Menu

Hokej

Tipsport extraliga

Mountfield HK – HC VERVA Litvínov

1:2

konec (1:1, 0:1, 0:0)

26.09.2014, 18:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Martin Voltr

Tipsport: 2.0 4.1 3.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pavel Francouz

Pavel Francouz se přes celé kluziště nádherně trefil do prázdné hradecké brány, ale bylo to sekundu po siréně. Teď se musím přiznat, že bych to hostujícímu gólmanovi moc přál, ale bohužel. Na časomíru jsem se dobře díval.

59:52

Dočkali jsme se, jenže Roman Kukumberg v neskutečné mele neprotlačil kotouč za brankovou čáru!

59:33

Oddechový čas pro domácí mužstvo.

58:39

Kantor spěchá na střídačku, Hradečtí to zkoušejí v šesti!

56:01

Teď už ale Petr Chaloupka (LIT) poslal puk z vlastní třetiny mimo hrací plochu a když se hosté vyhli oslabení za předchozí zákroky, budou hrát ve čtyřech kvůli zdržování hry. Jestli Hradec neuspěje teď, tak už nikdy.

55:58

Hradečtí dojížděli do brankoviště, kde Piroš srazil k ledu Kudrnu a toho pak trestal i další z hostů. Ani po téhle jednostranné potyčce se k údivu celého zimního stadionu nevylučuje!

55:58

Kamil Piroš měl na hokejce rozhodnutí, v cestě mu ale zůstal beton Pavla Kantora!

55:22

Dnešnímu utkání přihlíží 4378 diváků.

52:15

Tomáš Pospíšil se vpravo před brankovištěm dostal k puku, ale bál se najít mezeru v postoji Francouze! Hradečtí prováhali obrovskou šanci.

48:54

Souboj u hradecké modré čáry rozvířil emoce, ze kterých plyne menší trest pro domácí stranu. Tomáš Knotek (HKR) je vyloučen za hrubost.

47:59

Stačil ale krátký moment. Hanzl propíchl kotouč na Martynka, který byl před Kantorem úplně sám, jenže v bekhendové kličce nedokázal zamířit nad ležícího gólmana.

44:17

A teď se Hanzl natahoval po dorážce v nepřehledné situaci. Kantor rychle klouzal ke druhé tyčce, zasahovat ale nemusel, kotouč šel totiž těsně vedle!

43:24

Domácím málem přinesla štěstí rychlá akce, Tomáš Mertl se protáhl mezi trojicí protivníků. Na přesnou střelu ale už neměl dostatek místa.

38:23

Tři žlutočerné vosy dotíraly na hradecké brankoviště, jenže Pavel Kantor drží nejtěsnější manko domácího týmu!

36:50

Nakonec přece jenom přišla šance. Šimánek vracel puk do brankoviště, jenže odrazy dnes zkrátka pomáhají jenom hostům.

35:12

Kamil Piroš (LIT) narazil Jiřího Šimánka tvrdě na hrazení, a teď už je tady vyloučení. Hradec dostává přesilovku, bude tak moci odpovědět.

MAJDAN - 1:2

31:29

Litvínov právě vstřelil branku!
Verva neproměnila ani další obrovskou šanci, jenže sedm sekund po konci přesilovky už se raduje! Sklenička posunul od modré čáry do pravého křídla JURAJI MAJDANOVI, který to zkusil i z hodně nepříznivého úhlu. Před Kantorem možná puk ještě tečoval jeho obránce, každopádně u první tyčky zůstal kousek místa a hosté se poprvé ujímají vedení – 1:2! Asistence: Zbyněk Sklenička.

30:31

Litvínov to hraje hodně dobře, jenže zatím si neví rady s domácím brankářem. Pavel Kantor skvěle zasáhl proti Rostislavu Martynkovi!

30:19

Po Hüblově pokusu z pravého kruhu puk skákal před hradeckým brankovištěm. K dorážce měl nejblíž František Lukeš, Kantor ale zvládl zasáhnout!

29:22

Bohumil Jank (HKR) – 2 minuty za krosček. Jak naloží Verva s výhodou?

29:22

Kantorova lapačka musela zasáhnout v litvínovském brejku, střílel Ondřej Jurčík! Pro hosty je z toho alespoň první přesilovka.

26:41

Hosté hrají bez jedné hokejky, jsou pod mohutným tlakem!

25:36

Hradecké publikum teď ožilo a ožijí i hokejisté. Zbyněk Sklenička (LIT) je totiž vyloučen za nedovolené bránění, což znamená třetí početní výhodu domácích barev v zápase.

