0

konec (0:0)

01.11.2014, 19:45 • De Grolsch Veste, Enschede • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Tipsport: 1.55 3.95 5.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (21:40:47)
Byť první půle byla z obou stran celkem vyrovnaná, po přestávce se ujalo iniciativy hry už jenom Twente a díky dvěma brankám si připsalo na své konto tři body. Heerenveen byl dnes slabý především v útoku a ubránit soupeře se mu nakonec nepodařilo, takže z Enschede odjede domů s prázdnou.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Heerenveen se snaží prosadit středem hřiště, ale bezúspěšně. Twente si už tři body bez problémů hlídá.

90+1

Uth se snažil centrem z levé strany najít někoho ve vápně, jenže pro míč si seběhl Marsman a polapil ho do rukavic.

90

Rozhodčí Gözübüyük nastaví střetnutí o další tři minuty.

89

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Mokotjo, přichází Engelaar.

87

Utkání se vlastně dohrává už jen z povinnosti. Hosté jako by již neměli sílu se zápasem něco udělat. Zbývá už opravdu málo času.

85

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází de Roon, přichází Schmidt.

85

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Borven, přichází Ziyech.

82

Také Uth se nyní pokoušel s výsledkem něco udělat, jenže koncovka mu stejně jako jeho spoluhráči prostě nevyšla.

81

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází van den Berg, přichází Dalgaard.

80

Buijs se nyní pokusil překonat Marsmana, to by však svůj pokus musel usměrnit mezi jeho tyče. Tahle rána mířící nad břevno ho ohrozit nemohla.

77

Nyní se hosté snaží o nějaké útočné výpady, ale moc se jim nedaří. Twente si pohodlný náskok bude do konce utkání chtít asi jen pohlídat.

75

Heerenveenu taktika ubránit remízu nevyšla. Dostala dva rychlé góly a teď je jen na něm, jak s tímhle průběžným stavem ještě naloží.

Stefano MARZO vlastní - 2:0

72

Twente právě vstřelilo branku!
A druhý zásah v síti hostů. Twente si za svou hru v posledních minutách tohle vedení zaslouží. Vše skvěle udělal Castaignos, jenž hezky zasekl balón před van Akenem. Jeho následný pokus stačil vyrazit gólman Nordfeldt, pouze však k nohám Mokhtara, jehož střelu tečoval do vlastní brány STEFANO MARZO.

70

Twente je i nadále na hřišti o něco lepším týmem. Teď se málem k přihrávce z pravé strany dostal Mokhtar, jenže nakonec si obrana Heerenveenu poradila.

Rasmus BENGTSSON - 1:0

67

Twente právě vstřelilo branku!
Tak se to domácím přece podařilo. Menší tlak přetavili v branku. Centr z levé strany od Schildera nešťastně nadzvedl hlavou jeden z obránců soupeře, míč se najednou dostal na zadní tyč, kde si naskočil RASMUS BENGTSSON, jenž hlavou uklidil balón do sítě. Asistence: Robbert Schilder.

66

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Mijaiči, přichází Mokhtar.

Ebecilio nastřelil jen Buijse

66

Tak tady mohl Ebecilio rozhodně rozlvnit síť! Jednomu z obránců soupeře, konkrétně Buijsovi, se nepodařilo míč dostat do bezpečí, takže domácí záložník se dostal ke střele z vyložené pozice. Trefil však zpět jen svého protihráče.

64

Tohle nebyla špatná akce ze strany hostů! Z levé strany se přihrávka dostala dozadu na naběhnuvšího si Sinkgravena, jenže ten pálil hodně slabě, a tak balón pohodlně zkrotil Marsman.

62

Zase Twente obléhalo šestnáctku soupeře. Jenže balón se nakonec dostal pohodlně k Nordfeldtovi. Žádný důraz před brankou rovná se nulová šance vstřelit branku.

61

Domácí mají snahu hrát směrem dopředu, hosté stále vůbec ne. Jenže klub z Enschede není schopný vytvořit si nějaký větší tlak.

Castaignos skóroval pouze z ofsajdu

59

Twente se už radovalo z branky! Jenže ta je neuznána správně pro ofsajd. Mijaiči si počkal, až se mu rozeběhne nějaký ze spoluhráčů, až se do šestnáctky vřítil Castaignos, jenž z blízkosti doklepl do prázdné svatyně. Bohužel v rozporu s fotbalovými pravidly.

58

Hodina hry za námi, gólu jsme se zatím nedočkali. Není divu, oba celky zatím hrají dost mizerně.

56

Další těsná ofsajdová situace. Tentokráte se proti pravidům prohřešil domácí Mijaiči.

54

Ziyech se dopustil útočného faulu vůči Slagveerovi, rozehrávat tak budou hosté z vlastní poloviny hřiště.

53

Ani úvodní minuty nám obrázek hry moc nezměnil. Twente se snaží o nějaký ten útok, jenže pokaždé narazí na dobrou defenzívu soupeře.

Castaignosův přímý volný kop

50

...nakonec se o střelu pokusil Castaignos, jenže usměrnil jí pouze doprostřed branky, kde stál připravený Nordfeldt.

