Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

FK Ural – PFK Arsenal Tula

1:0

konec (1:0)

24.10.2014, 15:00 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • Lucie Rapantová (@rapalu22)

Tipsport: 1.67 3.53 4.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Rozhodčí Ješkov dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak předehrávku 11. kola, ve které FK Ural porazil FC Arsenal Tula, a to v poměru 1:0. O jediný gól se postaral ve 38. minutě Jerochin, kterému skvěle přihrával Lungu. Arsenal Tula tak potřebné body nezískal a musí doufat, že v dalším kole už bodový zisk konečně přijde. Domácí tým byl v první polovině zápasu aktivnější a do vedení se dostal zaslouženě, avšak poločas druhý už byl spíše vyrovnaný a příliš toho k vidění nebylo. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek pátečního dne. (16:57:23)

90+3

Konec zápasu.

90+1

Dohráno má Stavpec, který na hřišti příliš dlouho nepobyl. Místo něj si zahraje Smolov.

90

Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.

87

Ignatěv se dostal k těžší přihrávce a vystřelil, ale tento pokus se mu ani trochu nepodařil. Stav skóre se nemění.

85

Ural zahrával rohový kop, ale ze standardní situace nic nevytěžil. Domácí tým u balonu zůstává, ale pro vysoké napadaní se vrací na vlastní polovinu hřiště.

Reflexivní zákrok Filimonova proti Sapetovi.

85

Parádní přihrávku do vápna obdržel Sapeta, který ze své kopačky vyslal tvrdou ránu, ale brankář Filimonov si poradil a nebezpečný pokus zneškodnil.

83

Do zajímavé šance se dostal Jerochin, ale trefil pouze boční síť.

80

O vyrovnání se znovu snažil Kuzněcov, ale ani tentokrát jeho pokus gólem neskončil. Arsenal Tula tak v 80. minutě prohrává stále 0:1.

78

U míče jsou hosté, kteří mají k dispozici autové vhazování, ale pohybují se pouze na vlastní polovině. S rozehrávkou pomáhá i brankář Filimonov.

Nepřesný pokus z levačky Lukáše Tesáka.

75

Příliš prostoru dostal Tesák, jenž vystřelil zpoza vápna a nemyslel to ani trochu špatně. Ze své kopačky totiž vyslal jedovatou střelu, která skončila kousek nad brankou.

73

Dohráno má kapitán týmu Gognijev, kterého nahrazuje Sapeta.

71

Fotbalisté v bílých dresech chvíli na soupeřově polovině vydrželi a poté se dostali do zakončení. Jedovatou střelu ze své pravačky vyslal Smirnov, avšak jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

70

Arsenal Tula se přesunul na soupeřovu polovinu, kde ze své aktivity vytěžil rohový kop, avšak hosté se ke střele nedostali.

69

Ve vápně se dostal k zakončení Jarošenko, ale střela mu ani trochu nesedla, a tak branku soupeře neohrozila.

67

Střídají také hosté: hrací plochu opouští Zotov a Ryžkov, které nahrazují Ljach a Smirnov.

67

Domácí tým ze standardní situace nic nevytěžil, a tak brankář Filimonov nemusel ani zasahovat.

66

Dohráno má aktivní Manučarjan, kterého vystřídal Stavpec.

65

Faulovaný byl Gognijev, a tak bude Ural zahrávat volný přímý kop. Nicméně nejprve dojde na střídání.

Zabolotnyj zneškodnil střelu Ryžkova.

63

V obrovské šanci se ocitl Ryžkov, kterému spoluhráč sklepl míč, a dostal ho tak do šance. Nicméně brankář Zabolotnyj předvedl parádní zákrok a jedovatou střelu zneškodnil.

62

Ve vápně se do vzduchu pověsil Kuzněcov, ale centrovaný míč netrefil, a tak Zabolotnyj mohl zůstat klidný.

62

Domácí tým chystá změnu v sestavě.

61

Hosté rozehráli, ale soupeřovu branku vůbec neohrozili.

61

Sudí musel znovu písknout do píšťalky, protože Jerochin nedovoleně zastavil svého protihráče.

59

Hra je přerušena, protože Jarošenko fauloval. Rozehrávat tak budou hosté.

Ryžkov těsně míjí domácí branku.

56

Ryžkov mohl vyrovnat na 1:1, ale ve velmi zajímavé příležitosti selhal a branku těsně minul.

54

Hosté potřebují body jako sůl, a tak by s nepříznivým stavem velmi rádi něco udělali, avšak zatím se jim to ani trochu nedaří. Brankář Zabolotnyj je dnes bez práce, ještě ani jednou nemusel zasahovat.