25:04

Knotek vyjel s pukem od hrazení a přenechal ho Skokanovi, jeho střelu si ale Francouz pohlídal. Mnohem nebezpečnější tak byl kontr Juraje Majdana, jenž z levé strany přestřelil hradeckou svatyni!

23:45

Lukešova dělovka protáhla Kantora jak se sluší a patří. Puk ale nezamířil mezi tři tyče, to si hradecký gólman pořádně oddechl.

22:59

Hned po útočném buly vypálil Lukáš Nedvídek, Francouz musel bleskově zasáhnout lapačkou!

CHALOUPKA - 1:1

19:47

Litvínov právě vstřelil branku!
Rozhodčí se chystal během litvínovského tlaku vylučovat, ale na to nedojde. Hosté totiž třináct sekund před sirénou vyrovnávají hodně šťastnou trefou do šatny! Od modré poslal puk před branku Martin Ručinský a PETRU CHALOUPKOVI se ho podařilo tečovat tak šikovně, že si kotouč zahrál biliár od zadní tyčky do Kantorových zad a pak za brankovou čáru – 1:1! Asistence: Martin Ručinský.

17:51

Ale tohle bylo od Juraje Majdana moc krásné! Pokoušel se Kantora zmást, že bránu obkrouží z druhé strany, místo toho se vrátil k první tyčce. Domácí brankář mu to ale nezbaštil a betonem se stihl vrátit tak v poslední možnou chvíli!

VALCOURT - 1:0

16:11

Mountfield právě vstřelil branku!
Domácím se přesilovka nijak zvlášť nedařila, přesto ji deset sekund před koncem využívají! Tomáš Pospíšil přemýšlel za bránou, co má udělat, až si všiml úplně volného COLLINA VALCOURTA. Ten okamžitě poslal puk do litvínovského růžku a domácí se ujímají vedení – 1:0! Asistence: Tomáš Pospíšil.

14:21

Mountfield měl k dispozici asi dvacet sekund ponechanou výhodu, teď už je hra přerušena. Viktor Hübl (LIT) odchází pykat za hákování a Hradečtí jdou na druhou přesilovou hru.

12:15

Knotek s Červeným to hned po obranném buly předvedli opravdu krásně hokejově. První jmenovaný dobruslil skoro ztracený puk a nabídl ho před bránu svému parťákovi, který chtěl Francouze překonat dloubáčkem z dlouhé hokejky. To se mu ale nepovedlo!

09:51

Jenže paradoxně v téhle situaci přišla hradecká chyba a přečíslení hostů. Viktor Hübl přestřelil vzdálenější tyčku!

09:33

Rozhodčí přerušují hru pro sevření kotouče, a to je od nové sezóny jasné znamení, že se bude vylučovat! Rostislav Martynek (LIT) míří na trestnou a Hradec má první přesilovku.

08:21

Hra se nám začíná trochu rozjíždět, to je samozřejmě jen a jen dobře. Nenápadný puk z hokejky Juraje Majdana teď Kantora docela překvapil a domácí měli štěstí, že projel pár čísel za jejich tyčkou.

07:20

Nejproduktivnější muž extraligy Ručinský byl napálen kotoučem, musel střídat a Hradečtí toho málem využili. Dvakrát ostře páli Tomáš Slovák, poprvé Francouz zasáhl a podruhé byl kotouč tečí zpomalen.

03:07

Hradečtí poprvé v zápase sevřeli svého soupeře, po Pláňkově střele byl u puku jako první opět Petr Beránek. Jeho dorážka ale nebyla dostatečně důrazná, aby překonala Francouze!

Mountfield HK – HC VERVA Litvínov

1:2

konec (1:1, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Valcourt (Pospíšil) – 20. Chaloupka (Ručinský), 32. Majdan (Sklenička)

Mountfield HK: Kantor (Sáblík) – Slovák, Frühauf, Pláněk, Mikuš, Jank, Vašíček, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Skokan, Knotek, Červený – Beránek, Nedvídek, Valcourt. Trenér: Peter Draisaitl.

HC VERVA Litvínov: Francouz (Horák) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman, Baránek – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský – Majdan, Piroš, Trávníček "C" – Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

Rozhodčí: Lacina, Svoboda – Flegl, Polonyi.

Diváci: 4378

Průběh zápasu
1. třetina
09:33
14:21
16:11
19:47
Po 1. třetině
2. třetina
25:36
29:22
31:29
35:12
Po 2. třetině
3. třetina
48:54
56:01
Konec