Menu

Hokej

KHL

HC Sibir Novosibirsk – Torpedo Nižnij Novgorod

2:3

konec (1:0, 0:3, 1:0)

06.10.2014, 14:00 • Ice Sports Palace Sibir • Libor Kucza (@LiborKucza)

Tipsport: 1.9 4.2 3.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Československá stopa

Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce. (16:23:50)
Je dobojováno. O osudu duelu rozhodlo prostřední dějství, v němž se stal hrdinou Wojtek Wolski. Hostující kapitán vsítil hattrick za 106 sekund, což je skutečně raritou. Domácím se nedala upřít snaha. Sibir však v poslední třetině zásluhou Šumakova pouze korigoval. Nižnij Novgorod tak navzdory domácí hře bez brankáře zdolal Novosibirsk 3:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

Střely na branku: 42:21

60:00

Konec zápasu.

59:52

Andreas Thuresson se v posledních vteřinách dostal do dobré střelecké pozice, odkud ale trefuje pouze připraveného Kasutina. Toto již hosté zvládnou.

59:31

Domácí branka je stále prázdná, leč Sibiru se ani v šesti nedaří zakončit.

58:57

Šumakov tečoval Koskirantův pokus pouze do ochranné sítě. Naposledy se ale kotouče dotkl Kasutin, proto se bude vhazovat po jeho pravici.

58:33

Domácí tým odvolává brankáře, vsází vše na jednu kartu!

58:14

Jarko Immonen zakončil akci z pozice levého kruhu. Bespalov byl na svém místě a ránu zlikvidoval. Lodivod Sibiru si bere oddechový čas. Co naordinuje svým svěřencům?

57:38

Šumakov objev hostující branku, ovšem zakončit se mu nepodařilo. Neuspěl ani kontr, o který se postaral Wojtek Wolski. Do konce utkání již příliš mnoho času nezbývá.

56:50

Hraje se především v útočném pásmu Torpeda. Nic nenasvědčuje tomu, že by se měli domácí vydat do ofenzivy. Novgorod závěr utkání zkušeně kontroluje.

56:04

Enlund se řítil do slibné pozice, ovšem byl zastaven na hranici pravidel, což se nelíbí domácím příznivcům. Následný protiútok maří vynikající zásah Kasutina. Vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře.

55:20

Hostujícímu celku se nedaří usadit v útočném pásmu. Nyní navíc jeho přechod do ofenzivy zastavuje postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže domácí svatyni.

54:54

Domácí si sami komplikují cestu za vyrovnáním. Za podražení totiž odchází na lavici hanby Oleg Gubin (SIB). Zpečetí Torpeda své vítezství?

53:25

Konstantin Alexejev se octl zcela sám před Kasutinem, přičemž měl spoustu času vybrat si způsob zakončení. Nakonec ale celou situaci pokazil, ze změti možností zvolil to nejhorší, což byla střela do dobře postavené hostujícího mága.

52:38

Alexej Potapov přejel do útočného pásma, odkud z pozice levého kruhu ostře vypálil. Nesprávně si však seřídil mířidla, Bespalov jeho pokus eliminoval pomocí hrudi. Poté raději přerušil hru.

51:36

Na branku Novgorodu létá jeden projektil za druhým, ovšem zatím se nedá hovořit o vyložených příležitostech. Přesto stále Sibir zůstává v nebezpečném území.

50:24

Hosté se opět tlačili do slibné příležitosti. Immonen adresoval přihrávku před branku, kde číhal Sakari Salminen. Finská dvojice ale skórovat nedokázala, Bespalov celou situaci dobře přečetl a touš lapil.

49:31

Dělová rána Patricka Hersleyeho od modré čáry končí v lapačce připraveného Kasutina, který může v následujících minutách očekávat horké chvilky. Následuje komerční přestávka.

