Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FK Zorja Luhansk – Feyenoord Rotterdam

1:1

konec (1:1)

21.08.2014, 19:45 • Stadion Valerije Lobanovského, Kyjev • Petr Kašpárek

Tipsport: 4.55 3.6 1.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zajímavého utkání je to vše, přeji Vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (21:46:50)
Zorja to bude mít na půdě Feyenoordu hodně složité, ukrajinský celek bude muset minimálně jednou skórovat a věřit, že luhanská defenzíva bude pracovat minimálně stejně dobře jako dnes.Odvetné utkání se v Rotterdamu uskuteční příští čtvrtek od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut.
Pan Pawel Gil naposledy foukl do své píšťalky a první ze dvou zápasů čtvrtého předkola Evropské ligy je u konce. Měli jsme možnost sledovat velice zajímavé utkání s řadou velkých šancí na obou stranách a konečná remíza se dá označit za zaslouženou. Obě branky padly v první půli, když na úvodní trefu, o kterou se postaral Maxim Bilij, o jedenáct minut později zareagoval Mitchell te Vrede.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Pylyp Budkvidskij se dral k hlavičce až příliš agresivně, zákrok na brankáře Muldera byl správně posouzen jako nedovolený.

90+3

Po faulu na Ignatěviče ve středu hřiště vznikl chumel hráčů, ovšem rozhodčí vše řeší jen slovní domluvou.

90+2

Polovina nastavení už je minulostí, oba celky se sice snaží s výsledkem ještě něco udělat, na rozhodující gól to už ovšem nevypadá.

90+1

Dnešní utkání je prodlouženo o tři minuty nastaveného času.

90

Jen co jsem to dopsal, tak se zrodila gólovka hostů! Ruben Schaken milimetrovou přihrávkou vyzval ke skórování de Vilhenu. Ten se metr před brankou dostal k hlavičce, která mu však hrubě nesedla.

90

Rozběhla se nám poslední minuta řádné hrací doby. Začíná to vypadat, že Feyenoord si dojde pro remízu.

89

Nadvakrát prodloužený centr skončil u Grycaje, jehož střela z hranice šestnáctky gólové parametry neměla.

88

Luhansk pokračuje v obléhání pokutového zemí soupeře, nebezpečí může přijít z dlouhého autového vhazování v podání Kamenjuky.

87

Sledujeme poslední minuty zápasu, o jehož výsledku ještě rozhodnuto rozhodně není. U balónu jsou v těchto vteřinách domácí.

86

Pylyp Budkvidskij byl faulován, ovšem hlavní rozhodčí Gil usoudil, že útočník Luhansku simuloval, a hodně přísně mu udělil žlutou kartu.

85

Domácí šli do rychlého protiútoku, který byl zastavený čistýn zákrokem Svena van Beeka na Olexandra Karavajeva.

85

Fantastický obranný zákrok předvedl Ignatěvič, který odzbrojil soupeře, jenž se ve vápně hnal sám na brankáře Ševčenka!

84

Obrovská šance Feyenoordu zůstala nevyužita! Schaken přihrál na svého spoluhráče, který na malém vápně našel Lexe Immerse. Ten ve stoprocentní šanci zaváhal a branku z několika decimetrů přestřelil!

83

Všichni fanoušci se nyní zvedli aby společnými silami zapěli státní hymnu Ukrajiny.

82

Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Luke Wilkshire, přichází Rick Karsdorp.

81

Nic takového se ovšem nestalo, hosté se vrátili v jedenácti lidech a hráči Luhansku se vrátili do klidné zóny, odkud přilétl nepřesný centr do zámezí.

81

Od Lexe Immerse se balón vydal za brankovou čáru, a tak Luhansk může zahrozit z rohového kopu.

80

Domácí kapitán Nikita Kamenjuka se po hlavně vrhl do pokutového území, kde byl ale rychle odzbrojen a Erwin Mulder mohl zůstat v klidu.

