Menu

Fotbal

Niké liga

MFK Dukla Banská Bystrica – FK Železiarne Podbrezová

3:3

konec (0:1)

24.10.2014, 18:30 • Štadión SNP Štiavničky • Andrej Masarik sk

Tipsport: 2.6 3.2 2.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas sa nám napokon skončil remízou 3:3, domáci tím ešte v 50.minúte prehrával 2:0, ale podarilo sa im otočiť vývoj stretnutia na 3:2, hostia však v závere zápasu vyrovnali na konečných 3:3 a dali tak definitívnu bodku za týmto bláznivým stretnutím! Oba tímy získali po jednom bode do tabuľky.

Ešte raz sa ospravedlňujeme, v druhom polčase sme Vám kvôli technickým príčinám nemohli poskytnúť plnohodnotný prenos. Ďakujeme za pochopenie. (20:26:13)

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Domáci mohli tento zápas vyhrať! Posledná akcia zápasu, ľahký center do 16-tky hostí, Maťašovskému vypadla lopta z rúk rovno pred Seyeho, ktorý ukázal krásne nožničky, ale trafil len do brvna brány hostí, odtiaľ sa však lopta odrazila ku de Vitovi, ale ten v páde poslal loptu pre zmenu do tyčky! Hostia mali teraz obrovské šťastie!

90+1

Žltú kartu dostáva Pablo Joaquin Podio (ŽP Šport Podbrezová).

89

Hrá sa aj naďalej zaujímavý futbal, oba tímy sa rozhodli ešte útočiť a skúsiť strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

88

Podbrezová dala gól!

Hostia vyrovnávajú na 3:3, naozaj fantastický záver tohto bláznivého zápasu! Hostia už útočili so všetkým čo mali, na ľavej strane sa dostal ku lopte Vaščák, ktorý poslal nádherný center do 16-tky domáceho tímu, lopta prepadla za domácich obrancov ku MINČIČOVI, ktorý si loptu spravola hruďou, podišiel kúsok pred domácu bránu a poslal loptu za chrbát bezmocného Budinského.

87

Hra sa teraz sústredila do stredu poľa, kde sledujeme boj o loptu. Takýto obraz hry viac vyhovuje domácemu tímu, ktorý vyhráva 3:2!

86

Aj naďalej sa hostia nemôžu prebiť cez obranu domácich, domáci začínajú hroziť nebezpečnými protiútokmi, Podbrezová si však dáva pozor.

85

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Nikola Andrič, prichádza Kamil Karaš.

85

Seye sa dostal ku lopte a z pravej strany vnikol do 16-tky hostí, tam však dlho váhal čo s loptou a napokon ju stráca. Dopredu to tak skúša Podbrezová.

83

Útočná akcia hostí je zastavená, na dlhú nakopnutú loptu za obranu si nabehol Havrilko, ale stál v ofsajde a tak v akcii nemohol pokračovať.

82

Momentálne sú pri lopte futbalisti Podbrezovej, ale cez pozorne riadenú obrancu Dukly sa nemôžu dostať. Akonáhle získanú domáci loptu, tak ju odkopnú ďaleko od svojej brány.

80

Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Marek Šovčík, prichádza Mouhamadou Seye.

78

Hostia sa však začínajú častejšie dostávať ku loptám a tak sa domáci tím musí brániť. Zatiaľ to však zvládajú na výbornú.

76

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Gabriel Snitka, prichádza Milan Harvilko.

75

Domáci tím je tak na koni, asi málokto čakal, žeby takáto situácia nastala. Domáci sú momentálne pri lopte a hostí do ničoho nepúšťajú. Cítia, že sú blízko ku šťastnému koncu famózneho zápasu.

72

Banská Bystrica dala gól!

Neuveriteľné, domáci tím otáča z 0:2 na 3:2 a ujíma sa tak famózneho vedenia! Dukla strieľa opäť po rohovom kope gól, po centri vznikol v 16-tke Podbrezovej veľký zmätok, v ktorom sa najlepšie zorientoval VAJDA a po zisku odrazenej lopty dokonal skvelý domáci obrat skóre!

71

Hra sa po vyrovnávajúcom góle výrazne zmenila, domácemu tímu dodal veľké množstvo síl a sú teraz aktívnejším tímom a neustále hrozia z nebezpečných situácii.

70

Ospravedlňujme sa divákom, kvôli technickým príčinám s internetovým pripojením sme na chvíľu nemohli pridávať príspevky. Za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme!

