Menu

Tenis

Turnaj mistryň (tvrdý povrch)

Serena Williamsová – Caroline Wozniacká

2:1 2:6, 6:3, 7:6 (6)

konec

25.10.2014, 09:43 • Viktor Sandev

7:6

Je konec! Famózní utkání končí po necelých dvou a čtvrt hodinách! Šťastnější je Američanka Serena Williamsová.

6:6

Dánská tenistka odvrátila mečbol a o postupujícím do finále rozhodne zkrácená hra. V něm bude favoritkou Američanka, ta totiž neprohrála ještě ani jeden.

6:5

Famózní servis i následný křižný forhend k lajně, Američanka tak znovu vede a utkání nám začíná vrcholit. Uvidíme, kdo nakonec tento brilantní duel ovládne a postoupí do finále.

5:5

Tohle Williamsová prostě umí! V důležitou chvíli zkušená hráčka znovu zabrala po vítězné smeči srovnává, v duelu se tak bude pokračovat. Nyní si troufám tvrdit, že Williamsová bude mít v těchto chvílích lehce navrch!

4:5

Neksutečné! Opět perfektní pohyb a čtení hry od Wozniacké! Američanka tlačila a měla navrch, dokonce mohla ukončit výměnu, jenže po kraťasu Dánka skvěle vrátila míček a Williamsová vrátila už jen do pásky! Brejkbol číslo dva je tak využit a nyní půjde Caroline podávat na postup do finále! Opravdu velmi dobrá hra od světové osmičky!

4:4

Výborný servis číslo dva, Wozniacká zahrála dva skvělé údery a i přes dobrou obranu Američanky nakonec končí míček v těsném autu.

4:3

To samé platí i v tomto případě. Obě tenistky podávají skvěle, i když s přibývajícím časem to už není až tak jednoznačné.

3:2

Serena rozběhla svůj válec naplno, velmi často hraje do forhendu Wozniacké a to přináší úspěch, nicméně třetí set je stále velmi vyrovnaný.

2:2

Tak čtyřiadvacetiletá tenistka nakonec ustála první těžkou situaci ve třetím setu a udržela si servis, stále tak jsou šance na postup do finále velmi vyrovnané.

2:1

Máme tu deváté eso, což potvrdilo i jestřábí oko a Williamsová tak jde znovu do vedení.

1:1

Wozniacká to udělala skvěle, po úderu po lajně vytáhla výborný bekhend na opačnou stranu a stav je tak znovu srovnaný.

1:0

Serena zvládla koncovku první sady a jde do vedení, nyní to ale nebylo tak jednoznačné.

6:3

Jestřábí oko potvrdilo aut Wozniacké a po její dvojchybě tak jde zápas za 57 minut do třetího setu!

5:3

Také čtvrtý míček v řadě pro Serenu a je to znovu o dva gemy, Američanka je blízko srovnání tohoto utkání.

4:3

Znovu skvělý servis i následný forhend, Caroline se ještě dostala z krize a stále chce bojovat o druhý set. Má ještě dvě šance prolomit podání světové jedničky.

4:2

Už je to sedmé eso a Serena potvrzuje brejk, nyní je jen dva gemy od srovnání utkání.

3:2

Williamsová to ale nakonec ustála a po dobrém returnu zahrává její soupeřka do těsného autu. Poprvé v tomto duelu jde do vedení a má velkou šanci srovnat stav tohoto utkání.

2:2

Po druhém podání jde forhend Wozniacké do těsného autu a je opět srovnáno.

1:2

Třetí čistá hra v řadě za sebou. Po kraťasu sice dokázala Serena ještě vrátit míček přes pásku, jenže trefila jen raketu Wozniacké a tento gem tedy také záhy končí. Dánská tenistka se nyní dočkala potlesku i od světové jedničky.

1:1

Americká tenistka se dostává do ráže, je naprosto přesná a po vítězném voleji získává taktéž čistou.

0:1

Je to čistá hra a Serena začíná být hodně nervózní.

2:6

Další vyhozený forhend Williamsové do dalekého autu a Wozniacká za 25 minut získává první sadu. Z jejího pohledu je to fantazie!

2:5

Další míček v síti! Serena nyní vzteky doslova rozmlátila raketu o zem a to bylo opravdu kruté. Americká tenistka dostává veřejné varování a uvidíme, jestli dokáže udržet nervy na uzdě. Wozniacká už potřebuje jen jeden gem k výhře v první sadě. Nyní si na pomoc v tento důležitý moment přizvala trenéra.

2:4

Serena stejně jako ten čtvrtý ukončuje šestý gem esem. Je stále o krok pozadu, ovšem rozhodně vidíme zlepšení u světové jedničky.

1:4

To platí i tentokráte, míček po returnu v síti a nyní se Williamsová na sebe hodně zlobí. Uvidíme, jestli přijde zlepšení.

1:3

Eso Američanky a ta suverénně získává svůj první gem v tomto utkání.

0:3

Přímý bod z podání, Caroline je v hodně dobré náladě a zatím předvádí vskutku fantastické výkony.

0:2

Další úder Sereny za základní čarou a dánská tenistka tak načíná úvodní sadu naprosto skvěle, využívá hned svůj první brejkbol!

0:1

Další skvělý servis i následná volej na síti do protipohybu Williamsové, dánská tenistka začala první set naprosto skvěle.

S. Williamsová – C. Wozniacká

2:1 2:6, 6:3, 7:6 (6)

konec

Zpět na online