48:20

Znovu je puk až u Kasutina. Toto oslabení Novosibirsk úspěšně zvládne. Za několik málo sekund tak může započít honba za vyrovnáním. Čas ale bude Novosibirsku utíkat stále rychleji.

47:27

Zatím to tak nevypadá, Sibir vyhazuje jeden kotouč za druhým. Mohutným skandováním "Sibir, Sibir" se ozývá domácí publikum, které cítí, že je potřeba své oblíbence podpořit.

46:29

Nyní se ale domácí sami brzdí. Za nebezpečnou hru vysokou holí je potrestán Konstantin Alexejev (SIB). Navýší hosté opět své vedení?

46:16

Rázem je na koni domácí ekipa, která dostává soupeře pod velký tlak. Novgorod se nyní osvobodil pouze za cenu zakázaného uvolnění, které tak vrací hru zpět před Kasutina.

ŠUMAKOV - 2:3

45:48

Sibir právě vstřelil branku!
Domácí nakonec přece jenom snižují. Gubin objel branku, načež předložil SERGEJI ŠUMAKOVOVI přihrávku jako na zlatém podnosu. Útočník Sibiru poté neváhal a v pádu překonal Kasutina. Novosibirsk je tak opět na dostřel. Asistence: Oleg Gubin.

45:14

Jarno Koskiranta se velmi rychle natlačil až před Kasutina, který se ale jeho pohybem nenechal zmást a šanci eliminoval. Poté raději přerušil hru. Přesilová hra Novosibirsku tak pokračuje.

44:48

Na ledové ploše zůstal ležet Alexej Jefimenko, který byl bolestivě naražen na mantinel. Nakonec se ale zvedá a zdá se, že bude v pořádku. Petteri Nokelainen (NNO) dostává za svůj prohřešek menší a desetiminutový osboní trest. Dvě minuty odpyká Ilja Jamkin (NNO).

43:51

Domácí stále aktivně napadají, ovšem žádné nebezpečné situace k vidění nejsou. Thuresson stínil Kasutinovi marně, kotouč vůbec netrefil branku.

42:48

Viktor Bobrov se snažil zakončit od levého mantinelu, ovšem rána byla sražena pozornou defenzivou Novgorodu. Úvod třetí části je z obou stran poněkud rozpačitý.

41:40

Nyní zahrozili naopak hosté, ovšem Novosibirsk se ihned osvobozuje vyhozením přes všechny čáry. Zakázané uvolnění se ale pískat nebude, aní jeden z čárových arbitrů nemá zdviženou pravici.

40:29

Domácí se vydali ihned po zahájení třetí části do ofenzivy, kde ale příliš dlouho nevydrželi. Početní výhoda Siboru končí, příliš nebezpečných situací v ní k vidění nebylo.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina měla zběsilý úvod. Torpedo třemi slepenými zásahy otočilo nepříznivé skóre, přičemž se třikrát trefil Wojtek Wolski. Čistý hattrick za 106 sekund, to se věru nevidí příliš často. Domácí se poté oklepali, vsítit branku ale nedokázali. Novgorod si tak odnáší do třetí části slibné vedení. Jaké bude mít utkání rozuzlení? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

Střely na branku: 30:14

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:21

Stěpan Sannikov dostal přihrávku do pozice levého kruhu, odkud ale prudkým švihem nedokázal Kasutina překonat. Když už si hosté něco vytvoří, ztroskotají vždy na brankáři Novgorodu.

38:29

Sibir si zahraje přeislovou hru. Za hákování odjíždí na trestnou lavici Petteri Nokelainen (NNO). Jak domácí s touto příležitostí naloží?

38:25

Velmi dobrou ránu z pravé strany ledové plochy vyslal Alexej Kopejkin. Domácí kapitán ale ztroskotal na výborně chytajícím Kasutinem, který poté přerušil hru.