53

Jeden z domácích hráčů byl faulován, a tak Ural zahrával volný přímý kop, avšak ze standardní situace nic nevytěžil.

51

Hosté ze standardní situace nic nevytěžili, a tak se stav skóre v 51. minutě nemění. Do zakončení se hráči Arsenalu Tula sice dostali, ale dvakrát byl jejich pokus zablokován protihráčem.

51

Arsenal Tula získal míč pro sebe a vyrazil do útoku, do zakončení se pak dostal Kuzněcov, ale jeho pokus odvrátil protihráč na rohový kop.

51

Po ošetření se Jerochin vrátil na trávník a pokračuje ve hře.

50

Jerochin zůstává za postranní čarou a pokračuje se ve hře. Doufejme, že Jerochin bude v pořádku.

49

Hra je přerušena, na trávníku zůstal ležet Jerochin a potřebuje ošetřit.

48

Domácí tým mohl jít do dvoubrankového vedení, ale štěstí hráčům v oranžovém tentokrát nepřálo. Jerochin překonal brankáře Filimonova a balon mířil do prázdné branky, avšak jeden z obránců se rychle vrátil a na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí.

47

Arsenal Tula sice rozehrál, ale po nepřesné přihrávce o balon přišel. S míčem na kopačkách se tak pohybují domácí borci.

46

Do druhého poločasu už nenastoupil Sucharev, kterého vystřídal Ignatěv.

46

Míč do druhého poločasu uvedli hosté.

46

Začal druhý poločas.
Držení míče: FK Ural 61% – 39% FC Arsenal Tula.
Střely celkem: FK Ural 10:1 FC Arsenal Tula.
Střely na branku: FK Ural 2:0 FC Arsenal Tula.
Nepřesné střely: FK Ural 8:1 FC Arsenal Tula.
Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
Hlavní arbitr Ješkov foukl do píšťalky a první poločas ukončil za stavu 1:0, ve prospěch Uralu. O zatím jedinou branku se postaral ve 38. minutě Jerochin, kterému skvěle přihrál Lungu. Domácí tým byl aktivnější, vytvářel si šance a do vedení se dostal naprosto zaslouženě. Arsenal Tula zatím spoléhá spíše na brejky, ale ty nevychází, protože domácí tým se brání pozorně.

45

První poločas skončil.

45

Teď už Arsenal Tula o balon přišel. Vasiljev se snažil odcentrovat míč před branku, ale jeho pokus byl nepřesný a balon skončil mimo hrací plochu.

44

Ural se před standardní situací sice ubránil, ale hosté zůstávají u míče.

44

Hosté vyrazili na soupeřovu polovinu a snažili se odcentrovat míč před branku, avšak obrana domácího celku byla pozorná a balon odehrála na rohový kop.

42

V šanci se ocitl Gognijev, který se také chtěl zapsat na listinu střelců, ale jeho pokus byl velmi nepřesný, a tak se stav skóre nezměnil.

41

Nicméně Arsenal Tula ze standardní situace nic nevytěžil. Na centrovaný balon si totiž vyskočil brankář Zabolotnyj a stáhl si ho do rukavic.

40

Faulovaný byl M. Kašćelan a hosté dostanou výhodu standardní situace.

Alexandr JEROCHIN - 1:0

38

Ural právě vstřelil branku!
Lungu vymyslel parádní centr na malé vápno, kde se ke střele hlavou dostal ALEXANDR JEROCHIN a přesnou trefou zblízka nedal Filimonovi šanci. JEROCHIN to provedl opravdu výtečně, protože svůj pokus umístil přesně k tyči.

37

Hosté se vydali na útočnou polovinu, ale ze své aktivity nic nevytěžili. Vasiljev ze své kopačky vyslal střílený centr ke vzdálenější tyči, ale mířil velmi nepřesně.

Manučarjan střílí vysoko nad hostující branku.

34

Domácí hráči vystihli rozehrávku soupeře a okamžitě vyrazili do rychlého brejku. Na pravém křídle se parádně uvolnil Manučarjan, jenž obdržel přihrávku a postupoval sám na branku. Manučarjan stihl obehrát ještě bránícího protihráče a poté si navedl míč na levačku, avšak balon mu sklouzl po kopačce a střela letěla vysoko nad branku.

30

Vasiljev rozehrál a hosté se postupně přesunuli na soupeřovu polovinu, avšak poté přišla nepřesná přihrávka a Arsenal Tula o míč přišel.

30

Jarošenko se provinil útočným faulem, a tak budou rozehrávat hosté.

