Menu

Tenis

US Open - ženy (tvrdý povrch)

Belinda Bencicová – Šuaj Pcheng

0:2 2:6, 1:6

konec

02.09.2014, 18:54 • Michal Šíma

1:6

Šuaj Peng vítězí a poprvé v kairéře si zahraje semifinále grandslamu!

1:5

Čistá hra pro Belindu Benčičovou. Peng v poslední výměně doběhla forhend na straně hřiště na poslední chvíli a míček takřka ze země poslala až do autu.

0:5

Následně si ovšem švýcarská hráčka nepotykala s bekhendem hraným vysoko nad hlavou po přeliftovaném míči od soupeřky a chybuje do sítě.

0:4

Vzápětí však přichází zbytečná chyba Belindy Benčičové, jestřábí oko ukazuje těsný aut při forhendu od základní čáry a Šuaj Peng tak vede už 4:0! Číňanka navíc po celý turnaj ani jednou nepřišla o podání!

0:3

Znovu měla švýcarská hráčka lehce navrch, měla v úmyslu hrát bekhend kros, kterým by soupeřku dostala pod velký tlak, ale páska byla opět proti.

0:2

Tohle je pro Švýcarku nepříjemné. Belinda po dobrém servisu útočila z kříže, míček však zastavila síť a Šuaj Peng vede 2:0!

0:1

Škoda. Benčičová si znovu tvořila dobrou pozici pro útok, když ovšem chtěla výměnu zakončit forhendem z kříže, míček jí ulétl až do prostoru pro čtyřhru.

2:6

Znovu šla Benčičová po servisu dopředu, zahrála slušný nabíhaný volej, ale Šuaj Peng jeho směr vystihla a zahrála pěkný bekhendový prohoz křížem!

2:5

Benčičová si dobře připravila přechod na síť, poslední přípravný úder ovšem poslala přesně do míst, kde stála Šuaj Peng, a ta poté vítězí ve výměně i v gemu přesným prohozem po lajně.

2:4

Pome! Švýcarka se slovenskými kořeny se povzbudila. Díky dobře umístěnému forhendu do strany přehrála soupeřku a snižuje.

1:4

Benčičové se sice povedl return přesně na základní čáru, Šuaj Peng však míček vrátila a vzápětí přichází další lehce zbytečná chyba švýcarské hráčky.

1:3

Šuaj Peng se dostává do vedení o dva gemy! Benčičová poslala svůj krosový bekhend do pásky.

1:2

Return Benčičové je příliš dlouhý, Šuaj Peng si i přes problémy servis udržela.

1:1

Eso na závěr, Belinda Benčičová se dotahuje na 1:1.

0:1

V první delší výměně se dostala Peng úder po úderu dopředu, rozběhala soupeřku a zakončila snadnou smečí v podobné pozici, v jaké před chvílí Benčičová selhala.

B. Bencicová – Š. Pcheng

0:2 2:6, 1:6

konec

Zpět na online