38:11

Domácím se ve druhé třetině nedaří vůbec nic. Na branku Novgorodu letěly další střelecké pokusy, ovšem ani jeden do černého nezamířil. Celou situaci končí jistým zásahem Ivan Kasutin.

37:18

Hosté příliš dlouho kombinovali na útočné modré, vinou čehož o kotouč přišli. Nedlouho poté ale končí touš na domácí střídačce. Vhazovat se bude ve středovém kruhu. Závěr prostředního dějství se pomalu, ale jistě blíží.

36:12

Nikita Bespalov se blýskl excelentním zásahem proti ráně od modré. Celou situaci měl obtížnější, neboť mu velmi aktivně stínil Drugov. Domácí muž v masce si ale poradil a přerušil hru. Následuje komerční přestávka.

35:42

Wojtek Wolski a Jarko Immonen uháněli do přečíslení dovu na jednoho, ovšem druhý jmenovaný nedokázal překonat hůl domácího obránce. Velká škoda pro hostující celek.

34:38

Sergej Děmagin dostal vynikající přihrávku do jízdy, načež přebruslil domácího zadáka a pokusil se zakončit. Bekhendová střela si ale cestu za brankovou čáru nenašla, výborně totiž zasáhl Bespalov.

33:41

Dmitrij Kazjonov zkoušel štěstí od levého mantinelu, ovšem tato rána neměla ani zdaleka gólové parametry. Hrát tak mohou domácí, kteří se ihned vydávají vstříc úspěchům.

32:57

Velká šance domácího celku! Kopejkin poslal přihrávku před branku, kde se snažil dorážet opět Dmitrij Kugryšev. Ani natřikrát ale nedokázal skórovat. Za přehnaný důraz v brankovišti jej posléze umravnili hostující obránci.

32:16

Opět je puk až u Bespalova. Domácí jsou při přesilové hře bezradní. Z ochozů se ozývá pískot. Přece jenom se ale domácí nakonec dostali do zakončení, ovšem Kugryševovu ránu Kasutin zneškodnil.

31:15

Koskirantova rána byla sražena do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže hostující brance. Novosibirsk stále nemůže nalézt ztracenou herní pohodu z prvního dějství.

30:25

Domácí si zahrají další přesilovou hru. Za krosček putuje na trestnou lavici Dmitrij Kazjonov (NNO). Hosté poměrně lehkovážně dávají Sibiru další možnost ke snížení skóre.

30:15

Sergej Šumakov způsobil v obranném pásmu Torpeda poměrně velké zmatky, proto Kasutin raději lapil volný kotouč, čímž přerušil hru. Je za námi polovina utkání.

29:38

Icing hostujícího celku. Buly tak proběhne před Kasutinem. I když se nedá Sibiru upřít snaha, Torpedo momentálně kontroluje hru. Není divu, tři branky v rychlém sledu Novgorod velmi povzbudily.

29:14

Šumakovovi nabil na volej Alexejev, ovšem domácí forvard ve vynikající pozici netrefil kotouče. Hnedle poté se hosté osvobodili. Toto oslabení s největší pravděpodobnosté přečkají bez úhony.

28:44

Ožiganov obdržel přihrávku na modrou čáru, odkud vyslal velmi razantní pokus. Do něj ale obětavě padl hostující obránce, který posléze svůj tým osvobodil. Další snaha o přechod útočné modré ze strany Sibiru je posouzena jako úmyslný ofsajd, proto se hra stěhuje před Bespalova.

27:26

Zatím to tak nevypadá, Torpedo vyhazuje jeden kotouč za druhým. Nyní navíc zastavuje domácí ekipu postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu.

26:34

Bude se vylučovat, přesilovou hru si zahrají domácí. Za poněkud nešťastné podražení soupeře je vyloučen Sakari Salminen (NNO). Podaří se domácím vsítit kontaktní gól?

26:10

Další přerušení hry, Kugryšev přejel útočnou modrou čáru příliš rychle, což znamená postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu. To vše ale až po krátké komerční přestávce.

