Menu

Tenis

US Open - ženy (tvrdý povrch)

Lucie Šafářová (14) – Saj-saj Čeng

2:1 6:3, 4:6, 6:2

konec

27.08.2014, 20:37 • Michal Šíma

Tipsport: 1.12 7.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Lucie Šafářová postupuje na US Open do třetího kola! Ve druhém kole udolala hodně neortodoxně hrající Číňanku Saj-saj Čeng, která se jen pasivní hrou plnou lobů, přeliftovaných míčů a i v ofenzivních pozicích hraných vysokých úderů dokázala české favoritce dostat pod kůži a sebrat jí druhý set. Ve třetím setu však Šafářová byla trpělivější, zjistila, že soupeřka víceméně nemá co jiného nabídnout a nakonec po dvou hodinách a osmatřiceti minutách nakonec vydřela postup. Soupeřkou Šafářové bude Francouzka Alize Cornetová, dvaadvacátá nasazená. Ode mě je to dnes vše, přeji vám dobrou noc. (23:18:21)

Konec zápasu

6:2

Ano! Výborně! Lucie Šafářová znovu rozběhala soupeřku ze strany na stranu a nakonec ji udolala!

40-30

Zkažený return znamená snížení.

40-15

Skvěle! Dva mečboly pro Lucku, která krosovým bekhendem zahnala Čeng až k bariéře a její plácnutí do míčku už šlo do autu.

30-15

Číňanka se odvážila jít do útoku, ale v aktivní hře zdaleka není tak kovaná jako v pasivní obraně. První úderem sice Šafářovou rozběhala, tím druhým ale chybuje.

15-15

Vysoký kopec i v těžké pozici několik metrů za lajnou dokázala Lucka přetavit ve vítězný forhend.

0-15

Křižný return Šafářové končí kousíček vedle kurtu.

5:2

Konec přestávky, podávat bude Saj-saj Čeng.

5:2

Následuje přestávka a výměna stran.

5:2

Ano! Teď už Čeng nemůže mít takové štěstí, další útok Šafářové čínská hráčka znovu vrací obrovským obloukem, ale tentokrát jde už míček do autu, Lucka je jednu hru od vítězství!

40-30

Krátký return Lucie trestá nádherným forhendem po lajně! Na vítězné forhendy vede česká tenistka neuvěřitelným poměrem 27:4!

30-30

I rámem trefený míček se od rakety Čeng snesl na zadní lajnu, Číňanka toho využila k přechodu na síť a prohoz Šafářové jde znovu vedle.

30-15

Po returnu soupeřky trefuje Šafářová bekhendem jen pásku.

30-0

Vytrvalý tlak Šafářové se vyplatil, česká tenistka se tentokrát nenechala rozhodit ječící a bránící se soupeřkou a zakončuje volejem.

15-0

Hlavní sudí Mourier teď vstoupil do výměny a zahlásil aut při forhendu Čeng do strany, Číňanka se zlobí, ale rozhodčí má vždycky pravdu.

4:2

Saj-saj Čeng střílí eso a znovu snižuje.

40-A

To snad není pravda! Šafářová zvládla celou výměnu skvěle, soupeřku měla u sítě a míč na kříži, ale Čeng její prohoz vystihla a jen nastavenou raketou přišla jako slepá k houslím k nádhernému lobu.

40-40

Z ničeho nic zvolila Čeng místo pomalého vyčkávání razantní bekhend po lajně a donutila Šafářovou k chybě! Shoda.

L. Šafářová – S. Čeng

2:1 6:3, 4:6, 6:2

konec

Zpět na online