79

Basacikoglu tentokrát oklamal bránícího Kamenjuku, na víc než centr do zámezí to však nestačilo.

78

Feyenoordu byla ponechaná výhoda, ze které bezprostřední nebezpečí nepřišlo, Bilal Basacikoglu místo centru získal jen aut, po kterém se hosté vrátili na svou polovinu.

77

Terence Kongolo hodně prohnal svého brankáře Muldera, jenž musel pospíchat s odkopnutím míče před dobíhajícím soupeřem.

76

Nějaký zdravotní problém trápí Ihora Čajkovského, ke kterému přispěchal zdravotní štáb Luhansku, s nímž pomalu odešel mimo hřiště.

75

Basacikoglu nacentroval do vápna, kde Immers sklepával na Rubena Schakena, jehož střela trefila pouze clonícího Ignatěviče.

74

Mathijsen svým nákopem hledal na hranici pokutového území te Vredeho, kterého si však domácí defenzíva bez větších potíží pohlídala.

73

Rozdíl ve hře obou týmů je viditelný na první pohled, Feyenoord se snaží držet míč v klidné části hřiště, zatímco Luhansk neváhá a okamžitě vyráží na zteč Mulderovy svatyně.

72

Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jordy Clasie, přichází Ruud Vormer.

71

Zhruba dvouminutové ošetřování přišlo Feyenoordu určitě vhod, hosté jsou překvapivě slabším týmem a zadáci Roterrdamu někdy neví, kde jim hlava stojí.

70

Jordy Clasie se na trávník okamžitě vrátil, ale i přesto se na hostující straně schyluje ke druhému střídání.

69

Na hrací ploše probíhá ošetřování jednoho z hostujících hráčů, jedná se o Clasieho, který pomalu odchází za postranní čáru, přičemž se drží za stehno.

68

Domácí byli v další dobré šanci. Malinovskij procedil míč doleva na Chomčenovského, kterému se ale nezdařil první dotek a Mulder tak stačil střelce dostat do těžké pozice, ze které třetí branka zápasu nevyplynula.

67

Časomíra běží jako voda a do konce utkání schází zhruba posledních pětadvacet minut. O výsledku utkání můžeme pouze spekulovat, dnes to může dopadnout ještě jakkoliv.

66

Zorja se neuchyluje k žádným zdlouhavým kombinacím a raději sází na přímočaré útoky bez jakékoliv mezihry.

65

Hráči rotterdamského celku nyní zvolili aktivní napadání, které Luhansku dělá poměrně velké problémy.

64

Ruslanu Malinovskému ale rozehrávka rohového kopu vůbec nevyšla, pro přetažený centr si došli hráči Feyenoordu, který ale pouze odevzdal míč brankáři Ševčenkovi.

63

Fotbalisté Luhansku jsou při chuti a přítomní fanoušci ve varu. Chomčenovskij sice vystřelil nad branku, ale z další akce domácí vytěžili rohový kop.

62

Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Bilal Basacikoglu.

61

Obrovská škoda pro Luhansk, který byl blízko vedení! Po hostující ztrátě míčese ve vápně zjevil osamocený Budkvidskij, kterého se štěstím vychytal Mulder. K odraženému míči se ještě dral Karavajev, ale k zakončení už nedošlo.

60

Střídající Ruslan Malinovskij zvolil překvapivé řešení a přímou střelu na branku, ze které musel míč vyškrábnout na rohový kop pozorný brankář Mulder.

59

Domácí se osmělili a po ospalém úvodu poločasu už přitápí defenzívě Feyenoordu. Po faulu van Beeka následuje volný přímý kop z pravé části hřiště.

58

Hosté se nyní dostali do menších problémů a měli velké štěstí, že hráči Luhansku nastalou situaci nevyřešili tím nejlepším způsobem a o míč přišli.

57

Feyenoord Rotterdam s dalším útokem nijak nepospíchá, Nizozemci raději volí postupnou kombinaci na vlastní polovině.