66

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Michal Pančík, prichádza Peter Gál-Andrezly.

63

Banská Bystrica dala gól!

Domáci tím sa raduje z vyrovnávajúceho gólu na 2:2, prízemný center do 16-tky hostí sa dostal ku POLIEVKOVI a ten aj trochu so šťastím, keď ho lopta doslova trafila do nohy, rozjasal domácich fanúšikov.

61

Žltú kartu dostáva Matej Kochan (ŽP Šport Podbrezová).

52

Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Petr Wojnar, prichádza Róbert Polievka.

52

Banská Bystrica dala gól!

Hostia sa dlho z vedenia o dva góly neradovali, domáci zahrávali rohový kop, centrovaná lopta dopadla nešťastne na kapitána Podbrezovej MINČIČA a ten si strelil vlastenca, priebežný stav zápasu 1:2!

50

Podbrezová dala gól!
Podio vysunul za obranu Dukly JURAJA PANČIKA a ten s prehľadom prekonal Budinského. Z prvej veľkej šance v druhom polčase sa ujíma vedenia 0:2.

48

Do druhého polčasu nastúpili oba tímy bez zmien v zostave.

46

Začal sa druhý polčas.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

44

Podbrezová mohla vyhrávať 2:0! Juraj Pančík zblízka ani na dvakrát nespel proti výbornému Budinskému.

42

Po rohovom kope a následnej skrumáži pálil z dobrej pozície Peňaška, no možnosť vyrovnať odmietol.

40

Adámik v nebezpečnom priestore stiahol k zemi prenikajúceho Nworaha a vidí za to žltú kartu.

38

Dolný zahral štandardku katastrofálne, odvrátil ju hneď prvý hráč súpera. Následne Dukla ešte obliehala šestnástku hostí, ale nič nevymyslela.

37

Mazan neúspešný pri postrannej čiare v svúboji s Jurajom Pančíkom. Mazan ešte prifilmoval pád, no hlavný arbiter mu na to neskočil

34

Ľupták teraz robí prievan na polovici hosťujúceho tímu. Jeho strieľaný center z ľavej strany takmer skončil v bráne.

33

Nworah opäť zamestnával červeno-bielu obranu. Vajda bol napokon v bežeckom súboj úspešnejší.

32

Ľupták opäť v permanencii. Obtočil sa okolo Andriča, pripravil si streleckú pozíciu, no mierne z uhla tesne minul svätyňu hostí.

31

Akcia Šovčíka, ktorý vysunul za obranu Ľuptáka, no jeho center pred bránu bol zblokovaný a Maťašovský pozbieral loptu.

28

Po pravej strane sa predieral Juraj Pančík, ale Savič ho odstavil od lopty.

24

O sebe dali vedieť aj Železiari, keď pred Nworahom musel zasahovať domáci brankár Budinský, ktorý správne prečítal situáciu.

21

Technicky to skúšal na strane domácich Wojnar. Mieril do ľavého horného rohu, ale jeho strelu z vyše 20-tich metrov odhlavičkoval Minčík a Maťašovský nemusel zasahovať.

19

V týchto chvíľach viac na lopte Bystričania, ale vyloženú šancu si ešte nedokázali vytvoriť.

17

K odrazenej lopte sa pred Maťašovským dostal domáci Ľupták, ale namieril vysoko do nebies.

15

Aktívny Dolný a jeho pomerne nebezpečný pokus spoza šestnástky minul ľavú tyč. Dukla sa snaží odpovedať na inkasovaný gól.

14

Podbrezová dala gól!
Po necelej štvťhodine hry Podbrezová premieňa svoju prvú strelu na bránu na gól. Nworahov presný center z ľavej strany upratal do brány z voleja niekdajší hráč Bystrice MICHAL PANČíK.

13

Na druhej strane Dolného pokus z hranice veľkého vápna zblokovaný na rohový kop Kupčíkom.

13

Prvý väčší vzruch a to pred bránou Vojakov. Center Kupčíka zakončil hlavou kapitán hostí Minčič a Budinský zasiahol .

11

Podiova štandardka. Vyslal strieľaný center, no ten zblokoval Vajda a Bystrica sa ubránila. O niečo viac z hry majú momentálne Podbrezovčania.

9

Vaščák operujúci na hranici šestnástky bol odzbrojený stopérom Dukly Adámikom.