49

A tohle bude dobrá možnost pro Twente, ne že ne. Van Aken zahrál těsně před pokutovým územím rukou. Uvidíme, kdo přímý kop rozehraje...

48

Twente se ihned po přestávce ujalo míče. Hosté si sem evidentně přijeli pro bod, dopředu se totiž nijak vehementně neženou.

46

Začal druhý poločas.

46

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Thorsby, přichází van Amersfoort.
Zatím poločas bez šancí. Twente je na hřišti mírně lepším týmem, alespoň tedy drží více míč na svých kopačkách. 6e by však svého soupeře vyloženě přehrával, to se říci nedá. Doufejme, že druhé dějství přinese ve hře zlepšení.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Také Sinkgraven vyslal střelu mezi tři tyče ze střední vzdálenosti, jenže neúspěšně. Míč pouze doputoval k rukavicím Marsmana.

Schilderova nepřesná střela

45+1

Na závěr tohoto dějství se do šestnáctky protlačil Schilder, zkusil vypálit po zemi, jenže jeho slaboučký pokus skončil jen mimo vymezený prostor.

45

Gözübüyük nastaví první poločas o jednu minutu.

Uth pálil do boční sítě

43

Také hostům se podařilo poprvé ohrozit soupeřovu branku. Uth dostal přihrávku od Thorsbyho do šestnáctky, odtud vypálil, mířil však pouze do boční sítě.

42

Twente v poslední době drží více míč na svých kopačkách. Heerenveen je ale vzadu zatím velmi pozorný a soupeře do vážnější šance nepouští.

40

Pět minut do konce tohoto poločasu, nepočítáme-li nastavení. Fotbal zatím v Enschede prostě nudí.

38

Nepříjemná srážka ve středu hřiště. Lachman se s Thorsbym srazili hlavami a oba museli být ošetřeni přímo na hrací ploše. I proto se přes minutu již nehraje.

37

Hned dva rohové kopy měli domácí k dispozici, ale ani z jednoho se prosadit nedokázali.

36

Tak teď měl Mokotjo velké štěstí, že vybojoval alespoň rohový kop. Zamotal si míč pod nohy, ten málem skončil v autu, až díky teči obránce Buijse skončil v zámezí.

35

Slagveer to nemyslel špatně. Na pravé straně viděl rozeběhnutého Marza, ten se z vápna snažil odcentrovat, ale nevyšlo mu to. Balón už totiž skončil za brankovou čárou.

33

Tady nebylo o čem. Mokotjo se kolmicí snažil vybídnout rozeběhnutého Ziyecha, jenže ten se nacházel snad ve čtyřmetrovém ofsajdu.

32

Defenzíva domácího celku trošku zazmatkovala. Po pár vteřinách se situaci podařilo přece vyřešit, neboť kombinace Heerenveenu se opět zašmodrchala.

střelu Castaignose vychytal Nordfeldt

31

Tak až nyní jsme se dočkali první střely na branku! Konečně! Už to začínala být velká nuda... Ebecilio jen tak popostrčil balón na volného Castaignose, ten se vřítil do šestnáctky, ale odtud namířil balón jen do nohou vyběhnuvšího gólmana Nordfeldta.

30

Slagveer se hnal podél pravé strany, jenže posílal naprosto nesmyslně přihrávku do vápna, kam si nikdo, ale vůbec nikdo nenabíhal. A Marsman tak bez problémů zasáhl.

29

Ve středu pole došlo k souboji mezi Mokotjem a Slagveerem. Domácímu hráčovi se moc na nohy nechtělo, až mu musel nahoru pomoci rozhodčí Gözübüyük.

28

Castaignos kombinoval na levé straně s Mijaiči, nebo se o to oba alespoň snažili. Heerenveen se bez problémů ubránil.

26

Ziyech si míč u lajny zpracoval rukou a Gözübüyük tak musel hru přerušit. Ach ten míč, to je tedy pro oba dnes pořádně neposedný prevít.

25

Uběhlo dvacet pět minut a my stále čekáme na jakoukoli vyloženější příležitost. Už i z tribun se ozvýá pískot, hra se ani jim vůbec nelíbí.

24

Heerenveen kombinuje na vlastní polovině. Bohužel pro něj, odtud se mu Marsmanovu svatyni ohrozit nepodaří.

22

Ani zpracování míče se oběma týmům nedaří. Teď úplně zbytečně ztratil Mijaiči, jehož snadno obral Marzo. Avšak ani poté se na druhé straně nic zvláštního neudálo.

21

Buijs si hezky vyšlápl na svého protihráče, pořádně mu ve středu hřiště přišlápl kotník. Sudí Gözübüyük mu musel vyčinit.

20

Heerenveen drží míč na svých kopačkách. Konkrétně je nyní u Nordfeldta, jenž bez problémů kombinuje s obrannými řadami.

18

A další nepřesná přihrávka. Tentokráte se Castaignos snažil vyslat do běhu Ebecilia, nicméně Nordfeldt si pro balón v klidu došel a schoval ho do rukavic.

