Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference KFS Pardubice

konec

08.09.2014, 13:00 • David Záruba (@zarubadavid)

Představitelé Pardubického kraje a Pardubického KFS představili projekty, jimž se v rámci podpory fotbalu věnují. Všechny důležité informace jsou uvedeny v tomto on-line přenosu. (13:25:17)

Oficiální část tiskové konference skončila.

13:18

Jiří Kovárník: Hráči se pro získání iniciačního balíčku registrují na stránkách www.mujprvnigol.cz sami. Zde zájemci najdou i více informací o celé akci.

13:17

Jiří Kovárník: Kluby mají povinnost před náborem kontaktovat školky a školky o termínu akce. Pro děti je pak připraveno zábavní odpoledne a odměny.

13:16

Jiří Kovárník: Iniciační balíček obdrží všechny děti ročníku narození 2007, ať už jsou registrovaným členem FAČR, nebo doposud nebyly.

13:15

Jiří Kovárník: Obě akce jsou představovány společně, ale jsou trochu odlišné. Měsíc náborů je pořádán opakovaně, a to v září a květnu. Během těchto událostí seznamujeme děti a jejich rodiče vůbec s fungováním fotbalového klubu. Fotbalová asociace letos na tuto akci uvolnila 3 miliony korun. Hlavním patronem je Tomáš Rosický, na projektu se podílí i třeba Antonín Panenka.

13:13

René Živný: Projekt "Bezpečná branka" bude fungovat na principu, že organizace dostane jednu branku zdarma a druhou si zaplatí. To z důvodu, aby si jich více vážila, víme, jak to bývá, když někdo něco dostane zadarmo. Zdravotní význam těchto branek je zcela zřejmý.

13:11

Martin Netolický: V příštím roce navýšíme finanční podporu jednotlivých programů. Je to dáno zlepšenou ekonomickou situací.

13:08

Martin Netolický: Vytvořili jsme nový systém podpory mládežnických klubů, především jednotlivých sektorů sportu. Dříve byla podpora velice nahodilá. V posledních letech posilujeme podporu sportu v Pardubickém kraji.

13:07

Michal Blaschke: Dalším projektem, kterým se zabýváme, je "Bezpečná branka". Ten má zajistit bezpečné brankové konstrukce nejen pro fotbalové školy, ale také pro školy.

13:05

Michal Blaschke: Celý projekt organizuje Fotbalová asociace ČR. Do akce se mohou přihlásit všechny děti, které se narodily v roce 2007 a mladší. Pro ně je připravený motivační balíček, který mohou v případě, že nebudou dále hrát fotbal, využít i při jiných sportech.

13:03

Tisková konference právě začala.
Pardubický nábor se koná ve Fotbalovém areálu Ohrazenice ve čtvrtek 25. září 2014 od 10.00 hodin. Kontaktní osobou je profesionální trenér mládeže Pardubického KFS Jiří Kovárník.
Nábor se týká mladých fotbalistů i fotbalistek ročníku narození 2007 a mladší. Ti po registraci na webu www.mujprvnigol.cz získají jako motivační odměnu iniciační fotbalový balíček, který zahrnuje značkový dres, sportovní tašku, láhev, míč a další upomínkové věci.
Měsíc náborů představuje koncept série eventových akcí orientovaných na seznámení se dětí s fotbalem, který je realizovaný ve dvou náborových měsících, září a květnu.
Můj první gól je celoroční informační kampaň zaměřená na kontinuální podporu náborů fotbalových klubů na území České republiky.
Hosty tiskové konference budou:

JUDr. Martin Netolický, Ph.D., hejtman Pardubického kraje
René Živný, Radní pro sport Pardubického kraje
Michal Blaschke, předseda Pardubického KFS
Jiří Kovárník, profesionální trenér mládeže Pardubického KFS
Tématem tiskové konference, která se koná na fotbalovém stadionu Pod Vinicí, kde své mistrovské zápasy hraje FK Pardubice, bude mládežnický fotbal v Pardubickém kraji. Setkání s novináři má návaznost na akce, které spustila FAČR – „Září – měsíc náborů" a „Můj první gól". Akce probíhají koordinovaně ve spolupráci s krajskými fotbalovými svazy a fotbalovými kluby. Cílem projektu je přilákat děti k fotbalu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Tisková konference KFS Pardubice

konec