Menu

Další

Tiskové konference

Nominačná tlačová konferencia hokejovej reprezentácie Slovenska

konec

29.10.2014, 13:00 • DoubleTree by Hilton, Bratislava sk

S konštatovaním, že v našej nominácii na Nemecký pohár sa znovu nachádza viacero nových mien a nádejí slovenského hokeja, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (13:23:58)
Najviac skúseností s reprezentačnými akciami majú v našom tíme brankár Hudáček, obrancovia Ďaloga, Švarný a Čerešňák a spolu s nimi aj útočníci Skokan, Marcinko, či Viedenský. Do Nemecka pocestuje veľmi mladý tím s vekovým priemerom 24,8 roka a s celkovým počtom 313 odohraných reprezentačných zápasov. Zaujímavosťou je, že títo hráči dokopy za Slovensko skórovali 26-krát, priemerná výška hráčov je 188 cm a váha 89,5 kg.
Tréner Vladimír Vůjtek nominoval 6 nováčikov, 6 hráčov z domácej extraligy, 14 hráčov z českej extraligy a po jednom hráčovi z KHL, bieloruskej ligy, švédskej ligy a fínskej ligy. Spoločne s generálnym manažérom Ottom Sýkorom dnes tréner deklaroval snahu dať možnosť mladým hráčom a zaznamenať na Nemeckom pohári dobrý výsledok. S týmto konštatovaním bola tlačová konferencia ukončená.
Tak, a teraz to najpodstatnejšie – nominácia!

Brankári : Július Hudáček (Örebro – Švédsko), Branislav Konrád (Trenčín)
Obrancovia: Peter Čerešňák (Vítkovice), Marek Ďaloga (Sparta Praha), Adam Jánošík (Košice), Oldrich Kotvan (Zlín), Lukáš Kozák (Trenčín), Juraj Mikuš (Sparta Praha), Ivan Švarný (Dinamo Minsk – KHL), Juraj Valach (Slavia Praha)
Útočníci : Martin Bakoš (Liberec), Dalibor Bortňák (Zvolen), Lukáš Cingeľ (Sparta Praha), Rastislav Dej (Hradec Králové), Vladimír Dravecký (Třinec), Adam Lapšanský (Košice), Patrik Lušňák (Junosť Minsk – Bielorusko), Tomáš Marcinko (Pardubice), Roman Rác (Olomouc), Dávid Skokan (Hradec Králové), Ján Sýkora (Plzeň), Roman Tománek (Nitra), Michael Vandas (Vítkovice), Marek Viedenský (Hämmeenlinna – Fínsko)
Prečo má KHL takúto politiku, keď neprerušila súťaž? ,,Nechcem to príliš komentovať z pozície národného tímu. Oficiálne pravidlá hovoria o tom, že kluby majú hráčov pre reprezentáciu uvoľniť. My ale nechceme zbytočne ísť do konfliktu, ani by sme tým neprospeli samotným hráčom. Na turnaj v decembri pocestujeme v kompletnom zložení, vtedy je KHL prerušená. Aj teraz sa ale nájdu tímy s hráčmi z KHL, Rusi budú hrať v kompletnej zostave"
Turnaje bývajú aj o výsledkoch. Ideme do Nemecka aj s cieľom uspieť? ,,Idú tam bojovní hráči, nevidím dôvod, prečo by sme nemohli uspieť. Na bojovnej hre a mladých hráčov musíme postaviť taktiku a pokúsime sa o dobrý výsledok."
Do Nemecka nepocestuje asistent trénera Vladimír Országh, ten má povinnosti pri tíme Slovana. Spolu s trénerom Vůjtekom teda pocestuje asistent Peter Oremus a manažér Otto Sýkora. Ďalšie zloženie realizačného tímu sa nemení.
Slovo má tréner Vladimír Vůjtek :,,Nominácia nie je úplne podľa predstáv, ako sme si už v poslednom čase zvykli. Tentoraz je to vďaka KHL, ktorá sa hrá bez prerušenia a chýbajú nám napríklad hráči Slovana. Rozhodli sme sa nenominovať hráčov KHL okrem Ivana Švarného, ten v klube bohužiaľ nehráva a po dohode ho klub uvoľnil na turnaj. Ďalej do toho zasiahla hokejová Liga majstrov, ktorá sa hrá v utorok a nastúpi tam Záborský za Helsinki i naši hráči hrajúci v Sparte Praha. Preto bude nominácia trošku iná, ako sme čakali. Na druhej strane sa podobne ako v minulých rokoch objavia noví hráči, budú môcť preukázať kvality a prípadne sa prebojovať na MS. Berieme 6 nováčikov, ďalších hráčov z extraligy aj z európskych líg.
Na začiatku má slovo zástupca spoločnosti Sportclinic, ktorá je oficiálnym partnerom reprezentácie a aj naďalej jej bude poskytovať lekárske služby v ohľade lekárskej starostlivosti.
Na Tlačovú konferenciu práve prichádzajú jej jednotliví účastníci, o niekoľko okamihov môžeme začať, prajem vám príjemné sledovanie!
Hlásime sa vám priamo z konferenčnej miestnosti v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton, kde sa o necelú polhodinku začne tlačová konferencia, na ktorej sa dozvieme nomináciu Slovenska na blížiaci sa Nemecký pohár. Snáď ani nemusím pripomínať, že táto sezóna bude pre našu reprezentáciu významná – veď bude zakončená na MS 2015 v Česku, kam sa už teraz chystajú davy slovenských fanúšikov. Uvidíme, ako sezónu začneme, pozitívne výsledky z tohto turnaja by nás určite potešili. Zostaňte s nami a dozviete sa, kto nás na tomto podujatí bude reprezentovať.
V budúcom týždni sa začína nová reprezentačná sezóna 2014/2015 a my už netrpezlivo očakávame, s akou nomináciou pocestuje naša reprezentácia na Nemecký pohár – tak to je tá najlepšia pozvánka na stredajšiu Tlačovú konferenciu z bratislavského hotela DoubleTree by Hilton. Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek predstaví výber hráčov s dvojkrížom na hrudi, ktorí sa pokúsia úspešne začať sezónu s vyvrcholením na budúcoročných MS v Česku. V tejto sezóne sa bude musieť slovenská reprezentácia zaobísť bez hráčov z KHL, keďže druhá najprestížnejšia svetová liga tentoraz do svojho kalendára nevložila reprezentačné prestávky. Sme teda veľmi zvedaví, aké mená nominovaných nám táto Tlačová konferencia prinesie – a vy sa to dozviete ako prví z nášho textového prenosu, ktorý sa začína v stredu od 13:00.
Slovensko na Nemeckom pohári

