Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference ČFBU k zahájení nové florbalové sezóny

konec

17.09.2014, 11:00 • hotel ANGELO, Praha 5 • Radek Barkman

Držíme palce organizárům všech florbalových soutěží tak, aby je uspořádaly co nejlépe a aby se divácký zájem o tento moderní sport neustále zvyšoval. Držíme také prostřednictvím onlajny.com palce českým reprezentantům na MS, z nějž stejně jako ze všech hlavních soutěží budeme přinášet podrobné textové onlajn přenosy. (11:55:09)

Tím také oficiální část tiskové konference končí.
Šuman odpovídá na otázku mikroportů: Chceme tyto mikroporty použít už v sobotu. Výběr hráčů s nimi si bude vybírat Česká televize. Ve chvíli, kdy by daný hráč odmítl jeho použití, je možná domluva.
Šuman o Superfinále: Superfinále je natolik specifický projekt, že ho v každé zei provází diskuze. Stejné debaty běží i u nás. Názory na něj uvnitř extraligy jsou rozdílné. Tehdy asi devět oddílů říkalo, že jde o dobrý krok. Když naposledy se extraliga o tomto tématu bavila, stále dvě třetiny oddílů podporovalo, že je to dobrá cesta. Myslím si, že to ale tak bude napořád. Záleží na změně vedení klubů, jejich postoje vůči tomuto. Ve Finsku to naopak zamítlo 13 ze 14 klubů. Jde o to, že Superfinále je tou klíčovou věcí, která daný sport prezentuje navenek. Ten fakt, že k tomuto přistupuje více zemí, je jasný.
Šuman o udělení odměny pro nejslušnější tým: Základní metrikou asi bude to udělování trestných minut. Ještě musíme vymyslet, jak bychom započítávali červenou kartu.
Šuman: Nechceme to dělat tak, aby vítěz bral vše. Ten bere svým způsobem vše, za předpokladu svého vítězství.
Mlčoušek o prizemoney ve florbale: Extraliga má prizemoney, vítěz dostává 200 000 korun, vítěz poháru 100 000 korun. Jestli se tyto peníze budou zvyšovat, není moc otázka pro mě, ale pro výkonný výbor.
Šuman: Mistrovství světa je na jihu Švédska v Göteborgu. Pro české fanoušky je to tedy slušně dostupné místo. Každopádně závěr šampionátu je již téměř vyprodán. Švédové jsou po českém rekordu z roku 2008 naprosto tvrdě a je tu dokonce také stanovena hranice 200 000 diváků a určitě se chystá fantastická atmosféra. I my k tomu chceme přistoupit tak, že mediálně chceme fanouškům přinést co nejvíce. Jsme rádi za každého fanouška, který pojede do Švédska a bude fandit přímo národnímu týmu. Chceme navázat na poslední úspěšné akce v České republice a kandidujeme na rok 2018, aby se sem vrátilo po deseti letech MS mužů a po pěti letech velká florbalová akce.
Natov o reprezentaci: Proti týmům jako je Švédsko, Finsko a Švýcarsko musíme přistoupit s kvalitní obranou. Nebude to jenom o tom, jak natrénujeme obranu, ale také o tom, jak k tomu ta parta hráčů jedoucí na MS přistoupí. Na nadcházejícím EFT ve Finsku chceme navázat na to, co se nám povedlo v České Lípě. Tedy vyhrát tři kvalitní zápasy v řadě. Těším se na to, jak to dopadne a já věřím, že dokážeme porazit Švédy i podruhé (smích).
Jarolímová: Do současné doby jsem nebyla na žádné sportovní akce a co bude dál, si asi řekneme až v prosinci. Já holkám určitě budu fandit, půjdu se podívat i na juniorky. Těším se na to a uvidíme.
Šuman o mužské i ženské reprezentaci: Už za pár týdnů nám odjíždí český mužský i ženský mistr na Pohár mistrů. Formát turnaje se trochu upraví a je jisté, že Pohár mistrů uvidí Česká republika v příštím roce. Pozornost je upřena také na Euro Floorball Tour. Tentokrát se dějiště přesunulo do Prahy, kde bude možno sledovat souboje nejlepších týmů na světě. Nejde také neříct, že jedním z největších vrcholů sezony bude mistrovství světa ve Švédsku. Nový trenérský tým má hodně co napravovat. Těším se na to, jaké výkony bude nároďák podávat. Je tu také nový systém turnaje, který znamená, že se budeme setkávat už od počátku se soupeři, které už dlouho na MS neporazil. Vše se bude odehrávat za pozorného dohledu České televize. Je jasné, že mistrovství světa mužů i žen jsou nejsledovanější události v rámci českého florbalu.
Šuman: Naší snahou je pokračovat i nadále v trendu pro fanoušky. Statistiky, které více a více hýbou mediálním světem, budou najednou o poznání jednodušší. Starý web na adrese www.cfbu.cz bude nadále fungovat, ale těší nás také aktivita na sociálních sítích. Počínaje dnešním dnem najdete nový web na adrese www.ceskyflorbal.cz. Právě z tohoto důvodu.
Šuman o novém webu ČFbU. Pustili jsme se do slézání velké hory, chceme to udělat po vzoru možností v roku 2014. V rámci českého sportovního webu moc informací neexistovalo. Jsme pouze hodiny od spuštění nového webu. V podvečer spustíme web v režimu testovacího režimu.
Natov: Dá se to určitě využít, viděl jsem sám, jak dlouhý odkop od brankáře byl zároveň gólovou přihrávkou.
Jarolímová o kopání nohou: Já to moc trénovat nemusím, přece jenom jsem na to zvyklá už odmala (smích).
Mlčoušek o přihrávce nohou: Změnila se jen jediná věc. Hráč může přijmout úmyslný kop od spoluhráče. Nemůže ale dát gól nohou, nemůže kopnout do míčku dvakrát za sebou.
Mlčoušek: Jsem rád, že mezinárodní florbalová federace převzala náš výklad pravidel, kdy je tým trestán za pozdní příchod na palubovku.
Mlčoušek o změně pravidel: Hra by měla být plynulejší a také pochopitelnější pro diváky, ať už v hale nebo televizi. Povolena je nyní přihrávka nohou, byly zrušeny také opakované přestupky. Tresty by měly být jasněji označeny a přesněji identifikovány. Povoluje se ve větší míře hra vysokou hokejkou. Změna se týká také brankářů, ti nyní mohou nejenom odkopávat míček, ale také ho rozehrávat nohou.
Šuman: Ženská extraliga zase pokračuje přímými přenosy. Zkušenost byla nesmírně pozitivní, rozhodně ji chceme dávat větší prostor než tomu bylo předtím.

Tisková konference ČFBU k zahájení nové florbalové sezóny

konec