25:36

Domácí se po otřesném začátku periody oklepali a opět útočí. Stěpan Sannikov se snažil zakončit bekhendem, ovšem pokus byl sražen. Další ofenzivní akci Sibiru zastavuje icing.

24:51

Ofenzivu domácího celku zastavuje hra vysokou holí, kterou se provinil Gubin. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, blíže k brance Torpeda.

23:36

Torpedo pokračuje ve vynikajícím výkonu, Sibir je obratem utkání viditelně vlemi zaskočen. Wojtek Wolski je při chuti, nyní obkroužil domácí branku a pokusil se zasunout puk k levý tyči. Bespalov si ale prostor pohlídal a pohotově zasáhl.

22:09

Místo Koskinena nastupuje do branky Sibiru Nikita Bespalov.

WOLSKI - 1:3

22:09

Torpedo právě vstřelilo branku!
Absolutní smršť v podání Novgorodu pokračuje . WOJTEK WOLSKI tečoval nahození od modré čáry, což znamená hattrick za neuvěřitelných 106 sekund. Asistence: Juuso Hietanen.

WOLSKI - 1:2

21:50

Torpedo právě vstřelilo branku!
Novgorod je ve velké euforii, v rychlém sledu přidává další branku. Po střele od modré se nejlépe zorientoval a volný kotouč za Koskinenova záda dopravil opět WOJTEK WOLSKI. Dvě střídání, dva góly – toť vizitka polského forvarda. Asistence: Sergej Bernatskij.

21:26

Nyní si domácí při přechodu do ofenzivy příliš nerozumněli, posílají kotouč až na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po Koskinenově pravici. Hosté jsou v úvodu druhé třetiny lepším mužstvem.

WOLSKI - 1:1

20:23

Torpedo právě vstřelilo branku!
Tak to je bleskový úvod v podání hostujícího celku. WOJTEK WOLSKI získal na vlastní modré čáře kotouč, načež se vydal kupředu. Z mezikruží poté přesnou ranou nad lapačku překonal Koskinena. Bez asistence.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi úvodní perioda, která přinesla zpočátku velmi opatrný hokej. Postupn ale domácí přidávali na tempu. Svou převahu nakonec také zužitkovali, když se tvrdou ranou od modré prosadil Konstantin Alexejev. Sibir si tak do dalšího průběhu duelu odnáší nejtěsnějí možný náskok. Jak se bude klání vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

Střely na branku: 15:5

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:24

Sergej Šumakov pálil poměrně nebezpečně z mezikruží, přičemž celou situaci komplikoval stínící Thuresson. Ani tento fakt ale nezabránil hostujícímu brnakář v úspěšném zásahu.

18:28

Domácí kombinovali poměrně dlouho na modré čáře, odkud se nakonec rozhodl vypálit Patrick Hersley. Aktivní zadák ale ztroskotal na briskním zásahu Kasutina. Hosté mohou svému brankáři děkovat.

17:35

Hosté vyhazují přes všechny čáry. Sibir bude muset započít své další ofenzivní snažení takříkajíc od píky. Novgorod se zatím brání bez větších obtíží.

16:54

Bude se ale opět vylučovat. Za sekání putuje na lavici hanby Vjačeslav Kuljomin (NNO). Navýší domácí ekipa své vedení? Atmosféra na stadionu je momentálně velmi dobrá.

ALEXEJEV - 1:0

16:27

Sibir právě vstřelil branku!
Domácí jdou ale přece jenom do vedení! Na modré dostal nabito KONSTANTIN ALEXEJEV, který se s ničím nepáral a tvrdou ranou vymetl pavučiny v pravém horním rohu hostující svatyně. Zasloužená branka Sibiru, který měl v posledníh minutách převahu. Asistence: Sergej Šumakov.