29

V posledních minutách se obraz hry nemění. Domácí tým je stále aktivnější, drží míč ve své moci a na soupeře vyvíjí tlak, avšak hosté se brání pozorně a nechtějí inkasovat.

Perfektní zákrok brankáře Filimonova.

25

Ve vápně se ke střele dostal Gognijev, ale brankář Filimonov jeho pokus parádně vyrazil. K odraženému balonu se pak dostal hlavičkující Jarošenko, ale jeho pokus branku minul.

Sporná situace ve vápně.

23

Na pravé straně se parádním centrem do vápna prezentoval Chozin, kterému se nabídl Jarošenko a poté vystřelil, avšak jeho pokus zablokoval bránící protihráč, a tak se stav skóre nemění. Nicméně vypadalo to, že jeden z hostů zahrál ve vápně rukou, a domácí fotbalisté se tak velmi rozčilují, že rozhodčí nenařídil pokutový kop.

22

Lungu se prezentoval další skvělou přihrávkou, tentokrát do velkého vápna, kde byl Gognijev, ale ten umotal sám sebe a velkou příležitost promarnil.

21

Aktivní Manučarjan si navedl míč na levačku a poté vystřelil, avšak balon mu sjel po kopačce a střela se mu vůbec nepodařila. Rozehrávat budou hosté.

20

Domácí tým získal balon ve svůj prospěch a okamžitě se s ním přesunul na útočnou polovinu. Rychlý brejk táhl Lungu, který vymyslel chytrou přihrávku pro Manučarjana, ale toho zradilo zpracování, a tak sám na branku pokračovat nemohl.

18

Chozin vsadil na střelu ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus byl velmi nepřesný, a tak Filimonov zasahovat nemusel.

18

V posledních třech minutách sledujeme řadu nepřesností na obou stranách, a tak toho k vidění opravdu moc není. Doufejme, že oba celky svůj výkon zlepší.

16

Držení míče: FK Ural 55% – 45% FC Arsenal Tula.

15

Domácí tým je v úvodních minutách aktivnější, ale vyloženou šanci si ještě nevytvořil. Teď z levé strany odcentroval míč do vápna Lungu, ale připravený Filimonov svůj tým podržel a balon si stáhl do rukavic. Ke střele se tak nikdo z domácích borců nedostal a stav skóre se v 15. minutě nemění.

13

Na pravém křídle dostal přihrávku Manučarjan, ale měl to složité, protože k němu přistoupili dva bránící protihráči, kteří mu znepříjemňovali průnik do vápna. Manučarjan tak vsadil na přihrávku, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel, protože této přihrávce scházela potřebná rychlost. Brankář Filimonov raději uklidil balon do náruče, aby zabránil případnému nedorozumění.

13

U míče už je znovu domácí tým, který se přesouvá na soupeřovu polovinu.

11

Arsenal Tula zvolil útočnou akci podél levé postranní čáry, ale připravený Ottesen ke svému protihráči přistoupil včas a nic mu nedovolil.

11

Na pravém křídle se dobře uvolnil Manučarjan, ale přihrávka na něj byla velmi nepřesná, a tak balon skončil v zámezí. Následuje tak aut pro hosty.

10

Hosté rozehrávku stále aktivně napadají, a tak se domácí fotbalisté vrací k středovému kruhu.

10

Hráči Uralu jsou u míče a na svého soupeře vyvíjí tlak, ale ani Arsenal Tula nechce chybovat, už vůbec ne v úvodu.

9

Hosté tak dostali výhodu autového vhazování, ale míč na svých kopačkách příliš dlouho neudrželi a už se musí zase bránit.

9

Fotbalisté Uralu vystihli rozehrávku soupeře a poté se přesunuli na útočnou polovinu, kde si o přihrávku řekl Manučarjan, ale k tomu se balon nedostal, protože přihrávka byla nepřesná.

8

Arsenal Tula získal míč ve svůj prospěch a postupně se s ním přesunul na soupeřovu polovinu, kde si hledá cestičku k brance, avšak domácí tým se brání pozorně a v úvodu chybovat nechce.

6

Domácí tým dostal výhodu standardní situace, ale nic z ní nevytěžil. Manučarjan poslal zajímavý centr před branku, ale tam dobře zasáhl bránící protihráč a hlavou odvrátil míč do bezpečí. Nicméně k balonu se pak dostal jeden z domácích hráčů, který okamžitě vystřelil, ale jeho pokus byl zablokován protihráčem.

6

Máme tady první žlutou kartu zápasu, kterou vyfasoval Zotov, jenž svého protihráče poslal nedovoleně k zemi. Rozhodčí neváhal a okamžitě sahal do své kapsičky.