56

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází neviditelný Prince Segbefia, přichází Ruslan Malinovskij.

55

Terence Kongolo na půlící čáře zatáhl za záchranou brzdu, za což si od polského rozhodčího vysloužil žlutou kartu.

54

Joris Mathijsen odehrál míč do bezpečí, aby o pár vteřin později přišel faul Olexandra Grycaje na de Vilhenu.

53

Diváci, kteří nyní pokřiky podpořili Ukrajinu, sledují aktivní vstup Feyenoordu do druhého poločasu, Luhansk se po změně stran spíše hledá.

52

Immers přihrávkou do pravé strany našel Schakena, ani jeho další centr se však do pokutového území nepodíval.

51

Mitchell te Vrede se nenápadně přibližoval k míči, až trochu vylekal Ševčenka, který ve spolupráci s obránci musel rychle odkopávat míč pryč.

50

Ruben Schaken se sice s míčem do velkého vápna nedostal, po autovém vhazování ale hostující akce pokračovala střelou Boëtiuse, jenž ale Ševčenka nezaměstnal.

49

Dlouhý nákop na vysunutého Pylypa Budkivdského kýžené ovoce nepřineslo, balón propadl až do rukavic Erwina Muldera.

48

Jean-Paul Boëtius na levé straně míč ztratil a dopředu se okamžitě vydal Karavajev. Ten přihrával do pokutového území, ale míč tečoval obránce k brankáři Mulderovi.

47

Ochozy Stadionu Valerije Lobanovského se nakonec sympaticky zaplnily, odhadl bych návštěvu okolo sedmi tisíc fanoušků.

46

Domácí trenér musel v poločase sáhnout k vynucenému střídání, zraněnéno Maxyma Malyševa na trávníku nahradil Olexandr Grycaj.

46

Začal druhý poločas.
Prvních pětačtyřicet minut zápasu čtvrtého předkola Evropské ligy UEFA je u konce. Luhansk se zatím nejeví ve vůbec špatném světle, což se ukázalo hlavně v sedmadvacáté minutě, kdy se z precizně zahraného přímého kopu prosadil ukrajinský obránce Bilij. Vedení Zorje vydrželo něco málo přes deset minut, z nenápadné akce se totiž ve 38. minutě prosadil nehlídaný te Vrede.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

V prvním poločase se už toho moc nestane, polští rozhodčí se rozhodli nastavit pouze šedesát vteřin.

45

Clasie se opět ocitl ve slušné střelecké pozici, tentokrát ale ještě volil přihrávku na te Vredeho, který se ale pozapomněl v postavení mimo hru.

44

Míč, který vylétl z pokutového území přistál na kopačce Clasieho, který vypálil z první a hodně vystrašil fanoušky Luhansku v čele s brankářem Ševčenkem, který míč úspěšně schoval ve své náruči.

43

První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke svému konci, Feyenoord se vstřelenou brankou evidentně uklidnil a nyní trošku polevil.

42

S domácími hráči inkasovaná branka nijak neotřásla, Zorja se pomalu hnala do další akce, která musela být ukončena kvůli ofsajdu.

41

Ani protentokrát se Luhansk do šance nedostal. Ukrajinský celek však díky ruce hráče soupeře u míče zůstává.

40

Z velké dálky zakončoval Pysko, ale jelikož jeho pokus byl mírně tečovaný, tak následuje další rohový kop.

39

Nerozhodný stav může trvat jen chvíli, Zorja Luhansk vybojovala rohový kop z pravé části hřiště.

Mitchell Te VREDE - 1:1

38

Feyenoord právě vstřelil branku!
V osmatřicáté minutě máme srovnáno. Přízemní přihrávka Luka Wilkshireho nenápadně prošla až na malé vápno, odkud zakončoval naprosto zapomenutý MITCHELL TE VREDE. Tento moment si obrana Luhansku za rámeček rozhodně nedá.