8

Pred dobiedzajúcim Podiom musel do autu odkopnúť de Vito, na prvú väčšiu šancu stále čakáme.

6

Z ľava predĺžený center hosťujúceho Kupčíka nenašiel nikoho a skončil v zámedzí.

5

Dva rohové kopy Dukly v krátkom časovom slede, no ani z jedného nč nevyťažila.

3

Nworah sa na druhej strane dostával pred Budinského, jeho prihrávku do šestnástky zblokoval na rohový kop Adámik. Z rohu nezapršalo.

3

Savičov priamy kop a po ňom prvý náznak šance domácich. Ľupták tiesnený v nábehu nezakončil tak, aby ohrozil Maťašovského.

2

V úvode stretnutia je aktívnejší hosťujúci tábor fanúšikov, uvidíme ako tomu bude na ihrisku.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FK Dukla Banská Bystrica: Budinský – de Vito, Vajda, Savič, Adámik – Wojnar, Ľupták (C), Peňaška, Mazan – Dolný, Šovčík.
Náhradníci: Boroš – Kupec, Polievka, Faško, Seye, Neušel, Balko.

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský – Minčič (C), Andrič, Kupčík, Snitka – Podio, Kochan, Jur. Pančík, Mich. Pančík – Vaščák, Nworah.
Náhradníci: Baláž – Galo, Nosko, Harvilko, Gál-Andrezly, Kožička, Karaš.

Rozhodca: Jaška – Ádám, Ferenc.
Netradične v piatok privíta v zápase 15. kola Fortuna ligy FK Dukla Banská Bystrica v horehronskom derby ŽP Šport Podbrezovú. Výkop stretnutia sa uskutoční o 18:30 h.

FK Dukla Banská Bystrica

Banskobystričania sa trápia a s 11-timi bodmi sa nachádzajú na samotnom dne tabuľky. Trápenie potvrdzuje trojzápasová šnúra prehier (doma s Košicami 0:2, v Senici 2:3 a na Myjave 1:2), mimoriadne záporné skóre 15:26 a len 2 výhry na konte z doterajších 14-tich duelov (tú poslednú zaznamenali doma s Ružomberkom v zápase 11. kola pomerom 3:1). Tešiť ich môže snáď len zvládnuté stretnutie 3. kola Slovnaft Cupu v Bardejove. A to napriek tomu, že Dukla nepodala nejaký oslnivý výkon a najmä v druhom polčase sa bránila aktívnym Bardejovčanom. O najtesnejšom víťazstve a postupe do 4. kola rozhodol v utorok už v 12. minúte Petr Wojnar.

Zlá finančná situácia a taktiež slabé výkony tímu napokon vyústili do zmien v štruktúrach klubu. Na začiatku októbra informovala oficiálna stránka tímu spod Urpína o ukončení spolupráce s hlavným trénerom Norbertom Hrnčárom a jeho asistentom Richardom Hőgerom. Zároveň bolo oznámené, že vedením mužstva bol poverený Štefan Rusnák. Deň pred jeho trénerskou premiérov, ktorá sa konala 18. októbra na Myjave, prišla správa o vzájomnej dohode o ukončení spolupráce s generálnym manažérom Tomášom Geistom. Došlo k tomu 15. okotóbra, pričom Geist bude naďalej zastupovať Duklu vo vzťahu k orgánom Slovenského futbalového zväzu a Únie ligových klubov Slovenska.

Premiéru si teda tréner Štefan Rusnák odkrútil na Myjave. Tesne po štvrťhodine hry fauloval Miroslav Neušl v pokutovom území Filipa Oršulu a nasledovala penalta, ktorú premenil kapitán Kopaničiarov Peter Sládek. Po polčase teda Vojaci prehrávali 0:1, no presne po hodine hry sa podarilo vyrovnať Petrovi Mazanovi. Myjavčania však ukázali svoju efektivitu a z prvej strely na bránu v druhej 45-minútovke vsietil víťazný gól v 85-tej minúte Štefan Pekár. Úvodný zápas teda trénerovi Rusnákovi nevyšiel podľa predstáv, no následne ho aspoň mohol tešiť povinný postup v Slovnaft Cupe cez spomínaný druholigový Partizan Bardejov.

Posledný domáci zápas odohrala Dukla s Košicami a gólmi Nermina Haskiča a Dávida Škutku prehrala 0:2. Jej domáca bilancia je 1 výhra, 4 remízy a 2 prehry, pričom v 7 zápasoch skórovala len 6-krát a inkasovala 8-krát. Najlepšími strelcami Dukly sú so 4 gólmi Peter Mazan a David Střihavka.