17

Ve hře obou týmů je pořád dost nepřesností, které povětšinou celé snažení jenom zbrzdí. Na tomhle musí oba zapracovat, jinak se do šancí dostávat nebudou.

15

Další rohový kop ze strany Twente, centr však zase skončil pouze v rukavicích brankáře Nordfeldta.

12

Ebecilio vyřešil situaci dost špatě. Na levé straně měl dost prostoru pro operování, nakonec se ale snažil projít přes soupeřova obránce do vápna a tenhle záměr mu nevyšel.

Ebecilio byl v dobré možnosti, čistým skluzem ho však odzbrojil van Aken

11

Tady nebylo o čem, sudí Gözübüyük vyhodnotil situaci velmi dobře. Van Aken se stihl vrátit a Ebeciliovi odebral míč ve skluzu čistě. Domácí hráč byl přitom ve vyložené šanci.

10

Prvních deset minut utkání nám nenabídlo žádnou zajímavou situaci. Heerenveen je asi více u míče, ovšem platné mu to ve výsledku nic není.

8

Castaignos se snažil ještě udržet míč na hrací ploše, když však viděl, že pomalu a jistě přechází pomezní čáru, na všechno se vykašlal.

7

Také domácí celek zahtával svůj první rohový kop, jenže centr doplachtil pouze k rukavicím gólmana Nordfeldta.

6

Castaignos si nabíhal na kolmici od svého spoluhráče a byl podle rozhodčích v ofsajdu. Dost, opravdu dost těsná situace. Možná že se o porušení pravidel ani nejednalo.

4

Sinkgraven pronikal podél levé strany, odtud se snažil zakombinovat, ovšem akce nakonec skončila právě na nepřesné rozehrávce.

3

...Thorsby jí rozehrál stejným způsobem, tedy celkem mizerně. V šestnáctce soupeře nenašel svým pasem spoluhráče.

2

Thorsby rozehrál rohový kop, jenže na bližší tyčce se mu nepodařilo nikoho najít. Následně byl faulovaný, takže hosté budou mít k dispozici standardku...

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Twente: Marsman – Martina, Bengtsson, Lachman, Schilder – Ebecilio, Ziyech, Mokotjo – Corona, Castaignos, Mijaiči
Náhradníci: Bjelland, Mokhtar, Borven, Koppers, Stevens, Engelaar, Kusk

SC Heerenveen: Nordfeldt – Marzo, Buijs, van Aken, van Anholt – de Roon, Sinkgraven, van den Berg – Slagveer, Uth, Thorsby
Náhradníci: Otigba, Dalgaard, Schmidt, Raitala, Varga, de Fockert, van Amersfoort

Rozhodčí: Gözübüyük – Steegstra, Jansen.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy obou celků jsou hodně vyrovnané a nemůžeme podle této bilance příliš soudit, jak aktuální duel dopadne. Domácí možná budou mít menší nevýhodu ve fyzické připravenosti, neboť na rozdíl od soupeře absolvovali utkání Nizozemského poháru na půdě Go Ahead, kde postup vybojovali až po pokutových kopech.
Twente letos sice prohrálo pouze v jednom přpadě, jenže na jeho kontě je až příliš mnoho remíz, a proto je až na osmém místě. Ostatně jako soupeři i jemu výborně funguje defenzíva, v útoku není rovněž vyloženě špatné, zkrátka však nedokáže dotáhnout zápasy do vítězného konce.
Heerenveenu vyšly měsíce srpen a září velice dobře, jenže v říjnu už to taková sláva nebyla. Hosté nejprve prohráli na půdě Willemu II, poté pouze remizovali v derby s Cambuurem, aby v minulém kole rovněž uhráli nerozhodný výsledek se Zwolle. V současné chvíli jsou v tabulce na pátém místě se čtyřbodovou ztrátou na druhý Ajax.
Twente bojuje stejně jako Heerenveen o pohárové příčky. Mezi oběma týmy není co se týče výsledků vlastně vůbec žádný rozdíl, hosté mají v tabulce dokonce o jeden bod navíc. Sázkové kanceláře favorizují celek Enschede, dá se však čekat mnohem vyrovnanější střetnutí, než jak si to myslí bookmakeři.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

FC Twente – SC Heerenveen

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 67. Bengtsson, 72. Marzo (vla.)

FC Twente: Marsman – Martina, Bengtsson, Lachman, Schilder – Ebecilio, Ziyech (85. Borven), Mokotjo (89. Engelaar) – Corona, Castaignos, Mijaiči (66. Mokhtar)
Náhradníci: Bjelland, Mokhtar, Borven, Koppers, Stevens, Engelaar, Kusk

SC Heerenveen: Nordfeldt – Marzo, Buijs, van Aken, van Anholt – de Roon (85. Schmidt), Sinkgraven, van den Berg (81 Dalgaard) – Slagveer, Uth, Thorsby (46. van Amersfoort)
Náhradníci: Otigba, Dalgaard, Schmidt, Raitala, Varga, de Fockert, van Amersfoort

Rozhodčí: Gözübüyük – Steegstra, Jansen