37

Nikita Ševčenko měl dost prostoru k zákroku, a tak se Feyenoord k žádné střele nedostal. Brankář Luhansku může vykopávat.

36

Nikola Ignatěvič trochu zbytečně fauloval asi pětadvacet metrů od branky, Rotterdam může srovnat ze zajímavé standardky.

35

Nakrátko rozehraný rohový kop žádné vzrušení nepřinesl, nizozemský celek se musel vrátit až k půlící čáře.

34

Z pravé strany nebezpečně centroval Ruben Schaken, jehož tečovanou přihrávku odehrál na rohový kop Maxym Malyšev, jenž musí být ošetřen.

33

Střela z šestnáctí metrů z nohy de Villheny trefila jen předním stojícího obránce, gólman Ševčenko na svůj první ostrý zákrok stále čeká.

32

Vracející se Boëtius opět tvrdě zakročil před vlastní šestnáctkou, tentokrát ale čistě. Rýsující se protiútok Rotterdamu včas skluzem zneškodnil Malyšev.

31

První třicetiminutovka už je minulostí, mírně aktivnější byl možná Feyenoord, který ale překvapivě inkasoval z přímého kopu. V následující hodině se jistě máme na co těšit.

30

Z pravé strany zakončoval Nikola Ignatěvič, jehož obstřel zdi úspěch nepřinesl, technická střela se mezi tři tyče nevešla.

29

No a Zorja bude mít další možnost ze standardní situace, kterou svým faulem zapříčinil Boëtius, kterému sudí ukazuje žlutou kartu.

28

Velký favorit čtvrtého předkola Evropské ligy prohrává a už se hnaly další komplikace, které na malém vápně částečně vyřešil Wilkshire.

Maxim BILIJ - 1:0

27

Zorja Luhansk právě vstřelila branku!
Tak tohle čekal asi jen málokdo, Luhansk jde proti Feyenoordu do vedení! Přímý kop rozehrál MAXIM BILIJ. Z jeho pravačky vzešla nízká střela k levé tyči, kam Mulder neměl šanci dosáhnout.

25

Velké vzrušení na tribunách přinesl průnik Chomčenovského a následný faul van Beeka, který zezadu nepříjemně naskočil na Malyševa. Resultuje z toho přímý kop pro Zorju.

24

Snad poprvé v utkání se Luhansk na delší dobu nastěhoval před Muldera, žádné zakončení z toho však nebylo.

23

Clasie nacentroval na pravděpodobně zdravého Terence Kongalu, který hlavičkoval nad horní tyč domácí branky.

22

Standardní situaci na své bedra vzal Jean-Paul Boëtius, jehož skvělou střelu zneškodnil ještě lepším zákrokem Ševčenko. Následuje rohový kop hostů.

21

Ihor Čajkovskij zasáhl nohu napřahujícího Kongaly, který musí být ošetřován. Kromě přímého kopu Feyenoordu je z toho i první žlutá karta.

20

Anglický obránce Wilkshire opět centroval před branku Ševčenka, kde Te Vrede sklepával do míst, kde nebyl žádný z jeho spoluhráčů.

19

Chomčenovskij se marně pokoušel utančit Wilkshireho, jenž zahrál tak šikovně, že z toho bude odkop od branky Feyenoordu.

18

Zakončení se rýsovali i na druhém konci hřiště, avšak Karavajev to v šestnáctce trochu překombinoval. Celá situace byla ukončena faulem, kterým se provinil Budkvidskij.

17

Karavajevovi se přes Kongola nacentrovat nepodařilo a Rotterdam se ihned hnal do rychlého protiútoku. Na jeho konci byl Tonny Trindade de Vilhena, který převzal nahrávku od Schakena, ale vystřelil nad branku.

16

Na poslední chvíli teď zakročil Pysko, který dostihl unikajícího soupeře, jenž se svými spoluhráči běžel sám na gólmana Ševčenka.