16:21

Další Kasutinův zákrok, tentokráte proti dělovce Jarna Koskiranty. I nyní vyhrál tento minisouboj hostující strážce svatyně. Hnedle poté si hosté nerozumněli a poslali puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v útočném pásmu Sibiru.

15:11

Sannikov se ihned po svém návratu z trestné lavice zapojil do hry, ba co vic, dokonce zaútočil. Díky své rychlosti se dostal až do pozice levého kruhu, odkud hledal skulinku mezi tělem a levou paží hostujícího brankáře. Ten ale kotouč nepropustil.

14:41

Malevič v dobré pozici netrefil kotouč, Novosibirsk se znovu osvobozuje. Nyní to již s akciemi domácího mužstva vypadá velmi dobře, Sibir toto oslabení zřejmě přečká bez úhony.

13:58

Na branku Sibiru létá jeden projektil za druhým. Nejvíce zahrozila dělovka Jusso Hietanena, kterou Koskinen vytěsnil jen s velkými obtížemi. Když se neujala ani dorážka Wolského, vyhodili domácí přes všechny čáry.

13:04

Hosté si zahrají přesilovou hru. Za hákování odchází na dvě minuty Stěpan Sannikov (SIB). Jak s touto dobrou příležitostí Nižnij Novgorod naloží?

12:47

Thuresson prodloužil do útočného pásma na Šumakova, který ale prudký pas nedostihl. K puku se tak dostávají hosté, kteří se alespoň na chvíli mohou oprostit od místy až drtivého tlaku.

12:10

Rychlý přechod přes útočnou modrou byl až příliš rychlý, domácí skvadru zastavuje postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu. To vše ale až po druhé komerční přestávce.

11:34

Až nyní se hosté vymanili z nepříjemností, ovšem příliš daleko nedošli. Hrát tak mohou opět domácí, který v posledních minutách narostla křídla. Dokáže Sibir tuto převahu zužitkovat?

10:21

Série solidních příležitostí Sibiru! Nejprve neuspěl z těsné blízkosti Kugryšev, načež se octl zcela sám před Kasutinem Patrick Hersley. Domácí obránce ale brankáře Torpeda nepřelstil, Kasutin chytře zmenšil střelecký úhel a prudký švih vytěsnil. Přesto domácí pokračují v tlaku.

09:25

Domácí mužstvo poněkud šláplo na plyn, v právě probíhajících okamžicích na ledě vévodí. Tentokráte si ale hokejisté Sibiru nerozumněli, je totiž pískáno další zakázané uvolnění. Buly proběhne před Koskinenem.

08:31

Andreas Thuresson předvedl svůj individuální um, když si efektní, ale hlavně efektivní stahovačkou povodil u levého mantinelu soupeře, načež přihrál na modrou Igoru Ožiganovovi. Domácí zadák poté nechal vyniknout Kasutina.

07:37

Viktor Drugov zavezl touš až do levého rohu útočného pásma, kde o něj posléze přišel. Domácí poslal puk až ke Kasutinovi, který ale ihned rozehrává.

07:11

Sražená přihrávka končí mimo hrací plochu. Následuje komerční přestávka, po níž se bude vhazovat ve středním pásmu. Příchozí fanoušci se zatím příliš atraktivní podívané nedočkali, žádná větší příležitost k vidění doposud nebyla.

06:09

Andreas Thuresson málem vybojoval těsně za modrou kotouč, hostující obránce s ním měl velké potíže. Nakonec ale celou situaci zvládl a úspěšně rozehrál.

05:27

Utkání zatím nepřináší příliš brankových příležitostí, oba celky se zatím spíše oťukávají. Co přinesou následující minuty?

04:31

Stěpan Sannikov vydoloval puk od pravé mantinelu a pokusil se zakončit. Zhruna o metr však minul levou tyč. Sibir přesto pokračuje v ofenzivním snažení.