5

Volný přímý kop si vzal na starost Tesák, jenž se rozhodl pro střelu, která byla velmi nebezpečná, ale scházelo jí pár centimetrů. Tesákův pokus tak branku soupeře o kousíček minul.

4

Arsenal Tula získal míč a postupně se s ním přesunul na útočnou polovinu, kde se domácí tým pozorně brání. Nicméně teď se faulem provinil jeden z obránců, a tak budou hosté rozehrávat.

3

Nicméně domácí tým ze standardní situace nic nevytěžil. Volný přímý kop si vzal na starost Jarošenko, ale ten trefil pouze bránící zeď. Poté se k odraženému míči dostal Manučarjan, ale jeho střela byla velmi nepřesný a skončila vysoko nad brankou. Brankář Filimonov tak zasahovat nemusel a nyní bude rozehrávat.

2

Ural rozehrál, ale hra byla za malou chvíli přerušena, protože byl faulovaný Jarošenko, a tak budou domácí hráči rozehrávat.

2

Nyní už se hráči Uralu dostali na soupeřovu polovinu a k dispozici mají výhodu autového vhazování.

1

Hosté totiž rozehrávku aktivně napadají, a tak to mají fotbalisté v oranžovém složité.

1

Domácí tým rozehrál a s míčem se přesunul na vlastní polovinu hřiště, kde mezi sebou kombinují obránci.

1

Hosté zvolili komplety bílé.

1

O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté, kteří oblékli oranžové komplety.

1

Utkání právě začalo.

-1

Hlavní sudí přivádí dnešní aktéry na hrací plochu.

-9

Po rozcvičení se oba celky odebraly do svých šaten.

-22

Právě probíhá rozcvička obou mužstev.
Úvodní sestavy:

FK Ural: Zabolotnyj – Chozin, Fontanello, Ottesen, Dancev – Fidler – Manučarjan, Jerochin, Jarošenko, Lungu – Gognijev (C).
Náhradníci: Kot, Arapov – Novikov, Bělozerov, Jemeljanov, Čudin, Ščanicin, Acevedo, Sapeta, Podběrežkin, Stavpec, Smolov.

FC Arsenal Tula: Filimonov (C) – Jeršov, Kalešin, Vasiljev, Sucharev – M. Kašćelan, Zotov – Malojan, Ryžkov, Tesák – Kuzněcov.
Náhradníci: Kotov, Klikin – Lozenkov, Osipov, Smirnov, Ignatěv, Lepskij, Makarenko, Ljach, Maslov, Kutin, Votinov.

Rozhodčí: Ješkov – Stipidi, Minevič.
Papírovým favoritem je domácí FK Ural, ale Arsenal Tula potřebuje body jako sůl, takže svému soupeři určitě nic zadarmo nedá a do dnešního zápasu půjde s jasným cílem vyhrát.
FC Arsenal Tula je na tom hůř a v tabulce je až na posledním 16. místě, na svém kontě má pouhé 2 body. Arsenal Tula ani jednou nevyhrál, dvakrát remizoval a už osmkrát poznal chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 3:19.
FK Ural se v tabulce nachází na 13. místě a na svém kontě má 7 bodů. Fotbalisté Uralu dvakrát zvítězili, jedenkrát remizovali a už sedmkrát byli poraženi. Dosavadní stav skóre je 11:17.
Příjemné páteční odpoledne, ruská Premier Liga má na dnes na programu předehrávku 11. kola, ve které na sebe narazí FK Ural a FC Arsenal Tula. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

FK Ural – PFK Arsenal Tula

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 38. Jerochin (Lungu)

Karty:   6. Zotov (ATU)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 10:6.

FK Ural: Zabolotnyj – Chozin, Fontanello, Ottesen, Dancev – Fidler – Manučarjan (66. Stavpec, 90+1. Smolov), Jerochin, Jarošenko, Lungu – Gognijev (C) (73. Sapeta).
Náhradníci: Kot, Arapov – Novikov, Bělozerov, Jemeljanov, Čudin, Ščanicin, Acevedo, Sapeta, Podběrežkin, Stavpec, Smolov.

PFK Arsenal Tula: Filimonov (C) – Jeršov, Kalešin, Vasiljev, Sucharev (46. Ignatěv) – M. Kašćelan, Zotov (67. Ljach) – Malojan, Ryžkov (67. Smirnov), Tesák – Kuzněcov.
Náhradníci: Kotov, Klikin – Lozenkov, Osipov, Smirnov, Ignatěv, Lepskij, Makarenko, Ljach, Maslov, Kutin, Votinov.

Rozhodčí: Ješkov – Stipidi, Minevič