15

Wilkshireho nadýchaný centr směřoval na te Vredeho, ten byl ale v ofsajdu, což pomeznímu neuniklo.

14

Karavajev se na pravé straně šikovně zbavil Clasieho, poté však tvrdě narazil na van Beeka, jenž si podle rozhodčích počínal čistě.

13

Ignatěvič chytře hledal dlouhou přihrávkou Pyska, který ovšem míč na hřišti nedostihl a Erwin Mulder bude odkopávat.

12

Běží dvanáctá minuta a na první pokus o zakončení stále čekáme. Čekat budeme i nadále, jelikož před útočnou šestnáctkou fauloval te Vrede.

11

Pysko si nedělal těžkou hlavu s Schakenem a opět dopravil míč do autu, hosté každopádně můžou pokračovat autovým vhazováním.

10

Domácí mužstvo prozatím brání velice důsledně, což potvrdil i Nikola Ignatěvič, jenž rychle přistoupil k soupeři a odkopl míč do zámezí.

9

Útok Luhansku musel skončit už v jeho samotném zárodku, Olexandr Karavajev byl v momentě přihrávky v ofsajdu.

8

A další nepřesnost v podání nizozemského celku, Ruben Schaken přebíral míč už za autovou čarou.

7

Schaken přenechal míč de Vilhenovi, který se však k míči nedostal a následně fauloval.

6

Erwin Mulder si v poklidu vyběhl z branky a lapil míč do svých rukavic, hosté můžou rozjet další útočnou akci.

5

V úvodu zápasu je k vidění hodně nepřesností, oba týmy se na hřišti spíše hledají.

4

Kapitán Feyenoordu Jordy Clasie fauloval, a tak byla celá kombinace s míčem zbytečná.

3

Luhansk to zkoušel dlouhým nákopem do šestnáctky, Budkvidskij byl ale nachytán v postavení mimo hru.

2

Kvůli válečnému konfliktu se pochopitelně nehraje v Luhansku, nýbrž v Kyjevě, kam bohužel moc diváků na atraktivního soupeře nepřišlo.

1

O první útok se pokoušeli hosté, kteří přijeli v černých dresech a zelených trenýrkách. Domácí Luhansk hraje celý v bílém.

1

Utkání právě začalo.
Obě jedenáctky už kráčí na trávník, utkání odstartuje už za pár okamžiků!
Úvodní sestavy:

FK Zorja Luhansk: Ševčenko – Kamenjuka (C), Bilij, Ignatěvič, Pysko – Čajkovskij, Malyšev, – Karavajev, Segbefia, Chomčenovskij – Budkivskij
Náhradníci: Santini – Jarmaš, Grycaj, Pyljavskij, Chudzik, Malinovskij, Ljubenović

Feyenoord Rotterdam: Mulder – Wilkshire, Mathijsen, Van Beek, Kongolo – Immers, Clasie (C), Vilhena – Schaken, Te Vrede, Boetius
Náhradníci: Hahn – Nelom, Vormer, Steenvoorden, Karsdorp, Basacikoglu, Manu

Rozhodčí: Gil – Sadczuk, Borkowski (Polsko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Feyenoord Rotterdam

Druhý tým uplynulé sezóny nizozemské Eredivisie se pokoušel projít do základních skupin Ligy Mistrů přes turecký Besiktas, jenž v prvním utkání zvítězil 2-1, což před domácí odvetou byla více než slušná výchozí pozice. Všechny rotterdamské snahy o zvrat znemožnil Demba Ba. Bývalý hráč londýnské Chelsea skóroval hned třikrát a Feyenoordu tak nezbylo nic jiného, než se smířit s boji o Evropskou ligu.
FK Zorja Luhansk

Zorja do evropských pohárů vstoupila v polovině července, když se v rámci druhého předkola dvakrát střetla s albánským celkem KF Laçi. To na domácím hřišti prohrálo o tři branky a ukrajinský tým postoupil do dalších bojů díky celkovému skóre 5:1. Ve třetím předkole na Luhansk čekalo norské Molde, se kterým odehrál nervydrásající dvojzápas. První z nich skončil remízou, když na branku Kamenjuky chvíli před koncem zareagoval Svendsen.