03:32

Jarno Koskiranta se marně natahoval po prudké přihrávce podél levého mantinelu. Dostihnout ji nemohl, a tak je odpískáno další zakázané uvolnění. Buly proběhne po levici Koskinena.

02:48

Torpedo je v úvodních fázích duelu lepším celkem, momentálně kombinuje za hostující branku a sanží se přijít na způsob, kterak se dostat do střelecké pozice. Zatím se to hostující družině příliš nedaří.

01:54

Nikita Dvurečenskij vybruslil z levého rohu, načež z mezikruží ostře vypálil. Koskinen ale dráhu letu kotouče dobře viděl, proto bez větších potíží zasáhl.

01:13

U levého mantinelu betonoval kotouč Dmitrij Kugryšev, ovšem domácí forvard i něj nakonec přišel. Torpedo se ihned vydalo do protiofenzivy, která ale taktéž nekončí úspěchem.

00:17

Hned v úvodu se hosté provinili zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po Kasutinově levici.

00:01

Utkání právě začalo.
Obě mužstva již nastupují na hrací plochu, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
Úvodní sestavy:

HK Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov) – Hersley, Alexejev, Menšikov, Ignatovič, Koněv, Gimajev, Ožiganov – Šumakov, Bobrov, Thuresson, Okulov, Kugryšev, Gubin, Jefimenko, Kopejkin, Enlund, Sannikov, Koskiranta, Šalunov, Butuzov

Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Jachin) – Babčuk, Hietanen, Osipov, Chomitskij, Makarov, Bernatskij, Malevič – Wolski, Galuzin, Salminen, Immonen, Drugov, Nokelainen, Dvurečenskij, Děmagin, Kazjonov, Potapov, Kuljomin, Jamkin

Rozhodčí: Kulakov, Odins – Nazarov, Čubykin.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa

Do utkání nezasáhne žádný český ani slovenský zástupce.
Pohled do statistik

Novosibirsk má po deseti odehraných kolech na svém kontě 16 bodů, což jej řadí na šestou příčku Východní konference. V posledním duelu si Sibir poradil s Čerepovcem, který na domácí půdě zdolal fotbalovým výsledkem 1:0.

Novgorod má za sebou již třináct duelů, ve kterých si připsal dvacet podů. Momentálně tak okupuje pátou pozici Západní konference. V předchozím ligovém klání zvítězil Novgorod v Novokuzněcku vysoko 6:1.
Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu další sérii utkání, do které spadá souboj celků HK Sibir Novosibirsk a Torpedo Nižnij Novgorod. Úvodní buly bude ve středovém kruhu Ice Sports Palace Sibir, tedy domovském stánku Novosibirsku, vhozeno ve 14:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

HC Sibir Novosibirsk – Torpedo Nižnij Novgorod

2:3

konec (1:0, 0:3, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Alexejev (Šumakov), 46. Šumakov (Gubin) – 21. Wolski, 22. Wolski (Bernatskij), 23. Wolski (Hietanen)

HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (23. Bespalov) – Hersley, Alexejev, Menšikov, Ignatovič, Koněv, Gimajev, Ožiganov – Šumakov, Bobrov, Thuresson, Okulov, Kugryšev, Gubin, Jefimenko, Kopejkin, Enlund, Sannikov, Koskiranta, Šalunov, Butuzov

Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin (Jachin) – Babčuk, Hietanen, Osipov, Chomitskij, Makarov, Bernatskij, Malevič – Wolski, Galuzin, Salminen, Immonen, Drugov, Nokelainen, Dvurečenskij, Děmagin, Kazjonov, Potapov, Kuljomin, Jamkin

Rozhodčí: Kulakov, Odins – Nazarov, Čubykin

Průběh zápasu
1. třetina
13:04
16:27
16:54
Po 1. třetině
2. třetina
20:23
21:50
22:09
26:34
30:25
38:29
Po 2. třetině
3. třetina
44:48
45:48
46:29
54:54
Konec