Naši reprezentanti na tomto turnaji zvíťazili dvakrát a to v rokoch 2006 a 2011. Rok 2011 je pamätný, išlo totiž o prvé reprezentačné vystúpenie dnešného trénera Slovenska Vladimíra Vůjteka na našej lavičke. Okrem toho sme sa raz umiestnili na druhom mieste, a to v roku 1994. Aby bola štatistika úspechov kompletná, spomenieme ešte štyri umiestnenia na treťom mieste – a to v rokoch 2000, 2004, 2005 a 2012. V minulom roku sa našim hokejistom nedarilo, keď skončili na poslednom mieste.
Nemecký pohár

Tradičné hokejové podujatie sa v Nemecku organizuje už od roku 1987. Samostatná slovenská reprezentácia sa na tomto turnaji zúčastňuje od roku 1994, pričom tam už dosiahla zaujímavé výsledky. Zloženie Nemeckého pohára je popri tradičnej Eurohockey Tour (Česko, Švédsko, Rusko, Fínsko) zrejme najatraktívnejším hokejovým podujatím spomedzi ostatných turnajov. Hrá tu zámorský tím z Kanady spolu s ňou aj ďalší člen svetovej špičky Slovensko a v posledných rokoch napredujúce Švajčiarsko a domáce Nemecko. Tradičný novembrový termín, divácky záujem a organizácia na úrovni sú pozitívnymi symbolmi tohto hokejového sviatku.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

Nominačná tlačová konferencia hokejovej reprezentácie Slovenska

konec