O týden později následovala odveta, která se odehrála v Norsku. Domácí inkasovali už ve druhé minutě, ovšem ještě do poločasu srovnal Gulbrandsen. Ve druhé půli mělo Molde obrovský tlak, jenž resultoval v penaltu, kterou však neproměnil Vegard Forren. Jeho černá pětiminutovka vyvrcholila v 89. minutě, kdy si ten samý hráč vstřelil vlastní branku. Pár vteřin před koncem ještě mohl z penalty vyrovnat Elyounoussi, jenže ani on gólmana Luhansku nepřekonal.
Příjemný čtvrteční večer při sledování textového přenosu z jednoho ze zápasů čtvrtého předkola Evropské ligy UEFA. Od devatenácti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na duel mezi týmy FK Zorja Luhansk a Feyenoord Rotterdam.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

FK Zorja Luhansk – Feyenoord Rotterdam

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 27. Bilij – 38. Vrede

Karty:   21. Čajkovskij (ZOR), 86. Budkvidskij (ZOR) – 29. Boëtius (FEY), 55. Kongolo (FEY)

FK Zorja Luhansk: Ševčenko – Kamenjuka (C), Bilij, Ignatěvič, Pysko – Čajkovskij, Malyšev, – Karavajev, Segbefia, Chomčenovskij – Budkivskij
Náhradníci: Santini – Jarmaš, Grycaj, Pyljavskij, Chudzik, Malinovskij, Ljubenović

Feyenoord Rotterdam: Mulder – Wilkshire, Mathijsen, Van Beek, Kongolo – Immers, Clasie (C), Vilhena – Schaken, Te Vrede, Boetius
Náhradníci: Hahn – Nelom, Vormer, Steenvoorden, Karsdorp, Basacikoglu, Manu

Rozhodčí: Gil – Sadczuk, Borkowski (Polsko)

Odveta: Feyenoord - Zorja Luhansk 4:3

Evropská liga (předkola)

Stjarnan – Inter *23:00 0:3

Aktobe – Legia 17:00 0:1

Astana – Villarreal 17:00 0:3

Dynamo – Omonia Nikósie 17:30 2:2

AEL Limassol – Tottenham 18:00 1:2

Helsinki – Rapid 18:00 2:1

Karabach – Twente 18:00 0:0

Chorzów – Met. Charkov 18:00 0:0

Eindhoven – Soligorsk 18:45 1:0

Dinamo Minsk – Nacional 19:00 2:0

Elfsborg – Rio Ave 19:00 2:1

Karabükspor – Saint-Étienne 19:00 1:0

Ploiesti – Dinamo Záhřeb 19:15 1:3

Apollon Limassol – Lok. Moskva 19:30 1:1

Young Boys – Debrecín 19:30 3:1

Zorja Luhansk – Feyenoord 19:45 1:1

Panathinaikos – Midtjylland 20:00 4:1

Trabzonspor – Rostov 20:00 2:0

Zwolle – Sparta 20:00 1:1

Zimbru Kišiněv – PAOK 20:05 1:0

Asteras – Maccabi Tel Aviv 20:15 2:0

Grasshoppers – Club Brugge 20:15 1:2

Partizan Bělehrad – Neftçi Baku 20:15 3:2

Trnava – Curych 20:15 1:3

Lokeren – Hull City 20:30 1:0

Lyon – Astra Giurgiu 20:30 1:2

RNK Split – Turín 20:30 0:0

Real Sociedad – FK Krasnodar 20:30 1:0

FK Sarajevo – Mönchengladbach 20:45 2:3

Rijeka – Šeriff Tiraspol 21:15 1:0