ŽP Šport Podbrezová

Nováčikovi Fortuna ligy sa darí. Okupuje štvrtú priečku so ziskom 18-tich bodov a skóre 14:15. Naplno bodovala Podbrezová päťkrát, remizovala trikrát a porazená bola v 6-tich dueloch. Top kanonierom nováčika súťaže je trojgólový Blažej Vaščák. S dvomi gólmi sa za ním nachádza Pablo Joaquin Podio a Peter Gal Andrezly.

O jej kvalite svedčí to, že dokázala zdolať v 12. kole bratislavský Slovan gólom Pabla Joaquina Podia z 5-tej minúty. Následne nestačila vo svojom poslednom súboji na ihrisku súpera na Myjavu, ktorej podľahla najtesnejším rozdielom. O tom, že zverenci Jaroslava Kentoša vyšli bodovo naprázdno rozhodol už v 2. minúte Štefan Pekár. Naposledy, uplynulú sobotu, privítala terajšieho lídra – AS Trenčín. V 7-mej minúte to s ňou nevyzeralo dobre, keď gólmi Patrika Mišáka a Mosesa Daddyho Simona prehrávala už 0:2. Do polčasu ale stíhol znížiť na 1:2 Blažej Vaščák a v 68. minúte na konečných 2:2 vyrovnal Ivan Minčič a zariadil zsísk cenného bodu so silným súperom.

Bilancia Železiarov z trávnikov súperov je dosť nepriaznivá: 1 výhra, 1 remíza a 5 prehier. Navyše v siedmych doterajších súbojoch prekonala obranu súpera len 3-krát a inkasovala 11-krát. Jediný raz dokázala naplno uspieť v 5. kole v Trnave najtesnejším výsledkom 1:0.

Podbrezovčania sa môžu naplno sústrediť na ligové záležitosti. V 3. kole Slovnaft Cupu na pôde Michaloviec prehrávala od 64-tej minúty, no dokázala vyrovnať v hodine dvanástej, konkrétne v 86-tej minúte zásluhou Ivana Minčiča. V penaltách už bol úspešnejší domáci Zemplín a hostia tak svoju púť v pohári skončili.

Vzájomné zápasy

Jediné vzájomné stretnutie v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži týchto dvoch tímov zvládli lepšie Podbrezovčania. V 4. kole predviedli lepší výkon než Bystričania a zdolali ich gólmi Ľuboša Kupčíka, Milana Harvilka a Petra Nworaha presvedčivo a zaslúžene 3:0. Už v 7. minúte červeno-bieli prehrávali 2:0, keď na nich vyleteli domáci ako osi a azs voju akticitu boli odmenený. Do konca stretnutia už na brankára Maťašovského nenašla Dukla recept.

Preruší Dukla práve v derby nepriaznivú sériu prehier a odčiní porážku z prvého zápasu v Podbrezovej? Alebo Železiari využijú zlú situáciu v Dukle a zdolajú ju aj po druhý raz? Dozviete sa v piatkovom onlajn textovom prenose zo Štiavničiek, ku ktorého sledovaniu vás pozývam!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

MFK Dukla Banská Bystrica – FK Železiarne Podbrezová

3:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 52. Minčič (vla.), 63. Polievka, 72. Vajda – 14. Mich. Pančík (Nworah), 50. Jur. Pančík (Podio), 88. Minčič

Karty:   40. Adámik (BBY) – 61. Kochan (POD), 90+1. Podio (POD)

MFK Dukla Banská Bystrica: Budinský – de Vito, Vajda, Savič, Adámik – Wojnar (52. Polievka), Ľupták (C), Peňaška, Mazan – Dolný, Šovčík (80. Seye).
Náhradníci: Boroš – Kupec, Polievka, Faško, Seye, Neušel, Balko.

FK Železiarne Podbrezová: Maťašovský – Minčič (C), Andrič (85. Karaš), Kupčík, Snitka (76. Harvilko) – Podio, Kochan, Jur. Pančík, Mich. Pančík (66. Gál-Andrezly) – Vaščák, Nworah.
Náhradníci: Baláž – Galo, Nosko, Harvilko, Gál-Andrezly, Kožička, Karaš.

Rozhodčí: Jaška – Ádám, Ferenc